Spotrebovaná kozmetika | máj 2019

Mesiac uplynul ako voda a znovu sa stretávame pri článku o spotrebovaných produktoch. Minula som viacero obľúbených i menej obľúbených produktov, čo ale otvorilo cestu novinkám na moje kozmetické poličky. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.
V máji som spotrebovala 14 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá až 10 kusov.


Arnikový sprcový gél Weleda má výraznú bylinkovú vôňu, na ktorú si asi budete musieť najskôr navyknúť. Predsa len arnika nie je typická kozmetická zložka. Čoskoro si však tú vôňu iste obľúbite. Po použití sprchové gélu je vždy prevoňaná celá kúpelňa. Sprchový gél jemne pení, dobre umýva, nevysušuje pokožku.  Cena je síce vysoká, no tá vôňa a jemnosť však za tie peniaze stoja. A na aké látky výrobca vsadil? Arnika osvieži pokožku, levanduľa upokojí myseľ a rozmarín dodá novú energiu. Tak čo? Nechali ste sa zlákať?
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Pomarančový sprchový gél Terra Naturi patrí k mojim obľúbeným sprcháčom. Príjemne voňal pomarančom a mätou. Umýval, nevysušoval, osviežoval. Pomaranč a mäta sú podľa mňa ideálne vône. Výhradu mám iba voči baleniu, ktoré sa zle zatváralo a celkovo bolo také akési nízkonákladové. Tieto sprchové gély si vždy kupujem do zásoby v drogérií Mueller.
Cena: cca 1,45 €
Celkové hodnotenie: výborný


Energizujúce denné sérum Dulcia má priehľadnú gélovitú konzistenciu. Aplikovať stačí naozaj len máličko, pričom produkt sa dobre rozotiera a dobre vsakuje. Určite vás však prekvapí vôňa. Kto by predsa čakal vôňu autoservisu v čisto prírodnom produkte? Asi nikto. Vôňa je to každopádne zvláštna. Ja v nej naozaj cítim mix ropy a olejov, no nie je to vôbec nepríjemné. Nejakým tým zvláštnym spôsobom sa mi dokonca aj tato podivná vôňa páči. Predpokladám, že ju budú mať na svedomí práve tie výťažky z rias. Na sérum sa dá bez problémov naniesť krém a nemá problém ani s make-upom. Pozitívne je i to, že nezhoršuje stav mojej zmiešanej pleti. Viditeľný účinok - rozžiarenú a zjednotenú pleť som si však pri tomto sére nevšimla. Jednou z možnosti je teda, že buď moja pleť nie je stresovaná alebo tým, že po nanesení séra a krému nanášam make-up a pod ním teda to rozžiarenie a zjednotenie určite viditeľné nebude. Ale vlastne to ani problém nie je. Sérum nezhoršuje stav pleti, obsahuje kopec účinných látok a je sérom v pravom slova zmysle. 
Cena: cca 18 €
Celkové hodnotenie: dobré

Omladzujúci denný krém JOIK má slabučkú bylinkovú vôňu a veľmi ľahkú konzistenciu. Skôr by som ju prirovnala k emulzií ako ku krému. Rýchlo vsakuje a nemá problém ani s nanesením make-upu. Nemôžem napísať, že by výdrž a vzhľad make-upu zlepšoval, no ani ho zároveň nezhoršuje. Pleť hydratuje a nespôsobuje upchávanie pórov či vznik akné. Na jednej strane ide teda o bežný pohodový krém, na druhej strane ak zvážime, že ide o omladzujúci krém, ktorý je možné použiť i na mastnú a zmiešanú pleť, jeho plusové body narastajú. Väčšina anti-age krémov totiž obsahuje látky, ktoré póry upchávajú. Tuna to výrobca vymyslel tak, aby ho mohli použiť i majiteľky problematickej pleti. Takže za mňa palec hore.
Cena: cca cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný
Očný krém proti vráskam, opuchom a tmavým kruhom Aroma Lisse Decleor bol mojou prvou skúsenosťou s touto francúzskou značkou a zaujal na celej čiare. Ľahký žltý krém sa aplikoval  poklepávaním do očného okolia, kde pekne vsakoval, úžasne voňal avšak bez toho aby očné okolie dráždil no a hlavne očné okolie ošetroval. Pokožka v okolí očí pôsobila sviežejšie, očné linky boli vyhladenejšie a hlavne bolo očné okolie skvele hydratované.
Cena: cca cca 4 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Micelárna voda s aloe vera Terra Naturi bola priehľadná a takmer bez vône. Svojimi odličovacími schopnosťami ma však sklamala. Pleť síce nedráždila, no pôsobila na mňa, že vôbec neodličuje a make-up sa po tvári iba rozmazáva. Po ďalšom balení logicky nesiahnem a ani vám ho veru neodporúčam.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: podpriemerná
Hĺbkovo čistiaci olej na tvár Joik naopak svojou odličovacou schonosťou zaujal. Olej na seba pekne naviaže make-up a nečistoty, ktoré následne zotrieme navlčenou kozmetickou hubkou. Prípadne môžeme použiť i látkové kozmetické tampóny, či uteráčik určený na odličovanie. Mne asi najviac vyhovovali práve tie látkové kozmetické tampóny. Hubka sa totiž pomerne rýchlo ničila a zároveň sa na jej vyčistenie  spotrebovala dosť vody a čistiaceho prípravku. Kým kozmetické tampóny zvyknem jednoducho dať do pračky a čistenie je vyriešené. Oličovací olej krásne odlíčil očné tiene i maskaru. Odličenie samotného make-upu bolo tiež samozrejmosťou. Na dočistenie pleti už stačilo použiť čistiaci gél, penu alebo mydlo. Bonusom celého prípravku bola samozrejme i jemná príjemná vôňa, v ktorej sa miešali podtóny levandule, vôňovca a čajovníkového oleja.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie:  jeden z najlepších
 
Transparentný fixačný púder Soaphoria má príšerný obal, no ak by však púder bol v normálnom obale, tak by jednoznačne šlo o skvelý výrobok. Je jemnučko namletý, neobsahuje žiaden mastenec a pleť krásne zmatňuje a dodáva zamatový vzhľad. Pleť je s ním zmatnená počas celého dňa. Samozrejmosťou je, že sa v dôsledku jeho používania neupchávajú póry. Samotný púder patrí k tomu najlepšiemu, čo som z oblasti transparentných púdrov mala a pleť s ním vyzerá nádherné. A aká je perspektíva púdru na mojej poličke? No veru váham. Asi si odložím obal z nejakého iného púdru, do ktorého by som prípadne premiestnila ten od Soaphorie. A tak to asi odporúčam i vám. Ak sa vám aktuálne nejaký transperentný alebo minerálny púder míňa, rovno si odložte obal a Soaphoriu skúste.
Cena: cca 20 €
Celkové hodnotenie:  jeden z najlepších (ak nehodnotím obal)
24 h control long lasting make-up Dermacol je umiestnený do sklenenej fľaštičky s plastovou pumpičkou. Na prvý pohľad to vyzerá síce celkom fajn, no približne štvrtina make-upu zostane nespotrebovaná. Pumpička ju už zo spodku totiž nedokáže z nejakého dôvodu nabrať. Po otvorení vás ovanie výrazná ťažká babičkovská vôňa. Mne veru dosť prekážala a nedokázala som si na ňu navyknúť. Make-up sa nanášal na pleť dobre. Šlo to prstami, štetcom i hubkou. Poskytol stredné krytie a na väčšie nedokonalosti bolo potrebné použiť korektor. Podtón pri odtieni č.1 by som označila ako neutrálny, farebne nie úplne najsvetlejší, no stále použiteľný. Make-up neposkytuje prirodzený vzhľad, no na druhej strane to ani nesľubuje. Výdrž je na mojej zmiešanej pleti tak približne päť hodinová. Potom začne vytvárať fľaky a vytrácať sa. Do práce som ho preto nosila len výnimočné. Vyjadrila by som sa ešte k sľubovanému účinku - elasticite a pevnosti pleti. Hoci make-up obsahuje i nejaké tie účinne látky ako extrakt z riasy, koenzím Q10 ci lecitín, tak na pleť viditeľne nevplývajú. Osobne takýto účinok od make-pov ani nečakám. Na zlepšenie stavu pleti používam sérum a krém. Make-up je na zakrytie nedostatkov. Viac menej ma vždy pobaví, keď niečo takéto pri make-upe vôbec výrobca napíše. Produkt som teda vyskúšala, no svojim zložením a ani účinkom ma nezaujal. Kvôli obsahu parabénov, výraznej vôni a priemernej výdrži po ďalšom balení už nesiahnem.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie:  priemerný


Mydlo z lesných plodov Joik obsahuje olivový, repkový, kokosový, palmový a mandľový olej. Za zmienku tiež stojí i obsah kakaového masla. Mydlo vyzeralo naozaj krásne. Bolo symetricky orezané, čo nebýva vždy pravidlom. O červenú farbu výrobku sa postarala sľuda a oxidy železa. Mydlo je bez vône. A to i napriek zložke parfum, ktorú vidíme v INCI. Netreba sa však tomu čudovať, lebo zafixovanie vône v prírodných mydlách je náročné a vône veľmi rýchlo vyprchajú. Ja osobne vôňu od tohto typu produktov ani neočakávam. Samotné mydlo veľmi dobre pení a následne i čistí. Nevysušuje pokožku, v kúpeľni dobre vyzerá a hlavne nie je mazľavé a nerozpadáva sa. Recept na výrobu mydla je teda dobre zostavený a mydlo by som zaradila k tomu kvalitnejšiemu, čo sa dá medzi prírodnými mydlami nájsť.
Cena: cca cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné
 
Bonbón do kúpeľa s citrusom Joik bol krásny designové i funkčné kúsky, ktorý je vhodný i pre ľudí so suchou pokožkou. Po pridaní do kúpeľa sa vo vode postupne uvoľňuje kakaové maslo, ktoré pokožku hydratuje. Vplyvom sódy bonbón jemné šumí a do toho všetkého sa uvoľňuje vôňa. Pritom neobsahuje žiadnu umelú vôňu a ani len esenciálny olej. Vonia totiž len kvalitné kakaové maslo. Po kúpeli nie je pokožka vôbec vysušená. Už nie je potrebná žiadna ďalšia dávka hydratácie. Akurát vaňu treba poriadne opláchnuť, lebo na jej okrajoch môžu zostať zvyšky sušených rastliniek, ktorými sú pralinky ozdobené a zvyšky kakaového masla. Plné balenie obsahuje šesť podobných bonbónov. 
Cena: cca cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný
 
 
Double glow peel mask Vichy je minerálnou rozjasňujúcou pleťovú maskou, ktorej účinok je založený dvojitom peelingu. Mechanický peeling zabezpečia maličké čiastočky sopečných hornín a chemický ovocné kyseliny. Doba pôsobenia iba päť minúť je tiež viac ako skvelá. Pri novinke od Vichy svieža gélová textúra na pleti príjemné chladí, po piatich minútach sa bez problémov oplachuje a na pleť možno naniesť ďalšiu starostlivosť v podobe sér a či krémov. Maska pekne odstránila šupinky na dehydratovanej pleti, s ktorou som počas zimy mala menší problém a pekne vyčistila i upchaté póry. Efekt čistenia zanesených však pórov bol však viditeľný skôr pri pravidelnom používaní. Pod pravidelným používaním u mňa myslím raz za týždeň. Výhradu mám akurát voči baleniu. Hoci som maskou nešetrila, naozaj na jedno použitie nespotrebujem 6 ml masky. Zvyšok som teda musela uzatvoriť gumičkou a použiť pri ďalšej aplikácií. Jeden sáčok 2 x 6 ml mi tak pri použití raz za týždeň vydržal na celý mesiac. A to za cenu cca 3 € vôbec nie je zlé. 
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 
Parfumovaná voda Oui a I´Amour Yves Rocher sa v plnom 50 ml balení predáva za cca 49 €. Výrobca ju opisuje ako zmes archangeliky, damaššskej ruže, tonky a cedroveho dreva. Ja by som ju jednoducho opísala ako výraznú sladkú vôňu, kde niekde na pozadí cítim aj céder. Nie je to môj štýl a plné balenie by som určite nechcela.
Cena: cca 1,80 € (prepočítané na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: podpriemerná
 
Mandľový krém na ruky Weleda mal ľahkú konzistenciu, bielu farbu, dobre sa rozotieral a rýchlo vsakoval. Ruky však boli dosť ulepené a hydratácia veľmi slabá.  Až by som povedala, že ruky vysuľoval. Od prírodnej kozmetiky tejto cenovej kategórie by som veru čakala oveľa viac. Ak by ste boli zvedaví na vôňu, tak vás asi tiež sklamem. Krém bol úplne bez parfumácie.
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný
 
V máji som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 104 €, pričom po odrátaní zliav, darčekov a spoluprác sú reálne náklady cca 26 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. Som počula, že ten mandľový rad Weleda vôbec nevonia. Je to fakt škoda, no zároveň viem, čo si určite kupovať nebudem. Pri kréme na ruky sa podľa mňa vôňa hodí. Ja skôr nechápem prečo sa parfumácia pridáva do produktov na opaľovanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Mozno ak ma niekto citlivu pokozku na rukach, tak to oceni, no i tak ten krem z hydratacnej stranky nie je ktovie co. Takze vlastne neviem kto je cielovou kategoriou.

      Odstrániť
  2. O tej kozmetike Terra Naturi píšeš fakt veľa, škoda, že nemám tie Mueller drogérie poblízku :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiez nie, ale da sa to vzdy naplanovat v ramci nejakeho vyletu - Rakusko, Nemecko, Polsko, Madarsko.

      Odstrániť
  3. Super recenze, ten hloubkově čistící olej mě dost zaujal:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sérum od Dulcie jsem také měla. To rozzáření je spíše asi vidět na náladě než na pleti díky povzbuzující vůni :-) díky super složení ale proč ne, takové sérum se vždycky spolu s pleťovým krémem hodí.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky