Čistiace tonikum z Indie

Pred časom som v starostlivosti o moju problematickú pleť používala sadu od značky Himalaya Herbals. Mohli ste si prečítať o čistiacom géli, maske, peelingu a dnes sa rad dostal na posledný výrobok z tejto sady a tým je tonikum, ktoré mi vydržalo najdlhšie. Pravidelní čitatelia si možno pamätajú, že z celej sady ma zaujal čistiaci gél. To, ako na mňa zapôsobilo tonikum, si môžete prečítať práve dnes.


Himalaya Herbals - hĺbkovo čistiace pleťové tonikum
Himalaya Herbals - hĺbkovo čistiace pleťové tonikum



Čo hovorí výrobca: Hĺbkovo čistiace pleťové tonikum. Prípravok vhodný pre normálnu až mastnú pleť odstraňuje nečistoty, hĺbkovo čisti póry, tonizuje pleť a pomáha regulovať tvorbu kožného mazu. Výťažky z nimbovníka pôsobia antibakteriálne proti tvorbe akné. Extrakty z kôry citrónovníka lodhry sťahujú póry a tonizujú pleť. 

Cena: cca 5 €

Zloženie: aqua, citrus medica limonum peelextract, vetiveria zizanoides root extract, polysorbate 20, glycerin, melia azardirachta leaf extract, parfum, phenoxyethanol & methylisothiazolinone, symplocos racemosa bark extract, benzoic acid, menthol, linalool, limonene, hydroxyisohexyl 3-cyclohexane carboxaldehyde, geraniol, coumarin, citral, benzyl salicylate, benzyl benzoate
Podľa organizácie EWG patria geraniol , coumarin , citral a benzyl salicylate    k "High Hazard" látkam.

Himalaya Herbals - hĺbkovo čistiace pleťové tonikum
Himalaya Herbals - hĺbkovo čistiace pleťové tonikum
Moje subjektívne hodnotenie: pleťové tonikum som používala ráno po opláchnutí vodou na tonizáciu pleti a večer po odlíčení čistiacim gélom na dočistenie pórov. Tonikum má výraznú citrónovú vôňu. Vôňa sama o sebe nie je škaredá, ale je veľmi výrazná. Ak zoberieme do úvahy fakt, že tonikum má 200 ml, tak pri približne spotrebovaní 100 ml mi vôňa už poriadne liezla na nervy. A účinok samotného tonika. Spočiatku som ho brala ako bežné, ničím výnimočné tonikum, ktoré si robí svoju robotu podľa popisu výrobcu. Pleť je po použití vysušená a určite potrebuje čo najskôr hydratáciu v podobe krému. Približne v polovičke balenia som však na pleti začala pozorovať, že póry sú možno až veľmi stiahnuté a pleť dokonca nadobúda červenú farbu. Určite sa na tom podpísalo i chladnejšie zimné počasie, ale i tak si myslím, že na mňa teda toto tonikum pôsobilo až príliš agresívne.

plusy:
  • pekný obal
  • nízka cena
  • čistí pleť
 mínusy:
  • štyri látky patria do kategórie "High Hazard" látok
  • značka Himalaya nie je prírodnou kozmetikou ako sa to prezentuje na viacerých webových stránkach a aj na obale výrobkoch
  • výrazná citrónová vôňa
  • pleť je po aplikácií poriadne vysušená
  • na moju pleť pôsobil asi až príliš agresívne
Perspektíva produktu na mojej poličke: tonikum mi určite nesadlo a budem hľadať pre moju pleť niečo šetrnejšie. Na blogoch som však čítala viacero pozitívnych recenzií, takže možno vám bude vyhovovať.

Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem dva body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice

 Aké skúsenosti máte so značkou Himalaya?

Komentáre

  1. Ja by som velmi chcela vyskúšať niečo od tejto značky, ale zase keď vidím, čo do toho zloženia dávajú ... nekupujem si bio kozmetiku viac ako tú chemickú, no tuto sa bojím zariskovať, lebo ako pozerám, dávajú tam viac zlých vecí ako iné značky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zo zlozenia som veru sklamana.

      Odstrániť
    2. Ešte by som im to možno odpustila keby má kozmetika nejakú super účinky, ale ako pozerám iné recenzie, veru nič svetoborné.

      Odstrániť
  2. Já mám od nich peeling z nějakého LB, tak jednou za 14 dní ho používám a vyhovuje mi víc něž některé dražší peelingy. Ale jinak nemám tuto značku ráda a jiný jejich výrobek mě neláká, ale ten peeling bych si klidně koupila zas. :)
    blog Měj se ráda

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky