Augustové | prázdne obaly

V pravidelnej rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa v auguste okrem kuskov, ktoré sa vyprázdnili do poslednej kvapky ocitlo aj viacero kúskov kozmetiky, ktorú som musela vyradit. Či už kvôli tomu, že mi spôsobovali problémy, prípadne im skončila záruka. Takýchto kúskov bolo žiaľ dosť.

V auguste som minula, prípadne vyradila celkovo osemnásť produktov, z ktorých päť spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.



Sprchový gél Cien sa v rubrike o spotrebovaných výrobkoch objavuje v rôznych variantach opakovane. Ako som už písala, gély umývajú a nevysušujú pokožku. Sú pomerne tekuté a teda sa rýchlo míňajú. Vôňa bola pomerne výrazná chemická limetka.
Cena: cca 0,70 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél Adidas - happy mal zvláštnu polopriehľadnú konzistenciu s množstvom bubliniek. Pri sprchovaní ich necítiť, takže pôjde skôr o vizuálny efekt. Zvláštna bola aj vôňa. Podľa popisu ide o výrobok určený pre ženy. Na mňa však vôňa pôsobila vyslovene ako určená pre pánov. Mojím čuchovým bunkám nesadla.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Sprchový gél Adidas - vitality mal sviežu ovocnú  vônu. Bonusom bola priehľadná konzistencia sprchovacieho gélu s obsahom guľočok, ktoré podľa výrobcu majú pokožku masírovať. Ja ich však skôr vnímam ako jemné peelignové čiastočky. Presne takúto konzistenciu u sprchových gélov vyhľadávam. Gél klasický penil ako väčšina konvenčných sprchových gélov. 
Cena: cca 1,80 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Superbalm Lip Treatment Clinique zanechával na perách ochrannú vazelínovú vrstvu, ktorá dodávala perám bezfarebný lesk. Ten vydržal na perách približne dve - tri hodiny. Vazelínova vrstva chránila pery pred vonkajšími vplyvmi a bránila strate vlhkosti. Pomohol mi v čase, keď som zo zdravotných dôvodov mohla dýchať iba ústami a pery som z toho mala totálne presušené a popraskané. Používala som ho tiež na fixáciu rúžov a leskov, ktorým výrazne predĺžil čas pobytu na perách.
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Ochranný balzám LSF 20 Alverde vyraďujem po dvoch rokoch nespotrebovaný. Je pomerne tvrdý, na perách necháva biely povlak. Používala som ho maximálne do záhrady. Pri takomto občasnom používaní by sa mi ho nepodarilo spotrebovať ani za päť rokov. Teraz koncom roka už zmenil vôňu, takže aspoň nemám výčitky, že ho vyraďujem. Ďalší si už ale určite nekúpim.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Balzam na pery s ochranným faktorom 30 Lilien sa výborne nanášal, pery hydratoval, nezanechával žiaden povlak. Krátko po nanesení som však v ústach cítila horkú chuť. Z tohto dôvodu ho vyraďujem nespotrebovaný a verím štatistikám, že človek počas svojho života zje niekoľko gramov rúžov.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Opaľovacie mlieko s ochranným faktorom 30 od značky Cien mi zostalo ešte z minulého leta. Používam ho na telo s výnimkou tváre. Stále platí, že telové mlieko príjemne vonia, dobre sa rozotiera, nezanecháva biely povlak. Rovnako ako minulé leto, tak ani tento rok ma pri použití tohto prípravku slnko nespálilo. Tento rok som však už kritickejšia. Všimla som si, že v priebehu dňa sa pri dotyku otláča na tmavé materiály. Neopaľujem sa často, takže mi zostalo nespotrebované. Ďalší rok však určite siahnem po prípravkoch na opaľovanie od Cien.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobré


Krém na ruky MyBody s obsahom urey a bambuckého masla vidíte v spotrebovaných výrobkoch opakovane. Kupujem v rakúskej BIPE do zásoby. Hydratuje, ošetruje ruky, príjemne vonia a čo je hlavné hneď po nanesení vsakuje, takže človek môže okamžite pokračovať v práci. Škoda, že sa nedá kúpiť na Slovensku.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: výborný

Krém na ruky Alviana spočiatku príjemne voňal. Vôňa sa však po približne mesiaci od otvorenie zmenila na pomerne nepríjemnú. Odhliadnuc od tohto šlo o príjmený krém na ruky, ktorý fajn hydratoval a trochu dhšie vsakoval. Preto som ho používala pred spaním.
Cena: cca 2 € za plné 75 ml balenie (v prepočte teda cca 0,80 € za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: dobrý

Telové maslo s olejom z makadámiových orechov Alverde malo hutnejšiu konzistenciu. Rozotierateľnosť bola ťažšia, ale pocit hydratovanej pokožky pretrvával aj ďalší deň. Vadila mi trochu cukríková presladená vôňa pri nanášaní, ale na pokožke sa zmenila na akceptovateľnú.
Cena: cca 4 € za plné 200 ml balenie (v prepočte teda cca 1 € za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: dobrý
 


Hydrabio Perfecteur s ochranným faktorom 30 od Biodermy je fail roka. Vyradzujem nespotrebované.  Pocit hydratácie po nanesení čakať nemôžete. Skôr si myslím, že tá by sa prejavila až po dlhšom čase pravidelného používania. A to u mňa nebolo možné. Keďže ide o príravok s obsahom silikónov spočiatku som ho používala občasne (1 - 2krát týždenne) ako podkladovú bázu. Make-up sa následne lepšie nanášal a vydržal možno hodinku - dve dlhšie ako by to bolo bez bázy. Proste nič, čo by človek musel mať. Keď však nastali horúčavy a zosilnela intenzita slnečného žiarenia začala som krém používať každý deň. To by ste mali vydieť ako po týždni vyzerala moja tvár. Podkožné akné na podkožnom akné. Katastrofa. Používala som ho teda na dekolt, zátylok, na ruky, keďže má ochranný faktor 30. Na tento účel som ho ale použila len raz. On totiž nejako necháva na pokožke ochranný film, ktorý bráni odparovaniu potu. Pot sa následne mieša s krémom a tečie po tele. Preto sa mi zrejme na tvári vytvorilo aj podkožné akné - dôsledok nepriepustnej vrstvy s potom. Čítala som odporúčania na tento krém v prípade ak ľudia pracujú v klimatizovaných miestnostiach. Potom však nerozumiem, prečo krém obsahuje ochranný faktor. V klimatizovanej miestnosti predsa slnko nesvieti.
Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie: pre mňa nevyhovujúci

ABCDerm Babysquam Bioderma používam na šupiny vo vlasoch a na ušiach - prejavy seboroickej dermatitídy. Prípravok nemastí vlasy, odstraňuje šupiny a lieči pokožku. Výrobok som kúpila na základe recenzie na blogu Awards4beauty a určite ho odporúčam ďalej.

Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Eau de toilette natural spray Jil Sander Sun je príjemná sladká letná vôňa. Hlavu tvorí citrón, pomarančový kvet, bergamon. Srdce kosatec, ylang-ylang, karafiát, ruže, konvalinka a základ vanilka, tonka, céder, benzoin. Určite sa zaradil k mojím obľubeným vôňam. Cena je tiež viac ako prijateľná, takže určite sa v budúcnosti stretneme znovu.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších




Pena na popraskanú a zhrubnutú pokožku od značky Cien sa v Lidli vyskytuje približne raz do roka a vtedy ju kupujem do zásoby.  V mojich zásobách sa ešte jedno balenie nájde. Pena obsahuje ureu a bambuckého maslo. Dobre sa aplikuje, výborne vsakuje a čo je najdôležitejšie, pokožka nôh je naozaj vo výbornom stave. Ide o najlepší prípravok na chodidlá, aký som doteraz mala. Sama som zvedavá, čo tento prípravok prekoná.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Deodorant Nevinnosť od Soaphorie mal zvláštnu ťažko identifikovateľnú vôňu. Konzistencia bola mäkkšia. Prípravok sa teda dobre naberal, rozotieral i vsakoval. Bránil zápachu, avšak s potením neurobil nič. V tomto mám radšej Dulciu alebo Ponio, ktoré pot pohltia. Soaphoria sa mi však osvedčila ako deodorant na nohy, ktoré aj hydratovala.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Pleťový regeneračný olej Tea Tree - Manuka Saloos sa medzi spotrebovanými výrobkami objavuje opakovane. Používam ho ako náhradu nočného krému približne každý druhý deň. Vôňa je jemná, nevýrazná. Cítiť v nej trochu čajovník. Pleť bola po nanesení oleja určite mastnejšia ako pri použití nočného krému. Čo sa týka výsledkov, nespochybniteľná bola regenerácia pleti. Olej tiež urýchľoval hojenie pozostatkov po akné. Tomu, aby sa vyhodilo ďalšie akné však napriek spomínaným antiseptickým účinkom nezabránil. Tradične mám výhradu voči baleniu, v ktorom kvapkadlo nedosiahne až na dno.
Cena: cca 6,50 €
Celkové hodnotenie: výborný
Gentle Foaming Cleanser Clarins je čistiaca pena s obsahom bavlníkových semien. Vonia ako pánska pena na holenie. Hmota rozpustí make-up a naviaže na seba nečistoty. Štípe v očiach a aj v rankách po akné. Čistiaca schopnosť je pomerne veľká. Ťažšie sa však z tváre oplachuje a vždy mi dosť prípravku ostalo na uteráku aj v okolí nosa. Na dočistenie pleti som zvolila micelárnu vodu.  Pena trochu vysušovala ale nebolo to nič, čo by následne použitie krému nevyriešilo. Zhoršenie stavu pleti som pri používaní peny nepozorovala. Celkovo to však nie je výrobok, ktorý by som si chcela kúpiť v plnom balení. 
Cena: cca 16 € za plné 125 ml balenie (v prepočte teda cca 4 € za cestovné balenie)
Celkové hodnotenie: dobrá




Celkovo som za tento mesiac minula kozmetiku v hodnote približne 88,80 €. Po odrátaní výhier a spolupráce sú reálne náklady cca 77 €.
Máte s niektorým z výrobkov skúsenosť?

Komentáre

  1. Ten deodorant Nevinnost mám doma a já jsem s ním moc spokojená, krásně mi voní, dokonce jsem jeden kupovala i mamce.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Clinique balzam na pery vyzerá veľmi zaujímavo. Ja sa síce považujem za verného fanúšika balzamu Bioderma Atoderm v tyčinke, no rada vyskúšam niečo nové.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Teraz rozmýšľam, že nejaké produkty tej značky My Body som videla v Bille, možno by si tam zohnala aj ten krém na ruky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozerala som pred rokom, ake konkretne tento krem vtedy nemali. Asi by som to ale mala omrknut znovu.

      Odstrániť
  4. Zkušenost mám jen s makadamiovým máslem od Alverde, je fajn, vůně se mi nejdřív hrozně líbila, ale teď mi už přijde taková obyčejnější.
    Mám v plánu postupně vyzkoušet deodoranty od všech přírodních slovenských značek - Ponio, Dulcia, Soaphoria a Mylo. Ponio už mám objednané, tak se moc těším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak chces vyskusat deodoranty, odporucam objednat si kozmeticku skatulku prekvapeni z e-shopu Babickina zahrada. Vzdy ked citam recenzie, tak je v nej deodorant v plnom baleni a aj viacero vzoriek deodorantov. Aj na blogu mam recenciu na tuto krabicku.

      Odstrániť
    2. O tom jsem už něco slyšela. Zajímavý tip, děkuju :)

      Odstrániť
  5. Pena na nohy vyzerá zaujímavo, som to ešte nevidela. Asi sa musím pozrieť do Lidla, či ju nájdem :)


    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslim, ze teraz nie je v ponuke. Ak ju uvidim, urcite dam vediet.

      Odstrániť
  6. Vůni SUN mám také a moc hezky mi voní a ráda jí používám :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky