Takmer rovnaké krémy

Už dlhšie mám pocit, že niektoré výrobky majú rôzny obal a určenie, ale účinok a obsah je rovnaký. Tento pocit mám najmä pri čistiacich prostriedkoch, pracích práškoch, aviváži a pod. Rovnaký pocit som nedávno nadobudla pri používaní krémov od značky Cien, pričom jeden z nich je určený na chodidlá a druhý na ruky. Sú skutočne rovnaké?

Cien MED Rich Foot cream a CIEN MED Fast absorbing Hand
Cien MED Rich Foot cream a CIEN MED Fast absorbing Hand

Oba krémy boli súčasťou zimnej edície krémov, ktoré ponúkal supermarket Lidl. Na blogu ste si už mohli prečítať recenziu na telové mlieko z tejto rady, s ktorým som bola viac ako spokojná. Každý z krémov stál cca 1,20 €, avšak už ich môžete nájsť vo výpredaji za 0,80 €. Pôvodná i zľavnená cena sú viac ako priaznivé. Otázna je akurát dostupnosť. Celkovo som vlastne nepochopila, ako Lidl rozdeľuje do jednotlivých predajni kozmetiku. Na blogoch často čítam chvály napr. na telové maslá, alebo dokonca make-up tejto značky, ale osobne som ich v predajni nikdy nevidela.

Čo hovorí výrobca: popis na výrobkoch je veľmi stručný. Dozvieme sa iba to, že ide o krém na ruky a krém na nohy s hydro-aktívnym komplexom. Z obrázka ľadového medveďa na obale môžeme dedukovať, že asi budú určené na zimné obdobie.

Zloženie: zloženie oboch krémoch sa odlišuje akurát v látke NYLON-12, ktorá sa nachádza v kréme na ruky. Nylon-12 je syntetický polymér, ktorý slúži ako plnivo a regulátor viskozity. Inak sú zložky totožné. Ide o: aqua, glycerin, glycerin stearate se, octyldodecanol, cetearyl alcohol, butylene glycol, dicaprylyl ether, propylene glycol, NYLON-12, phenoxyethanol, panthenol, sodium cetearyl sulfate, parfum, sodium anisate, sodium levulinate, allantoin, benzoic acid, disodium edta, dehydroacetic acid, sodium hydroxide, avena strigosa extract, lecithin, potassium sorbat. Podľa organizácie EWG sa v krémoch nenachádza žiadna "High Hazard" látka.

Moje subjektívne hodnotenie: krémy som najskôr používala podľa určenia na ruky a nohy. Nakoľko som v nich nevidela takmer žiadny rozdiel, začala som ich používať podľa toho, ktorý mi prišiel pod ruku na nohy i ruky zároveň. Jediný maličký rozdiel je v tom, že krém na ruky trošku rýchlejšie vsiakne. Ale to je naozaj iba nepatrne.

plusy:
  • neutrálna vôňa
  • bežná doba vsiaknutia do pokožky
  • žiadne "High Hazard" látky v zložení
  • krémy udržali stav pokožky na rukách i nohách v dobrom stave
  • cena

mínusy:
  • stručný až žiadny popis na obale
  • krémy si neporadili so stvrdnutou pokožkou, ktorá bola na nohách už pred používaním krému
Perspektíva produktu na mojej poličke: o krémoch nebudem tvrdiť, že sú extra úžasne a zázračné. Ide o bežné krémy, ktoré však stoja veľmi málo. Celkovo som si ich obľúbila a ak budú budúcu zimu v predaji rada si ich znovu kúpim.

Celkové hodnotenie: krémom udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice


PS: tento článok venujem Claire Clairmon - najväčšej maniačke zaťaženej na krémovanie rúk a nôh, ktorú poznám.


Komentáre

  1. Do Lidlu chodím pomerne často, ale napríklad tieto krémiky som u nás nikdy nevidela. To prerozdeľovanie produktov na predajne je fakt zvláštne... Krému na ruky by som určite dala šancu, v zimnom období ich používam na kilá :)
    Inak mám celkom rada kozmetiku Cien, pravidelne u nich kupujem odlakovač, sem tam nejaké sprcháče a v minulosti mali perfektný gél na holenie, teraz som ho už dlhšiu dobu nevidela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som dlhsie nevidela dezinfekcny gel na ruky, ktory bol vyborny, ale uz ho nemaju dlhsie v regaloch.

      Odstrániť
  2. No ja odpadnem, toto by ma nikdy nenapadlo hahaha :-D Podarený článok ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Miska, chcela som sa Ta spytat na aplikaciu cez, ktoru citas moj blog. Vidim, ze si pravidelna navstevnicka, ale nevidim Ta medzi GFC. Chodis sem cez nejaku RSS citacku?

      Odstrániť
    2. Ahoj, nie, normálne mám Tvoj blog v záložkách v prehliadači v mobile, PC a notebooku :-) Proste mám rada pár blogov, kde sa rada vraciam a "čekujem ",či ste pridali nový článok a keď áno, teším sa ;-) Niekde som pripojená aj cez GFC, či Fb,ale to čisto nahodne ;-) Ale ak chceš, pripojím sa ;-) Vlastne, prečo nie...

      Odstrániť
    3. Tesi ma, ze sa Ti na mojom blogu paci. Ja napriklad na citanie blogov cez mobil pouzivam citacku feedly. Rano ked odchadzam do prace dam si nacitat nove clanky a v mhd si pekne v rezime offline citam.

      Odstrániť
    4. Za máličko ;-) Tiež si čítam v MHD :-) Ale klasicky cez Chrome... Počuj, Ty si riadne zdatna v takýchto veciach, čo si všímam :-D

      Odstrániť
  3. No mně celý život připadaly krémy na nohy jako kravina :))) Ještě tak pochopím nějaké antiperspiranty proti pocení a zápachu, ty ale bývají spíš ve sprejích. Ale zvláčňující krém na nohy? Tahle položka se mi zdála zbytečná a tak nohy mažu vesele vším, co mě až tak nenadchlo (mandlový krém na ruce od Dermacolu a spousta jiných krémů, obyčejné Nivey apod), když si chci dopřát, dám si na ně nějaké tělové máslo, třeba to od Cien nebo Alverde. A na svůj věk mám pořád nohy hebké, žádnou zrohovatělou kůži nebo praskliny apod. :) Mám doma jeden krém na nohy už asi přes rok a ještě jsem ho ani neotevřela (vyhrála jsem ho).
    Jsi jedna z mála, kdo tohle odhalil a utvrdil mě tak v mé domněnce, že je to jen lákadlo dalších peněz a nám to pak zabírá další místo na poličce. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vplyv ma na to urcite genetika. Niekto ma nohy, ktore starostlivost nevyzaduju a niekto sa musi o chodidla poriadne starat.

      Odstrániť
  4. Na ztvrdlou pokožku je hlavně pemza a až následně je potřeba nanášet krém. Málokterý krém si hned poradí se ztvrdlou kůží o kterou je samozřejmě potřeba pečovat. Možná kdyby jsi s ním zkusila zábaly tak by pomohl lépe :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono pouzivanie pemzy nie je tak jednoznacne. V pemze sa mnozia bakterie, ktore mozu sposobit infekciu a tiez cim viac sa brusi, tym viac sa pokozka brani a rohovatie. Ja preferujem raz za 4-5 mesiacov navstevu pedikerky a medzi jednotlivymi navstevami pravidelne kremovanie.

      Odstrániť
  5. Koupila jsem si celou tady tu jejich zimní řadu, bohužel mě nějak extra nezaujala, ale úplně k zahození také nebyla :)
    Beautiful while

    OdpovedaťOdstrániť
  6. joooj, ja som videla už tvoju recenziu na to telové mliečko:) a veľmi sa mi páčilo (ten milý macííík) ale nenašla som ho v lidli u nás (a to bývam tak v 8 minútkovej pešej dostupnosti dvoch a do oboch som skočila). Celkovo sa mi tiež niekedy zdá, že na cena nezodpovedá efektu. Možno na neho naďabím alebo aspoň vyskúšam tie, ktoré sú v stálej ponuke :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja som si dost oblubila cien dokonca bolo pisane ze maju najkvalitnejsie vyrobky aj ked su nie drahe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa tiez paci, ze neobsahuju ziadne potencionalne problemove latky, co zvykne byt pri drogeriovej kozmetike skor vynimkou.

      Odstrániť
  8. jediny krem, ktory podla mna pomohol s fakt tvrdou kozou bol Scholl na popukane paty ale tiez nie po prvom raze, ale Scholl by som nepouzivala dlhodobo skor na napravenie a potom pokracovat napr aj s tymto lidlom:) Inak lidl kremiky su podla mna fajn, za tych par eur idealne na nohy ci ruky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sholl som pouzivala v case, ked sa este nehovorilo o zlozeni a obsahu kozmetiky. Suhlasim s tym, ze vzhladom na zlozenie na dlhodobe pouzivanie nebude najvhodnejsi.

      Odstrániť
  9. Přesně jak píšeš, já taky nikdy u nás v Lidlu neviděla to, o čem čtu všude na blozích :D asi je potřeba zajít do nějakého velkého..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dobrý den jestli někomu můžu doporučit něco na chodidla tak je to krém Cien s ureou 10%.Na vánoce jsem si koupila brousek na chodidla od aeg bylo to lepší ale ne dobré.Pak v únoru letošního roku jsem si koupila krém na nohy cien s ureou 10%.A teď mám chodidla v poho,tak doporučují zkusit.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky