Hľadá sa dobrý prírodný šampón

Nájsť dobrý šampón na vlasy s pokožkou, ktorá ma sklon k tvorbe lupín a svrbeniu hlavy nie je celkom jednoduché. K overeným kúskom patrí ichtamolový šampúch Ponio a šampón proti lupinám Annemarie Börlind. Šampóny na vlasy však treba striedať, aby si pokožka nezvykla a šampón neprestal účinkovať. Rozhodla som sa teda zariskovať a hľadať šampón v relatívne nižších cenových kategóriách. Výber padol na Logonu. Rovno však napíšem, že budem hľadať ďalej.


Borievkový šampón proti lupinám od značky nemeckej prírodnej kozmetiky Logona sa v množstve 250 ml predáva za 7 - 8 €. K účinným látkam patria najmä borievkový olej, extrakty z rozmarínu, pŕhľavy, kôry vŕby bielej a brezových listov.  Podľa databázy EWG žiadna zložka nepatrí k "High Hazard" látkam. Šampón spĺňa kritéria certifikátov VEGAN a NATRUE.
LOGONA: šampón proti lupinám
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
alcohol denat
denaturovaný alkohol
rozpúšťadlo, konzervačné účinky
coco glucoside
tenzid
čistenie
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
disodium cocoyl glutamate
tenzid
čistenie
sodium cocoyl glutamate
tenzid
čistenie
sodium pca
sodná soľ palmového oleja
zlepšuje konzistenciu
glyceryl oleate

emulgátor
rosmarinus officinalis leaf extract
rozmarínový extrakt
starostlivosť o pokožku a vlasy
juniperus oxycedrus wood oil
olej z borievky
protizápalové účinky
salix alba bark extract
extrakt z vŕby bielej
účinná zložka, upokojujúce účinky
populus nigra extract
extrakt z topoľa
upokojuje
betula alba leaf extract
extrakt z brezy
upokojuje
urtica dioica extract
extrakt zo žihľavy
upokojuje, zabraňuje vypadávaniu vlasov
betaine
glycin
upokojuje a zvhlčuje
polygyceryl 10 laurate

zahusťovadlo
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
phytic acid
kyselina fytová
komplexotvorné činidlo
citric acid
kyselina citrónová
úprava ph


Šampón krásne vonia bylinkami a prevoňaná zostáva celá kúpeľňa. To je však asi jediné pozitívum šampónu. Je známe, že prírodné šampóny penia menej ako tie konvenčné. V prípade Logony však šampón nepení takmer vôbec. Tým pádom mi narastá spotreba a cena sa už nezdá až tak výhodná ako na začiatku. Možno si niekto dokáže umyť vlasy aj s menším množstvom šampónu, ale ja to zatiaľ neviem. Efekt po umytí je taký zvláštny. Hneď po umytí boli vlasy ťažké a spľasnuté. Ďalší deň dokonca mastné a musela som si ich znovu umyť. Efekt sa opakoval aj pri ďalšom použití a teda som to vyhodnotila tak, že šampón je na samostatné použitie u mňa nevhodný. Keď som ho už mala, používala som ho na prvé umytie vlasov a pri druhom som už použila ichtamolový šampúch. Aj tu však vlasy zostávali spľasnuté a mastnejšie. Šampón som nakoniec minula ako sprchový gél. Na tento účel bol výborný. Vplyv na tvorbu lupín, či svrbenie pokožky teda hodnotiť nemôžem, ale jednoducho sa samostatne použiť nedal. Po tejto skúsenosti nemám v pláne skúšať ani ďalšie šampóny od tejto značky. Myslím, že s efektom to bude dosť podobné.


plusy:
  • pekná vôňa
  • pekný obal
mínusy:
  • šampón takmer nepení
  • vlasy sú po umytí ťažké a spľasnuté
  • rýchlo sa mastia
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Máte skúsenosť so šampónmi Logona?

Komentáre

  1. Konkrétne Logonu som neskúšala, ale inak som tie prírodné skúsila už fakt vo veľkom množstve. Mala som Utrekam, Sante aj Alverde a ani jeden mi nevyhovoval. Ešte Alverde sa ako tak dali, ale ostatné boli oničom. Tiež som mala vlasy rýchlo mastné, po umytí boli totálne bez objemu, nedali sa upraviť, boli také spaľsnuté proste nič. Ja som to s prírodnými šampónmi skrátka vzdala, vyberám si tie bez obsahu silikónov, s tými sú moje vlasy ok a inak už asi nehľadám lebo sa mi to nejako nevypláca.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa ozaj desím toho momentu, keď použijem šampúch od Ponio, Active od Annemarie alebo Node DS+ od Biodermy a nebudú mi fungovať. Snažím sa ich nejak striedať, aktuálne som doma vyhrala ešte jedno balenie môjho kedy najobľúbenejšieho Garnier Fructis Citrus Detox a tiež už nefunguje :(
    Uvažovala som nad Urtekram. Nemáš skúsenosť?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Urtekram som mala verziu aloe vera proti lupinám. Pokožka nesvrbela, ale s lupinami si nevedel vobec poradit. Na blogu najdes aj podrobnejsiu recenziu. Staci zadat do vyhladavacieho policka Urtekram, alebo hladat podla "zaloziek".

      Odstrániť
  3. Tak přesně takovéhle šampóny nenávidím. Já mám nejradši šampóny od Santé a od Natura Siberica.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky