Extrémne čierna maskara z (ne)limitovanej edície

Začiatkom jesene sa do nemeckých DM drogérií dostala zaujímavá limitka Alverde kozmetiky pod názvom Oriental Bazaar, ktorá obsahuje dva druhy maskár, dva druhy paletiek s očnými tieňmi, rozjasňovačom a tieňom na obočie, tri odtiene rúžov, olej na pery, voňavý olej a dva odtiene púdrov. Obaly výrobkov sú naozaj veľmi pekné a zaujímavé. Čo ma však prekvapilo je to, že do limitky je zaradená maskara Extreme Black, ktorú som kupovala v auguste na Slovensku, keď o nejakej orientálnej limitke nebolo ani chýru. No zrejme sa im táto maskara obalom hodila k orientálnej edícií, ale nemyslím si, že by bolo celkom ok označovať bežný sortiment za limitovanú edíciu.

zdroj obrázkov: DM 
Limitovaná edícia sa postupne distribuuje smerom na východ. Už sme asi navyknuté, že keď už na nemeckých a rakúskych blogoch dávno riešia ďalšie novinky, na českých blogoch spisujú dojmy po týždňoch používania, príde limitka aj na Slovensko, aby sme si mohli kúpiť to, čo z nej zostalo. Dnes však trochu predbehnem príchod limitovanej edície na Slovensko s recenziou maskary Extreme Black, ktorá je bežným sortimentom a limitovanou edíciou zároveň.

Alverde Extreme Black
Alverde Extreme Black

Na obale výrobku sa môžeme dočítať, že maskara obsahuje jojobový olej z kontrolovaného hospodárstva a minerálne pigmenty pre intenzívne čierne riasy. Maskara je držiteľom certifikátu Natrue, ale nie je vegánska. Zloženie na obale výrobku síce nenájde, ale uvádza na na oficiálnej stránke DM drogérie. Maskara obsahuje: Aqua, CI 77499, Alcohol, Stearic Acid, Cera Alba, Hydrolyzed Jojoba Esters, Algin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Glycine Soja Oil, Shellac, Glyceryl Stearate SE, Jojoba Esters, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Silica, Parfum, Limonene, Linalool, Citral, Citronellol, Geraniol, Benzyl Benzoate. Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patria Geraniol, Citral. Cena špirály je cca 4,75 € za množstvo 7 ml.

Alverde Extreme Black
Priznám sa, že špirálu som si kupovala z čisto povrchného dôvodu - a síce kvôli obalu. Páčil sa mi štíhli obal, ktorý je vďaka pogumovanému efektu i veľmi príjemný na dotyk. Keďže mala i klasicku kefku, ktorá mi vyhovuje asi najviac nebolo čo riešiť a dala som tejto riasenke šancu, aby mohla ukázať čo má vo svojom vnútri. Predpokladala som, že nebude mať veľmi čo pokaziť, lebo moje nároky na riasenky sú nízke. S dĺžkou i hustotou mojich rias som absolútne spokojná. Potrebujem iba trochu zvýrazniť, nechcem aby sa maskara rozmazávala a aby dráždila oči. A tu nastal kameň úrazu, keď krása obalu nevyváži závady obsahu. Špirála sa pri aplikácií veľmi otláča. Treba ju nanášať veľmi opatrne a opatrne čakať kým na riasach uschne. Názov Extreme black skutočne neklame a riasy sú poriadne čierne a výrazne. Aj v priebehu dňa ju ale treba skontrolovať, či sa nevydala na objavnú cestu mimo rias. Po nejakých 8-9 hodinách sa začína drobiť a tieto drobné čiastočky dráždia oči. Pre mňa to znamená, že riasenka musí čím skôr z očí preč. Prekvapením pre mňa bolo, že s odličovaním má problém aj taká klasika ako je micelárna voda od Biodermy. Extrémna čierna je skrátka extrémna čierna. Odličujem ju s prípravkom One Step Facial Cleanser od Clarins, ale i ten má čo robiť.

plusy:
  • výrazné čierne riasy
  • certifikát Natrue
  • cena
  • pekný obal

mínusy:
  • otláča sa pri aplikácií i v priebehu dňa
  • po ôsmych až deviatich hodinách začína dráždiť oči
  • veľmi ťažko sa odličuje

Celkové hodnotenie: podpriemerná maskara, ktorú síce dopoužívam do úplneho vyschnutia, ale ďalšie balenie si už kupovať neplánujem. Chcela by som však, aby vyrábali viac maskár v peknom štíhlom čiernom obale. Mne sa tak strašne nepáčia tie barokové obaly, ktorých je žiaľ väčšina.

Páči sa vám niečo z najnovšej Alverde limitky?

Komentáre

  1. Řasenku si tedy nepořídím, protože ty mínusy mi vadí opravdu hodně...Ale celkově se mi líbí ta limitka, musím to jít okouknout a určitě neodejdu s prázdnou! :)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem měla s řasenkou značky Alverde problém, dostala jsem ji k vánocům a použila snad jen 2x a pak jí odložila do šuplíku. Opravdu hodně mě po ní pálily oči a běžně jsem z ní měla zánět spojivek. Možná i proto jsem na značku Alverde celkem zanevřela a k jejímu stojanu se zas tak často nedívám. Chtěla bych to napravit a vyzkoušet její bázi pod oční stíny a pod. Protože jsem už unavená z toho jak si ráno nanesu tekutou linku a už odpoledne tam není. Jinak co se obalu týče, máme stejný vkus. Opravdu hrozně nerada sahám po řasenkách v blyštivých a kýčovitých obalech, moje nejoblíbenější byla od Douglesu, když jsem jí vypotřebovala, sháněla jsem se po ní zase, ale bohužel už jsem jí nikdy nesehnala. No a teď koukám na stránky a je tam. Můžu jí jen doporučit, tak dlouhé a krásné řasy jsem dlouho neměla. https://www.douglas.cz/douglas/Make-up/O%C4%8Di/%C5%98asenky/Make-up-O%C4%8Di-%C5%98asenky-Douglas-Make-Up-%C5%98asenky-Endless-Lashes_productbrand_3001010172.html?sourceRef=OyAsNvuDE

    Debi z blogu DebiElova

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prave ich bazu pod ocne tiene nemozem velmi odporucat. Vydrz ocnych tienov predlzi mozno tak o hodinu. Ja ju pouzivam ako prirodny podklad pod "neprirodne" ocne tiene. Ked ju uz teda mam. Mozno naivne si myslim, ze ak by v tych ocnych tienoch bola nejaka neprijemna latka, baza bude posobit ako bariera. Ale z hladiska predlzenia licenia to nie je nic extra.

      Odstrániť
  3. Pozerala som paletky a olej na pery ale nakoniec som zhodnotila že to nepotrebujem a šetrím na vianočné darčeky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Vianoce mozno uz budu vo vypredajovom stojane :-)

      Odstrániť
  4. Tyjo! Tak to jsem netušila, že jen přihodili do limitky stálou řasenku! Hanba na ně. Z limitky mám paletku, olej na rty, rtěnku a pudr. Olej je skvělý, na druhém místě je pudr, pak paletka a poslední rtěnka. Nic moc výdrž nemají, ale to se bohužel u Alverde dalo čekat. Mám i řasenku (ne z této limitky) a není to nic závratného, nedrží a rozmazává se. Skvělý článek, jsem ráda, že jsi objasnila, o co s touto řasenkou jde, fakt mě to překvapilo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Ja som si vyhliadla olej na pery. Puder vyzera tiez zaujimavo, akurat si neviem podla obrazku predstavit ako sa vlastne aplikuje.

      Odstrániť
  5. Ja som zatiaľ neskúsila žiadnu z Alverde maskár, ale mala som zálusk na tu obojstrannú. Z tejto limitky ma skôr zaujali celkom tiene, ale bohužiaľ u nás v DMke ju zatiaľ nemáme...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiene maju velmi pekne odtiene. Som zvedava ako to bude s pigmentaciou ked pridu aj k nam.

      Odstrániť
  6. Já měla Alverde řasenku jednou a nebyla zrovna top.. :( Za mě dekorativka Alverde nic moc.. :(

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mineralny make-up je vsak fajn. Ten mozem odporucat.

      Odstrániť
  7. Mňa značka Alverde nikdy ničím nezaujala. Vraví sa, že majú dobré lícenky, ale ani tie ma ničím nezaujali. Škoda, že im to takto veľmi nejde, pretože by nebolo zlé používať len prírodnú kozmetiku.

    pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skoda najma preto, ze je to bezne dostupna znacka. Ine prirodne znacky treba objednavat z e-shopov.

      Odstrániť
  8. Sakryš, já si ji snad koupím (Brunwen ji taky chválila). Osobně preferuju přírodní řasenky, už jen z toho důvodu, že se řasenkou do oka píchnu aspoň třikrát do týdne :-) Jinak se mi trochu obtiskávají a rozmazávají všechny řasenky od Alverde, ale není to žádná tragédie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z prírodných maskár môžem odporúčať maskaru od Cosm´etika.

      Odstrániť
  9. Rasenka me nezaujala, limitku jsem okoukla dnes a libilo se, jenze nic z toho nepotrebuji. Vzala bych ty pudry se stetkou, ale jako mam pudru doma dost.... Stiny moc hezke, no bohuzel vubec z testeru nemalovaly.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Černou řasenku používám jen, když mi dojde hnědá. :-) Ale díky tomuto hodnocení už vím, že si Alverde řasenku určitě nekoupím. Mějte se. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  11. obal je teda pekný, ale vôbec sa mi teda k tej limitke nehodí :D inak má limitka krásne obaly a zaujali ma hlavne rúže a olej na pery :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, obaly sú krásne. Po dlhom čase sa im obalovo limitka veľmi vydarila.

      Odstrániť
  12. Túto limitku som naživo ešte stále nevidela, ale z obrázkov a nejakých blogových príspevkov si myslím, že farebne by mi vôbec nič nesedelo.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ja som zvedavá na tiene a rúže. Špirály od Alverde som mala asi 2 ,ale ja nemám rada prirodzený vzhľad. Moje riasy nie sú až také dokonalé a potrebujem ich poriadne obaliť.
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky