Pán Božský v kúpeľni

Väčšina predajcov vie, že ak chcú výrobok predať, nestačí aby bol kvalitný. Výrobok musí zákazníka aj zaujať. Mňa takto zaujalo mydlo s originálnym názvom Pán Božský. Veď priznajte, kto na tento článok klikol aj kvôli tomuto efektnému názvu? Pán Božský je teda ručne vyrábané mydlo z novozaloženého e-shopu Mydláreň u slečny Kaplánovej. Pán Božský je síce určený pre pánov, no rovno poviem, že používať ho môžu všetci členovia rodiny. Nebudeme nikoho diskriminovať. Každý môže mať Pána Božského.


Ručne vyrábané mydlo Pán Božský sa predáva za 4,50 €. Príde zabalené v peknej ekologickej papierovej krabičke. Ak ho chcete použiť ako darček, netreba už premýšľať nad ďalším obalom. Balenie má hmotnosť cca 100 g a podľa mňa ide o poriadne veľké mydlo. Spotrebovanie nám trvalo približne mesiac.
Pán Božský je vyrobený zo zmydelneného olivového oleja, zmydelneného kokosového oleja, zmydelneného ricínového oleja, zmydelneného včelieho vosku, glycerolu, esenciálneho oleja patchouli, esenciálneho oleja mäta prieporná, esenciálneho oleja citrón, vody, iron oxidu, green chromium oxidu, aktívneho uhlia, limonene, citralu, linaloolu a geraniolu. 
Pod zmydelnením sa pri výrobe mydla rozumie zmiešanie roztoku hydroxidu sodného s olejmi a voskom, čím vznikne samotné mydlo. Musím pochváliť výber olejov. Mydlá s olivovým olejom sú jemné a dobre čistia. Kokosový olej podmieňuje dobrú penivosť. Z ricínového oleja vznikajú zvláčňujúce mydlá. Včelí vosk ovplyvňuje pevnosť a tvrdosť mydla. Esenciálne oleje (prirodzene obsahujúce aj limonene, citral, linalool a geraniol), ktoré sa pri výrobe pridávajú až do mydlovej hmoty, dodávajú mydlu korenisto-mätovo vôňu. Aby sa dosiahla farebnosť mydla, hmota sa rozdelí na tri časti. Do každej sa pridá farbivo a následne sa hmoty navrstvia vo forme. Po 24 hodinách sa mydlo nakrája, nechá sa štyri týždne odležať aby sa upravilo ph a potom ho môžeme veselo používať.



Mydlo v kúpeľni pôsobilo naozaj štýlovo. Vytváralo bohatú penu. Dobre čistilo. Ruky nevysušovalo. Dalo by sa povedať, že na rukách po umytí zostával príjemný pocit. Akási ochranná vrstva. To som nepozorovala pri žiadnom mydle. Pripisujem to včeliemu vosku. Vo vôni dominovalo patchouli. Ja mám takého vône veľmi rada. Postupne z mydla vyprchávala, čo je však pri ručne robených mydlách bežné. Ak si takéto mydlo kúpite, treba ho hneď začať používať, lebo vôňa bude postupne slabšia a slabšia a vy si ju neužijete. Na ruky však vôňa neprechádzala. Potiaľto by bolo všetko super. Je tu však jedno pre mňa dosť závažne ale. Mydlo púšťa farbu. Čierne, červené a zelené farbivá sa miešajú do sivej a zostávajú na umývadle. Možno pri použití v sprche, keď sa vaňa oplachuje po každom použití by to nebol problém, ale pri použití na umývanie rúk bolo umývadlo nonstop špinavé. Je pravda, že oblečenie to nezafarbilo, ale umývať po každom použití umývadlo ma skrátka nebaví. Neviem, či to robia aj iné ručne vyrábané mydla s farbivami. Toto je jediné mydlo s farbivami, ktoré som skúšala, takže neviem porovnať. Každopádne ja v budúcnosti po skúsenosti s Pánom Božským budem vyberať iba mydlá bez farbív.

plusy:
  • ručne vyrábané mydlo z prírodných surovín
  • veľmi dobre pení
  • čisti aj veľké znečistenie
  • skrášli kúpeľňu
  • výrobok od lokálneho výrobcu
 mínusy:
  • púšťa farbu
Ak si budete vyberať ručne vyrábané mydla, či už v Mydlárni slečny Kaplánovej alebo niekde na vianočných trhoch, určite si okrem vôni všímajte aj zloženie. Olivový, kokosový, palmový či slnečnicový olej sú takou klasikou pri výrobe mydla. Mydlá z nich sú fajn a sú neporovnateľné s konvenčnými mydlami. Ak však chcete niečo viac, vyberajte mydla so včelím voskom, ricínovým olejom, bambuckým maslom. Vyberať mydlo podľa vône podľa mňa nemá zmysel, lebo vône vyprchajú. No a v neposlednom rade zvážte či uprednostníte farebný štýlový kúsok na okrášlenie kúpelne alebo skôr vyberiete obyčajnejšie mydlá bez farbív.

Ďakujem e-shopu MusK za zaslenie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Vyskúšala som Rozkvitnutú lúku a som nadšená :) mydlo tiež púšťalo farbu, ale mne to nevadí :)


    Zvláštne dievča
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Názvom článku si zaujala jednoznačne, dokonca mi to prišlo vhod aj ako darček pre chlapa pod stromček, fakt originálny produkt. Zatiaľ som mala jedno jediné prírodné mydlo Soaphoria, bolo fajn aj na pleť ale vôbec nevoňalo, ja som úprimne na vône v kozmetike veľmi zaťažená, takže ak je prírodné a nevonia nič pre mňa, avšak určite sú aj prírodné a voňavé ako toto.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam vone tiez rada, no ak je vyrobok bez vone viem si zvyknut. Vynahradim si to inym vonavym vyrobkom.

      Odstrániť
  3. Už mám doma rovnou tři zástupce této značky a musím říct, že všechny mýdla jsou fakt super a krásně voní!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. keby bol môj chlapec zaujatý na kozmetiku tak ako ja..tak už je to jeho darček :D škoda,že on ani poriadne krém nevie používať :D

    BeautyMuffin

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som mala makovičku a rozkvitnutú lúku a mám pocit ,že bez makovičky asi už nemôžem žiť :D :D Ale asi by som si nevybrala takéto farebné mydlo, keď púšťa farbu. Tiež by sa mi nechcelo umývať umývadlo 10x za deň :D

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky