Prírodnou kozmetikou na nedokonalosti pleti

Korektor od značky Lavera som v drogérií registrovala veľmi dlho. Všimla som si ho v regáloch oveľa skôr, ako ma začalo zaujímať zloženie výrobkov a ako som začala hľadať zaujímave kúsky i v radoch nekonvenčnej kozmetiky. Veď čo ak by naozaj fungoval a okrem zakrytia by nedokonalosti aj liečil? Ale na druhej strane zase tá cena za v podstate vtedy pre mňa za absolútne neznámu značku? Tento dialóg som sama zo sebou viedla takmer pri každej návšteve drogérie. Až teda raz ... 

Bio mäta a zinok 2 v 1 korekčné a ošetrujúce ošetrenie Lavera

Podľa popisu výrobcu ide o prípravok 2 v 1, ktorý poskytuje ošetrenie nedokonalosti s ich následnou korekciou. V prvom kroku upokojujúci roll-on má pomáhať hojiť akné a upokojiť podráždené a začervenané miesta. V druhom kroku má korektor dokonale zakryť nedokonalosti. Účinnými látkami sú zinok, ktorý pôsobá protizápalovo a upravuje tvorbu mazu. Esenciálne mätové oleje pôsobia proti zápalom a vírusom.

Cena: cca 10 €

Zloženie

Roll-on: Water (Aqua), Alcohol, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Zinc Lactate, Xanthan Gum, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Citric Acid, Lactic Acid, Tartaric Acid, Fragrance (Parfum), Limonene, Citral, Linalool, Geraniol, Citronellol. 


Korektor: Water (Aqua), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide, Alcohol, Silica, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Stearic Acid, Palmitic Acid, Cetearyl Alcohol, Iron Oxide (CI 77492), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Xanthan Gum, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Magnesium Stearate, Hydrogenated Lecithin, Bismuth Oxychloride (CI 77163), Mica (CI 77019), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77499), Chromium Oxide Green ( CI 77289), Tocopherol, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum), Limonene, Citral, Linalool, Geraniol, Citronellol.
Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patria citral a geraniol vyskytujúce sa v roll-on i v korektore. 

Bio mäta a zinok 2 v 1 korekčné a ošetrujúce ošetrenie Lavera
  
Moje subjektívne hodnotenie: osobne som mala trochu problém s otváraním a aplikáciou, lebo nie a nie si zapamätať, ktorým smerom sa otvára roll-on a ktorým korektor. Proste mačacie labky zlyhávali na celej čiare a vždy som otvorila presne to, čo som nechcela. Roll-on bol bezfarebný s výrazným alkoholovým odérom. Po nanesení trochu zaštípal a to bolo asi tak všetko. Nelepil, dal sa na neho naniesť make-up, na nedokonalosti mojej pleti nejako pozorovateľne neúčinkoval. Človek by na základe obsahu alkoholu a výraznej alkoholovej vône čakal, že aspoň to akné teda vysuší, ale nie. Ak aj niečo robil, voľným okom to pozorovateľné nebolo. A korektor? No tak to bola kapitola sama o sebe. Prvý dôležitým faktom je, že je vhodný pre ľudí so žltým teplým odtieňom pleti. Ja fakt nerozumiem, prečo toto nevyznačujú výrobcovia rovno na krabičke? To mám ako vliezť v drogérií  do balenia a rozbabrať celé balenie, aby som zistila odtieň? Či čo? Áno som podráždená, lebo to nie je jediný výrobok, ktorý momentálne mám, a z dôvodu určenia pre pleť so žltým podtónom je pre mňa nepoužiteľný. Ok, odmyslíme si farbu. Ak by aj farba bola pre mňa dobra, problémom je štruktúra a konzistencia. Proste konzistenčne nesplýva s make-upom. Nech som robila čokoľvek, stále svietil ako nejaká záplata z iného materiálu. Možno by sa hodil k BB krému, ktorý je súčasťou tejto zelenej rady na problematickú pleť, ale ten vyskúšaný nemám. Krytie bolo slabšie a hlavne po približne hodine takmer žiadne, lebo korektor zmizol, vyparil sa, zotrel sa, šiel na dovolenku. Proste tam nebol. Dobre, zase si odmyslime všetky tieto negatíva a predstavme si, že niekomu skvele sedí a je s ním spokojný a chce ho minúť do poslednej kvapky korektoru. No neminie ho. Aplikátor je totiž podstatne kratší a nedosiahne na koniec balenia. Už od polovičky to začne byť značne problematické a pokiaľ tú druhú polovicu korektora nechcete vyškrabávať pinzetou, tak to proste nedáte.

plusy:
  • aspoň teda nespôsobil alergiu, alebo nejaké podráždenie

mínusy:
  • cena
  • absencia testera na vyskúšanie odtieňa
  • slabšie krytie
  • slabá výdrž
  • krátky aplikátor
  • nepatrný účinok na akné
Perspektíva produktu na mojej poličke: Po hydratačnom fluide s mätou a lopúchom, ide už o druhý výrobok z tejto zelenej rady, ktorý na mňa nezapôsobil tak, aby som si ho znovu kúpila. Aj keď to fluidum bolo na tom predsa len použiteľnejšie. Ďalšie výrobky z tejto rady už teda pochopiteľne ani riskovať nebudem. Mne táto rada nesadla, aj keď najmä na hydratačný fluid si môžete prečítať na viacerých blogoch veľmi pochvalné recenzie.

Celkové hodnotenie: pre mňa nevyhovujúci



Aké máte skúsenosti s Laverou? Ja musím pochváliť balzám na pery Basis Sensitiv Lavera, ktorý patrí k najlepším balzamom, aké som kedy mala, ale inak tento korektor, hydratačný fluid a balzam s ochranným faktorom, ma nepresvedčili k tomu, aby som si značku obľúbila. Prípadne odporučte najaké výrobky na vylepšenie renomé :-). Verím, že výrobky z inej rady by mi mohli vyhovovať.

Komentáre

  1. Tento korektor jsem zatím v žádném obchodě nepotkala a vidím, že jsem o nic nepřišla. Od Lavery mám ráda jejich balzám na rty stejně jako ty. Pak jsem byla spokojená s jejich odličovacím mlékem a univerzálním krémem. Měla jsem i kuličkový deodorant, ale byl tak tuhý, že na kuličku stekl až za pár dnů :-(

    Jsi krasna

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ha! Já věděla, že ho nemám kupovat. Lavera prostě není moje oblíbená značka... nebo teda spíš nepamatuju, kdy jsem byla naposled s něčím od nich spokojená (i když, ten mátový fluid není špatný pro takové ty "upocené" horké dny a má docela fajn balzámy). Do všeho ale rvou spoustu alkoholu a to mi je trochu proti srsti... no a pak taky ty přemrštěné ceny...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelá recenzia! Aj keď som po ňom pokukovala, už viem, že to nemá cenu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Korektoru jsem si zatím v drogerii nevšimla a ani mě teda neláká :) Zůstanu u svých oblíbených :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já to naštěstí nepotřebuju, vystačím si s klasickými korektory. Ale vypadá to dobře, máš to hezky nafocené a popsané :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Díky za článek, o výrobku jsem také uvažovala,ale takhle jsi mi ušetřila penízky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zatial som nic od Lavery neskusala avsak tvoje rozhorcenie s odtienmi plne chapem. Mali by to uvadzat na obale a hlavne by mali vyrabat viac ruzovych a netralnych nie vsetky zlte, nie sme číňania. Mne sa ruzove hladaju strasne tazko, okrem Dermacolu a par Rimmel vynimiek je vserko zlte co mi na pleti zoxiduje a je po parade

    OdpovedaťOdstrániť
  8. taky jsem na něj několikrát koukala, ale četla jsem i jinde, že málo kryje a navíc by mi určitě nesedl odstín, takže to bylo lehké rozhodování :D. Jinak na žádné ohromující produkty od Lavery si nemůžu vzpomenout... balzám na rty jsem neměla. Ha - možná tvářenka a rtěnka, ale mám dojem, že je mezitím inovovali. Všeobecně asi dekorativka, ale ne péče :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vdaka, som rada, ze recenzia bola pre vas uzitocna..

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky