Púder Stay Matte od Rimmelu

Na výbere make-upu si dávam záležať a skôr volím lekárenské značky make-upov. Keďže však tieto značky púdre väčšinou vo svojom sortimente nemajú, kupujem si bežné drogériové značky, ktoré mi však vo väčšine prípadov vyhovujú. Aktuálne používam púder Stay Matte od Rimmelu, o ktorom bude dnešná recenzia.

Púder Stay Matte od Rimmelu




Čo hovorí výrobca: púder pre pleť bez lesku, s prírodnými minerálmi. Púder si možno vybrať zo štyroch odtieňoch: 001 Transparent, 003 Peach Glow, 004 Sand Storm, 005 Silky Beige.

Cena: cca 4,50

Zloženie: talc, mica, magnesium, stearate, polyethylene, petrolatum, phenyl trimethicone, dimethicone, polybutene, isostearyl neopentanoate, ethylhexyl methoxycinnamate, tocopheryl acetate, methylparaben, cococ nucifera oil, paraffinum liquidum/mineral oil/huile minerale, propylparaben, zinc oxide, parfum/fragrance, aloe barbadensis, polysorbate 20, BHT, butylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, citronellol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, linalool, butylparaben. Môže obsahovať: titanium dioxide (CI 77891), iron oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), ultramarines  (CI 77007).

Zloženie nie je veľmi potešujúce. Okrem výskytu parabénov sa v ňom nachádzajú aj silikóny, ktoré niekomu môžu zhoršovať stav pleti (silikóny rozoznáme podľa prípon -cone, -thicone, -thiconol, -siloxane, -silane).  No a podľa organizácie EWG patria k High Hazard látkam až štyri zložky, ktoré sa nachádzajú v strede zoznamu, čiže ich podiel nebude zanedbateľný. Ide o propylparaben, buthylphenyl methylpropional, benzyl salicylate, butylparaben .

Púder Stay Matte od Rimmelu
Moje subjektívne hodnotenie: púder som si vybrala kvôli zmatneniu pleti. Okrem toho som očakávala fixáciu make-upu a aspoň mierne krytie. Pravdu povediac, moje očakávania sa celkom nesplnili.



plusy:
  • dostupnosť a cena
  • prirodzený efekt na tvári
  • pri nanášaní štetcom nepráši

mínusy:
  • zloženie
  • krátka výdrž (po cca 3 až 4 hodinách sa moja pleť už leskla a púder začínal oxidovať)
Perspektíva produktu na mojej poličke: púder som už takmer minula. Krátka výdrž by mi vzhľadom na nízku cenu až tak nevadila. Aj tak ho z tohto dôvodu používam v tie dni, keď nepotrebujem celodenné líčenie. Viacero "problémových" látok v zložení ma však od ďalšej kúpy zaručene odradilo.

Celkové hodnotenie: púdru udeľujem dva body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.


Zohľadňujete pri kúpe kozmetiky aj zloženie výrobku?

Komentáre

  1. Slávny púder ale ja som ho doposiaľ neskúšala, čítala som, že vraj až tak skvelo nezmatňuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa pri tomto púdri nemôžem sťažovať na výdrž, mne vydrží aj celý deň. Akurát mi vadí to zloženie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdu povediac to zloženie ma dosť prekvapilo. Ale Tebe aspoň vydrží.

      Odstrániť
  3. Musím s tebou súhlasiť! Ja nemám mastnú pleť, skôr suchú, ale aj napriek tomu, po tých 4-5 hodinách cítim že mám pleť mastnejšiu.

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky