Mačkin zápisník | január

S novým rokom som sa rozhodla obnoviť starú rubriku o veciach, ktoré mi robia radosť s novým názvom "Mačkin zápisník". Predsa len nie je všetko iba o kozmetických recenziách a máme aj iné záľuby ako kozmetika. A tak sa s vami podelím s typmi na dobré knihy, filmy, výlety, či iné maličkosti, ktoré spríjemňujú deň.



Za snehom sme sa museli vybrať až do Tatier, aj keď ani tam ho nebolo veľa. Vianočne sviatky bez prechádzky na Štrbskom plese by však neboli celkom ono. Ako dobre, že máme Tatry.

Pri surfovaní v temných vodách internetu som našla naozaj vtipný recept na pečenie domáceho chleba. Ani som len netušila, že recepty môžu byť vtipné, najmä keď vám pri pečení pomáha papagáj. Recept som teda vyskúšala, aj keď bez papagája. Upiecť chlieb je v podstate veľmi jednoduché. V skratke stačí zmiešať suroviny, nechať vykysnúť a upiecť. Nechutí samozrejme tak, ako chlieb od profesionálov, ale vonia perfektne, zjesť sa dá a ako dekorácia vianočného stola je tiež pekný.
Moje knihomoľské ja potešila čítača kníh Amazon Kindle. Čítačka je mojim vianočným darčekom a som z nej nadšená. Rozlíšenie monitora sa s tabletom nedá ani porovnať, človek si môže nastaviť veľkosť písma, robiť záložky, zvýrazňovať slová, zobrazuje sa mu čas, ktorý ešte zostáva do dočítania knihy. Vlastne nerozumiem, prečo sme ju nemali už dávno.

Zostávam však verná aj klasickým papierovým knihám. Tu chcem odporučiť knihu Jak jsem sebrala odvahu , ktorú napísala Barbora Šťastná, ktorá je zároveň aj blogerkou a píše svoj Šťastný blog. Kniha je písaná pútavo, vtipne a nenásilne. Človek si ani neuvedomí, že v podstate číta knihu, ktorú možno zaradiť do kategórie motivačnej literatúry.  Postupne sa dočítame, že nie je potrebné sa za všetko ospravedlňovať, že treba hovoriť aj nie, nesnažiť sa byť stále cool, nebáť sa požiadať o pomoc a pod. Ukážku jednej z kapitol si môžete prečítať tu. Ja jednoznačne odporúčam ako darček a aj ako obohatenie vlastnej knihovníčky. Oplatí sa prečítať i viackrát.

Markíza v sobotu popoludní vysiela Harryho Pottera, takže bylinkový čaj, čokoláda, vankúš a deka sú pre mňa ideálnym zimným programom. V sobotu popoludní z domu teda určite nevychádzam. Zvyčajne sa hovorí, že knihy zvyknú byť lepšie ako film, ale v tomto prípade sa mi filmové spracovanie páči viac ako knižná verzia. 

 

V zbierke mi pribudla aj nejaká kozmetika. Či už ako vianočný darček, alebo mi ju poskytli e-shopy v rámci spolupráce za účelom zrecenzovania, prípadne niečo som si kúpila aj sama. Ide o nové kúsky, takže v blízkej dobe môžete očakávať viaceré zaujímave recenzie. Samostatné články o nákupoch na blogu nepíšem, takže aspoň podľa fotografie môžete vidieť čo je u mňa na kozmetickej poličke nové.

Takže to sú maličkosti, ktoré mi v januári robili radosť. Čo tešilo vás? 

 

Komentáre

  1. Ja teda musím povedať že môj január bol skôr prežívaním ako žitím v pravom slova zmysle a moc vecí mi radosť nerobilo lebo toho stresu bolo aj na mňa už príliš. Ale všetko si vynahradím vo februári.
    Ináč s Harrym Potterom súhlasím :). Myslím že už ani nie je človeka, ktorý keď číta knihy nepredstavuje si pri tom aktérov z filmu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som tiez nemala cely januar ruzovy, ale snazim sa vzdy najst nieco pozitivne.

      Odstrániť
  2. čtečku Kindle jsem dostala vloni k Vánocům a stále mi dělá radost. Je to velmi užitečná věc.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šťastný blog sledujem a páčia sa mi autorkine články. Knihu si zapíšem do zoznamu kníh, ktoré si chcem prečítať. Veľmi pekný článok, občas sa zíde aj niečo nekozmetické. Čítačku nemám, stále milujem večerné čítanie klasických kníh, mám pocit, že to menej ťahá oči, čítačky vraj oči neťahajú tak, ako notebooky či tablety, ale po celom dni za počítačom rada presedlám na niečo iné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Knihu urcite odporucam. Jedinu vyhradu mam iba k tomu, ze nie je slovensky preklad.

      Odstrániť
  4. Hlavní důvod proč nemám čtečku je jisto jistě ten, že jsem klasik. Miluju vůni knih, miluju jak zní hledaní "místa, kde jsem skončila". Čtečka mě strašně moc neuspokojuje... Nevím proč, ale je to tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kedysi som tiez mala podobny nazor, ale podlahla som technologiam.

      Odstrániť
  5. Ja telku nepozerám, ale akurát dnes som mala veľkú chuť pozrieť si práve Harryho. Zajtra dúfam ešte nejaký ide :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som pozerala. Len akurat rozmyslam, ze som nikdy nevidela sfilmovany prvy diel.

      Odstrániť
  6. Domáci chlebík, mňam :). A HP dávam nahrávať a potom plánujem maratón, tak uvidíme či mi to víde :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako oslava konca skuskoveho moze byt taky maraton urcite fajn.

      Odstrániť
  7. Hezké shrnutí, já už se těším, jak teď konečně budu mít zase čas na čtení :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky