Moje najdrahšie telové mlieko

Napriek tomu, že francúzsku značku Clarins viaceré stránky označujú ako napredávanejšiu pleťovú kozmetiku v Európe, nemám pocit, že by toto tvrdenie platilo aj na Slovensku. Minimálne pre mňa to síce nebola úplne neznáma značka, ale osobnú skúsenosť som s ňou nemala. Na blogoch tiež nie je veľa recenzií na výrobky Clarins, takže keď som ako darček dostala cestovné balenie výrobkov Clarins, nevedela som čo očakávať. No a musím vám povedať, že tieto výrobky určite u mňa nezostanú iba v podobe cestovného balenia a že značka Clarins mi je veľmi sympatická. Mimochodom, moja cestovná sada bola síce kúpená v zahraničí, ale našla som ju aj v slovenských e-shopoch, kde je stále k dispozícií.
 

V dnešnej recenzií sa chcem s vami podeliť o moje dojmy s hydratačným telovým mliekom na suchú pokožku (Moisture - Rich Body Lotion with shea butter for dry skin). V cestovej sade bola 30 ml balenie, pričom cena za 200 ml je cca 26 € a za 400 ml cca 31 €. No čo vám poviem, ak by som si ho kúpila v plnom balení bolo by to moje najdrahšíe pleťové mlieko v histórií. Takú cenu som síce ochotná zaplatiť za krémy na tvár, ale na pleťové mlieka nemám také nároky. Takže logický som bola zvedavá, čo tých 30 ml urobí s mojou pleťou. Poviem rovno, kávu to nevarí a o tom ostatnom sa hneď dozviete.

Moisture-Rich Body Lotion with shea butter Clarins
Podľa popisu výrobcu ide o bohaté hydratačné telové mlieko, ktoré reaguje na potreby suchej pokožky. Má okamžite upokojovať a hydratovať pokožku. Má rýchlu vstrebateľnosť s príjemnou a ľahkou parfumáciou.

Zloženie: water, mineral oil, cetearyl ethylhexanoate, ethylhexyl stearate,  glyceryl myristate, PPG-15 stearyl ether, glycerin, butylen glycol, stearyl heptanoate, cocos nucifera oil, dimethicone, pentylene glycol, butyrospermum parkii butter, hydrogenated coconut oil, cetearyl alcohol, potassium cetyl phosphate, stearyl alcohol, parfum, cetyl alcohol, cetearyl glucoside, ethylhexylglycerin, acrylates/C10-30 alkyl acrylates crosspolymer, propylene glycol, avena sativa (oat) kernel extract, disodium edta, limonene, malic acid, benzyl salicylate, propylene glycol, dicaprylate/dicaprate, potassium sorbate, linalool, sodium hydroxide, citrus aurantium amara (bitter orange) flower wax, prunus persica (peach) leaf extract, butylphenyl methylpropional, phenoxyethanol, hexyl cinnamal, avena sativa (oat) kernel flour, sutilains, citronellol, prunus persica (peach) fruit extract, xanthan gum, sodium benzoate, bht, eugenol, citral, [C0296G]
Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patria benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, eugenol, citral.

Moisture-Rich Body Lotion with shea butter Clarins
Moje subjektívne hodnotenie: telové mlieko má hustú bielu konzistenciu. Označila by som ju za niečo medzi telovým mliekom a telovým maslom. Vôňa je pomerne silná. Ja som k nej mala neutrálny postoj. Ani ma nenadchla a ani mi nevadila, ale ak sa vám nebude páčiť, jej výraznosť môže byť rušivá. Mlieko sa dobre nanášalo. Čo sa týka vsakovania, nebolo by to tak, že mlieko nevsakuje a že otiera o pyžamo, ale na pokožke zostal akýsi ochranný filter. Hydratáciu by som označila za priemernú.

plusy:
  • nespôsobuje problémy
  • priemerná hydratácia

mínusy:
  • "High Hazard" látky v zložení
  • cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: cestovné balenie som rada vyskúšala, ale plné balenie si vzhľadom na priemernú účinnosť a vysokú cenu nekúpim. Z môjho pohľadu sa výrobok účinkom nelíši od telových mliek, ktoré možno zakúpiť za cca 3 €.

Celkové hodnotenie: dobré

Aké najdrahšie telové mlieko ste vlastnili?

Komentáre

  1. Ta cena by mě odradilo no, zrovna do tělových mlík se mi investovat nechce :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z dražších mlék jsem měla Vichy a L´Occitane, obě byly dobré, ale ani jedno mě nepřesvědčilo k opětovné koupi. Namažu se čímkoli, super mléka a tělová másla má Alverde a za skvělou cenu

    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cena by ma odradila, ale vyzerá celkom zaujímavo. Ja moc telové mlieka nepoužívam. Vždy som chcem, ale zabudnem si ho dať na telo po sprchovaní. Ale mala som jedno super od Nivei :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Najdrahsie bolo telove mlieko od Clinique - 400 ml za 28 eur. Nestalo za to, a to hovorim napriek tomu, ze tato znacna ke pre mna top.

    Na rozdiel od predchadzajucej komentujucej, telove mlieka od Occitane si kupujem opakovane, i ked nie nejako casto, lebo podla mna za to stoja. To s bambuckym maslom je fantasticke.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S touhle značkou nemám žádné zkušenosti, i když vím, že spousta blogerek si ji chválí, mě to ale nechává chladnou...Když nad tím přemýšlím, na tělová mléka si nějak nepotrpím, jsem za ně ochotna utratit tak maximálně dvě stovky...:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Celkom by ma zaujimalo, ktore blogerky tuto znacku pouzivaju, lebo mna google nejako nevie priviest k recenziam na vyrobky tejto znacky.

      Odstrániť
  6. Ja som zatiaľ od Clarins neskúšala asi vôbec nič, asi aj kvôli cene má tá značka nejako extra neláka.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som zamilovana do loccitane a teda niekedy si doprajem tuto vonavu radost, striedam to s lacnejsou mixa alternativou ale kupujem vzdy najvacsie a najvyhodnejsie balenie:).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pěkný článek :) o značce jsem ještě neslyšela a popravdě řečeno jsem zatím žádné dražší tělové mléko neměla :)

    Nikys beauty blog

    OdpovedaťOdstrániť
  9. páni, úplně přemýšlím, kolik stálo moje nejdražší tělové mléko...moc za ně neutrácím popravdě :/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. K tej najpredavanejsej pletovej kozmetike v Europe asi tolko - "...celkove predaje 4 krajin - Francuzsko, Taliansko, Spanielsko (pevnina) a Velka Britania; produkty starostlivosti o plet predane v parfumeriach a obchodnych domoch v ramci luxusnych znaciek, objem predaja v roku 2013" - citovane z reklamy v casopise.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ja mám na wishliste zatiaľ od Clarins make-up Everlasting foundation. Pravdepodobne bude pod stromček. No uvidíme :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiez chcela make-up, ale vsetky odtiene co mali v predajni boli pre mna tmave.Skoda.

      Odstrániť
    2. Ja sa zas bojím že všetky budú na mňa ružové, ale asi si vypýtam nech mi najprv načapujú vzorku :D naslepo mi už kúpu slečna v parfumérke nenanúti :D.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky