Vhodné len pre dospelých

Pred pár mesiacmi sa blogosférou prehnala vlna nadšených recenzií na balzamy Baby lips od Maybelline. Vzápätí ich nasledovala vlna zmiešaných pocitov a protichodných názorov, aby to nakoniec zaklicovali recenzie plné negatívnych dojmov. Ja osobne mám tónovacie balzamy veľmi rada, takže som sa príchodu Baby lips potešila. To, že hydratujú len veľmi málo, až vôbec som z recenzií už vedela, ale mne šlo skôr o zafarbenie pier ako o hydratáciu a tiež ja vlastne ani nevyžadujem extra hydratujúce balzamy, takže toto mi nevadilo. A tak som si kúpila fialový Baby lips.

Baby Lips by Maybelline



Čo hovorí výrobca: hydratačný balzám na pery s ľahkým zafarbením.

Zloženie: octyldodecanol, polybutylene, petrolatum, isopropyl myristate, polyethylene, ozokerite, diisostearyl malate, butyrospermum parkii butter, candelilla cera, VP/hexadecene copolymer, calcium aluminum borosilicate, aroma, limonene, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl, hydroxyhydrocinnamate, tocopherol, tocopheryl acetate, alumina, silica, benzyl alcohol, mel, centella asiatica extract, linalool, benzyl benzoate, tin oxide, citral, eugenol, geraniol, parfum [-+ CI 77891, CI 45410, CI 45380, MICA, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850, CI 15985, CI 19140, CI 42090 ]. Podľa orgánizácie EWG k "High Hazard" látkam patria eugenol a geraniol

Upozornenie výrobcu: for adult use only

Cena: cca 2,60 €


Baby Lips by Maybelline

Moje subjektívne hodnotenie:  ako som už spomínala, balzam som si kupovala kvôli zafarbeniu pier. Na viacerých blogoch som videla veľmi pekné fotografie, kde farba nabalzamovaných pier bola takmer totožná s farbou balzamu v balení. A moje dojmy? Škoda, že som nevedela, že recenzie môžu byť aj neobjektívne a fotografie môžu byť krásne upravené v rôznych editoroch. Úpravu odtieňov a jasu umožňujú bežné dostupné editory, ktoré netreba ani inštalovať a ani  kupovať. Nikto nemusí vlastniť Photoshop. Nápovedou mi mohlo byť už to, že dotyčné blogerky dostali Baby lips ešte predtým, ako sa oficiálne dostali do predaja a zúčastnili sa viacerých akcií organizovaných výrobcom. Zrejme chceli napísať čo najlepšie recenzie, pretože balzam farbí naozaj, ale naozaj minimálne. Tak minimálne, že si to nik nevšimne. Jedine, čo možno trochu vidieť sú trblietky na perách. A hydratácie? Žiadna, ale s tým som pri kúpe rátala, takže toto balzamu nevyčítam. Po prečítaní údajov na balení na mňa dosť komicky zapôsobilo upozornenie výrobcu, že výrobok je vhodný len pre dospelých. Hmm. Takže neviem, či je to z dôvodu, že obsahuje niečo, čo môže deťom škodiť, alebo si výrobca myslel, že niekto bude balzamom natierať pery bábätkám. Každopádne, keď cestujem v MHD, tak pozorujem, že mládež je z týchto balzamov priam nadšená. Určite neriešia upozornenie, že je z neznámeho dôvodu určený pre dospelých. :-)

plusy:
  • pre mňa žiadne
mínusy:
  • nefarbí
  • na perách necháva trblietky (mne sa to nepáči, no možno niekomu to bude vyhovovať)
  • absolutne nehydratuje
  • dve "High Hazard" látky v zložení
Perspektíva produktu na mojej poličke:  Nastala pre mňa dilema, čo s výrobkom, ktorý nehydratuje a ani nefarbí. Posunúť ho nemám komu. Predsa len by to bolo divné dávať niekomu balzam, o ktorom viem, že je o ničom a tiež predsa len už bol použitý. Skladovať ho doma tiež nechcem, lebo viem, že ho nebudem používať. Takže napriek tomu, že som proti plytvaniu mi nezostáva iné, ako "zabudnúť" ho pri kontajneri.

Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem nula bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.


V závere by som chcela dodať, že táto recenzia nie je ani tak kritikou tohto balzamu (nebol drahý a mládež je pod vplyvom reklamy z neho nadšená a nakoniec, niekto môže chcieť práve balzam s trblietkami), ale skôr voči neobjektívnym prikrášľujúcim recenziám, ktoré sme mohli v uplynulých mesiacoch čítať na viacerých blogoch. Viem, že nemá zmysel to riešiť s dotyčnými blogerkami, pretože ... , ale ja osobne som to vyriešila tak, že dané blogy som prestala čítať a sledovať. Vždy pochopím, že kozmetika môže niekomu vyhovovať a niekomu spôsobovať problémy, ale prikrášľovať fotografie je z môjho pohľadu zavádzaním čitateľov.

Čítate blogy, v ktorých prevažujú neobjektívne sponzorované recenzie?

PS: trochu som váhala, či použijem v nadpise slogan uvedený na balení, ale nakoniec som to riskla. Hádam sem google neprivedie ľudí hľadajúcich "iný" nevhodný obsah.

Komentáre

  1. Úprimne ma tie Baby Lips veľmi neohromili, neskúšala som ich, ale strašne ma odrádza vzhľad produktu, plus mám už svoje skúsenosti s rúžmi a balzmamami z drogérie, takmer žiadny pery nehydratuje a moje pery sú suché, takže mám na balzamy zvýšené nároky. A pravdou je uričte aj to, že recenzie mohli byť prikrášlené alebo skrátka opäť niekomu sadli tieto balzamy a niekomu nie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Asi pred rokom som tiež podľahla recenzií na podobný balzám, ale od Dermacolu. Obal otrasný, žiadna hydratácia a ešte k tomu mi vadí jeho umelá vôňa. Nepoužívam ho vôbec, poučila som sa a po týchto balzámoch od Maybelline som nepozrela ani v obchode a už vôbec nie na blogoch.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa veru nepodarilo Baby Lips vyhnut ani v regaloch a najme nie na blogoch. Pisalo sa o nich skoro na kazdom druhom blogu. Ale zase to, ze podobne balzamy ma Dermacol sa ku mne nedostalo.

      Odstrániť
    2. Dermacol ich uviedol na trh ešte skôr ako sa k nám dostali Baby Lips :-) Tie však boli o dosť lepšie, aj keď balenie bolo nekvalitné a rozbilo sa mi... http://mycosmetictests.blogspot.sk/2013/06/love-your-lips.html no farba je tiež jemnejšia :-)

      PS. takisto ako tu písali baby, aj ja selektujem blogy, napr. aj podľa rýchlosti hodnotenia produktu, ktorý dostanem aj ja a firma ho posiela cca naraz...

      Odstrániť
  3. Já mám oranžový a rty mi zabarví docela slušně. Ze složení taky nejsem nadšená.
    Občas na blozích proběhnou tyto hromadné recenze a právě podle nich poznám, komu příště věřit a komu ne:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, ja osobne podla hromadnych recenzii selektujem blogy, ktore uz necitam :-)

      Odstrániť
  4. Mňa táto mánia obišla, vôbec mi to nechýba pravdupovediac... Odpoveď na otázku - nečítam, lezie mi to na nervy, ale u pár blogeriek som si všimla, že dokážu zhodnotiť aj sponzorovaný produkt veľmi objektívne, bez servítky... Ale mnohé veru nie... Ako môže mladá baba hodnotiť krémy na vrásky objektívne? Za ďalšie -milujem výroky typu :,,Tento produkt už nedám z ruky "...O dva mesiace ďalšia recenzia, samozrejme sponzorovana, na ten istý druh dajme tomu dekorativky, len od inej značky a opäť jasavy výrok... Škoda, že tie ruky majú len dve...;-) Ale na druhej strane i Ty musíš uznať, sto ľudí (žien -blogeriek), sto chutí, odtieňov pleti, pier, typov pleti... Takže Tebe výrobok vyhovovať nemusí, inému môže...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Este by som mozno dodala, ze kazdy ma i ine naroky. Ja napriklad vobec nie som narocna na riasenky. Najviac mi vyhovuje najobycajnejsia 5 eurova od Rimmelu. Preto vzdy v recenziach pisem, co vlastne od vyrobku cakam. Konkretne pri balzame som chcela zafarbenie pier ako som videla na fotkach, ale to som sa nedockala.

      Odstrániť
  5. Ani nehovor, tento baby lips je pre mňa úplným sklamaním. Mám aj v príchuti mint fresh, ten sa aspon snaží hydratovať, ale peach kiss moje pery doslova vysušuje a to nemám s hydratáciou pier žiadne velké problémy. Nakoniec putoval mamine, ktorá nerieši nejak účinky a páčia sa jej trblieky.. škoda, že necháva iba trblietky a nie nude odtieň, lebo ten by bol krásny a bola by som schopná ho používať aj ja, čo neznášam zafarbené pery.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vidíš, vidíš, ja som Ti to hovorila! ;D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja osobne mám 3 Baby Lips, a to Hydrate (jeden SR, druhý z USA) a Mint Fresh. Sranda je to, že ten "slovenský" nehydratuje, zatiaľ čo americký hydratuje nádherne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fuha, zaujimave. Mozno znacka produkuje vyrobky s inym zlozenim pre USA a ine pre EU. Viem, ze Avon tak distribuuje vyrobky s inym zlozenim do vychonej Europy (vratane Slovenska) a ine do zapadnej Europy.

      Odstrániť
  8. Souhlasím, mám úplně ten stejný, kupovaný ještě před tím než byly u nás a taky jsem z něj nebyla nadšená, na rtech byl jen lesk a hydratace nulová a to bych mohla mazat klidně stokrát.. proto jsem nechápala jaké bylo ohledně toho haló, když se to dostalo k nám. A přibarvené fotky mě teda dostaly, co dneska člověk pro něco zadarmo neudělá no :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vacsina blogeriek jednoducho miluje svojich sponzorov :-) . Mozno by som chapala ak by slo o nejaky krem za 100 €, ale stracat doverihodnost u citatelov kvoli balzamu za necele 3 € . Hmmm

      Odstrániť
  9. Koupila jsem si jediný a používám ho ráda. Na hydrataci prdim, to si napatlám na pusu labelo, ale líbí se mi ten červený odstín, který voní jako třešně a ten jsem si oblíbila. Hezký voní a rty mi také obarví :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam farebne balzamy velmi rada. Skoda, ze u tohto mi to nevyslo.

      Odstrániť
  10. Keď boli Baby Lips nedostupné, chcela som ich vyskúšať. Ako náhle som ich mala pod rukou, zrazu sa pre mňa stali celkom nezaujímavé.
    Tvoj článok ma dnes ale úprimne pobavil. Skvele si ho napísala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. mala som iba bezfarebný variant a ten stál úplne za nič, po spotrebovaní cca 1 cm som ho surovo vyhodila do koša. No už z tej jednej mojej skúsenosti verím, že farebné stoja rovnako za nič. Škoda. Recenzia je však perfektná! :-) Často sa stáva, že niektoré recenzie sú upravované a hlavne prikrášľované... z rôznych dôvodov, ale to zrejme nie je potrebné rozpitvávať ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky