Spotrebovalo sa vo februári

Po článku o kozmetických nákupoch sa opäť na blogu stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k najčítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej je v článku dosť, takže myslím, že každý si môže nájsť niečo, čo ho osloví.
V februári som spotrebovala 13 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá až 11 kusov.

Micelárna voda JOIK úplne zmenila môj pohľad na kategóriu micelárnych vôd. Až teraz som zistila, že micelárne vody, ktoré som doteraz hodnotila ako skvelé, tejto od Joik vôbec nesiahajú, ako sa hovorí, ani po päty. Nie je parfumovaná, takže nedráždi očné okolie a ani pleť. Výborne odlíči i odolný make-up, pričom je k pleti šetrná. Po odlíčení mám hneď na pleti úžasný pocit hydratácie a ošetrenia. A to bola micelárka na pleti len chvíľočku, kým som po nej prechádzala odličovacím tampónom. Samozrejmosťou je, že pleť po nej nie je lepkavá či začervenaná. Ak značku nepoznáte, doplním ešte, že ide o čisto prírodný produkt.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Čistiaca pena na tvár s uhorkou a žeruchou JOIK má priehľadný obal, takže presne viem koľko výrobku mi zostáva a vopred myslím na doplnenie zásob. Na odlíčenie pleti používam dve pumpičky. Stačilo by i menej, no ja mám peny rada a vždy si doprajem. Pre dočistenie pleti, keď najskôr odlíčim pleť micelárkou, mi postačuje jedná pumpička peny. Pena je bohatá, stála. Naviaže na seba nečistoty a pleť nedráždi. Používam ju aj na dočistenie očí a očného okolia. Odstráni zvyšky maskary, ktoré zostali po micelárnej vode a oči sú pekne odlíčené. V očiach samozrejme nedráždi. Vôňa je sladká. Prirovnala by som ju k cukrovej vode. Uhorku, ktorá je v zložení, v nej necítim. Pri následnom použití tonika už na kozmetickom tampóne nezostávajú žiadne stopy make-upu či nejaké nečistoty. To je pre mňa signálom, že pena odličuje výborne a jej kúpa by nebola zlou voľbou.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Mliečny kúpeľ s citrusovým olejom JOIK jemne skalil do biela a celú kúpeľňu rozvoňal sladkou vôňou, v ktorej dominovala vôňa pomarančov. Vo vani nič nešumelo. Mlieko, soľ a sóda bikarbóna pokožku krásne zregenerovali, pričom po skončení kúpeľa nebola pokožka vôbec mastná ako pri podobných produktoch býva. Siahla som preto po hydratačnom prípravku. Predpokladám, že pre ľudí so suchou pokožkou teda mliečny kúpeľ nebude tým pravým. Prípadne budú musieť rátať s tým, že po kúpeli nasleduje použitie hydratačného prípravku. Ak však máte pokožku tela normálnu, prípadne mastnejšiu, tak mliečny kúpeľ môžem odporučiť. Komu nevoňajú citrusové vône, má na výber i z ďalších variant.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný


Šampón s rozmarínom a graperfruitom STOP THE WATER WHILE USING ME má originálny obal. Vôňa je jemná. Cítiť v nej grapefruit, ale naozaj len jemné. Skôr ide o podtóny. Penivosť šampónu je nízka. S konvenčnými šampónmi sa to samozrejme porovnávať nedá. Myslím, že všetci vieme, že prírodné produkty penia menej. No i tak je penivosť nižšia ako pri niektorých iných kúskoch z prírody. S nižšou penivosťou súvisí i vyššia spotreba. Ja na jedno umytie vlasov použijem štyri pumpičky šampónu. Dve na dĺžky, jedno na prednú časť hlavy a jedno na zadnú časť hlavy. Toto množstvo vlasy pekne umyje. I úprava vlasov je dobrá. Sú hladké, dobré sa rozčesávajú. Nemastia sa. Sú objemnejšie. Objem dokonca výrobca ani nesľubuje, no ja ho tam pozorujem. Myslím, že väčšina spotrebiteľov bude so šampónom spokojná. Vlasy vyzerajú skrátka dobre. Moji pravidelní čitatelia s problematickou vlasovou pokožkou však určite čakajú ako to dopadlo s lupinami a svrbením. Šampón som používala v čase, keď bola pokožka v dobrom stave. Šampón tento stav nezhoršil. Nevznikli lupiny a ani hlava nesvrbela. Čiže z mojej strany spokojnosť. 
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél Terra Naturi príjemne voňal pomarančom a mätou. Mal redšiu konzistenciu. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Pomaranč a mäta sú podľa mňa ideálne vône. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Na Slovensku sa žiaľ kúpiť nedá, no ja som si spravila celkom slušné zásoby.
Cena: 1,45 €
Celkové hodnotenie: výborný


Vlasová maska Nutri-care 5 in 1 má zabezpečiť ľahké rozčesávanie, pružnosť, starostlivosť, ľahkosť a žiarivý lesk. Zo spomínaných účinkov môžem potrvrdiť, že vlasy sa ľahšie rozčesávali a výživné látky sa určite postarali i o starostlivosť vlasov. Maska vlasy však zaťažovala a boli také spľasnuté, ťažké, ako by sa z vlasov nedala opláchnúť. Vôňa bola ľahká, mandľová, no účinkom ma nezaujal. V rovnakom balení, ako bola v adventnom kalendári sa dá kúpiť i bežne v drogérií a to za cca 0,95 €.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerná

Nočný krém a maska 2 in 1 Alverde obsahoval vyťažky z kvetiny Hoja vosková. Slovenský názov asi nič moc, no nemecká verzia Porzellanblume rozhodne zaujme. Krém som používala na dekolt. Rýchlo vsakoval, bol pomerne ľahký a pekne hydratoval. Voňal sladko ako sladkosti pre deti. Páčil sa mi viac ako denný krém s divokou ružou, ktorý sa tiež nachádzal v adventnom kalendári. Pokojne by som siahla aj po plnom balení. I keď na tvár by som ho asi nepoužívala. Tam má vyššie nároky.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý

Balzam po holení Alverde som našla zabudnutý v kúpeľni. Bol už dávno po záruke a manžela očividne nezajal. Vraj ho bolo dosť cítiť alkoholom a aj dosť lepil. Vyskúšala som ho na hydratáciu chodiel a tu sa stal skoro až zázrak. Asi ešte nikdy som nemala také hydratované a hebké chodidlá. Vysoký obsah glycerínu urobil svoje. Normálne rozmýšľam o kúpe ďalšieho balenia.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: bez hodnotenia, keďže na pôvodný účel sa neosvedčil


Pleťové tonikum s vitamínmi HILDEGARD BRAUKMANN je balené v nepriehľadnom plastovom obale. Otvor na aplikáciu tonika má primeranú veľkosť. Nevytečie ho veľa, no ani málo. Vonia ako Celaskon. Veď ten vitamín C i obsahuje na siedmom mieste v zložení. Na kozmetickom tampóne má jemnú oranžovú farbu. Čistiaca schopnosť je priemerná. Neobsahuje alkohol, čiže určite od neho nečakajte hĺbkové čistenie. Mne to však vôbec nevadí. Pleť dôsledné odlíčim v predchádzajúcich krokoch a tonikum mi potom slúži naozaj už iba na jemné dočistenie. Tonikum je k pleti jemné a dokonca i mierne hydratačné. Čo je však na ňom úžasné, je jeho rozjasňujúci efekt, čo by malo byť dôsledkom vitamínu C v zložení. Pleť je krásne rozžiarená a ja sa vďaka tomuto toniku zaradila do fanklubu vitamínu C v kozmetike. Pri najbližšej možnosti si ho určite kúpim do zásoby.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Ružový hydratačný krém Weleda vonia podobne ako krém z kostacovej rady. Je ľahkej konzistencie, dobre sa rozotiera. Vsakuje primerane dlho. Dá sa použiť ako podklad pod make-up. Pleť je po jeho použití príjemné hydratovaná. Používala som ho počas zimy ako denný krém, pričom večer som na pleť používala šípkový olej. Pri takomto použití som nemala problémy s vysušenou a dehydratovanou pleťou. Šípkový olej sa ale minul a tak som asi týždeň používala ružový krém ráno i večer. Tu už hydratačne nestačil. V budúcnoti skôr siahnem po kosatcovej verzií, ktorá je lacnejšia a účinkom dosť podobná ružovému.
Cena: cca 18 €
Celkové hodnotenie: výborný

Telové maslo s vôňou kakaa Cien si kupujem pravidelne i do zásoby. Hydratuje priemerne a aj vsakovanie je pomalšie a pokožku treba poriadne premasírovať, no tá vôňa kakaa a originálny obal stoja za to. To chcete. Navyše má nízku cenu a veľký objem, takže čo ušetrím na telovej kozmetike, môžem si dopriať pri kozmetike pleťovej.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborne

Vanilkové voňavé vrecúško prevoňalo celý adventný kalendár a následne i byt. Vôňa je pomerne výrazná, silná a sladká. Jasne v nej dominuje vanilka, no niekde na pozadí objavujem i karamel a oriešky. Rovnako ako v predošlom prípade, i teraz muselo vrecúško opustiť našu kúpeľňu. Dôvod však nebola slabá intenzita vône. Teraz bola vôňa intenzívna až príliš. V menšom priestore sa hromadila a bola prisilná. Využitie v skrini som ani neskúšala. Myslím, že každému je asi jasné, že po otvorení skrine, by som vanilku už asi nechcela ani vidieť. Vrecúško našlo svoje uplatnenie vo vstupnej chodbe, ktorá je pomerne priestranná. Vôňa sa krásne rozplynie do priestoru a spríjemňuje nám každý prechod po chodbe. Proste krása.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborne

Esenciálny olej levanduľa Salus je klasikou v našej domácnosti. Používam ho pred spaním, kde pár kvapiek prevonia celú spálňu a upokojí myseľ. Určite siahnem po ďalšom balení. Ak vás mätie značka, tak ide o značku Saloos. Pod označením Salus vraj voľakedy začínali. Olej sa tak volajú stále, no a kozmetiku predávajú pod inovovaným názvom. Majiteľ je však rovnaký.
Cena: cca 4,50 € (
Celkové hodnotenie: výborny

Celkovo som vo februári spotrebovala kozmetiku v hodnote 81 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 45 €.

Komentáre

  1. To kreatívne využitie balzamu po holení ma pobavilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já nyní používám na pleť ten zelený krém od Weledy a chci zkusit ještě ten žlutý s měsíčkem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zeleny ma nezaujal a zlty som este neskusala. Ja som teraz zacala pouzivat modry - hydratacny a vyzera byt zatial fajn.

      Odstrániť
  3. Značka Joik mě hodně láká.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporúčam vyskúšať. Ja som zatiaľ nenarazila na zlý produkt.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky