Mačkin zápisník | február

Tešiť sa treba z každej maličkosti. Z toho, čo ma tento mesiac tešilo som pre vás na blog vybrala jeden film, jednu e-knihu, jednu antistresovú činnosť, jeden domáci krém a niekoľko sladkostí. Takže ahoj február.



Po dlhšom čase som bola v kine a to na filme Lída Baarová. O existencií tejto českej herečky, ktorú vo filme stvárnila Táňa Pauhofová, som doteraz netušila. Preto som ani nebola ovplyvnená porovnávaním reálnych udalostí s tým, ako ich stvárnili vo filme. Film zachytáva vzťah Lídy s Goebelsom pred vypuknutím druhej svetovej vojny a osudy Lídy po vojne. Okrem historických udalostí je film peknou ukážkou módy z tohto obdobia. Táňa stvárnila Lídu skvele a tak trochu rozmýšľam, že na film pôjdem do kina ešte raz. Čo u mňa teda nie je zvykom.



Našla som si čas na prečítanie knihy Štestí od Valérie Freiovej. Pravdu povediac, viac ma potešila tým, že bola v elektronickej podobe a tým, že sa dá stiahnuť zadarmo a legálne, ako svojím obsahom. Hlavnou hrdinkou je štyridsaťročná rozvedená Aneta, ktorá sa pomocou internetovej zoznamky snaží nájsť nového partnera. Spočiatku je to vcelku vtipné, neskôr som sa v tých všetkých mužských menách začala strácať. Jednotlivé kapitoly mi skôr pripomínali nejaký blog, ktorý si človek prečíta cestou do práce a k ďalšej kapitole sa vráti až o týždeň s tým, že si nemusí ani pamätať, čo sa stalo predtým. V podstate mám radosť, že v realite nemusím riešiť žiadne internetové zoznamovanie. To by som asi radšej zostala single, ako ísť do rizika, že stretnem podobné typy ľudí, aké stretla hlavná hrdinka.

Špeciálnu radosť mi urobil môj pokus s výrobou domácej prírodnej kozmetiky. Ide o krém na ruky, ktorý je zložený z bambuckého masla, kokosového oleja, avokádového oleja a esenciálneho oleja s vôňou citrónovej trávy. Zatiaľ to vyzerá tak, že krém je vhodný na suché a popraskané ruky, resp. v prípade potreby aj na iné časti tela trpiace takýmto problémom.  Vôňa citrónovej trávy mi síce až tak nesadla, ale na prvý pokus je to fajn. Určite plánujem s výrobou domácej kozmetiky pokračovať, avšak najskôr si musím rozšíriť zásoby esenciálnych olejov aj o iné vône.
 

V Lídli bol tento mesiac francúzsky týždeň, ktorý bol špeciálne vydarený. Mne je Francúzsko sympatické takže som urobila dosť veľký nákup rôznych francúzskych špecialít. Samozrejme so zameraním na sladkosti. Keď už píšem o Lidli, tak tento týždeň majú v ponuke ich povestné telové maslá. Minulý rok som vyskúšala mangové a teraz mám kakaové, ktoré sa mi zdá lepšie a voňavejšie.

Tak som teda aj ja podľahla antistresovým omaľovánkam. Vybrala som si Prahu, ktorú mám veľmi rada. Brala som to skôr tak, že ak by ma aj vymaľovávanie nebavilo alebo by som nemala na neho čas, budem mať doma niečo ako suvenír z Prahy. Vyzerá však, že je to vcelku fajn a myseľ si pri monotónnej nenáročnej činnosti oddýchne. Vymaľovávam počas reklám v televízií. Nezachytila som či okrem Prahy existujú omaľovanky aj iných miest, ale každopádne mestá ma bavia. 
 Takže to sú maličkosti, ktoré mi vo februári robili radosť. Čo tešilo vás?

Komentáre

  1. Lídu si určite chcem pozrieť, film vyzerá zaujímavo a mám rada 30-40te roky vo filmografii :).
    Mala som aj tie makarónky z Lidlu, ale nebola som z nich nejaká úplne nadšená, aj keď chuťovo boli dobré. Ale radšej mám aj tak Cheese Cake :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Lídu Baarovu určite choď. Ja som makarónky doteraz ešte nejedla, takže nemám s čím porovnať. Každopádne fotogenické sú dostatočne :-)

      Odstrániť
    2. Ani ja som ich nejedla, ale na to ako si ich stále niektoré blogerky kupovali u Paula, som čakala, že to bude nejaká bomba a tá sa nekonala :D.

      Odstrániť
    3. Tak v blogosfere je kazdy mesiac ina modna vlna :-) Uvidime co pride najblizsie.

      Odstrániť
  2. Na tento film sa teším, dúfam, že ho aj uvidím (nie som až tak filmový typ). Makrónky som si v Lidli musela kúpiť aj ja, hoci až na druhýkrát, ale hneď dve balenia. Mňa z francúzskeho týždňa zaujala aj karamelová pena (niečo ako puding), pretože hoci takéto produkty nejem, toto by som si kúpila znova. A troška ti závidím omaľovánky Praha, pretože vyzerajú krásne nostalgicky...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyberala som velmi dlho. Z toho co bolo v ponuke, to bola asi najlepsia volba. Mandaly by ma zrejme nezaujali. Ja som kupila tri balenia makaroniek :-)

      Odstrániť
  3. Také jsem si koupila krabičku makronek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nasla som aj nejake recepty, takze ak bude cas, skusim upiect vlastne. Uvidim ci bude rozdiel.

      Odstrániť
  4. Makarónky nás nejak všetky chytili :D ja som tiež kúpila dve balenia. Omaľovánky mám od Vianoc a veľmi sa z nich teším. Mám Čarovný les :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na tento film som bola aj ja v kine a až na jednu scénu, ktorá bola vyslovene trápna, to bolo fajn. A obdivujem, že si sama vyrábaš takto kozmetiku, to je super :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. K vyrobe domacej kozmetiky viedla dlha cesta, ale je to lacnejsie ako kozmetika z obchodu a hlavne clovek vie, co si na seba dava.

      Odstrániť
  6. Tento typ článkov mám veľmi rada :) Inak páči sa mi nápad s názvom aj štýlom tvojho blogu. Kika - Blog for smile

    OdpovedaťOdstrániť
  7. júúúú, omaľovánky :D Vždy ma to bavilo, aj keď to ešte nebolo IN, ale pripadala by som si ako blbeček v tej dobe a v tom veku :D Teraz je to už chvalabohu IN, tak sa na to chystám aj ja :)))
    No a výroba domácej kozmetiky, to Ťa úprimne obdivujem, raz to možno skúsim aj ja, ale keďže momentálne trpím chronickým nedostatkom času...

    Jo a mimochodom, musím povedať, že Tvoj blog mám čím ďalej, tým radšej :).
    ANTIgiveaway 2

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teší ma, že sa Ti na blogu páči. Výroba domácej kozmetiky má baví. Pri písaní recenzii sa potom viem lepšie vžiť do problémov výrobcov :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky