Granátové jablko v kozmetike

Správna blogerka by kozmetiku s olejom z granátového oleja určite naaranžoval do peknej kompozície s týmto exotickým ovocím. Môj vzťah ku granátovým jablkám však nie je práve najlepší. Spomínam si, ako som niektoré Vianoce chcela toto ovocie vyskúšať. Šťava po celej kuchynskej linke a semienka po podlahe. To by som brala ako moju nešikovnosť, no ani kyslá chuť má práve neočarila. Granátovému jablku ako ovociu som už ďalšiu šancu nedala. Možnosť očariť a ohromiť ma však dostalo niekoľko kúskov kozmetiky s obsahom oleja z tejto rastliny.


Olej z granátového jablka - punica granatum linn seed oil  som objednávala na Ekokoze Menšie 10 ml balenie stojí len 3,13 € a pri objednávke som vychádzala z faktu, že tento olej je často súčasťou kozmetiky pre zrelú pleť. Chcela som teda vyskúšať, či by nefungoval ako náhrada očného krému. No nefungoval. Olej je pomerne ťažký a hutný. Do pokožky ťažšie vsakuje a očné okolie dokonca vysušuje. Olej som teda používala na dekolt, no vadilo mi (ne)vsakovanie do pokožky a divný ťažký pach. Omladzujúce resp. akékoľvek účinky som však nepozorovala. Výrobok ma vôbec nezaujal a znovu po ňom neplánujem siahnuť.

Očný krém s olejom z granátového jablka Cien je súčasťou radu prírodnej kozmetiky tohto obchodného reťazca a pýši sa certifikátom NATRUE. Za cenu približne 2 - 3 € som ho chcela vyskúšať.  Olej z granátového jablka sa nachádza na deviatom mieste v zložení. (Inci: aqua, glycerin, helianthus anuus seed oil, simondsis chinensis seed oil, cetearyl alcohol, prunus amygdalus dulcis oil, glyceryl stearate citrate, dicapryl ether, punica granatum seed oil, orbignya oleifera seed oil, glyceryl stearate, tocopherol, xanthan gum, ubiquinone, phytic acid, citric acid, sodium benzoate). Krém má ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotiera a dobre sa vsakuje. Neobsahuje vonné zložky, no jemne z neho cítiť olej z granátového jablka. Už z predchádzajúcich riadkoch viete, že mne táto vôňa nesedí. Účinok na očné okolie som žiaľ nepozorovala. Je pravda, že očné okolie nebolo suché a krém túto časť tela ani nedráždil, no ja už od očného krému očakávam viac. Nejaké to vypnutie či pocit hydratácie. Krém ma veľmi nebavil a aby som ho spotrebovala, používala som ho na dekolt. Tu som ale zaznamenala pocit stiahnutej pokožky. Znovu po ňom nesiahnem. Ide o priemerný produkt, vhodný pre vekovú kategóriu okolo dvadsiatky.


Ošetrujúci sprchový gél s granátovým olejom a zázvorom Alverde má pekný obal a sladkú vôňu. Pení slabučko a spotreba je teda rýchla. Pokožku nevysušuje, no nemám pocit, že po jeho použití je hygiena naozaj dôkladná. Po cvičení alebo nejakej manuálnej práci, keď som naozaj spotená preto radšej siaham po niečom inom. Ak hľadáte vyslovene produkt s granátovým jablkom, tak v tomto prípade sa extrakt z neho nachádza na jedenástom mieste (Inci: aqua, glycerin, coco-glucoside, sodium coco-sulfate, lauryl glucoside, sodium chloride, sucrose, parfum, disodium cocoyl glutamate, levulinic acid, punica granatum fruit extract, zingiber officinale root extract, citric acid, glyceryl oleate, sodium sulfate, p-anisic acid, sodium cocoyl glutamate, sodium hydroxide, sodium levulinate, ascorbyl palmitate, tocopherol, lecithin, hydrogenated palm glycerides citate, limonene, citral). Predáva sa za necelé tri eurá a pýši sa certifikátmi Natrue a Vegan. Ja však radšej siahnem po niečom inom.


Tri výrobky s granátovým jablkom a žiaden z nich ma nezaujal tak, aby som po ňom siahla znovu. Ako je to u vás? Máte nejaký kúsok s extraktom alebo olejom z tohto ovocia, ktorý by ste odporučili?

Komentáre

  1. Granátové jablko ako ovocie nechutí ani mne. Čakala som, že je to niečo sladké ale opak je pravdou. A čo sa týka kozmetiky hm nespomínam si nejako na produkty. Asi mi extra nesadol žiaden.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tyjo... Granátové jablíčko miluju! Začátky v preparování tohoto ovoce jsem měla stejné, teď už jsem ale profík a skoro nikdy se nepocintám :D A kosmetiku jsem si zamilovala hlavně od Weledy. Z tvých jsem vyzkoušela Alverďácký sprcháč a ten se mi líbil moc.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jediná, čo ma napadá, že bolo fajn s olejom z granátového jablka je krém na ruky a olejček na nechty od Weleda.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne granátové jablko veľmi chutí, možno si nemala len dosť dozreté. Určite mu daj ešte šancu. Čo sa týka kozmetiky, tak mám doma presne tento očný krém, ale ešte som ho neotvorila. No a inak som snáď ani nič neskúšala. Niečo sa mi marí, že Weleda má rad s granátovým jablkom a to som možno mala vzorku telového mlieka alebo sprcháča. Ale možno sa mi to len mýli :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som minule hladala navod na youtube,ako otvoriť gran jablko.našla som a je to super.vyberaj makšie,dozretejšie alebo z výpredaja.je plné antioxidantov,stojí za to nájsť k nemu cestu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky