Soaphoria | Muž vs. Žena

Prípravky proti poteniu sa na mojej kozmetickej poličke striedajú pomerne často. Jednak nechcem, aby si telo na niektorý z nich zvyklo tak, že prestane účinkovať a jednak je ponuka v tejto oblasti taká veľká, že stále skúšam či nenájdem niečo účinnejšie. Pravidelne s menšími prestávkami sa však vraciam k prípravku Benátska noc od Soaphorie. Ten považujem za jeden z najlepších prírodných deodorantov. Soaphoria však vyrába i iné verzie a tak šancu teraz šancu ohúriť dostali verzie Muž a Žena. Pri objednávke v e-shope Krásna každý deň som sama bola veľmi zvedavá, či sa budú líšiť a či bude niektorý z nich lepší.


OBAL

Soaphoria na svoje deodoranty už tradične používa plastové obaly s hliníkovým viečkom. Nejde síce o zero waste riešenie, no obal je praktický a po spotrebovaní sa dá ľahko využiť na uskladnenie rôznych drobností, prípadne pri výrobe domácej kozmetiky. Obal je možné samozrejme i recyklovať a to buď v kontajneri na triedený odpad, prípadne ho môžete vrátiť do kamennej predajne Soaphoria, kde dostane zľavu 0,10 € na ďalší nákup. Zľava je teda maličká a myslím, že takéto vrátenie obalov má význam len vtedy, ak kamennú predajňu máte priamo vo svojom meste. Soaphoria totiž obal znovu používať nebude. Len sa postará, aby došlo k jeho recyklácií. A to môžete spraviť i sami, tak že ho po spotrebovaní dáte do správneho kontajnera na plasty a kov.

ZLOŽENIE
Zloženie oboch deodorantov je podľa informácií na obale identické, pričom účinok deodorantov je založený na látkach ako sú marantový prášok, kukuričný škrob, sóda bikarbona, biely íl či bentonitový íl, ktoré pohlcujú vlhkosť a podpazušie tak pôsobí suchšie. O elimináciu zápachu sa postará oxid zinočnatý s vonnými látkami. Aby podpazušie nebolo podráždené zabezpečia hydratačné látky ako sú kokosový olej, bambucké maslo, kakaové maslo či včelí vosk.  Keďže vlastnosti deodorantov sú trochu odlišné, zrejme budú jednotlivé zložky INCI v produkte v inom množstve. Podľa databázy EWG žiadna zo zložiek nepatrí k "High Hazard" látkam.
 maranta arundinacea root powder | prášok z maranty trstinovej | pohlcuje vlhkosť
zea mays starch | kukuričný škrob | pohlcuje vlhkosť
cocos nucifera oil | kokosový olej | hydratuje, určuje konzistenciu výrobku
butyrospermum parkii butte | bambucké maslo | hydratuje, určuje konzistenciu výrobku
theobroma cacao seed butter | kakaové maslo | hydratuje, určuje konzistenciu výrobku
cera alba | včelí vosk | určuje konzistenciu výrobku
sodium bicarbonate | soda bikarbona | pohlcuje vlhkosť
kaolin | biely íl | pohlcuje vlhkosť
bentonit | bentonitový íl | pohlcuje vlhkosť
zinc oxide | oxid zinočnatý | mierny antiperspiračný účinok
natural aroma | vonné látky
APLIKÁCIA
Deodoranty sa aplikujú rozotrením na celú plochu čistého a suchého podpazušia. Prípadne podľa potreby je možné i použitie na nohy či iné časti tela, ktoré sa nadmerne potia.  Konzistencia sa môže meniť v závislosti od teploty vonkajšieho prostredia. V zime budu trochu tuhšie a v lete sa môžu naopak zase mierne topiť. Stále však ide o krémovú konzistenciu, ktorá je mäkšia ako pri deodorante Benátska noc od rovnakej značky. Ak by som mala porovnať verziu Muž a verziu Žena, tak Žena je krémovejšia a viac sa v teple topí. Líšia sa i vôňou. Žena vonia trochu sladšie a ťažšie, no stále príjemne. Cítiť v nej najmä jazmín a niekde na pozadí i vanilku. Vôňa Muža je tiež ťažšia, no s dominanciou mäty. Opäť však stále príjemná. Vône oboch deodorantoch si neprekážajú s parfumom, no na oblečenie prechádzajú.

ÚČINNOSŤ
Môj zámer porovnať oba deodoranty vychádzal z predpokladu, že verzia Muž bude účinnejšia. Muži sa potia výraznejšie a väčšinou sa teda do pánskych deodorantoch či antiperspirantoch použije viac účinných látok. Moja hypotéza sa však nepotvrdila. Obe verzie sú rovnako účinné. Oba rovnako účinné bojujú proti pachu, ktorý necítiť počas celého dňa. V mojom prípade opätovná aplikácia počas dňa nebola vôbec potrebná. Dokonca dokážu i pohlcovať vlhkosť, čiže podpazušie nie je mokré. Antiperspiračný účinok síce nie je stopercentný, no vzhľadom na to, že ide o prírodný produkt bez hliníkových solí , je viac ako dobrý. Muž i Žena teda svoju prácu robia efektívne.

DOSTUPNOSŤ

Soaphoriu kúpite buď v kamenných predajniach, prípadne sa dajú objednať napríklad v e-shope Krásna každý deň, odkiaľ ich mám i ja. Muž sa nachádza na tomto linku a Žena sa zase ukrýva tu.


Ani jeden z deodorantov teda nesklamal a stále u mňa platí, že deodoranty od Soaphorie u mňa fungujú skvelé. Napokon sami vidíte, že pri odporúčaní prírodného produktu proti poteniu vždy vytrvalo odporúčam práve Soaphoriu. Ak sa budem v budúcnosti znovu rozhodovať pre Soaphoriu, tak na prvom mieste zostala stále Benátska noc. Osobne mi vonia najkrajšie a tým, že je najtuhšia je i o niečo viac účinnejšia. Hneď za ňou však nasleduje verzia Muž, ktorý je tiež super. Ženu by som objednala asi len ak by bola v zľave. Benátska noc a Muž mi voňajú krajšie. Vôbec by som však nesiahla po verzií Nevinnosť, ktorú som dávnejšie tiež mala a tá mi nevoňala. Hlavným kritériom môjho rozhodovania je teda očividne len vôňa, pretože účinok je dobrý pri všetkých verziách.


Aký je váš obľúbený prírodný deodorant?

Komentáre

  1. Mám rada Citrusový Roll-on od Weledy. Tieto krémové som zatiaľ neskúšala, nejako som lenivá na ich aplikáciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vyzerá to zaujímavo ja použivam teraz deodorant od Nuskin a je úžasný

    AKO SPRÁVNE NAKUPOVAŤ NA ALIEXPRESE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. takéto deodoranty som ešte nikdy neskúšala, používam klasické spreje, ale celkom ma to láka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Musím už konečne nejaké deo od Soaphorie vyskúšať, celkom ma láka teraz letná Tropic limitka. Alebo ženu, tá vôňa je nádherná. Inak, moje topky sú isto Ponio a Schmidt´s.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. měla jsem Nevinnost a dopadla jsem špatně, vůbec neúčinkoval, vyhodila jsem ho, velké zklamání

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevinnost bola ucinkom ovela slabsia, to suhlasim. Vyhadzovat si ho vsak nemusela. Dal sa pouzit napr. na nohy :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky