NAVIA | prírodná zlupovacia maska

Vedeli ste, ze zlupovacie masky na T-zonu sú už aj medzi prírodnou kozmetikou? Jednu takú ma i slovenská značka Navia. Už viac teda žiadne ázijské čierne masky s neznámym zložením, ktoré na škatuľke buď úplne chýba alebo je napísané v pre nás čudesných znakoch. U Navie pekne transparentne vieme, čo si na svoju pleť nanášame. A ma sledujete na instagrame, tak určite viete, že už po prvom použití táto maska na mňa zapôsobila priam wau efektom. Dnes po spotrebovaní celého balenia vám však o nej napíšem podrobnejšiu recenziu.


Zlupovacia maska na T-zónu NAVIA je podľa oficiálneho popisu určená na oblasť čela, nosa a brady. Má hĺbkovo čistiť zanesené póry, pomáhať detoxikácií, odstraňovať nadbytočný maz a odumreté kožné bunky. Toto všetko v množstve 10 g za cenu cca 7,50 €. Zloženie je pritom pomerne jednoduché, no ako sa dočítate ďalej vysoko efektné.

NAVIA - čistiaca maska s čiernym uhlím a morskými riasami

diatomaceous earth | kremelina | podporuje detox pleti
activated charcoal | aktívne uhlie | absorbuje nečistoty a kožný maz
algin | alginát | zahusťovadlo z rias, upokojuje zápaly
calcium sulfate hydrate | sádrovec | stabilizátor
tetrasodium pyrophosphate | pyrofosfát | chelačný prostriedok


Masku výrobca umiestnil do skleneného obalu, pričom vysýpaniu masky pri otváraní by mal zabrániť sivý plastový kryt. No zabrániť ako zabrániť. Kryt totiž vôbec nedrží a na sklenenom obale je prakticky vlastne len položený. Pri otváraní treba byť nanajvyš opatrný. Nikto predsa nechce masku vysypať ešte predtym ako ju použije. V tomto by si mohol výrobca zobrať príklad napríklad od masiek značky Joik. Tam niečo takéto nehrozí.
Samotná maska má podobu sivého prášku bez akejkoľvek vône. Pred použítím je potrebné teda masku spracovať do podoby tuhej pasty. Docielite to zmiešaním 1 lyžičky masky s 1,5 lyžičky vody. Tak to odporúča výrobca a pri takomto množstve dostanete pastu, ktorá vystačí na T-zonu. Ja však masku nanášam na celú tvár, takže na prípravu použijem dvojnásobné množstvo surovín.
Výrobca odporúča masku nechať na tvári 5 až 10 minút, s tým že keď prestane pasta lepiť, treba ju zlúpnuť. Zlupovanie neprebehne v jednom kuse, čo však nie je podľa mňa problém a je úplne bezbolestné. Musíte si však naozaj strážiť konzistenciu, lebo ak maska uschne, už ju budete odstraňovať len tzv. šúchaním. Mne sa tento druhý spôsob odstránenia masky páči viac a rovno nechávam masku pôsobiť 15 minút. 
Efekt na pleti je úplne wau. Póry vyčistené, pleť nie je podráždená a ani vysušená. Rovno napíšem, že takýto perfektný čistiaci efekt som nevidela ešte pri žiadnej maske. Predbehla i mojich favoritov od Frais Monde a od Joik. Určite odporúčam. Dokonca po jej použití nie je neporiadok ani v kúpelní, ako sa to pri tomto druhu masiek zvykne stávať.

plusy:
  • zloženie
  • čistiaci efekt
  • nedráždi pleť
mínusy:
  • plastový vrchnák
Celkové zloženie: jedna z najlepších a musíte ju mať :-)


Aká je vaša skúsenosť so zlupovacími maskami?

Komentáre

  1. Vďaka za recenziu :) Práve od Navie testujem avokádový šľahaný krém na problematickú pleť, tak som zvedavá, či sa časom osvedčí, nakoľko prvé pocity boli trochu zmiešané.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ten som uz dlhsie zvedava. Ma jednoduche zlozenie a ak by pleti nevyhovoval, da sa lahko urcit, ktorej zlozke sa treba vyhybat i v inych produktoch. Budem rada, ked sem po case napises svoje dojmy z avokadoveho kremu.

      Odstrániť
  2. Týjo, to je pecka! Slupovací masku jsem neměla už roky, co jsem přestala kupovat takové ty Baleácké. A netušila jsem, že bude v prášku, to je wow zase pro mě :D No paráda, tu musím vyzkoušet a jsem zvědavá, jaký bude mít efekt na moji pleť :) Děkuju za krásnou recenzi a za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem slupovací blázen, miluji to slupování, a kolikrát to zkouším a maska ještě není ani zaschlá.. :D :D

    V čem spočívá ženská síla

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na tuhle masku se chystám, i když slupovacím maskám moc neholduji, hodně mě zajímá právě tato od mé oblíbené Navia značky :) Takže děkuji za recenzi

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky