Moja prvá skúsenosť so značkou Alcina

Hoci má nemecká značka Alcina za sebou už vyše storočnú históriu, ja sa som sa s ňou stretla až teraz. V obchodíku Elnino som si ako dvoch reprezentantov tejto značky zvolila rozjasňovač pod oči a ceruzku na obočie.  Výber som starostlivo zvažovala. Predsa len od týchto dvoch kozmetických kúskoch bude záležať, či dám značke šancu ešte aj v budúcnosti. A ako to s výberom dopadlo? To vám prezradím v dnešnom článku.


 

 Rozjaňujúci korektor Alcina Authentic

ALCINA Authentic Concealer v odtieni medium má podľa oficiálneho popisu zakrývať tmavé kruhy pod očami. Krémová textúra so stredným až vysokým krytím by podľa výrobcu mala redukovať nerovnosti pleti, jemné linky i vrásky. Balenie v množstve 7 ml sa predáva za cca 9 €.

Rozjasňujúci korektor je v obale z pevného plastu, ktorý obsahuje penový aplikátor na tyčinke. Hrdlo je zúžené tak, aby sa prebytočný korektor zostal v nádobe a na očné okolie tak aplikujete požadované množstvo. Korektor je stredne hutný, no napriek tomu sa dobre zapracováva. Očné okolie nevysušuje a ani nezalieza do vrások. Odtieň light nie je úplne z tých najsvetlejších, no stále je to odtieň, ktorý môžem používať. Podtón by som označila za neutrálny. Po nanesení síce vyzerá žlto, no zapracovaním prejde do neutrálneho tónu. Krytie je stredné a rozjasnenie viditeľné. Ja som s produktom veľmi spokojná. Ide o jeden z najlepších korektorov pod očné okolie, aké som kedy vyskúšala a výber rozhodne neľutujem.
 
 

 Obojstranná ceruzka na obočie Alcina

ALCINA Perfect Eyebrown v oditeni dark 020 je podľa oficiálneho popisu určená na zintenzívnenie farby obočia a podčiarknutie celkového looku. V množstve 3 g sa predáva za približne 6,50 €.

Ceruzka na obočie sa skladá z dvoch častí. Jednú tvorí farebná časť, ktorou dodáme obočiu peknú hnedú farbu. Tu určite odporučam používať pri vykresľovaní kratšie ťahy. Druhú stranu tvorí vosková časť, ktorá farbu zafixuje a chĺpky obočia vyhladí. S ceruzkou sa mi darilo dodať obočiu pekný výrazný tvar, pričom farba bola dlhotrvajúca. Počas používania som si všimla, že mi obočie dokonca zhustlo. Alcina síce nič také neľubuje, no v zložení som objavila ricínový olej, ktorý je na zahustenie obočia presne ako stvorený. Keďže nič iné na podporu rastu vlasov, či iný prostriedok na obočie som nepoužívala, pripisujem to naozaj tejto ceruzke. Strúhanie ceruzky je tiež bezproblémové. Toho som sa pravdupovediac najskôr bála, no všetko je v poriadku. Ceruzka sa pri strúhaní neláme a dá sa zastrúhať do pekného tvaru. Rovnako ako pri rozjasňovači, i tu musím napísať, že ide o jeden z najlepších produktov na úpravu obočia.


 Vyskúšali ste už niečo od značky Alcina?

Komentáre

  1. O ich dekoratívke som popravde ani netušila! Ale z pleťovky som mala kedysi dávno odličovač, ktorý bol fajn a niekde mám ešte pleťovú vodu s kyselinami, na ktorú sa chystám :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky