Odličovací olej? A vlastne prečo nie?

Použitiu odličovacích olejov v mojej kozmetickej rutine som sa dlhý čas bránila. Predstava použitia oleja na zmiešanú pleť v mojich predstavách nevyzerala práve najlákavejšie. A tak som vytrvalo na odličovanie používala rôzne micelárne vody, prípadne občas odličovacie mlieka. Pri surfovaní v mojom obľúbenom e-shope Krásna každý deň som však pravidelne narážala na odličovací olej Joik. Patrí k najpredávanejším produktom tejto značky a recenzie naň sú výhradné pozitívne. No i tak som váhala. Po dlhom zvažovaní som sa však rozhodla predsa len dať oleju šancu. Hneď v úvode recenzie vám prezradím, že som sa rozhodla správne. Micelárne vody sa vďaka tomuto olejčeku dostali na vedľajšiu koľaj.

Hĺbkovo čistiaci olej na tvár Joik je podľa oficiálneho popisu určený na každodenné odličovanie tváre. Jeho fungovanie je založené na princípe, že olejové zložky prípravku majú rozpúšťať olejové zložky nášho líčenia. Pleť by tak mala byť odlíčená a to bez vysušenia či podráždenia pleti. Toto všetko ponúka prírodná kozmetika Joik za sumu cca 11,70 € za 100 ml balenie.

JOIK - hĺbkovo čistiaci olej na tvár

helianthus annuus seed oil | slnečnicový olej
olea europea fruit oil | olivový olej
ricinus commuunis seed oil | ricínový olej
simmondsia chinensis seed oil | jojobový olej
lavandula angustifolia oil | levanduľový olej
cymbopogon flexus oil | olej z vôňovca
melaleuca alteranfolia leaf oil | čajovníkový olej
citral | vonná zložka
geraniol | vonná zložkaj
limonene | vonná zložka


A ako sa olej používa? Do dlane nakvapkáte niekoľko kvapiek odličovacieho oleja. S aplikáciou pritom nie je žiaden problém. Otvor vo vrchnáku má totiž primeranú veľkosť a nestalo sa mi, že by som si do dlane naliala priveľa alebo primálo oleja. Následne olej jemne rozmasírujete po celej tvári. Výrobca síce olej neodporúča na odličovanie oči, keďže olej obsahuje esenciálne oleje, no ja som sa tejto rady nedržala. V prípade citlivých očí to asi nebude najvhodnejšie, no mojim očiam olej žiadne podráždenie nespôsobil. Olej na seba pekne naviaže make-up a nečistoty, ktoré následne zotrieme navlčenou kozmetickou hubkou, ktorá je súčasťou balenia. Prípadne môžeme použiť i látkové kozmetické tampóny, či uteráčik určený na odličovanie. Mne asi najviac vyhovovali práve tie látkové kozmetické tampóny. Hubka sa totiž pomerne rýchlo ničila a zároveň sa na jej vyčistenie  spotrebovala dosť vody a čistiaceho prípravku. Kým kozmetické tampóny zvyknem jednoducho dať do pračky a čistenie je vyriešené. Oličovací olej krásne odlíčil očné tiene i maskaru. Odličenie samotného make-upu bolo tiež samozrejmosťou. Na dočistenie pleti už stačilo použiť čistiaci gél, penu alebo mydlo. Bonusom celého prípravku bola samozrejme i jemná príjemná vôňa, v ktorej sa miešali podtóny levandule, vôňovca a čajovníkového oleja.

plusy:
  • prírodná kozmetika
  • efektívne odlíčenie bez vysušenia a podráždenia pokožky
  • odlíči líčenie tváre i očí
  • príjemná vôňa
  • na odlíčenie stačí pár kvapiek
 mínusy:
  • žiadne
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Vyskúšali ste už odličovanie pomocou odličovacích olejov?

Komentáre

  1. Ja mám veľmi rada odličovací pleťový olej Douglas Naturals, fakt zázračná vec :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já se olejům taky zatím bráním. Pokud by se mi dostal do rukou nějaký fajn, určitě bych ho ráda vyzkoušela, ale zatím jsem taky jen na micelarky :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Od Joik jsem snad nikdy nic nezkoušela :-) oleje na odličování a čištění pleti používám ráda, třeba od Weledy nebo Renovality.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som mala dávno hydrofilný od Saloos, ale s tým som sa veľmi nestotožnila. Vyhovujú mi viac tie dvojfázové.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jasné odličovať sa olejmi fakt milujem. Ja to robím veľmi jednoducho, nanesiem si olej do ruky, dám na pleť a masírujem. Následne pridám vodu a postupne zmývam. Ten odličovací efekt si neviem vynachváliť. Micelárky u mňa už dávno skončili. V podstate si ani nekupujem nejaký špeciálny olej na odličovanie, používam ten, ktorý doma mám. Donedávna som sa odličovala šípkovým a teraz začnem používať skvalén. Jedine na oči mi nevyhovuje žiaden olej.e

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vcera som vyskusala odlicovanie sipkovym olejom a veru je to fajn. Akurat ak by som to robila pravidelne, tak by to vyslo o dost drahsie ako pri odlicovacich olejoch, ktore su predsa len riedene i s lacnejsimi olejmi. Uz vsak viem, ze minimalne na cestovanie staci zobrat len jednu flasticku.

      Odstrániť
  6. Od této značky mám olejový odličovač na oči, myslela jsem , že 50 ml balení budu mít rychle spotřebované, ale opak je pravdou. Oči zbaví řasenky i voděodolné linky, jsem maximálně spokojená.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky