Najvoňavejší peeling


Väčšina z nás si z času na čas dopraje relaxačný pobyt v príjemnom hoteli s bazénom, saunou, masážami. Telo i myseľ potrebujú skrátka občas poriadne zrelaxovať. Pri každom takomto pobyte si okrem samotného wellnessu vychutnávam aj vôňu, ktorá sa šíri celým wellness centrom. Žiadnym olejčekom či sviečkou sa mi takú vôňu nepodarilo vykúzliť aj doma. Až kým sa mi v schránke neobjavil balíček z Elnino, s dvoma peelingami od talianskej značky Collistar. Škoda, že internet nedokáže prenášať aj vôňu, ale to by ste mali cítiť. Vôňa presne ako v profesionálnych wellness centrách, kde celý tím zamestnancov pracuje na tom, aby hostia vplyvom aromaterapie relaxovali. Jednoducho vďaka jednému balíčku mám doma takmer profesionálne wellness centrum. Takmer preto, že mi ešte chýba sauna, ale aj to raz hádam bude. Ak vás zaujíma, čím sa tieto dva skvelé peelingy líšia a či dokážu okrem vône aj niečo iné, čítajte ďalej. 


Talasso crub od Collistar je druh soľného peelingu, ktorý okrem morskej soli obsahuje viacero prírodných olejov. V zložení sa uvádza maris salt (morská soľ), caprylic / capric triglyceride, isopropyl myristate, glycine soja oil (sójový olej), macadamia ternifolia seed oil (makadámiový olej), aleurites moluccana seed oil (olej kukui), persea gratissima oil (avokádový olej), prunus amygdalus dulcis oil (mandľový olej), citrus aurantium dulcis peel oil (citrusový olej), mentha piperita oil (mätový olej), rosmarinus officnalis leaf oil (rozmarínový olej), tocopheryl acetate, limonene, linalool, ethylhexyl palmitate, CI 47000, CI 60725, CI 61565. Podľa databázy EWG neobsahuje žiadne "High Hazard" látky. Už zo zloženia môžeme vidieť, že peeling v sebe spája revitalizačné účinky morskej soli s aromaterapiou v podobe esenciálnych olejov.
Peeling je potrebné po otvorení zamiešať a následne môžeme zmes soli a olejov aplikovať na pokožku. Zrniečka soli sú strednej hrúbky, no peelingovanie je dostatočné. Soľ v kombinácií s olejmi si dôsledne poradí so suchou pokožkou. Oleje pleť ošetrujú a zjemňujú pôsobenie ostrých zrniečok soli. Vôňa je výrazná, pričom zo všetky olejov v nej prevažuje mäta v kombinácií s citrusom. Po použití peelingu a následnom osprchovaní, olej zostáva na pokožke a nie je potrebné už žiadne ďalšie ošetrenie. Jedinou nevýhodou je to, že ak máte na tele odreninu, alebo nejaké poranenie, peeling bude štípať. Ide však o soľný peeling, takže sa to dalo očakávať. Stalo sa mi to však iba raz. Inak som s peelingom spokojná.



Talasso-scrub anti-auqua od značky Collistar predstavuje koktail morskej soli, trstinového cukru a esenciálnych olejov. V porovnaní s predchádzajúcim výrobkom je zloženie podrobnejšie. Tvorené maris salt (morská soľ), caprylic / capric triglyceride, sucrose (cukor), isopropyl palmitate, isopropyl myristate, helianthus annuus seed oil (slnečnicový olej), zea mays oil (kukuričný olej), parfum, persea gratissima oil (avokádový olej), aleaurites moluccana seed oil (kukui olej), prunus amygdalus dulcis oil (mandľový olej), propylene glycol, dicaprylate / dicaprate, algae extract (extrakt z rias), bioflavonoides, carapa guaianensis seed oil (olej z andiróby amazónskej), macadamia ternifolia seed oil (makadámiový olej), glycine soja oil (sójový olej), simmondsia chinensis seed oil (jojobový olej), peg/ppg-18/18 dimethicone, cuminum cyminum seed powder (kmínový extract), fucus vesiculosus extract (extrakt z chaluhy), hedera helix leaf / stem extract (extrakt z brečtanu), aesculus hippocastanium bark extract (extrakt z pagaštanu), camelia sinensis leaf extract (extrakt z čajovníka), carnitine, centella asiatica extract (extrakt z pupkovníka ázijského), thymus vulgaris oil (olej z tymiánu), pogostemon cablin oil (pačuli olej), panthenol, caffeine, tea-salicylate, juniperus virginia oil (olej z borievky), limonene, linalool, lavandula hybrida oil (levanduľový olej), anthemis nobilis flower oil (rumanový olej), cinnamonum zeylanicum bark oil (škoricovníkový olej), cinnamal, citrus limon peel oil (citrónovníkový olej), eugenol, citral. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria vonné látky ako cinnamal, eugenol, citral, ktoré môžu citlivým ľuďom spôsobiť alergickú reakciu. Na druhej strane ste si však určite všimli to množstvo prírodných olejov. To sa len tak nevidí ani v prírodnej kozmetike. 
Samotný peeling je v nádobe napriek množstvu olejov suchý. Soľ a cukor všetky oleje vstrebali do seba. To sa však zmení pri aplikácií. Prípravok možno aplikovať na suchú i vlhkú pokožku. Pri použití na pokožku suchú možno dosiahnuť pomerne silný peelingový účinok. Peeling pri takomto použití pokožku doslova drie. To ocenia asi ľudia so zhrubnutou pokožkou na lakťoch, či chodidlách. Druhý spôsob je aplikácia na vlhkú pokožku. Tá ma zaujala rozhodne viac. Peeling bol v tomto prípade jemnejší, no stále dostatočné peelingoval to čo bolo potrebné z pokožky odstrániť. Navyše sa do pokožky uvoľňovali oleje a pokožku hydratovali. Po osprchovaní na pokožke zostávajú oleje, ktoré ju hydratujú a ošetrujú a aplikácia ďalších prípravkov nie je potrebná. Bonusom je v výrazná príjemná vôňa. Ťažko povedať, ktorý z množstva olejov dominuje, no asi by som povedala, že patrí do kategórie orientálnych korenistých vôni s dominanciou škorice. Podobné vône registrujem vo wellness centrách. Z mojej strany je s týmto peelingom absolútna spokojnosť a absolútne blaho.



Z oboch peelingoch som vďaka vôni a účinku nadšená. V mojom rebríčku telových peelingov sa dostali na prvú priečku. Zloženie s množstvom prírodných olejov tiež nie je na zahodenie. Takéto zloženie zákazník často nenájde ani pri niektorých značkách čisto prírodnej kozmetiky.


Poznáte značku Collistar? Vyskúšali ste niektoré výrobky?

Ďakujem e-shopu Elnino za poskytnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Collistar poznám iba z počutia, produkt som od nich asi neskúšala žiadny. Peeling na telo zháňam však už dlho, takže možno by to stálo za to.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podla mna sa urcite oplati. Najmä tieto cestovne balenia su cenovo vyhodne a pritom dostatocne velke.

      Odstrániť
  2. značku znám, ale spíše její dekorativku :-) Mám stíny a bronzer a jsem nadšená. Z péče jsem zatím nic nezkoušela :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takze pri najblizsej objednavke sa urcite pozriem aj na ponuku dekorativky.

      Odstrániť
  3. Jé, no vypadají zajímavě a lákavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Značku už nejaký čas registrujem, ale žila som v tom, že ponúkajú len dekoratívku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som naopak registrovala skor telovu starostlivost :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky