Štatistické okienko /september 2015/

Hneď v úvode tejto pravidelnej rubriky sa musím pochváliť, že som si v septembri nič, ale absolútne nič kozmetické nekúpila. Mám vyhliadnutých niekoľko zaujímavých výrobkov, ale ak si ich chcem kúpiť, musím najskôr minúť niečo z mojích kozmetických zásob a tento mesiac sa mi to úspešne darí. Takže bez zbytočných slóv, poďme sa pozrieť na spotrebované výrobky.

Tento mesiac poputuje k smetnému košu celkovo 16 obalov, z toho iba 4 výrobky spadajú do kategórie prírodnej kozmetiky. Je naozaj ťažké prejsť na prírodnú kozmetiku. Snažím sa o to už takmer rok a stále to na mojej kozmetickej poličke nie je vidieť.


Zmatňujúci púder Dermacol - odtieň honey som si kúpila už veľmi dávno v časoch, keď e-shop rovnakej značky ponúkal zľavy pre nových zákaznikoch. Nedomyslela som fakt, že zobrazenie farieb na monitore sa líši v závislosti od nastavenia monitora a objednala som si príliš tmavý odtieň. Púder som teda používala na kontúrovanie tváre. Z tohto dôvodu sa neviem vyjadriť k zmatňujúcim účinkom, ale mám ponaučenie, že ak kupujem v e-shope mám si vyberať najsvetlejší odtieň.
Cena: 6 €
Celkové hodnotenie: pre mňa príliš tmavý odtieň, ktorý však možno použiť na kontúrovanie 

Minerálny púder Alverde - 01 porcelain je trochu zvláštným výrobkom, na ktorý si treba zvyknúť a spokojnosť závisí od spôsobu použitia. Ja ho najčastejšie používam ako púder na make-up. Ide o moje druhé balenie a ešte sa s týmto púdrom v spotrebovaných výrobkoch stretneme, pretože som si priniesla z nemeckej DM celkom slušné zásoby, keďže na Slovensku je dlhodobo vypredaný. Jedno balenie pri pravidelnom používaní vydrží asi mesiac.
Cena: cca 4,50
Celkové hodnotenie: výborný


Mega balenie kokosového sprchového gélu Cien je spomienkou na XXL týždeň v Lidli. Sprchový gél umýva, nevysušuje, vonia kokosom. Aj keď kokosová vôňa sa mi s letom veľmi nespája a spočiatku som ho prelievala do iných obalov, lebo bol veľmi ťažký, za takú cenu som ho nemohla nekúpiť.
Cena: 1 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Šampón proti lupinám Cien je klasikou, ktorú používam na prvé umývanie vlasov, aby som ušetrila drahšie šampóny. Momentálne má moja vlasová pokožka horšie obdobie, takže som ho priamo na pokožku nedávala, ale svoju fukciu plní. 
Cena: 1,20 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Pena na popraskanú a zhrubnutú pokožku Cien obsahuje ureu a bambuckého maslo. Pena bola súčasťou jarnej limitky a po prvom použití som sa vrátila kúpiť túto penu aj do zásoby, pretože ako to už s Lidlom býva, nikdy nevieme, kedy sa kozmetika znovu vráti do regálov. Pena sa dobre aplikuje, výborne vsakuje a čo je najdôležitejšie, pokožka nôh je naozaj vo výbornom stave.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Ústna voda Dentalux sa dá podobne ako predchádzajúce výrobky kúpiť predajni Lidl. Účinne chráni citlivé zuby pred bolestivou reakciou na studené, či horúce. Ústne vody si v podstate vyberám podľa ceny a táto je už dlhodobo cenovou jednotkou.
Cena: cca 0,80 €
Celkové hodnotenie: výborná


Šampón proti lupinám Ziaja - med ma síce lupín nezbavil, ale udržal stav pokožky v akceptovateľnom stave - bez svrbenia.Vlasy sa po ňom menej mastili a dobre sa upravovali. Veľkým plusom je i výzorovo efektný obal.
Cena: 6 €
Celkové hodnotenie: výborný

Spevňujúci nočný krém na citlivú pokožku Ziaja mi absolútne nesadol. Pleť bola po použití do hodiny červená. Používala som ho teda na nohy a ruky, ale ani tam ma svojim účinkom z hľadiska hydratácie neohúril.
Cena: 6,50 €
Celkové hodnotenie: pre mňa nevyhovujúci


Čistiaca pena 3 v 1 Alverde na zmiešanú pleť patrí k stáliciam v mojej kúpeľni. Pena dokonale odlíči, pričom nevysušuje a nedráždi pleť. Je vhodná i na odlíčenie očného make-upu.  Ide o moje druhé a určite nie posledné balenie tohto výrobku.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Čistiaci gél s morskými riasami Alverde na zmiešanú pleť má priehľadnú mierne slizovitú konzistenciu. Pri odličovaní je zreteľne vidieť ako sa na gél naviaže make-up a všetky nečistoty. Problém nastáva s oplachovaním gélu, ktorý nie a nie dostať z tváre preč. Po zistení, že v umývadle to nepôjde som prešla na odličovanie v sprche. Prúd vody zo sprchy gél bez problémov zmyl.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborný pri odličovaní v sprche / zlý pri odličovaní v umývadle


Aróma Sladký spánok od Saloos má príjemnú levanduľovú vôňu, ktorá pôsobí upokojujúco a naozaj pomáha so zaspávaním. Nanáša sa pomocou roll-on na zápästia a spánky. Už používam druhé balenie.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Očný gél proti opuchom a tmavým kruhom Clarins som mala síce iba v cestom balení, ktoré však vydržalo približne mesiac. Na opuchy a tmavé kruhy síce netrpím v takej forme, aby som to považovala za problém, krém však viditeľne spevnil pokožku v okolí očí a tým vypol jemné vrásky. Konečne krém s viditeľným účinkom.
Cena: cca 4,50 € za 3 ml (prepočet z ceny plného balenia)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Beauty Flash Balm od Clarins je skvelou podkladovou bázou bez silikónov. Má veľmi príjemnú vôňu i konzistenciu. Tvár rojasňuje, neupcháva póry, predlžuje výdrž make-upu. Aj keby nič nerobil, konzistencia a vôňa si ma získali.
Cena: cca 9 € za 15 ml (prepočet z ceny plného balenia)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Matriciane sérum Bioderma zanecháva pleť lepkavú a treba ho používať vzhľadom na slabú hydratáciu spolu s krémom. Na druhej strane však účinkuje z dlhodobého hľadiska a dáva pleť do poriadku. Po používaní tohto séra som so stavom pleti celkovo spokojná. Pleť je pevnejšia, menej sa mastí, nie je začervená, akné sa vyskytuje už iba ojedinele.
Cena: 27,50 €
Celkové hodnotenie: výborné



Na začiatku leta sa dala v lekárni zakúpiť testovacia sada na problematicku a aknóznu pleť od značky Avene. Sada sa skladala z čistiaceho gélu, termálnej vody a seboregulačnej emulzie, pričom stála 4,10 €. Od značky Avene som nikdy nič nemala, takže som si túto sadu kúpila. Musím povedať, že celkovo je sada zle zostavena. Nevidím význam termálnej vody v sade. Termálnu vodu som zatiaľ ani nepoužívala, nakoľko mám otvorenú dermálnu vodu od Biodermy. Do sady by sa skôr hodilo tonikum, alebo micelárna voda, aby si človek vyskúšal komplexnu starostlivosť od jednej značky. Ďalšiu výhradu mám voči nepomernej veľkosti gélu a emulzie. Gél bol v testovacej sade vo veľkosti 50 ml, čo stačilo približne na týždeň používania. Gél pleť dostatočne odličoval a nevysušoval. Oproti tomu 5 ml seboregulačnej emulzie vystačilo sotva na tri použitia. Emulzia príjemne voňala, vyhladzovala pleť a hydratovala. 
Cena: 2,73 € (prepočet na minuté kusy z testovacej sady)
Celkové hodnotenie: výrobky ma síce zaujali a nemám voči ním výhrady, avšak kritizujem zlú kombináciu výrobkov a zvláštny objem testovacích výrobkov


Celkovo som v septembri minula výrobky v celkovej hodnote 80,23 €. Zvyknete prepočítavať hodnotu spotrebovanej kozmetiky?



Komentáre

  1. cien použivam aj odlôičovacie mlieko ktore je yvborne a balzam na pery takže vždy a rada sa budem vraciať k tymto vyrobkom, su vyborne:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pri balzamoch na pery ma odradza, ze su balene po tri kusy. To by som ich minala asi tri roky :-)

      Odstrániť
  2. Škoda tú penu na nohy u nás v Lidli nemali. Vidím že tvoj obľúbený Clarins padol za obetu už :D. A celkom ma zaujalo to sérum od Biodermy lebo už dlhšie nad ním rozmýšľam a keď ho hodnotíš až takto pozitívne tak asi stojí za vyskúšanie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Biodermy odporucam serum Matriciane, serum Hydrabio a klasiku - micelárne vody.

      Odstrániť
  3. Já Alverďáckej gel úplně miluju a to odličuju v umyvadle :)) a tu pěnu snad kvůli tobě vyzkouším! :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak tu Alverde pěnu v DMku každopádně omrknu, nějak mi její existence unikala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Penu mavaju nastastie v ponuke stale, na rozdiel od dekorativky ...

      Odstrániť
  5. Přepočítávání spotřebované kosmetiky mě nikdy nenapadlo, příště to zkusím naschvál sečíst :) Jinak mě docela zaujal ten Saloos na spaní, ne že bych měla problém s usínáním, ale zajímalo by mě to :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Spocitavanie cien je vcelku zaujimava vec. Aspon viem, kolko za kozmetiku minam.

      Odstrániť
  6. Cien je skvělá kosmetika :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/chlorella-pura-regeneracni-krem-s-cgf.html

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky