Spotrebovaná kozmetika | január 2021

Taška na prázdne obaly sa opäť naplnila a ja ju musím vyprázdniť. Predtým ako všetky obaly poputujú do separovaného odpadu si však ešte užijú svojich posledných päť minúť slávy v podobe mini-recenzií v článku o spotrebovaných produktoch.


 

V januári som spotrebovala 16 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 7 kusov.

 

Kúpeľová soľ z Mŕtveho mora KAWAR je v našej kúpeľni stálym sortimentom. Inú ani nekupujeme. Nie je dôvod. Výrobca soľ odporúča na kožné problémy, svalovú únavu, bolesti kĺbov, či reumu. Soľ neobsahuje žiadne umelé farbivá a vonné látky, ktoré by zaťažovali organizmus, životné prostredie či farbili vaňu. Zrniečka solí sú dosť hrubé a pomaly sa rozpúšťajú. Cena za takéto 3 kg balenie tiež nie je vôbec zlá. Už som doplnila ďalšie balenie. 

Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Spevňujúce tónovacie telové mlieko Q10 NIVEA malo príjemnú konzistenciu pripomínajú obsah vazelíny. Tú však v zložení neobsahuje, čiže konzistencia bude zrejme výrobným tajomstvom značky Nivea. Vďaka takejto konzistencií pôsobila pokožka vyhladene. Vôňa bola príjemná, citrusová, stredne intenzívna. Tónovací efekt som však pri jednej aplikácií nepozorovala. Škoda, že Nivea nedala do do adventného kalendára väčšie balenie, pretože posúdiť efekt spevňujúceho tónovacieho telového mlieka zo 4 ml vzorky, ktorá nevystačí ani na celé telo sa veru asi nedá.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: -

Upokojujúci čistiaci pleťový olej NIVEA je stredne hutný, neparfumovaný, priehľadný čistiaci olej. Po zmiešaní s vodou na tvári vytvára emulziu. Schopnosť odlíčiť pleť je však dosť slabá. Líčenie skôr po tvári rozmazal ako odlíčil. Už po dvoch - troch aplikáciach som navyše pozorovala výrazne zhoršenie stavu pleti. V tomto prípade sa veru teším, že v adventnom kalendári nebolo väčšie balenie.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: nevyhovujúci

Micelárne obrúsky MicellAIR SKIN BREATHE NIVEA boli z príjemného netrhajúceho sa materiálu. Vôňa bola tiež celkom fajn a produkt nedráždil ani oči a ich okolie. O odličovacej schopnosti tu však ťažko hovoriť. Podobný efekt by som dosiahla vreckovkou namočenou v čistej vode. Pritom ani nepoužívam vode-odolné líčenie.  Obrúsky som spotrebovala na čistenie umývadla. Škoda.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: podpriemerné

Expertný odličovač očí NIVEA treba pred použitím zamiešať a začať s odličovaním. Pocitovo je produkt celkom fajn. Bezfarebný, nemastný, neparfumovaný. S výsledným efektom je to však už horšie. Poradí si s očnými tieňmi, no úplne obyčajnú riasenku, prípadne už spomínaný gél na obočie veru neodlíči. Produkt som teda dopoužívala na odličovanie make-upu z tváre. I tu bol efekt priemerný, no nejako ho bolo potrebné spotrebovať.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

10-minútová rozjasňujúca textilná maska NIVEA mi rozmerovo sedela a na tvári dobre držala. Tekutiny, ktorou bola napustená, bolo asi aj viac ako je potrebné. Každopádne jej použitie bolo celkom príjemné.  Väčšia časť tekutiny však do pleti nevsiakla a po odstránení textilnej masky ju bolo potrebné zotrieť. Pleť bola pár minút po odstránení masky dosť vysušená a sľubované rozjasnenie pleti som veru tiež nepozorovala. Produkt ma teda výraznejšie nezaujal.

Cena: cca 1,30 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerná


 

Olejový kúpeľ pre svaly a kĺby Orientalisches Hamam Bad TETESEPT mal orientálnu vôňu a vo vani vytváral jemnú penu. Kúpeľ farbil do fialovej farby, pričom však vaňa nezostávala zafarbená. Výrobca odporúčal použiť na jeden kúpeľ polovicu balenia, čo bolo aj naozaj postačujúce. 

Cena: cca 0,80
Celkové hodnotenie: dobrý

Peelingový krém bez peelingujúcich častíc DECLÉOR je podľa oficiálneho popisu určený na odstranenie nečistout a odumretých kožných buniek z pleti. Mal by tiež spomaliť tvorbu kožného mazu, stiahnuť rozšírené póry a vyhladiť povrch pleti. Zvláštnosťou je netradičné použitie. Krém sa má nanášať jeden až dvakrát týždenne v tenkej vrstve na tvár a krk. Po zaschnutí krému treba pleť jemne masírovať ako keď nanesieme bežný peeling a to čo do pleti nevsiaklo umyť vodou. Priznám sa, že celkovo som tento produkt nepochopila. Na netradičné použitie sa dá zvyknúť, no podľa mňa sa účinkom vôbec nejedná o peeling, ale skôr o vyhladzujúcu a hydratačnú masku. Krém krásne vonia materinou dúškou a o absolvovaní netradičného postupu v návode je pleť  pomerne dobre hydratovaná. 

Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: nepochopený produkt

 

Šampón proti lupinám ZIAJA Med je priehľadný s vôňou mäty, ktorá sa mieša s lekárenskou vôňou. Šampón dobré pení, vlasy sa po ňom dobre upravujú. Znižuje mastenie vlasov. Moje vlasy som si bežne umývala každý druhý až tretí deň. Pri tomto šampóne sa interval medzi umytiami predĺžil až na päť dní. Čo je veľmi dôležite, tak pokožka po jeho použití vôbec nesvrbela. Stav lupín bol v akceptovateľnom stave. 

Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobrý

 

Prírodné tonikum s AHA kyselinami BIO:VÉGANE SKINFOOD je k pleti jemné, nevysušuje ju a pekne dočistí. Toto pleťové tonikum som používala po čistení každý večer a vyskúšala som i variantu použitia trikrát do týždňa a efekt bol rovnaký. Pekne predchádzalo upchávaniu pórov a pleť pomáhalo udržať v dobrom stave. Bonusom je i to, že neobsahuje alkohol. Tonikum hodnotím pozitívne a zrejme opäť siahnem po ďalšom balení. Odporúčam ho i mojim čitateľom s normálnou, zmiešanou a mastnou pleťou.

Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Evercalm gentle cleansing gel REN je umiestnený v praktickom plastovom obale v pumpičkou. Tá je pomerne široká a čo umožňuje jednoduchú aplikáciu. Praktický nehrozí, že by sa prst pošmykol a v kúpeľni by vznikla nejaká katastrofa. Gél je priehľadný so slabučkou horkastou vôňou pomaranča. Penivosť je len veľmi slabá, čo však nie je žiadna prekážka. Gél dokáže rozpustiť nečistoty a pri oplachovaní z tváre ich aj pomerne jednoducho dostanete z tváre dole. 
 
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: dobrý

 


Omladzujúcí elixír JOIK sa nachádza vo fľaštičke z tmavého skla, ktorá chráni účinné látky pred znehodnocovaním. Naberá sa sklenenou pipetou, ktorá siaha približne do troch štvrtín nádoby. Keď sa budete blížiť k samotnému dnu, bude teda potrebné fľaštičku mierne nakloniť, aby sa sérum dalo nabrať. Konzistencia je skvelá. Vsakuje okamžite, presne tak, ako som si to predstavovala. Ja zvyknem sérum nanášať pred umývaním zubov. Po dvoch - troch minútach je sérum už absorbované v pleti a dá sa na tvár bez problémov naniesť krém alebo pleťový olej. Sérum takmer nevonia a je jemne zakalené. Predpokladám, že je to spôsobené práve extraktom z rakytníka. Okrem dobrej aplikácie vás však určite zaujímajú aj účinky. Pleť je viditeľné rozjasnená a omladená. Účinok bolo vidieť už po niekoľkých použitiach. Sérum síce neposkytuje pleti nejaký extra pocit hydratácie, no keďže ho nepoužívam samostatne, nie je to vôbec problém. Hydratáciu zabezpečí predsa dobrý pleťový krém. Takéto pleťové sérum som dlho hľadala a osobne ho môžem len odporúčať.

Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie: výborný

Baobabový olej Saloos je stredné hutný olej bez vône. Do pleti úplne nevsiakne, avšak neupcháva póry a nespôsobuje vznik nedokonalostí. Vzorku vo veľkosti 5 ml som používala počas zimného obdobia, po pobyte na mraze a vetre. Olej dokázal pleť pekne upokojiť, vyživiť a vyhladiť. Plné 50 ml balenie by som však asi spotrebovávala roky. Baobabový olej určite zaujal, no skôr by som po ňom siahla v kombinácií s inými olejmi, prípadne s nejakým esenciálnym olejom, ktorý by zabezpečil parfumáciu. Takto to bola trochu nuda. I keď výsledný efekt je teda fajn.

Cena: -
Celkové hodnotenie: výborný

 

Sérum s vitamínom C Eucerin sa zaraďuje k objavom roka. Sérum má pomerne ľahkú konzistenciu, ktorá sa dobre rozotiera, rýchlo vsakuje, pleť hydratuje. Na pleť je možné následne bez akýchkoľvek problémov naniesť ešte krém, či make-up. Pleť je po použití sérá viditeľné rozjasnená a farebne zjednotená. Sérum neupcháva póry a je tak možné i jeho použitie na mastnej či zmiešanej pleti. Už som si objednala ďalšie balenia.

Cena: 15
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

 


Transparentný hodvábny púder Coleur Caramel je v plastovom obale potiahnutým lesklým papierom. Toto všetko je umiestnené ešte v kartónovej škatuľke s popisom, návodom na použitie a zložením. Pravdu povediac ma tento obal prekvapil. Podľa fotografií na mňa totiž pôsobil ako papierový a teda dobre recyklovateľný. Ide však o bežný plastový obal, aký môžete vidieť u väčšiny púdrových produktov. Dierky na aplikáciu produktu sú dostatočne prispôsobné veľkosti zrniečok. Neupchávajú sa a púder sa dá dobre naniesť na kozmetický štetec. Samotný púder je svetlý. Prirovnala by som ho k odtieňu ivory. Po nanesení na tvár však prechádza do transparentnej farby a vôbec nemení farbu podkladu. Na tvári je priam úžasný. Vylepšuje vzhľad podkladu, predlžuje výdrž i horších make-upov a na tvári vytvára zamatový efekt. Spotrebováva sa pomerne pomaličky, pretože na aplikáciu stačí len malé množstvo. Ja som z neho nadšená.

Cena: 27
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Krycí korektor na nedokonalosti pleti anti-blemish solutions CLINIQUE v odtieni 01 veľmi rýchlo schne a ak by ste ho naniesli na make-up, bol by počas dňa viditeľný.  Treba ho teda aplikovať hneď na začiatku líčenia. Výdrž má celodennú a vydrží dokonca dlhšie ako make-up od rovnakej značky. Dôležité je i krytie. To je vysoké a zakryje fakt asi všetko. Sľubovaný liečebný účinok na nedokonalosti som však žiaľ u seba nepozorovala. Akurát ešte upozorním, že ide o korektor na akné. Na zakrytie kruhov pod očami určený nie je a ak by ste to chceli skúsiť, zrejme by to pekne nevyzeralo vzhľadom na už spomenuté vlastnosti.

Cena: 16
Celkové hodnotenie: dobrý

Gélová maska na obočie Maybelline má fajn aplikátor i farbu. Čo však už dobré nie je, je samotný gél. Obočie je po aplikácií maskary poriadne tvrdé. Možno by sa to hodilo niekomu s odstávajúcim obočím, no takých používateliek asi veľa nie je. Ďalej kým pri použití Alverde sa jemne sfarbila aj pokožka pod chĺpkami, pri Maybelline sa sfarbia len chĺpky. Efekt je teda asi jasný - poriadne výrazné obočie s ostrými prechodmi. Najhoršou vlastnosťou je však odličovanie. Proste to nejde. Tmavšie obočie máte aj ďalší deň. Vlastne ten fajn efekt vidieť až ten druhý deň po použití. Za mňa má teda tento produkt jasné nie. Síce som ho dopoužívala, ale opätovne si ho už nekúpim.

Cena: 6
Celkové hodnotenie: podpriemerná

 


 

Ručne vyrábané mydlo Magická aura ALMARA SOAP som si zvolila kvôli jeho úžasnému malinovému  zafarbeniu. Mydlo je podobne ako väčšina podobných produktov úplne bez vône, vytvára pomerne veľa peny, skvele čistí aj väčšie znečistenie a vďaka glycerolu, ktorý vznikol pri výrobe mydla nevysušuje pokožku. Celé mydlo vydržalo približne dva mesiace, čo je na prírodné mydla veľmi dobrá výdrž. Ak bolo mydlo používané častejšie, napríklad pri návštevách, začalo byť vplyvom vody mazľavejšie a farbilo mydelničku ružovou farbou. 
 
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobré

Čistiaci pleťový olej KVITOK je pomerne ťažký s nepríjemnou konopnou vôňou. Odličovacie schopnosti produktu ma tiež veľmi nezaujali a po plnom balení teda určite nesiahnem. Ešteže to bola len vzorka.

Vyvažujúci nočný krém KVITOK je založený na účinkoch konopného oleja, lopúcha a vitamínu B5. Je pomerne hutný a do pleti nevsiakol ani ráno. Konopná vôňa je dosť výrazná a mňa teda dosť odrádza. Krém ma nezaujal tak, aby som siahla po plnom balení.

Čistiaca maska Nobilis Tilia s túžobníkom však bola veru super. Na pleti vyzerala ako make-up a vôbec pleť nevysušovala a nesťahovala. Napriek tomu však bola pleť pekne vyčistená a vyhladená. V tomto prípade sa veru oplatí uvažovať o plnom balení.

V januári som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 132 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 75 €.
Máte skúsenosť s niektorým z produktov?

Komentáre

  1. Znám jen pár produktů. Většina je pro mě nová :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Z tvojich produktov mám odskušaný akurat expertný odličovač oči a suhlasim, alebo teda ešte by som mu pridala, lebo podla mna bol uplne hrozny a už viac by som si ho nekupila. Odličovanie s ním mi trvalo neskutočne dlho a aj tak oči stále neboli odličene. A to sa nejak strašne nelíčim - bežne linka na horné viečko a riasenka.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky