Zbierka rúžov a leskov

Rúže, lesky, maslá a rôzne farbičky na pery používam veľmi ale naozaj veľmi zriedka. Tomu zodpovedá aj moja maličká zbierka o ktorej bude dnes reč. Hneď na začiatok uvediem, že ja by som farbičky na pery používala rada, ale jednoducho moje nároky sú také, že som doteraz nenašla žiadnu, ktorá by mi vyhovovala. Okrem vyhovujúceho farebného odtieňa chcem, aby rúž alebo lesk pery nevysušovali, neprechádzali do okolia pier a aby na perách vydržali aspoň kratučké tri hodiny. Vidíte, že nič náročné. Nápriek tomu nájsť takú dekoratívku sa mi ešte nepodarilo.


Aktuálne sa v mojej kozmetickej zbierke nachádzajú Dermacol, Astor a Gosh.



Dlhotrvajúca farba a lesk na pery 2 in 1 od značky Dermacol istý čas valcovala blogosféru. Ja som s kúpou nejaký čas váhala, ale nakoniec v mojom nákupnom košíku skončil odtieň s označením 03. Ide o červenoružový odtieň so studeným podtónom. Pred kúpou som si pozrela viacero blogov a prekvapilo ma, že na každej fotografií odtiene vyzerali úplne inak. V drogérií toho veľa tiež neodskúšate. Testery síce k dispozícií sú, ale keďže ide o dlhotrvajúcu farbu, je problém ju z pokožky dostať dole. Nemyslím, že by sa našiel niekto, kto bude chcieť vyskúšať na svojej pokožke viac ako dva odtiene. Pri nanášaní treba byť opatrný, lebo ak raz farbu nanesiete, nedáte ju len tak ľahko dole. Najskôr sa nanesie farba, ktorá sa nechá minútu uschnúť a následne sa zafixuje vazelínovou hmotou. Ak by ste chceli použiť len farbu bez lesku, dopredu upozorňujem, že pery v takom prípade lepia. Výdrž je naozaj celodenná, avšak s tým, že po troch - štyroch hodinách je potrebné pery ešte raz pretrieť farbou aj leskom, lebo farba sa od stredu pier začína strácať, avšak po okrajoch drží. Ak som pretrela pery viackrát, farba začala hrudkovatieť a opadávať. Ak by ste chceli odlíčiť pery počas dňa budete potrebovať poriadne silný odličovač. Večer to už relatívne ide aj s micelárnou vodou, ale treba na to vynaložiť veľké úsilie. Prípravok je podľa mňa vhodný len na občasné použitie, lebo pri použití dva dni za sebou poriadne vysušuje pery. Paradoxne hoci ide o dlhotrvajúcu farbu, nepoužívam ju vtedy, keď viem, že v práci budem naozaj dlho. Dôvodom je, že pri viac ako dvoch úpravach na perách vidieť a cítiť hrudky a pery sa nedajú odlíčiť. Viac odtieňov zatiaľ neplánujem. Dôvodom je, že všetky odtiene v ponuke sú dosť výrazne. Ak by Dermacol prišiel s niečim menej nápadným, zvažovala by som. Výrobok má svoje ale, no i tak patrí k tomu lepšiemu, čo som na pery vyskúšala. Predáva sa za približne 9 €.
Lipcolor butter od Astor patria tiež k legendám blogosféry. Ja som zvolila odtieň 008 Hug Me. Vyzdvihujem jednoduchosť a praktickosť aplikácie. Odtieň patrí k nenápadnejším s ružovo - hnedým nádychom, no stále je na perách viditeľý. Sú v ňom trblietky a v niektorých uhloch pery pôsobia mokrým dojmom. Pery nevysušuje, neprechádza do okolia pier a je vlastne vcelku fajn. Dlhšie ako hodinu na perách nevydrží a to je dôvod, prečo ho používam iba zriedka. Nemám v práci toľko času, aby som sa každú hodinu kontrolovala v zrkadle a líčila sa. Ponuka odtieňom je dosť veľká a myslím, že každý by si v nej našiel to svoje. Určite však nakupujte v e-shope, pretože nájsť v drogérií nepoužitý kúsok dá veľa námahy. Mne sa to podarilo tuším až v tretej predajni. Predáva sa za približne 5 €.

Na vysúvací rúž od mojej obľúbenej značky Gosh som sa tešila. Vybrala som si odtieň 005 Flirty Dreams, ktorý je veľmi blízky korálovým rúžom, o ktorých sa hovorí, že pristanú naozaj každej. No žiaľ nevyšlo to. Farba je krásna, s ňou som spokojná. Horšie to je s efektom. Aplikácia je síce pohodlná, no ak nanesiem jednu vrstvu, rúž nie je na perách vôbec vidieť. Po nanesení druhej vrstvy sa farba zvýrazni a je krásna, ale okamžite prechádza do okolia pier. Rúž na perách zvýrazňuje ryhy a do pol hodiny nie je po ňom ani stopy. Je mi ho ľúto vyhodiť, ale zrejme k tomu dôjde. Je na mňa príliš komplikovaný. Predáva sa za približne 9 €. Ponuka odieňom je široká, ale myslím, že je jasné, že ďalšie odtiene skúšať nebudem.


Celkové poradie od najlepšieho je teda Dermacol, Astor, Gosh, ale ani jeden by som si nekúpila znovu, prípadne v inom odtieni. Existuje vôbec niečo, čo na perách vydrží viac ako 3 hodiny a nespôsobuje žiadnu neplechu? Alebo to iba ja som taká náročná?


Komentáre

  1. Skúšala som z týchto rúžov jedine maslo Astor, ktoré už nepoužívam, lebo sa mi nejako prestal páčiť ten odtieň, ktorý mám - Vivid Divine, je z matnej kolekcie a istý čas som ho milovala, ale momentálne mám od neho pauzu, pery síce hydratoval fakt super a aj dosť dlho vydržal, no momentálne u mňa kraľujú rúže Rimmel, jeden z kolekcie Kate, ten si ale nekupuj, lebo strašne vysušuje pery a ten druhý by som ti aj odporúčala, je to Moisiture Reniew, odtiene dosť menia, ten môj sa už ani neviem či dá kúpiť, mám ho od Silvestra a už v lete ho prestali vyrábať, avšak rúž pery fakt hydratuje, no možno nie až tak ako maslo Astor, ale dosť schopne na rúž, ale nevydrží nejako extra dlho. Je to boj aj v tomto smere, ak niečo vydrží tak to vysušuje a čo nevydrží to hydratuje, no ale na to, aby som sa v práci opätovne líčila nemám náladu, čas by sa možno aj našiel, veď prestávka je nutná, ale mňa to skrátka nebaví.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V praci je to komplikovane aj kvoli sukromiu. Aspon mne vadi, ked sa na mna niekto pri liceni pozera :-)

      Odstrániť
  2. z drogerky ma dobre ruze rimmel :) a ja mam rada ruze yves rocher, maju dobru vydrz a mne su na perach prijemne. ale je jasne, ze kazdemu vyhovuje nieco ine...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fakt mas doma len tri ruze a lesky? To je mile, aj ja som to tak pred casom mala, ale za poslednych 12 mesiacov mi pribudlo az 7 veci z tejto kategorie. Co sa tyka vydrze, tak ja som specialny pripad, mne aj tie "longwearing" ruze na perach vydrzia max 3-4 hodiny, vacsinou dopoludnie. Potom staci jedno vacsie jedlo a vsetko je prec.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj len tieto tri a plus jeden farebny balzam, ktory ani nie je poriadne vidiet. Vzdy ked si chcem nejaky novy kusok kupit, tak si poviem, ze ved aj tak ho po pociatocnom nadseni prestanem pouzivat a bude mi doma iba stat.

      Odstrániť
  4. Mam Dermacol a Astor a jsem spokojena. Nemyslim ale, ze by nejaka rtenka ci lesk vydrzel tri hodiny bez nutnosti znovu obnovit barvu. Me tedy tak dlouho nic nevydrzelo.
    Mam ted novinku od Essence, BB lesk a prekvapive super. Hydratuje, je prijemny a docela i drzi.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam tiez pochybnosti o vydrzi dlhsej ako tri hodiny, ale ked stale niekde citam, ako ruz vydrzi cele dopoludnie, pripadne cely den, tak neviem co si mam mysliet :-) Mozno raz najdem taky, ktory bude fungovat aj u mna.

      Odstrániť
  5. Ja mám od Dermacolu č.4 (červený)a za mňa je super :) Ja si ho práve dávam vtedy, keď viem že nemám čas davať pozor v akom stave je môj rúž. Na mne drží super, len ja nedávam lesk, mne sa skôr páči bez toho a vydrží tých 16 hod, možno raz za deň ho pretriem :)

    Lavandula diary- Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bez vazelinovej vrstvy je urcite krajsi - matny, ale ak by som ju nepouzila, pery by sa mi lepili. Stvorka je tiez pekny odtien.

      Odstrániť
  6. Ja som objektívne ešte nič lepšie ako matné maslá od Astor nenašla. Ale teda konkrétne odtiene Vivid Divine a Elegant Nude, tie vydržia snáď všetko a mne pery nevysušujú, ani keď celý deň nepoužijem balzam. Skúsila som aj nejaký high-end, ale na tieto sa zatiaľ fakt nič nechytá... Vivid Divine je síce bombová cyklámenová a chápem, že nie každá ju môže dať na seba, ale Elegant Nude by sa mohol páčiť ozaj každej...
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja to teda este s odtienom Elegant Nude skusim. :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky