Dosť kritický príspevok

Pred pár mesiacmi som v drogérií narazila na prípravok, ktorý sľubuje okrem zjednocujúcej hydratačnej starostlivosti aj redukciu rôznych druhov škvŕn. Prípravok bol v 50 % zľave, takže prečo ho nevyskúšať na moju pigmentovú škvrnu, ktorá vznikla po mojej prvej a zároveň poslednej návšteve solária. Doma som si vyhľadala recenzie na tento výrobok. Blogerky ho síce vychvaľovali, ale už tu som narazila na prvý háčik. Dotyčné blogerky nemali žiadne škvrny, ktoré by chceli odstrániť. Tu sa teda ponúkajú otázky, načo na seba dávať výrobok, ktorý vôbec nepotrebujem? Naozaj musia blogerky "testovať" všetko čo im ponúknu firmy v spolupráci, alebo si musia kúpiť všetko čo je novinkou, len aby o tom mohli písať? Naozaj musia blogerky používať slovo "testovať"? Mám pocit, že výrobcovia testovanie na zvieratách môžu pokojne nahradiť testovaním na blogerkách. A v neposlednom rade, naozaj sa takéto články čitateľom páčia? 
 
Zdroj




Budem rada, ak moje otázky nezostanú iba rečníckymi a odpoviete mi na ne v komentároch. Teraz sa však vrátim k prípravku sľubujúcemu zjednocujúcu hydratačnú starostlivosť a odstraňonie škvrn, ktorým je SPOT CORRECTOR Garnier.

Garnier Spot Corrector

Čo hovorí výrobca: Zloženie s vysokou koncentráciou vitamínu C, známeho svojimi antioxidačnými a zosvetľujúcimi účinkami, viditeľne redukuje rôzne druhy škvŕn (škvrny po akné, starecké škvrny, škvrny od slnka) a zjednocuje ton pleti. Pokožka je rozjasnená aj bez make - upu. Špeciálna hliníková tuba zaisťuje optimálne účinky vitamínu C. Aplikujte každé ráno a/alebo večer na celú tvár.Preukázaná účinnosť: pokožka sa zdá byť okamžite jemnejšia, viac hydratovaná a rozjasená. Po štyroch týždňoch: škvrny sú menej viditeľné u 75 percent žien, zjednotený tón a jemnejšia pokožka u 85 percent žien, viac hydratovaná pokožka u 86 percent žien. Po 8 týždňoch : škvrny sú menej výrazne. Po 12 týždňoch: veľkosť škvŕn je redukovaná.


Zloženie: Aqua, glycerin, ascorbicacid, hydrogenated polyisobutene, cyclohexasiloxane, potassium hydroxide, dimethicone, sodium styrene/ma copolymer, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, alcohol, benzylsalicylate, biosaccharide gum-1, carbomer, citral, citrus medica limonium extract /lemon fruit extract, disodium edta, gentiana lutea extract /gentiana lutea root extract/, geraniol, glycerin caprylate, hydroxyethylpiperazine ethane sulfonic acid, limonene, linalool, nylon-12, PEG/PGG-18/18 dimethicone, phenoxyethanol, salicid acid, sodium anisate, sodium hydroxide, sodium levulinate, sodium methylparaben, tocopheryl acetate, xantal gum, parfum / fragrance (F.I.L. B46866/1). Produkt obsahuje čistý vitamín C a pri kontakte so vzduchom môže zhnednúť. 
Podľa Environmental Working Group patria dve látky výrobku do kategórie "Hight Hazadr" látok. Ide o Citral  a   Geraniol.

Cena: cca 10 €

Garnier Spot Corrector

Moje subjektívne hodnotenie: mám našťastie len jednu pigmentovú škvrnu, ktorá vznikla po mojej jedinej návšteve solária. Škvrna je na časti tela, ktorá nie je bežne viditeľná a v podstate mi nejak vážnejšie ani neprekáža a nikdy som s ňou nič nerobila. Recenzovaný prípravok bol v 50 % zľave, takže som sa rozhodla, že vyskúšaním /aj keby bol prípravok neúčinný/ sa nič nemôže stať. Hm.. To som si iba myslela. 
Prípravok som používala päť týždňov na spomínanú pigmentovú škvrnu a na fliačik po akné. Prípravok nemal žiaden spomínaný hydratačný účinok, čo mi nevadilo, lebo za tým účelom som ho nekupovala. Ďalej vôbec, ale vôbec nič nespravil so škvrnami. Čo ale spravil? Zafarbil moje obľúbené biele tričko do žlta. Zafarbenie sa nedalo odstrániť praním, takže som ho musela vyradiť. Na toto zafarbenie výrobca vôbec neupozorňuje. Po tejto skúsenosti som by som sa ho bála použiť na tvár, alebo časť tela, ktorá je vystavená slnečnému svetlu, pretože si neviem predstaviť možnú reakciu prípravok verzus pokožka verzus svetlo.

plusy:
  • žiadne
mínusy:
  • vôbec nehydratuje
  • pokožka nie je ani jemnejšia a ani rozžiarena
  • nezjednocuje tón pleti
  • nemá žiaden vplyv na pigmentové škvrny
  • nemá žiaden vplyv na škvrny po akné
  • farbí biele oblečenie do žlta, pričom zafarbenie sa nedá vyprať
  • výrobca neupozorňuje na možnosť zafarbenia a znehodnotenia oblečenia
  • vysoká cena
  • nevidím žiadne využitie tohto výrobku

Perspektíva na mojej poličke: samozrejme, že ďalší si kupovať nebudem. Ak vezmem do úvahy výsledky klinickej štúdie, ktoré sú uvedené na výrobku, je jasné že patrím do kategórie, u ktorej výrobok neúčinkuje. Ale zničené oblečenie ma fakt naštvalo. Celkovo po tejto skúsenosti nemám najmenšiu chuť si kúpiť čokoľvek od Garnieru

Celkové hodnotenie: nula bodov a vyhodené peniaze.



Komentáre

  1. Pokud mi firma nabídne spolupráci na výrobek, který by mi k ničemu nebyl, tak zkrátka spolupráci odmítnu. Třeba já teďka dostala svou první nabídku na ten CelluBlue kalíšek proti celulitidě, ale odmítla jsem, protože na ni netrpím. Nevím, proč by to někdo dělal jinak. Ale zase třeba chápu, že když má blogerka dlouhodobou spolupráci a neví, co jí pošlou, tak se k tomu bude chtít aspoň trochu vyjádřit, aby o spolupráci nepřišla.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ano, bohužel. To jsou ty firmy, které hurá za ziskem a zkoušejí (taky nevím proč to tak nazývají) to na někom, kdo to vůbec nepotřebuje. I já bych to odmítla. Tak jako nabízí spoustu šamponů, všechny jsou nejlepší a všichni mají po nich nádhernou hřívu. Já si o tom myslím své. A ještě něco. I když ten výrobek zlevní o 50 %, ještě na něm určitě dost vydělají.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Táto recenzia mi prišla fakt vhod, pretože nedávno som našla tento produkt na jednom blogu, už neviem kde to bolo a blogerka si ho pochvaľovala, ja mám na tvári jazvičky po akné, také tie červené, ktorých sa zbavuje fakt ťažko a už som sa po tomto produkte aj obzerala, ale po tejto recenzii sa mu asi radšej vyhnem. A čo sa týka tej spolupráce, ja hlavne nechápem, ako môžu mladé slečny testovať protivráskový produkt, potom naň napíšu pozitívnu recenziu a ešte tam aj uvedú, že vrásky zatiaľ nemajú, takže čo je pointa? Tiež nechápem. Mňa takto ako teba Garnier sklamal Himalaya Herbals, kúpila som si tú všetkými ospevovanú zlupovaciu masku a veru masku som si nakoniec umyť, zlúpať nešla ani za svet, proste sa prisala na pleť a nie a nie sa jej zbaviť, takto si teda masku nepredstavujem. Okamžite išla do koša.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak si vsimnem clanky typu krem proti niecomu co blogerka nema, alebo vidim, ze blogerka pise ody na znacku, ktora ju sponzoruje /tzv. kupene rezencie/, prestavam blog odoberat.

      Odstrániť
  4. Ja sama som si inak tento krem chcela kupit lebo ma zaujali recenzie takze som fakt rada ze si o nom napisala.Bohuzial jazvicky po akne mam ako aj flaky, ktore chodia odchadzaju ako si rypem do pokozky cize ak by ten krem fungoval ako som si myslela ze funguje iste by som si ho kupila.. Dakujem teda usetrila si mi 10 € :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mám zopár skúsenosti s podobnými krémami, ktoré sľubovali zosvetlenie rôznych škvŕn od akné, či pigmentové škvrny a ja neviem, čo všetko ešte. Tie krémy neboli vôbec lacné- od Clinique,na ktorý ma nalákala dobrá reklama, či od Mary Kay, ktorý mi zasa vychválila ich poradkyňa a popravde mi nepomohol ani jeden, dokonca ten od Mary Kay som ani nespotrebovala a vyhodila som ho do koša lebo mi neskutočne smrdel,,, boli to zbytočne vyhodené peniaze. Najviac sa mi na stopy po akné, či menšie pigmentové škvrny osvedčil chemický peeling, po ňom som zaznamenala veľmi dobre výsledky a stav mojej pleti sa mi o dosť zlepšil.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To mě přijde dost divný, jak pak může mít to testování smysl, když to nemají vlastně na čem testovat :/ Jinak já žádné skrvny nemám, ale koukám teda, že velké zklamání.

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nedávno sa ma kamarátka pýtala na krém, ktorý by pomohol proti škvrnám, ktoré ju trápia a mňa napadol jedine tento Garnier, na ktorý som už na viacerých blogoch narazila. A presne to boli recenzie od dievčat, ktoré spomínanými problémami absolútne netrpia (niekoľké to dokonca sami napísali v recenzii). Celá podstata článku potom ostala na vete typu: Má to pekné balenie a dobre to vonia... Hmm, niektoré články by radšej publikované byť nemali, alebo aspoň blogerka by sa mohla zamyslieť nad tým, či jej ide o vlastné meno alebo o to, aby dostala čo najviac vecí od firiem. Na druhú stranu musím súhlasiť s komentárom Brunwen, ktorá poukázala na dlhodobé spolupráce. V takom prípade skutočne blogerka často nevie, čo jej bude zaslané. Neviem už ako to majú v hlavách nastavené iné blogerky, ale ja osobne nedávam na blog úplne všetky veci od firiem, pretože niekedy je to skutočne vec, ktorá nie je určená môjmu typu pleti/vlasov/čohokoľvek a v tom prípade by recenzia bola zbytočná a neobjektívna... Iste, spomeniem produkt napr. na facebooku blogu, ale radšej ho podarujem niekomu v rodine alebo kamarátke, ktorej môže dobre poslúžiť. Ešte mi nedá nespomenúť, že by to malo byť aj v záujme firiem, aby posielali svojim blogerkám produkty podľa toho, aký typ sa ich týka, ale poviem otvorene, že väčšina firiem to nerobí, pretože oni skrátka chcú predať svoju novinku a aj keď je tá novinka len pre mastnú pleť, kľudne ju pošlú všetkým blogerkám. V tomto smere nechápem prečo dievčatá majú pocit, že firme dlžia tú recenziu a silou-mocou o produkte píšu a ešte ho aj chvália, hoci vôbec produkt nerieši ich problém (napr. tento od Garnieru)... Dúfam, že som sa moc nezamotala a chápeš čo chcem týmto celým povedať :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak dostane blogerka pripravok, ktory nie je urceny na jej problem, kludne to moze dat napr. do giveaway.

      Odstrániť
  8. Nevím jestli se mám smát nebo nad tím plakat. Je to jako recenzovat šampon a nemít vlasy... Pokud by jsem dostala produkt od sponzora a věděla by jsem, že u mě je to zbytečné ho používat, pokusím se ho nabídnout k recenzi někomu kdo ho potřebuje a podá mi poté pravdivé informace o produktu. Třeba krém proti skvrnám na obličeji by jsem dala mamce, která je má po porodu na obličeji a pod. Každopádně, to co píšeš v recenzi mě děsí. Připomíná mi to gel proti celulitidě od stejné značky a stejně tak jako píšeš, vyhozené peníze. Jediné co si sem tam od Garnieru koupím jsou deodoranty. P.S. subjektivní recenze proti které nemám jediné slovo, jsem ráda, že jsou stále blogerky, které recenzují výrobky s rozumem a vlastním uvážením. Odebírám tvůj blog :)

    LIFESTYLE BLOG by Lori Horton

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pokiaľ ide o testovanie kozmetiky (aj keď to mám v názve blogu :-D) určite nekupujem prípravky, ktoré nebudú mať použitie a tiež neprijímam takéto spolupráce. Jednoducho by podľa mňa nemala klesnúť na tú úroveň, že bude prijímať každú jednu spoluprácu. Ja som ich odmietla niekoľko, asi porovnateľne s počtom, ktoré som prijala. Na to, aby bola recenzia objektívna, aj keď sa stále bude zdať, že "kúpená" recenzia je predsa len pokusom o presvedčenie na kúpu (nemám problém napísať, že ten produkt mi nesadol a sama by som si ho nekúpila napriek tomu, že som ho testovala zadarmo ho nebudem určite vychvaľovať). Mám na blogu pár článkov o produktoch, ktoré skúšala napr. moja babka alebo mama, keďže ony majú inú pleť a pod. ale tu už nejde o moju skúsenosť, ale ich slová v mojom podaní ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a k recenzii - som rada a páči sa mi, ako si to zhrnula. Je skvelé, že si upozornila na problém s farbením šatstva =) Týmto problémom (zatiaľ) netrpím, no pomohla si viacerým ľuďom, ktorí by uvažovali nad kúpou.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky