Obľúbené výrobky | jeseň

Vonku to vyzerá na pravú zimu. Chladno, vietor, sneh. Podľa kalendára však až do slnovratu máme jeseň a tak je môj článok o obľúbených jesenných výrobkoch stále aktuálny. Medzi obľúbené výrobky sa dostali kúsky od značiek Clinique, Biotherm, Sagrada Natura, Weleda, Alverde a Balea.

DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Na konci leta som si na letisku po šialene dlhom vyberaní kúpila sadu piatich leskov v cestovnom balení Long Last Glosswear od Clinique. Tak ako mi nevyhovuje pleťová starostlivosť od tejto značky, tak musím napísať, že dekoratívku majú výbornú. Pery sú po nanesení lesku výrazne pigmentované, lesk neprechádza do okolia pier, vydrží približne 4 hodiny v dobrom stave a potom sa postupne nenápadne vytráca. Na perách síce zanecháva pocit, ktorý by niekto označil sa jemne lepivý. Pre mňa je to však indikátorom toho, že na perách je všetko ok, prípadne viem, či treba lesk obnoviť aj bez toho aby som sa kontrolovala v zrkadle. Lesky sú síce v cestovnom balení, no ešte som neminula ani jeden. A to ich nosím veľmi často. Škoda, že takého balenie sa dá kúpiť iba na letisku. Pre mňa je riskantné kúpiť plné balenie rúžu alebo lesku za 30 € a potom zistiť, že je síce skvelý ale odtieň mi nepristane. Pri sade cestovných balení podľa mňa nehrozí, aby zákazník zistil, že mu nepristane ani jeden.
 
TVÁR

O argánovom oleji som už dlho počúvala len chválu. Je všeobecne známy tým, že zmäkčuje, zvláčňuje, posilňuje pokožku. Je dobrý na strie a pôsobí proti vráskam. Nebola som si však istá, ako naň zareaguje zmiešaná až mastná pleť. Risk sa oplatil, lebo moja pleť je s ním maximálne spokojná. Nanášam ho na navlhčenú pleť. Vsiakne do nejakých desať - pätnásť minút. Potom už pleť vôbec nie je mastná. Je hladká, hydratovaná. Napriek tomu, že jeseň a zima prinášajú striedanie teplôt, nemám problém so začervenanou pokožkou či so šupinkami. K môjmu prekvapeniu pôsobí aj na akné. Má totiž antiseptické účinky, takže ak ho nanesiem na akné v čase jeho vzniku, do rána sa zmenší prípadne až úplne zmizne. O argánovom oleji sa zvykne hovoriť, že smrdí. Tento je však bez zápachu. Pach - vôňa totiž závisia od kvality oleja. Napriek tomu, že na trhu je viacero značiek argánového oleja, líšia sa kvalitou spracovania. Tento od Sagrada Natura sa osvedčil tak, že sa prebojoval medzi moje obľúbené výrobky.


 TELO

Telové mlieko Lait Corporel od Biotherm je rozhodne niečo čo musia mať fanúšikovia citrusových vôni. Tak skvelú citrusovú vôňu ešte nemal žiaden výrobok, ktorý som skúšala. Človek má hneď chuť na ovocný tanier z pomarančov a grafefruitov. Samotné telové mlieko je bielej farby a pomerne riedkej konzistencie. Konzistencia a obsah silikónov spôsobujú, že mlieko sa výborne rozotiera a takmer okamžite vsakuje. K hydratácií moja normálna pokožka nemala tiež žiadne výhrady, ale ja osobne som toto telové mlieko používala skôr kvôli vôni ako aromaterapiu. Vo forme cestovných balení som vyskúšala viacero drahší telových mliek, ktoré boli fajn, no vzhľadom na cenu som si aj tak nekúpila žiadne v plnom balení. Myslím, že toto od Biotherm bude prvé.


 HYGIENA A RELAX

O sprchových géloch Weleda som podľa recenzií síce vedela, že sú určite fajn, no aj tak som sa čudovala, prečo niekto zaplatí tak veľa za sprchový gél. O tom ako som sa mýlila, som sa na vlastnej koži presvedčila, keď som takýto kúsok vyhrala. Sprchový gél Arnika od Weledy má výraznú býlinkovú vôňu. Po jeho použití je prevoňaná celá kúpelňa. Prvé použitia som si na ňu musela zvykať, no teraz som z nej nadšená. Sprchový gél jemne pení, dobre umýva, nevysušuje pokožku.  Tá vôňa a jemnosť však za tie peniaze stoja.


 VLASY

O regeneračnej vlasovej maske od značky Alverde s výťažkom z avokáda a bambuckého masla rozhodne netvrdím, že je to tá najlepšia maska na svete. Je však ľahko dostupná, lacná, prírodna. Vlastne okrem toho, že pekne vonia, nič zvláštne s vlasmi nerobí. Dokonca sa ťažko vytláča z tuby. Používala som ju na zdravé vlasy a vlasy po jej minutí aj zdravé zostali. Takže nakoniec prečo nie. Keďže ju kupujem pravidelne, asi som si ju nejako iracionálne obľúbila.


 ABSOLÚTNY VÍŤAZ  

Absolútným víťazom sa stal kozmetický adventný kalendár od značky Balea. Ani nie tak výrobkami a ich kvalitou (tú budem musieť ešte u väčšiny výrobkov overiť) ako skôr tým, že som ho vôbec zohnala. O jeho existencií som sa dozvedela iba na Instagrame. Aspoň vidím akú silu majú sociálne siete. Kalendáre v našej predajni zostali iba v sklade a dostal ich zrejme iba ten, kto si ich pýtal. Otvárať okienka mi robí každé ráno obrovskú radosť.


Máte aj vy nejaký adventný kalendár? Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Obľúbené výrobky 2016: jar, leto
Obľúbené výrobky 2015: jar, leto, jeseň, zima

Komentáre

  1. Viem, že k tým kalendárom sa takmer nedá dostať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento rok som veľmi chcela nejaký adventný kalendár. Pôvodne som chcela skúsiť Douglas, ale ten v PL nemali tak som myslela, že kúpim Baleu. A u nás tiež nebola :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Douglas som chcela aj ja, ale v CR som v tom case nebola a pokial mam spravne info, do SR nezasielali.

      Odstrániť
    2. Ja som bola v Poľsku v predajni :/ ale je pravda, že tam toho nemali omnoho viac, ako len toto :D

      Odstrániť
  3. Ja mam kalendar Clinique a som z neho nadsena :) kazdy den male Vianoce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno. Ten je krásny. Cena ma vsak o jednu nulu viac ako Balea :-)

      Odstrániť
  4. Ohledně sprchových krémů od Weledy mám stejný názor. Ta kvalita za ty peníze prostě stojí :)
    Můj momentání vítěz tohoto období je bezpochyby kakaová masážní kostka od Ponia. Mám ji sice jen pár dní, ale už jsem si na ní vypěstovala závislost. Úplně jsem se do ní zamilovala a každý den se těším, jak se s ní večer u televize namažu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kakaovu kocku som neskusala. Citala som o nej vela recenzii, ale nejako si neviem predstavit pouzitie. Asi by to chcelo vyskusat :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky