Spotrebovaná kozmetika | august 2019

Mesiac uplynul ako voda a znovu sa stretávame pri článku o spotrebovaných produktoch. Minula som viacero obľúbených i menej obľúbených produktov, čo ale otvorilo cestu novinkám na moje kozmetické poličky. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.

V auguste som spotrebovala 13 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 6 kusov.


Pomarančový sprchový gél Terra Naturi patrí k mojim obľúbeným sprcháčom. Príjemne voňal pomarančom a mätou. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Pomaranč a mäta sú podľa mňa ideálne vône. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Tieto sprchové gély si vždy kupujem do zásoby v drogérií Mueller.
Cena: cca 1,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Panthenol je prvou pomocou pri spálení slnko. Panthenol však počas leta používam ako alternatívu telového mlieka. Aplikuje sa v podobe peny, má chladivý účinok, dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný
 
Šampón proti lupinám Ducray Kelual DS mi odporučila lekárnička po mojej sťažnosti na výskyt mastných lupín a svrbiacej pokožky hlavy, na ktoré prestali účinkovať všetky moje osvedčené produkty. Cena za 100 ml šampón bola síce vysoká, no pani mi ho predávala s tým, že ak do dvoch týždňoch nezaberie, je potrebné navštíviť už len dermatológa. Našťastie zabral už po prvom umytí. Svrbenie prestalo úplne a výskyt lupín sa znížil o viac ako polovicu. Po štyroch umytiach nebolo po lupinách ani stopy. Okrem toho skvele pení, príjemne sladko vonia a má bielu farbu s krémovou konzistenciou. Odporúčam všetkým s výskytom seboroickej dermatitídy. Objav roka 2019.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Čistiace mlieko aroma cleanser DECLEOR bolo skôr priemerným produktom. Vôňu malo výraznú. Nazvala by som ju až babičkovskú. Inak bolo pomerne ľahkej konzistencie, dobre sa s nim manipulovalo a dokázalo rozpustiť líčenie. Čistiace mlieka však nepatria k mojim obľubeným prostriedkom na odličovanie a ani tento kúsok z adventného kalendára Decleor ma nepresvedčil, aby som na tom niečo zmenila.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerné

Čistiace tonikum aroma cleanser DECLEOR malo už o niečo slabšiu vôňu, no stále spadajúcu do kategórie "toto by sa páčilo babičke". Inak pleť dočistilo celkom dobre, na tvári nelepilo a ani pokožku nevysušovalo. Nemalo však nič špeciálne, čo by ma presvedčilo ku kúpe plného balenia.
Cena: cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobré
Ochranný krémový gél na opaľovanie na tvár OIL CONTROL SPF 30 EUCERIN je podľa najlepsí krém s ochranným UV filtrom určeným na zmiešanú a mastnú pleť. Neupcháva póry, nezhoršuje stav pleti a zároveň chráni pleť pred UV žiarením. Po nanesení rýchlo vsiakne, pleť zmatňuje. Dá sa naň bez problémov použiť make-up. Robí všetko, čo sľubuje výrobca v popise. Ja som z neho nadšená. Konečne opaľovací krém na problematickú pleť. Malú výhradu mám iba voči baleniu. Je síce praktické a hygienické, no nevidieť koľko krému zostáva vo vnútri. Už som si kúpila ďalšie balenie.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Pleťový krém Purifying Care od Annemarie Borlind je balený v praktickej plastovej tube. Ja osobne takéto balenie preferujem, nakoľko stačí vytlačiť potrebné množstvo krému bez toho, aby sme zvyšok výrobku kontaminovali baktériami, ktoré máme bežne na pokožke. Krém má bielu farbu a je takmer bez vône. Konzistencia je pomerne ľahká, veľmi dobre sa rozotiera a rýchlo vsakuje. Nemá problém ani s následným nanesením make-upu či minerálneho púdru. Pleť pekne zmatňuje, nezhoršuje stav pleti a s výnimkou mrazivej zimy je jeho hydratácia po zvyšok roka úplne postačujúca. To, že si ho kupujem pravidelne už vari štyri roky, je určite známkou jeho kvality. Pre normálnu, zmiešanú či mastnú pleť určite tento krém odporúčam.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších




Minerálny púder Everyday Minerals - ivory 1N má jednoduché prírodné zloženie. V podstate ho tvorí len mica (sľuda) a prírodné farbivá. Žiadnu neplechu na pleti nespôsobuje. Poskytuje stredné krytie, zmatnenie a výdrž počas celého pracovného dňa. Okolo obeda sa síce moja zmiešaná pleť začína lesknúť, ale to stačí odsať iba klasicky papierovou vreckovkou. Potom vyzerá líčenie stále dobre. Ak potrebujem niekedy krytie silné tak tento minerálny púder použijem na tekutý make-up. S čím som však spočiatku mala problém, bol spôsob ako dostať prášok z balenia. Púder je totiž dosť hrubo namletý a otvory v balení sú dosť malé. Nakoniec som však správnu techniku objavila. Obal treba prekryť viečkom, otočiť dole hlavou a triasť. Triasť však treba iba v horizontálnej rovine. Tak dostanete von potrebné množstvo púdru.
Cena: cca 17,50 €
Celkové hodnotenie: výborný

Make-up match perfection spf 20 Rimmel som zvolila v krásnom svetlom odtieni 10 light porcelain s podtónom do ružova. Make-up sa dobre nanáša a poskytuje slabšie krytie. S akné si vôbec neporadí, na to treba použiť lepší korektor. No pleť zjednotí pekne. Keďže sa mi veľmi nechce hrať s korektorom, v dni keď je pleť v horšom stave používam make-up od Clinique so silnejším krytím a inak na zjednotenie pleti siaham po tomto od Rimmelu. Žiaľ pleť sa po ňom dosť leskne. Už po štyroch hodinách treba líčenie upravovať. Takže skôr bude vhodnejší pre niekoho s normálnou pleťou a nie pre mastnú a zmiešanú pleť.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Hnedá ceruzka na obočie Catrice príjemne prekvapila. Bola dostatočne mäkká, aby s ňou obočie pekne upravovalo a obsahovala aj kartáčik na úpravu neposlušných chĺpkov a rozmazanie ceruzky. Vydržala približne tri mesiace, čo tiež podľa mňa vôbec nie je zlé.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborná



Telové mlieko s ružovým grapefruitom Joik prekvapilo stredne hustou no zároveň našľahanou konzistenciou. Vôňa bola veľmi výrazná, sladká s podtónom graperfruitovej vône. Kým bolo telové mlieko v obale, označilo by som túto vôňu sa celkom zaujímavú a príjemnú. Po styku s pokožkou však nejako nadobudla nepríjemný charakter potu zmiešaného s deodorantom. Vlastne vám teda ani nemusí byť ľúto, že zatiaľ sa predáva iba v estónskom e-shope a to za sumu 18 € za 150 ml. Inak samozermej bolo na pokožke príjemné a hydratovalo ju, no predsa len po osprchovaní by som chcela voňať trochu inak.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerné

Zmäkčujúce a dezodoračné mlieko na nohy Joik pravdepodobne vyrobili len pre potreby kalendára. Nie je však dôvod smútiť. Ide o asi prvý produkt tejto prírodnej značky, ktorý mi nevyhovoval. Konzistencia bola olejovitokrémová a na nohách nechával jemný film. Hydratoval priemerne, ako väčšina produktov na nohy. Kameňom úrazu však pomerne výrazná a nepríjemná vôňa. Ako niečo nepríjemné ležiace v lese. Radšej to nejdem ani opisovat, aby mi google na blog neprivádzal podivné skupiny ľudí. Zloženie produktu žiaľ na obale uvedené nebolo a ani som ho nikde nenašla, takže páchnucu zložku identifikovať neviem. Ešteže šlo len o 30 ml balenie.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerné 

Peelingujúce mydlo na nohy Joik obsahuje hrubšie zrná, ktoré pokožku nôh pekne peelingujú, no zároveň zvyšná hmota nohy dostatočne hydratuje a zároveň i umýva. Produkt som používala rada a zdal sa mi účinnejší ako čisté peelingy bez mydlovej zložky.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobré

Telové mlieko karité Nobilis Tilia - vzorka ľahúčko voňalo bambuckým maslom. Malo príjemnú našľahanú konzistenciu, dobre vsakovalo a dostatočne hydratovalo. Plné balenie by určite padlo vhod.

V auguste som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 100 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 65,50 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. O peelingovom mydle na nohy som ešte nepočula, to je dosť prevratný produkt. Inak Match Perfection fakt nie je pre zmiešanú pleť dobrý, aj mne ju robil zbytočne mastnou a to krytie tiež nebolo nič moc.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Makeup od Rimmel mám hodně ráda, je to můj oblíbenec a taky ho kupuji stále dokola :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám ten makeup od Rimmelu ráda. Nejvíce mě zaujal pomerančový sprchový gel, musí hezky vonět a značku vůbec nepoznám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky