Gaštanová torta s čokoládovou polevou


gaštanový koláč
gaštanová torta s čokoládovou polevou
SUROVINY
Cesto:
  • 6 vajec
  • 500 g jedlých gaštanov
  • 200 g čokolády na pečenie
  • 120 g kokosového oleja
  • 70 g agavového sirupu
  • 3 polievkové lyžice rumu
  • 2 polievkové lyžice kokosového mlieka v prášku
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čokoládová poleva
  • džem
Príprava formy na pečenie:
  • rastlinný tuk na pečenie
  • múka


POSTUP
  1. jedlé gaštany na oblej strane narežeme do tvaru X a 20 minút varíme
  2. gaštany precedíme a necháme vychladnúť
  3. po vychladnutí gaštany ošúpeme
  4. ošúpané gaštany mixérom - sekáčom nasekáme na drobné kúsky
  5. čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli
  6. vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka
  7. z bielkov vyšľaháme sneh
  8. zmiešame nasekané gaštany, kokosové mlieko v prášku, prášok do pečiva, žĺtka, kokosový olej, agavový sirup, rozpustenú čokoládu, rum
  9. k zmiešanej hmote pridáme sneh a premiešame
  10. rúru predhrejeme na 180 °C
  11. tortovú formu vymastíme rastlinným tukom a vysypeme múkou
  12. hmotu vlejeme do tortovej formy
  13. pečieme 50 minút na teplote 180 °C
  14. po vychladnutí vyberieme z tortovej formy, natrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou

Dobrú chuť!

Komentáre

  1. Gaštany som ešte nikdy nejedla chcela by som to veľmi vyskúšať:) v mojom novom domčeku mám dva stromy ale tento rok gaštany asi zamrzli ako aj všetko ostatné ako orechy a slivky..Vyzera vyborne♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mňam, milujem gaštany a takýto koláčik by dobre padol :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky