Spotrebovaná kozmetika | august, september, október 2022

Taška na prázdne obaly sa opäť naplnila a predtým ako všetky obaly poputujú do separovaného odpadu si ešte užijú svojich posledných päť minúť slávy v podobe mini-recenzií v článku o spotrebovaných produktoch. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania.

 


 Spotrebovala som 18 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky patrí 11 kusov.

 


Kompaktný púder Alverde je stálym sortimentom DM drogérie už pekných pár rokov. Ja som si vybrala najsvetlejší odtieň 010 Naturelle, ktorý by som však označila ako transparentný. Ja vlastne tento púder na tvári vôbec neregistrujem ani farebným odtieňom a ani štruktúrou. Zo začiatku som si vôbec nevedela zvyknúť, že stále tým štetcom púder naberám a naberám a na tej tvári vôbec nič nie je. Už som z neho začínala byť tak trochu zlá. Proste žiaden viditeľný efekt sa nekonal. A tu som si uvedomila, že nejako sa mi v práci nemíňajú vreckovky na odstránenie prebytočného lesku, že nejako nepotrebujem prepúdrovať, a že tento púder napriek tomu, že ho nie je vidieť, dokonale zmatňuje. Každopádne ak s tým púdrom máte skúsenosť, dajte mi vedieť, či tak účinkuje aj na vás, ale u mňa ide o najlepší zmatňujúci púder, aký som kedy skúšala. Ak by som ho mala porovnať s minerálnym púdrom Alverde, tak tento kompaktný síce vôbec nekryje, ale zmatnenie je oveľa lepšie.

Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Gel body lotion Sunday Rain malo stredne hutnú silikónovú konzistenciu a krásne voňalo melónmi. Pleť bola vďaka silikónom pekne vyhladená a stredne hydratovana. Pri tomto malom balení mi silikóny neprekážali, no plné balenie by som kvôli zloženiu asi nekupovala. I keď melónová vôňa bola super.

Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerný

 

Sprchový gél dobrá nálada maracuja - grapefruit KNEIPP je umiestnený v typickom plastovom obale. Po jeho otvorení ucítite výraznú sladkú vôňu, ktorá určite dokáže zlepšiť náladu. To má napokon výrobok i vo svojom názve. Gél má redšiu konzistenciu a strednú penivosť. Pokožku umyje úplne štandardne avšak jeho spotrebu by som označila za o niečo vyššiu. Minimálne ja ho teda použijem o niečo viac, aby som vytvorila bohatšiu penu. Pokožka po jeho použití nie je vysušená a dokonca i vôňa sprchového gélu zostáva istý čas na pokožke. Z mojej strany teda absolútna spokojnosť.

Cena: 4  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári) 
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Čerešňové telové soufflé Nivea má umelú čerešňovú vôňu, ktorá ma veľmi nezaujala. Je dosť silikónove a len ťažko vsakuje. Hydratácia tiež nič moc.  Produkt ma nezaujal a znovu by som po ňom nesiahla.

Cena: 4  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári) 
Celkové hodnotenie: podpriemerné

Esencia do kúpeľa Glückliche Auszeit Kneipp vystačí približne na dva kúpele. Má sladkú , avšak intenzita je pomerne slabá. Vodu nefarbí. Pokožka je po kúpeli jemne hydratovaná. Naozaj iba jemne, čo je fajn a nemusíte sa báť umastenej pokožky či celej vane. Jedná sa o veľmi príjemný produkt. 

Cena: 4  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Exfoliačne ponožky #beroutine sú úplne zbytočným produktom. Primárny účel exfoliovať pokožku chodidiel absolútne nesplnili. Pokožka sa ošúpala len minimálne a len na niektorých miestach. Prakticky zostali chodidlá ešte v horšom stave ako pred použitím. Nehovoriac o tom, že jedna ponožka sa pri obúvaní rovno roztrhla.

Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: popriemerné

Exfoliačne ponožky Parasoftin sú produktom, ktorý je bežne dostupný v lekárňach. Prípravok síce výrazne cítiť alkoholom, no účinok je dobrý. Po asi štyroch dňoch sa koža na chodidlách začala šúpať, pričom celý proces skončil za približne desať dni. Pokožka na chodidlách bola hladká, zhrubnutá koža odstránená. Myslím, že takéto ošetrenie nôh uprednostním i pred kozmetickou pedikúrou.
 
Cena: cca 8 € 
Celkové hodnotenie: výborné

 


Rastlinný čistiaci a zosvetľujúci gél na tvár Argital je umiestnený v obale z tvrdého plastu. Po otvorení viečka ucítite stredne intenzívnu zvláštnu vôňu. Pripomína mi kvasiace slivky a niekde na pozadí sa objavuje aróma ružovej vody. Pri ďalšom privoňaní cítiť i levanduľový olej. Veru zvláštna kombinácia, no výsledný efekt sa mojim čuchovým bunkám extrémne páči. Výrobca odporúča používať čistiaci gél na všetky typy pleti. Farba je vplyvom obsahu zeleného ílu hnedasto zelená, no konzistencia je pomerne tekutá tekutá. Gélu stačí použiť naozaj len máličko. Spotreba je nízka. Gél používam od januára a ešte nie som ani v polovičke. Ak sa niekomu teda zdá cena vysoká, tak stačí si to prerátať s nízkou spotrebou a už sme hneď na oveľa sympatickejších číslach.Gél na tvári slabo pení. Dokáže na seba naviazať nečistoty. Z tváre sa dobre oplachuje a pleť nevysušuje. I tak by som však v prípade suchej pleti radšej siahla predsa len po niečom inom. Zelený íl nie je určený práve na suchú pleť. Zvyšné typy pleti sa však určite potešia všetkým zložkám produktu. Sľubované zosvetlenie pleti som však nepozorovala. Osobne si myslím, že na to treba použiť produkty, ktoré sa tvári aj nejaký čas ostanú a nie čistiaci gél, ktorý sa prakticky hneď opláchne. Pleť však bola pekne vyčistená a rozjasnená. Za mňa ide teda o skvelý produkt, ktorý môžem len odporučiť.

Cena: cca 18 € 
Celkové hodnotenie: výborné

Micelárna voda Balea je klasický jednofázový bezfarebný produkt bez vône a zápachu. Nedráždi oči a ani pleť a nezanecháva na pleti lepivý pocit. Pleť odlíči tak na 60 %. S riasenkou si žiaľ neporadí. Skúšala som odličovací efekt porovnať i s legendárnou micelárkou od Biodermy a Bioderma jednoznačne vedie. Čiže vyskúšala som, spotrebovala som a po ďalšom balení už nesiahnem.

Cena: cca 4 € 
Celkové hodnotenie: priemerná

 


Broskyňový sprchový gél Terra Naturi patrí k mojim obľúbeným sprcháčom. Príjemne voňal broskyňou. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Tieto sprchové gély si vždy kupujem do zásoby v drogérií Müller.

Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél graperfruit - bambus Alverde je umiestnený v typickom plastovom obale. Po jeho otvorení ucítite výraznú sladkú vôňu, ktorá určite dokáže zlepšiť náladu. Gél má redšiu konzistenciu a strednú penivosť. Pokožku umyje úplne štandardne avšak jeho spotrebu by som označila za o niečo vyššiu. Minimálne ja ho teda použijem o niečo viac, aby som vytvorila bohatšiu penu. Pokožka po jeho použití nie je vysušená a dokonca i vôňa sprchového gélu zostáva istý čas na pokožke. Z mojej strany teda absolútna spokojnosť.  

 
Cena: 2  
Celkové hodnotenie: výborný

Šampón Aqualight Pantene Pro-V patrí k výrobkom, ktoré sa v našej domácnosti nakupujú pravidelne. Ide o bežný šampón, ktorý vlasy umyje, nedráždi pokožku hlavy a vlasy sú v relativne upraviteľnom stave. Je použiteľný aj na čistenie kozmetických štetcov a osobne ho používam tiež pri prvom umývaní hlavy, pričom po opláchnutí už nanášam drahšie šampóny.

Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborný
 

Hrabencino sérum Havlíková apotéka obsahuje najmä pentavitin, avokádový olej, extrakt z ľuľku zemiakového, vitamín E. Hutnejšie sérum rýchlo vsakuje, nezanecháva pleť mastnú a hlavne pleť zostáva krásne hydratovaná a vyhladená. V budúcnosti rada siahnem aj po plnom balení.

Cena: 5,50  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Zimný krém snehová vločka Havlíková apotéka bol na moju pleť dosť mastný a okrem tohoto efektu na pleti nejaký efekt nezanechal. Spotrebovala som ho ako krém na ruky.

Cena: 5,50  (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

ZZ Sensitive system anti-stress regeneračný očný krém Annemarie Börlind krém je v obale s praktickým aplikátorom. Pomocou neho si vieme vytlačiť potrebné množstvo krému. Krém je bielej farby a necítiť z neho žiadnu arómu. Patrí k stredne hutným krémom, no rozotiera sa a vsakuje veľmi dobre. Očné okolie nedráždi, rozumie si aj s make-upom. S mojim zimným problémom - suchým očným okolím si poradil výborne. Očné okolie bolo pekne hydratované a nemala som problém so striedaním teplôt. Sľubované vyhladenie vrások som si veľmi nevšimla. Nemyslím si však, že to niektoré krémy dokážu. Skôr ich beriem ako prostriedok na predchádzanie vzniku vrások a to sa dá zhodnotiť len veľmi ťažko a po dlhom období. Hydratuje však skvele.

Cena: 20
Celkové hodnotenie: výborný

Pure vitamin C légere La Roche Posay je bielej farby s absenciou vône. Má ľahkú konzistenciu, ktorá sa dobre rozotiera, rýchlo vsakuje, pleť hydratuje. Krém sa ľahko vstrebáva a nezanecháva mastný film. Obsah silikónu hneď na druhom mieste v zložení podmieňuje efekt vyhladenej pleti. Na pleť je možné následne bez akýchkoľvek problémov naniesť make-up. Pleť je po použití krému viditeľné rozjasnená a farebne zjednotená. Sérum neupcháva póry a je tak možné i jeho použitie na mastnej či zmiešanej pleti. Krém s vitamínom C som zaradila k objavom roka.

Cena: 30
Celkové hodnotenie: výborný

Ružové drevo Karel Hádek je mliečnej farby a má výraznú cédrovú vôňu. Vôňa mi nebola veľmi sympatická, ale dá sa na ňu zvyknúť. Od polovice balenia som sa ňou už nezaoberala. Sérum sa dobre rozotiera. Vsakuje priemernou rýchlosťou. Možno by som to prirovnala väčšine nočných krémov. Pri použití séra som nemala pocit, že musím použiť ešte krém. Účinok séra bol viditeľný už od prvého použitia. Nedokonalosti pleti do rána na 80 percent zmizli a pleť bola regenerovaná. Označila by som to za zázrak, lebo s tak účinným výrobkom som sa ešte nestretla.

Cena: 18
Celkové hodnotenie: výborné

Bakuchiol Supreme Rosental malo ľahkú konzistenciu, dobre vsakovalo a nezanechávalo pleť mastnú. Pleť bola pekne vyhladená a hydratovaná. Jemné vrásky neboli také viditeľné. V budúcnosti rada siahnem po plnom balení.

Cena: 35
Celkové hodnotenie: výborné

Celkovo som spotrebovala kozmetiku v hodnote 156 €. Po odrátaní darčekov, zliav a spoluprác sú reálne náklady 100 €.

Komentáre

  1. Ahoj, Pantene šampon jsme si nově pořídili a já zkoušela jen jednou. Skvěle pění. Růžová Bioderma - to je klasika a láska. ♥♥
    Měj pohodový den.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky