1. januára 2015

Recept na vianočnú kapustu

Každý región a každá rodina má svoje tradičné štedrovečerné menu. Našou špecialitou je vianočná kapusta. Možno vás náš recept zaujme a vyskúšate 6. januára na pravoslávne Vianoce.

Suroviny:



kyslá kapusta zo suda
soľ
rasca
zemiaky
kravské maslo
cibuľa
cesnak
hladká múka
klobása


Postup:
  • Kyslú kapustu prepláchneme vo vode a znovu zalejeme vodou. Pridáme soľ, pár zrniek rasce, 5 ošúpaných a pokrájaných zemiakov. Všetko spolu uvaríme.
  • Zároveň s kapustou dáme zvlášť variť zemiaky, pričom k nim pridáme viac vody (zemiakovú vodu budeme potrebovať na prípravu zasmážky.
  • Po uvarení kapustu precedíme, pridáme 5 uvarených zemiakov a dobre premiešame tĺčikom na zemiaky.
  • zasmažku pripravíme tak, že k 2 lyžiciam rozpusteného kravského masla pridáme jednu malú pokrájanú cibuľu a 5 nadrobno nakrájaných  strúčikov cesnaku. Chvíľu pražíme a následne pridáme 2 lyžice hladkej múky. Chvíľu pražíme a následne zalejeme zemiakovou vodou. Po zaliati zemiakovou vodou varíme 15 minút.
  • Uvarenú zaprážku cez sitko vlejeme do umiešanej kapusty. Všetko premiešame.
  • Ako prílohu môžeme pridať varenú klobásu a zemiaky





Dobrú chuť!

2 komentáre:

  1. zaujimave :) u nas robime kapustnicu - ako polievku s hubami. takuto kapustu som este nejedla.

    OdpovedaťOdstrániť

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥