Tipy na zaujímave youtube kanály

Už dlhší čas písanej blogosfére konkurujú youtuberi a youtuberky so svojimi videami. Priznám sa, ja som túto oblasť internetu objavila možno pred polrokom, keď som s horúčkou ležala v posteli a nudila sa. Za ten čas musím konštatovať, že svoj čas radšej venujem písanému slovu. Predsa len rovnaké informácie sa z písaného blogu dozviem za oveľa kratší čas, ako pri pozeraní videa. Uznávam však, že práca (áno, lebo zisky sú vraj slušné) youtuberov a youtuberiek je náročná. Okrem toho, že človek by mal rozprávať k veci, sú veľké nároky aj na jeho vystupovanie a vzhľad. Akokoľvek je človek tolerantný, tak predsa len, ak sa má pozerať pätnásť minút na jednú tvár, všimne si všetky nedostatky. A aké sú moje kritéria, aby som sa na youtube kanál vrátila znovu? Keďže nedávam odbery, nekomentujem a neukladám do bookmarkov, musí byť kanál výnimočný a musím si ho zapamätať. To znamená, že youtuberka mi musí byť sympatická, po dopozeraní videa musím vedieť povedať čo mi video dalo, videa musia byť kvalitne spracované a youtuberka nesmie mať arogantný prejav. Áno som náročná diváčka. Keďže uprednostňujem cudzojazyčné videa, aby som zostala v kontakte s angličtinou a nemčinou, dôležitým kritériom je i rýchlosť reči a zrozumiteľný prízvuk.

zdroj

Nilam / Daaruum je jedna z najznámejších youtuberiek na nemeckej youtube scéne s viac ako milión odberateľmi. Okrem youtube videí vraj účinkuje aj v seriáloch a filmoch, ale ja ju registrujem skôr ako youtuberku ako herečku. Na jej youtube kanále môžeme sledovať videá z oblasti kozmetiky, módy, životného štýlu, receptov, či rôzne vlogy z ciest. Na Nilam ma zaujalo jej vystupovanie, ktoré je na hrane medzi drzosťou a slušnosťou. A v neposlednom rade tieto videa pozerám najmä vďaka peknej a dobre zrozumiteľnej nemčine.


Z nemeckej youtube scény si rada pozriem videa Mai Mate, ktorá má viac ako 15 000 odberateľov. Pamätám si, že som ju objavila, keď som hľadala nejaké videá o prírodnej kozmetike. V tom duchu sa nesie celý jej kanál, na ktorý však v poslednom čase pribúdali aj videa o jej tehotenstve a predpokladám, že bude pridávať i videá o statostlivosti o bábätko. Okrem zrozumiteľnej nemčiny tieto videa sledujem i kvôli tomu, že vždy majú i výpovednú hodnotu.

Z anglicky hovoriacej youtube scény si rada pozriem videa My Pale Skin. Na tento kanál som sa dostala vďaka videu "You look disgusting", ktoré pred časom prevzali viaceré internetové denník a bolo veľmi intenzívne zdieľané na sociálnych sieťach. My Pale Skin sleduje približne 407 tisíc odberateľov, pričom prevažujú make-up tutorialy. Mňa na týchto tutorialoch priam fascinuje, ako sa dá namaľovať nová tvár. Aj keď také líčenie je na mňa až príliš výrazne a je v ňom použitých až príliš veľa líčidiel, rada sa pozriem, aké líčidla sú dostupné v zahraničí a odkukám nejaké tie ťahy štetcom. Ak ste dostali nejaké líčidlo a neviete ako sa používa, My Pale Skin ho určite vo svojich tutoriáloch bude mať.



Čo radi pozeráte na youtube?

 

Komentáre

  1. Youtube blogerky sledujem veľmi málo, asi tak jedine Get the look, ale to je všetko.Viac sa mi páčia písané blogy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež preferujem písané blogy. Zahraničné youtube kanály však pozerám kvôli tomu, aby som nezabudla angličtinu a nemčinu.

      Odstrániť
  2. Tak z těhlech neznám ani jednu :) Já jsem docela líná sledovat ty zahraniční youtuberky, sleduju spíš ty české, ale jen když mám vyloženě čas :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyhle články mám moc ráda, jsou pro mě vždy inspirativní. Video you look disgusting jsem viděla a mělo na mě opravdu velký dopad, slečnu naprosto obdivuji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je obdivuhodne, ako dokáze zakryt nedokonalosti pleti a pritom pouziva bezne dostupne korektory a make-upy.

      Odstrániť
  4. Jedine koho z tvojho zoznamu ako tak registrujem je Nilam tú som zaznamenala pred pár mesiacmi vo vlogoch jedného Britského youtubera s ktorým cestovala po Juhoafrickej Republike . Ak by nebola v jeho videách asi by som o nej dodnes nevedela . Pravdou je aj to že Nemecké videá moc nepozerám , kedže moja Nemčina je trošku horšia ako Angličtina . Omnoho častejšie pozerám Anglické videá a Anglické youtuberky ako Zoella alebo Tanya Burr a potom nejaké Americké a samozrejme České a aj sem tam nejaké tie Slovensky ktorý ale ešte nie je moc . Takže typy super možno je načase zlepšiť moju Nemčinu . :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne videa urcite pomahaju s cudzimi jazykmi. Co sa tyka slovenskych youtuberiek, tak ked rozmyslam, tam neregistrujem asi ziadnu.

      Odstrániť
  5. Zahraničné youtuberky nesledujem v nejakom veľkom merítku. O My pale skin som už počula, alebo som možno zakopla aj o jej videá. Musím sa priznať, že moje začiatky na youtube boli hlavne o líčiacich tutoriáloch, no teraz si skôr pozriem recenzie na produkt. Prednosť však dávam videám, ktoré sa venujú viacerým produktom, napríklad spotrebované produkty alebo Lou robí objavy a prešľapy. Ono predsalen ako píšeš - článok si človek prečíta za 5 minút, takže 20minútové videá o jednom telovom mlieku sú podľa mňa strata času. Práve preto dávam prednosť videám s viacerými produktmi. Inak pár dní dozadu som tiež robila článok o mojich obľúbených youtuberoch, takže ak chceš, mrkni naň, možno ťa niekto osloví: http://sueandcolours.blogspot.sk/2015/09/top-10-youtubers-czskusa.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozerala som, mas tam tiez celkom zaujimave youtube kanaly.

      Odstrániť
  6. Tak tieto co spominas v clanku naozaj nepoznam, a to som kedysi sledovala dost... od slavnej Michelle Phan, Bethany Mota, Dulce Candy po Ingrid Nilsen atd. Momentalne mam najviac v oblube TessChristine a CutiePieMarzia kvoli vlogom a fashion, a beauty kanaly zase Annie Jaffrey, SunKissAlba, Holistichabits alebo Shannon Sullivan, ktore tiez frcia na biokozmetike :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vdaka za odporucania. Najmä na tie o biokozmetike sa urcite pozriem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky