Fenjal - intenzívne telové mlieko

So značkou Fenjal som sa prvýkrát stretla ešte na strednej škole, keď som v súťaži vyhrala deodorant tejto značky. Utkvel mi v pamäti veľmi príjemnou vôňou. Vtedy som ešte netušila, že Fenjal je švajčiarska značka s veľmi dlhou tradíciou. Funguje už od roku 1962. Keď som pred časom v drogérií uvidela telové mlieko tejto značky, rozhodla som sa privoňať. Vôňa bola taká skvelá, že sa nedalo odolať. 

Fenjal - intenzívne telové mlieko



Čo hovorí výrobca: 
Jedinečné telové mlieko s novou receptúrou obsahuje sladký mandľový olej, vitamín E na ochranu buniek a provitamín B5. Vyhladzuje pokožku a poskytuje jej dlhodobú ochranu. Klinické testy dokázali, že intenzívne telové mlieko Fenjal zvyšuje hydratáciu v pokožke a výrazne redukuje hĺbku vrások. Bohatá textúra ošetruje pokožku tela novým zložením s obsahom oleja zo sladkých mandlí a vitamínu E pre zvýšenú ochranu. Pokožku tela dlhodobo chráni a vyhladzuje. Klinické štúdie preukázali nárast hydratačnej úrovne a redukciu hlbokých vrások pokožky. Bez parabénov.


Cena: 4,50€

Zloženie: 
Aqua, Caprilic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Disosteoroyl Polyglyceryl 3 Dimer, Dilinoleate, Myristyl Myristate, Prunus Amygdalus, Dulcis Oil, Phenoxyethanol, Ethylhexyglycerin, Diisostearyl Dimer Dilinoleate, Dimethicone, Glyceryl Stearate Citrate, Capryl Glycol, Panthenol, Tocopherol, Allantoin, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Parfum, Citronellol, Coumarin, Generaniol, Hexyl, Cinnamal, Apha Isomethy Ionone, Linalool.

Telové mlieko síce neobsahuje parabény, minerálne oleje a farbivá, ale v zložení môžeme nájsť Coumarin a Cinnamal. Stránka http://www.ewg.org/ zaraďuje Coumarin a Cinnamal medzi "Higt Hazard" látky. Sú však na konci zoznamu, takže by ich malo byť v telovom mlieku málo.

Zloženie

Moje subjektívne hodnotenie:
Na rozdiel od tváre, na ktorej mám problematickú až aknóznu pokožku, je pokožka na zvyšku tela našťastie bezproblémová a normálna. Pokožke stačí používať telové mlieka iba sporadický. Dokonca si myslím, že by to pokojne prežila aj bez krémovania. Moje nároky na telové mlieka spočívajú teda v tom, aby príjemne voňali, rýchlo sa vstrebávali a nespôsobovali žiadne problémy.

plusy:
  • veľmi príjemná vôňa a konzistencia (z tohto hľadiska ide o najlepšie telové mlieko, aké som mala)
  • rýchlo sa vstrebáva
  • hydratuje 
  • neobsahuje parabény, minerálne oleje, farbivá

mínusy:
  • zloženie (2 látky v kategórií "Higt Hazard" podľa Environmental Working Group)
Perspektíva produktu na mojej poličke:
Telové mlieka používam občasne a vydržia mi veľmi dlho. Navyše na Vianoce zvyknem dostávať darčekové drogériové balíčky, v ktorých je takmer vždy telové mlieko, ktoré sa snažím počas roka minúť, lebo viem, že príde ďalšie. Je vysoko nepravdepodobné, že sa dostanem k výberu nejakého telového mlieka. Takže sa budem tešiť akú značku dostanem na tieto Vianoce.


Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem 4 body z mojej paťbodovej hodnotiacej stupnice.

 Používate výrobky značky Fenjal?


Komentáre

  1. Tohle tělové mléko jsem měla před časem také, a byl to jediný výrobek, který jsem od této značky vyzkoušela. Vůně mně taky moc vyhovovala, ale znovu bych si ho asi nekoupila, ta značka mi není moc sympatická. Já většinou používám krémy Balea, protože jsou levné a za tu cenu fajn. Mazat se musím každý den, jinak mám uplně suchou pokožku, takže mi jedno mléko vydrží jen tak 14 dní :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od této značky jsem ještě nic neměla, ani nevím jestli jsem ji někde viděla. Já jsem na mazání docela hrozná, nebaví mě to, ale mám doma aktuální Nivea tělové mléko, které je moc fajn.

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nic jsem od této značky nezkoušela, ale toto mléko vypadá moc dobře!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky