Štatistické okienko /august 2015/

Máme posledný augustový deň a s ním prichádza pravidelná rubrika s názvom Štatistické okienko. V auguste vás najviac bavil článok o výrobe domáceho mydla, čo ma veľmi teší, pretože s týmto článkom som mala v histórií celého blogu najviac práce. Druhé miesto v čitateľnosti získalo júlové štatistické okienko a tretie miesto júlové zápisky. Do rubriky štatistické okienko patrí i zmienka, že celko nejaký čas sledujem menšiu návštevnosť blogu, čo som priklada prázdninám a dovolenkám. Nakoniec sa však ukázalo, že ide o technický problém v mojich nastaveniach, kde som mala z mne neznámeho dôvodu nastavené, že sa môj blog nezobrazuje vo vyhľadávačoch. Nie som si vedomá, že by som niečo také nastavovala, každopádne odporúčam z času na čas skontrolovať nastavenia blogu (nastavenia, základné, ochrana osobných údajov, zaradenie blogu do zoznamov a zaradenie blogu do vyhľadávačov). A môžeme prejsť k jadru článku, ktorým sú výrobky, ktoré sa mi počas augusta minuli.


Tento mesiac poputuje k smetnému košu celkovo 17 obalov, z toho 6 výrobkov spadá do kategórie prírodnej kozmetiky a 3 výrobky sa mi nepodarilo z určitých dôvodov minúť, ale o tom viac pri jednotlivých výrobkov.


Kompaktný make-up Sensibio AR - svetlý odtieň je jedným z výrobkov, ktoré vyraďujem, aj keď nie sú spotrebované. Hlavným dôvodom je mne nevyhovujúcí žltý odtieň make-upu. Make-up má slabšie krytie, je mastný a otláča sa. Žial nevidím preň žiadne využitie.
Cena: cca 19 €
Celkové hodnotenie: pre mňa nevyhovujúci odtieň

Zmatňujúci púder Astor - odtieň 001 patrí k mojím stáliciam. Spomedzi bežne dostupných drogériových výrobkov je to stávka na istotu. Ľahko sa nanáša, nepráši, je takmer transparentný, nemení farbu make-upu, zmatňuje, má dobrú výdrž. Myslím, že ide o moje tretie spotrebované balenie.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborný

Minerálny púder Alverde - 01 porcelain je trochu zvláštným výrobkom, na ktorý si treba zvyknúť a spokojnosť závisí od spôsobu použitia. Pri použití na samostatného púdru iba na podkladový krém som veru spokojna nebola kvôli krátkej výdrži. Púder po cca 4 hodinach na niektorých miestach zmizol a spôsobil efekt fľakatej tváre. Pri nanášaní na make-up, v podstate ako klasický púder ma dobrú výdrž, zmatnenie aj krytie. V jednom tutoriale na youtube som videla aj ďalší spôsob nanášania, keď sa na štetec nastrieka dermálna voda a make-up sa nanáša na podkladový krém s mokrým štetcom. Takýto spôsob použitia prináša prirodzený vzhľad, stredné krytie a celkom slušnú výdrž. Pri všetkých spôsoboch použitia vás však vytočí balenie, kde sa vždy vysype viac púdru ako treba. Púder je absolútne nevhodný na akékoľvek prenášanie v kabelke. A v neposlednom rade dosť práši. Momentálne je už pol roka v slovenských DM tak ako zvyšok dekoratívky vypredaný.
Cena: cca 4,50
Celkové hodnotenie: výborný


Maskara Max Factor 2000 Calories mala veľké predpoklady zaradiť sa k mojím obľúbeným riasenkam. Nakoniec na riasenky nie som vzhľadom na moje pekné riasy nijak náročná. Stačí mi, aby nedráždila oči, neotláčala sa, mala klasickú kefku a štíhly obal (jaj ako ja neznášam tie tučné obaly na maskarách). V podstate som si túto maskaru kúpila na základe pozitívnej recenzie, ktorú som čítala. Kupovala som si ju v e-shope v cca polovičnej zľave. No a prišla mi vysušená maskara. V podstate bola v takom stave, v akom už zvyknem maskary vyraďovať. Niekde som čítala, že pomôže pár kvapiek micelárnej vody, ale nepomohlo. 
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: kúpila som si vysušenú maskaru

Bio mäta a zinok 2 v 1 korekčné a ošetrujúce ošetrenie Lavera ma tiež veľmi nepresvedčil o ďalšej kúpe. Účinok na akné som u seba nepozorovala a problémom bol korektor, ktorý mal pre mňa nevyhovujúci tmavý odtieň so žltým nádychom, kryl len slabo a konzistenčne nesedel s make-upom. Roll-on som poctivo spotrebovala, ale korektor bol pre mňa nepoužiteľný
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: pre mňa nevyhovujúci

Rúž Alverde : odtieň 20 Orange sunset nelepil, nevytváral na perách povlak, mal tuhú konzistenciu, krátku výdrž (na perách vydržal cca hodinu). Pravdu povediac, som ho veľmi nepoužívala, ale ja si celkovo pery líčim iba príležitostne. Po roku mu skončila záruka a začal divne zapáchať, takže ho vyraďujem. Veríte mi kozmetické blogerky, že momentálne nevlastním žiaden rúž? :-)
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrý



Pánsky sprchový gél a šampón je v našej kúpeľni už vyše roka stálicou. Používa ho manžel a posledný mesiac, keď mi došiel môj sprcháč a nemala som žiaden v zásobe som ho začala používať aj ja, a veru musím povedať že je super. Umýva, nevysušuje, veľmi pekne vonia, má strednú penivosť. Podľa mňa je univerzálny pre mužov i ženy.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Antiperspirant Vichy som kúpila v akcií 1+1 za polovicu, ktorá sa nakoniec ukázala pre mňa ako veľmi nevýhodna. Má príjemnú, nevtieravú vôňu, ktorú po nanesení nie je cítiť. Vsakoval trochu dlhšie, ale s účinkom som bola relatívne spokojná. V extrémnych situáciach sa síce človek spotí, ale pot nie je cítiť. Čo sa ukázalo ako problém, bolo to, že pri pravidelnom používaní päť dní v týždni ma začalo svrbieť podpazušie, čo sa mi ešte nikdy v živote pri žiadnom antiperspirante nestalo. Druhé balenie som musela posunúť ďalej. Ponaučenie pre mňa je, že sa nenechám už viac nalákať na podobné akcie.
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: pre mňa nevyhovujúci


Zubná pasta Alverde sa ocitla v spotrebovaných výrobkoch, aj keď zubné pasty sem zvyčajne nezvyknem zaraďovať. Dala som ju sem preto, že chcem zdôrazniť, že aj prírodnými zubnými pastami sa dajú účinne vyčistiť zuby. Pení, ma príjemnú chuť, čistí. Dá sa kúpiť aj na Slovensku, akurát ju treba v drogérií pohľadať, lebo ju dávajú na nižšie poličky.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Ústna voda Dentalux sa v spotrebovaných výrobkoch objavuje pravidelne. Robí si svoju funkciu, tak prečo ju meniť. 
Cena: cca 0,90 €
Celkové hodnotenie: výborná


Hydratačný krém na problematickú pleť s ochranným faktorm 30 Eucerin som používala ako alternatívu opaľovacieho krému na tvár. Dobre sa rozotieral, bol dobrým podkladom pod make-up, hydratoval priemerne. Zásadnym problémom je špecifická karnitínová vôňa, ktorá ale nemusí každému vadiť
Cena: cca 15 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Regeneračný pleťový olej Argan Revital Saloos veľmi pekne voňal ružami, avšak pomerne zle vsakoval do pleti a sľubované omladzujúce účinky som si tiež na sebe nevšimla. Myslím, že Saloos má i lepšie oleje.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Očný krém proti vráskam Q10 plus Nivea vrásky síce nevyzmizíkoval, ale nedráždil oči, nevysušoval očné okolie a nespôsoboval žiadne problémy. Pleť však vyhladil. Čo sa týka preventívneho pôsobenia voči vzniku vrások, tak zostáva dúfať, že to tak naozaj je, najmä vzhľadom na koenzím Q10, ktorý má aktivizovať delenie buniek a zneškodňovať voľné radikály a toxické látky prítomné v koži.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný



Krém na ruky MyBody s obsahom urey a bambuckého masla si kupujem v rakúskej BIPE do zásoby. Hydraduje, ošetruje ruky, príjemne vonia a čo je hlavné hneď po nanesení vsakuje, takže človek môže okamžite pokračovať v práci. Škoda, že sa nedá kúpiť na Slovensku.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Telové mlieko s bambuckým maslom na súchu pokožku som mala spolu s inými výrobkami Clarins iba v cestovnom balení. Mlieko pekne vonia, hydratuje, zanecháva na pleti akýsi ochranný filter, ale zase nie je to tak, že by sa otieralo do pyžama. Nemám mu čo vytknúť, ale zase nie je v ničom výnimočne a nemá vlastnosti, ktoré by nemali iné lacnejšie telové mlieka. Poviem to tak, kávu za tie peniaze neuvarí :-)
Cena: cca 26 € za 200 ml, takže v prepočte na 30 ml približne 3,90 €

Opaľovací krém Cien s ochranným faktorom 50 je určite najlepším opaľovacím krémom, aký som kedy  mala. Prvý krém, pri ktorm ma slnko nespálilo. Má príjemnú vôňu, dobre sa rozotiera a dobre vsakuje. Nevidím dôvod kupovať drahé opaľovacie krémy z lekárne, keď tento funguje. Už som aj tak po minulé roky za ne dala kopec peňazí a aj tak ma vždy spálilo.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Panthenol pena je prvou pomocou pri spálení slnko. Toto leto sa mi to stalo raz, keď som podcenila situáciu a nenatrela som sa opaľovacím krémo. Panthenol však počas leta používam ako alternatívu telového mlieka. Aplikuje sa v podobe peny, má chladivý účinok, dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Celkovo som v auguste spotrebovala kozmetiku v hodnote 99 €. Po odpočítani zliav a akcií som reálne zaplatila približne 74 €. Zo spotrebovaných výrobkoch sa k mojím stáliciam určite zaradili minerálny púder Alverde, sprchový gél Alverde, zubná pasta Alverde, ústna voda Dentalux, krém na ruky MyBody, opaľovací krém Cien a Panthenol. Máte skúsenosť s niektorým výrobkom?

Komentáre

  1. Ja sa obávam, že ten Alverde púder už neplánujú vyrábať, takto to končí vždy so všetkými skvelými výrobkami, kúpila som si jeho skvelú bielu alternatívu a tá sa nedá prosím pekne na pleť ničím naniesť bez toho, aby som neostala biela ako stena, labutienka, rôzne štetce na ú´púder nič nezaberá. Fakt neviem čo si počať. Sypké púdre už treba pomaly hľadať lupou. Takmer všetky značky ich prestali vyrábať, v drogérii sa nedá nájsť žiaden. Objednala som si teraz od Elfu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som to videla tak, ze na Slovensko prestali dovazat dekorativku Alverde, lebo v Rakusku aj v Nemecku su stojany s dekorativkou plne. Ja som aj tento Alverde puder kupila tam, lebo na Slovensku som ho zhanala uz poriadne dlho. Ale je naozaj problem zohnat nejaky mineralny puder v kamennej predajni.

      Odstrániť
    2. Presne, čo sa týka Alverde je večne rozobraté a zostávajú tam už produkty ktoré sú už aj doničené a nikto ich nekúpi. Je to veľká škoda :(.

      Odstrániť
  2. Zkontrolovala jsem si nastavení a nižší návštěvnost stále přičítám prázdninám :-) Máš zajímavé výrobky, s tou řasenkou to je škoda, já si koupila vyschlou už několikrát v drogerii. Argan od Saloos mám v koupelně a jsem spokojená

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak ho porovnam s olejom Tea Tree - Manuka od rovnakej znacky, ktory mi totalne vyhovuje a ucinok je zjavny, tak tento arganovy je u mna iba priemernym olejom. Kazdemu vsak vyhovuju ine produkty takze aj tento vyrobok si urcite najde svojich priaznivcov.

      Odstrániť
  3. Hezká spotřeba, jen mě překvapilo, že si dokázala spotřebovat tolik pudrů :D

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Měla jsem ten olej od Saloos a voněl opravdu překrásně, ale s pletí mi taky nic zázračného nedělal....
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pánsky Alverde má už aj môj drahý kúpený, ale keďže sprcháče syslí rovnako ako ja, má nakázané najskôr minúť tie staršie :D a mattitude tiež považujem za jeden z top púdrov, je výborný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odskúšané mám len dva výrobky - kompaktný makeup Bioderma (ten mne celkom sedel a mala som ho rada) a očný krém Q10 Nivea (tiež bol okej). Plánujem si kúpiť zubnú pastu Alverde, mám to už aj napísané v zozname, len dúfam, že naň zasa nezabudnem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tiež som mala ten rúž od Alverde, ale v odtieni Flowery Coral - bol to môj najobľúbenejší odtieň, škoda, že to bola limitka. U mňa sa počet rúžov pomaly ale isto rozrastá :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky