Spotrebovalo sa v novembri

Ahojte moji milí čitatelia. Dnešný článok o spotrebovanej kozmetike bude patriť k tým dlhším. Minula som viacero obľúbených i menej obľúbených produktov, čo ale otvorilo cestu novinkám na moje kozmetické poličky. Zoberte si teda kávu alebo iný obľúbený nápoj a pustite sa do čítania.
V novembri som spotrebovala 21 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá 10 kusov.


Suchý šampón marrakech Batiste má výraznejšiu sladkú vôňu, v ktorej cítiť i céder. Pozitívne hodnotím i aplikáciu. Efekt je však trochu zvláštny. Pri suchých šampónoch, ktoré som doteraz používala, bol efekt okamžitý no krátkodobý. Pri Batiste pozorujem, že vlasy vyzerajú lepšie až o tri - štyri hodiny, avšak efekt mi vydrží aj dva - tri dni. Aplikujem ho teda večer a ráno vyzerajú vlasy perfektne. Na vlasoch nezanecháva biele stopy. Napriek nejakým tým ale, ma zaujal tak, že si ho kupujem v rôznych verziách pravidelne.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Sprchová pena po opaľovaní Cien je pomerne výdatná, trvácna, s neutrálnou vôňou. Pokožku nevysušuje, telo umyje, vo vani sa z nej nešmýka. Taká klasika. Pena je tiež výborná na holenie. No a také produkty, ktorými sa aj osprchujete aj upravíte, no už je niečo iné. Ak ju v Lidli ešte uvidíte, odporúčam vyskúšať. V porovnaní so sprchovým gélom vydrží tiež oveľa dlhšie.
Cena: 2 €
Celkové hodnotenie: výborná


Telové mlieko Biotherm je rozhodne niečo čo musia mať fanúšikovia citrusových vôni. Tak skvelú citrusovú vôňu ešte nemal žiaden výrobok, ktorý som skúšala.  Človek má hneď chuť na ovocný tanier z pomarančov a grapefruitov. Samotné telové mlieko je bielej farby a pomerne riedkej konzistencie. Konzistencia a obsah silikónov spôsobujú, že mlieko sa výborne rozotiera a takmer okamžite vsakuje. S hydratáciou moja normálna pokožka nemala tiež žiadne výhrady, ale ja osobne som toto telové mlieko používala skôr kvôli vôni ako aromaterapiu.
Cena: cca 6,60 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Telové maslo Snehulienka Alverde pochádza z minuloročného adventného kalendára. Pred časom sa predávalo ako samostatná limitka, takže umiestnenie do adventného kalendára chápem tak, že sa chceli zbaviť nepredaných zásob. Maslo príjemne sladko voňalo, pri nanášaní ho bolo treba dlhšie rozotierať a dlhšie i vsakovalo.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobré

Telové mlieko dramatically different moisturizing lotion + Clinique som spotrebovala v dvoch cestovných baleniach. Jedno bolo súčasťou adventného kalendára a ďalšie bolo darčekom k nákupu. Ďalšie balenia by som však nechcela už ani zadarmo. Ten smrad bol teda sila. Čistá chemická továreň. Clinique sa pýši tým, že do telovej kozmetiky nepridáva vône, no už zabudne dodať, že tým pádom nemá čo prekryť smrad. Aspoň vidieť, čo všetko na seba dobrovoľne nanášame a výrobcovia to maskujú vonnými látkami. Ďakujem neprosím. Ak niekoho zaujíma i hydratácia, tak tá bola priemerná.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: podpriemerné


Čistiaca pena Terra Naturi bola v praktickom obale a takmer bez vône. Vytvárala bohatú penu. Odličovala dobre pleť aj oči. Jedinou výhradou je dostupnosť na Slovensku. Striedam ju s mojou obľúbenou penou od Alverde.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: výborná
 
Pleťová voda Terra Naturi bez obsahu alkoholu výborne dočistí pleť, bez toho aby ju vysušovala.  Pleť po použití tejto pleťovej vody nie je lepkavá, vysušená, či nejako inak podráždená. V skratke povedané skvelá pleťová voda bez alkoholu za veľmi priaznivú cenu. Problémom je tak trochu uzáver, ktorý ťažšie prilieha a je riziko, že pri zlom zatvorení by sa mohla vyliať. V rubrike o spotrebovaných výrobkoch sa objavuje opakovane.
Cena: cca 2,30 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Zero Waste odličovacie tampóny 2SIS vyraďujem približne po pol roku. Je to moja prvá skúsenosť s takýmto typom produktov a musím povedať, že jednoznačne ušetríte množstvo vyprodukovaného odpadu. Ja som ich používala na odličovanie očného okolia a make-upu. Na dočisťovanie tonikom mi však už nevyhovovali. Prala som ich v pračke na teplote 40 stupňov a na dezinfekciu ešte žehlila na najvyššej možnej teplote. Možno to spôsobila moja údržba no po pár použitiach stvrdli. Myslím si však, že dôkladne čistenie a dezinfekcia sú pri tomto type produktov dôležité. Tiež sa z nich uvoľňovali nitôčky, čo však už údržbe nepripisujem. Konečné hodnotenie je teda také, že pri zero waste tampónoch zostávam, no siahnem po inej značke. Vyberať budem z bielych farieb, aby bolo možné pranie na vyššej teplote.
Cena: cca 5,50 €/7 ks v balení/
Celkové hodnotenie: dobré



3in1 očista, peeling a maska Lavera mala konzistenciu ľahkého krému bielej farby so stredne hrubými modrými peelingujúcim zrniečkami. Vôňa je príjemná. Vonia ako banány, čo je typické pre celú túto radu. Výrobok však žiaľ multifunkčný nie je, preto jeho účinky rozoberiem postupne. Vôbec sa mi neosvedčil ako čistiaci produkt. Čistiaca schopnosť mi skrátka prišla slabá a po dočistení tonikom na kozmetickom tampóne zostalo ešte pomerne dosť nečistôt. To by sa pri dobrých čistiacich produktoch už nemalo stávať. Na čistenie pleti by som skôr odporučila osviežujúci čistiaci gél s gingom od rovnakej značky. Mala som ho už niekoľkokrát a nemala som voči nemu žiadne výhrady. Peelingujúci efekt produktu je však fajn. Zrniečka sú síce hrubšie, no je ich v produkte menej a navyše i krémová konzistencia zmierňuje ich účinok. Peeling je teda vhodný na každodenné použitie ako to i výrobca sľubuje a pri pravidelnom používaní dokáže pleť udržať v dobrom stave. Produkt sa dá použiť i ako maska. Stačí ho na pleť naniesť v hrubšej vrstve a nechať pôsobiť približne 5 minút. Produkt pleť príjemné chladí, nevysušuje a predchádza upchávaniu pórov. Nečistí síce pleť hĺbkovo, no predchádza upchávaniu pórov. Aké je teda výsledné hodnotenie? Najviac sa mi páči použitie produktu ako masky. Ak si ho zadovážite v kombinácií s čistiacim gélom a budete ho používať ako peeling či masku na predchádzanie vzniku nedokonalostí, budete spokojné.
Cena: cca 6,60 €
Celkové hodnotenie: dobrá


Čistiaca maska Lavera mala svetlozelenú farbu a jemnú mätovú vôňu. Jedno balenie som nechala na pleti pôsobiť desať minúť a druhé pätnásť. Oba prípady sú odporúčané samotným výrobcom. Lepšie sa mi však osvedčilo kratšie pôsobenie masky. Čistiaci efekt bol totiž v oboch prípadoch rovnaký, no pri kratšom pôsobení nestihla maska stuhnúť a pôsobila viac hydratačne. Počas pôsobenia pleť jemne chladila. Odstraňovala som ju pomocou kozmetickej hubky a šlo to celkom ľahko. Pleť nebola vôbec podráždená a začervenaná ako sa to často pri tomto druhu výrobkov stáva. A aký bol čistiaci efekt? Maska nečisti pleť hĺbkovo tak ako suché ílovíte masky, ktoré sa pred použitím miešajú s vodou. To však ani samotný výrobca nesľubuje. Okamžitý čistiaci účinok masky je priemerný a skôr slúži ako prevencia upchávania pórov a následnému vzniku nedokonalostí. Čiže ideálny produkt na dovolenku, kde pleť zvyčajne vystavenú  pôsobeniu sauny, chlórovanej vody, slnečného žiarenia či mrazu už nechcete viac dráždiť, no zároveň sa nechcete z dovolenky vrátiť s upchatými pórmi. Na domáce použitie teda uprednostním iné druhy čistiacich masiek, no na dovolenku plánujem cestovať s Laverou.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborná

Čokoládový bonbón do kúpeľa Joik bol krásny dizajnový i funkčný kúsok. Pridáva sa do kúpeľa, v ktorom sa postupne rozpúšťa. Do vody sa uvoľňuje kakaové maslo, ktoré pokožku hydratuje. Vplyvom sódy bonbón jemne šumí. Do toho všetkého sa uvoľňuje vôňa levanduľového esenciálneho oleja, ktorý podporuje relaxáciu. Krása. 
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný


Tvárenka 20 lavish mauve Max Factor je zlisovaná, no naberá sa dobré. Produkt nepráši. Pigmentácia je stredná. Určite sa nemusíte báť, že to s ňou preženiete a zároveň sa obávať, že ju nebude vidieť. Odtieň 20 lavish mauve by som prirovnala k jemnej staroružovej. Pri detailnom pohľade sa dá rozoznať niekoľko trblietok, no celkový efekt je neutrálny. Výdrž je dobrá, približne 5 - 6 hodín. Ja by som tvárenku označila za univerzálny kúsok vhodný na líčenie do práce i voľný čas. Poteší začiatočníčky v líčení i tie, ktoré už majú nejakú líčiacu prax. Ak niekomu postačuje iba jedna univerzálna lícenka, ktorá zvýrazní prirodzenú krásu, tak toto je ten správny kúsok. Jediné, čo ma nahnevalo je to, že sa mi mojom nešikovnosťou odlomil uzáver. Tri mesiace som sa snažila cez to preniesť a používať ju ďalej, no je to pre mňa dosť iritujúce. Teraz ju teda vyraďujem, no myslím že v budúcnosti u mňa zase nejaká Max Factor lícenka skončí.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších


Make-up anti-blemish solution od Clinique kupujem pravidelne a v zásobe mám nakúpené ďalšie tri. Odtieň alabaster ivory 01 vyhovuje svetlej pleti s podtónom do ružova. Make-up vydrží počas celého pracovného dňa, neoxiduje, nestráca sa. Krytie poskytuje silné, no zároveň nevytvára na pleti masku. Korektor používam iba zriedkavo. Cena je vyššia, no mne sa ho zatiaľ vždy podarilo kúpiť v nejakej akcií. Výhradu mám voči baleniu. Je síce pekné a praktické, no ak nerozrežete obal, zostane v ňom veľmi veľa produktu. Po rozrezaní obalu som make-up používala ešte celý mesiac.
Cena: cca 25 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Tónovací balzam na pery Alverde krásne čerešňovo vonia a perám dodáva intenzívnu farbu zrelých čerešní. Ideálna farba na toto obdobie. Ja by som ho možno skôr ako balzam označila ako rúž. Farba je totiž dosť intenzívna a hydratácia takmer nulová. Nepáči sa mi, že prechádza do okolia pier a musím použiť kontúrovaciu ceruzku.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

Rúž Cherry pop 08 Clinique som objavila v minuloročnom adventnom kalendári. Má poriadne výraznú farbu, ktorú by som prirovnala kombinácií červenej s fuchsiovou. Farba je na mňa príliš výrazná a vonku som ho prakticky mala iba ojedinele. Do adventných kalendárov by preto podľa mňa mali dávať skôr neutrálnejšie odtiene, ktoré pristanú viacerým. Prekážkou bolo tiež to, že rúž výrazne prechádza do okolia pier.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: priemerný

Výživný balzam na pery L´OCCITANE je balený v klasickom pevnom plastovom obale, ktorý by mal zvládnuť prenášanie v kabelke. Známa sladká púdrová vôňa je opäť pomerne výrazná. Našťastie na perách neostáva. Balzam nie je sladký a ani nespôsobuje horkú chuť v ústach. Má stredne tuhú konzistenciu a hneď po priložení k perám sa dá nanášať. Nepotrebuje žiadne zahrievanie. Hydratáciou to je taká klasická. Podobne ako Labello, ktoré všetci poznáme. Poznám i lepšie balzamy, ktoré sa dajú kúpiť za nižšiu sumu. Som rada, že som balzam vyskúšala, no ďalšie balenie nepotrebujem.
Cena: cca 7 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: priemerný


Šípkový olej Navia mal nevýraznú vôňu. Aplikuje sa na navlhčenú pleť, ktorú výrazne farbí do zlato oranžová. Ja som z tejto vlastnosti nebola veru ani trochu nadšená. Mierne sfarbenie síce poskytoval i olej zo semienok šípky, ale pri olej z celých plodov je farba podstatne výraznejšia. Naopak kamarátka, ktorá ma pleť opálenejšiu a celkovo vlastne i tmavšiu ako ja, bola z tejto vlastnosti nadšená. Tmavšiu pleť olej farebne zjednotil o dodal jej opálenejší vzľad. Olej z plodov vsakoval pomalšie a je o niečo mastnejší ako býva u olejov zo semienok. Hydratuje však rovnako výborne. I účinok na pleť je super. Pleť pôsobila zregenerovane, omladene, farebne zjednotené. Chýbal mi však hojivý účinok na akné, ktorý som pozorovala pri olej zo semienok.
Cena: cca 11,50 €
Celkové hodnotenie: výborný





Aknea ošetrujúce sérum stop akne Cannaderm sa zle otvára a zatvára a pri cestovaní z neho trochu oleja aj vytieklo. Na tomto by mal výrobca rozhodne popracovať. Trochu som si musela zvyknúť na to, že je dvojfázové a pred použitím ho treba pretrepať. Zvyšok budú už len samé superlatívy. Vonia mätou. Dobre vsakuje, nefarbí a neničí oblečenie. Dá sa použiť na i pod make-up kedykoľvek v priebehu dňa. Hoci sérum nevidieť, jeho účinok je viditeľný. Akné sa väčšinou do 12 hodín poriadne zmenší a za ďalších 12 hodín takmer úplne zmizne. Ja som z tohto výrobku jednoducho nadšená. Už som si objednala ďalšie balenie.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Ružový vyhladzujúci očný krém Weleda slabúčko príjemne voňal. Oči nedráždil. Ľahká konzistencia krému umožňovala rýchle vsiakovanie. Make-up sa na neho dobre nanášal. A hydratácia bola priemerná. Krém nebol zlý, no pravdu povediac som od neho očakávala viac. Vyššia hydratácia alebo vypnutie pokožky by pri očnom kréme v tejto cenovej kategórií nebolo na škodu. Toto dokážu aj očné krémy od Alverde. Som rada, že som produkt vysúšala, no ďalšie balenie nepotrebujem.

Cena: cca 17,50 €
Celkové hodnotenie: dobrý
 
 

Koncentrát vitamínu C Schaebens e vlastne umiestnený do jojobového a mandľového oleja. Takže je potrebné aplikovať ho na navhlhčenú pokožku aby lepšie vsiakol. Tak ako to však pri olejoch býva, úplne však nevsiakne a preto som ho používala ako jedinú strarostlivosť. Čiže žiadne ďalšie krémy či pleťové oleje. Produkt pleť pekne hydratovalo a poskytovalo mierne rozjasnenie. Zjemnenie vrások či vitalitu som si síce nevšimla, ale veď pri piatich použitiach sa to ani nedá. Rozhodne však bolo podstatne lepšie ako sérum s vitamínom C od The Ordinary, ktoré som musela vyhodiť nespotrebované. Koncentrát vitamínu C od Schaebens by som označila ako dobrý céčkový produkt pre začiatočníkov a ak budete v drogérií Muller, určite vyskúšajte.

Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Maska na oči a pery Schaebens sa dá kúpiť napríklad v sieti drogérií Mueller. Hľadala som tam masku na očné okolie a toto bola jediná, ktorá neobsahovala parabény. Ide v podstate o poriadne hutný krém s jojobovým olejom, Q10 a pantenolom, ktorý sa nanáša pod oči a do okolia pier. Po pár minútach ho môžete buď rozmasírovať alebo zotrieť. Hydratáciu by som označila ako priemernú. Vôňu ako slabučkú. Ešte mám i ďalšie balenie, no zatiaľ ma produkt nezaujal tak, aby som ľutovala, že sa v našich končinách nedá kúpiť.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: priemerná


V novembri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 127 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 90 €.
Koľko zvyknete za kozmetiku minúť vy?

Komentáre

  1. Týjo. To by člověk nevěřil, kolik prázdných lahviček pošleme do světa. Osobně se snažím používat větší balení třeba šamponů (teď mám litrové), ať to není tak zlé, protože zvlášť mini-pidi balení jsou zbytečná. Každopádně oceňuju tvoji recenzi na pratelné odličovací tamponky, sama jsem o nich přemýšlela. Teď odličuju gelem, na který je nepotřebuju, ale možná časem koupím - a díky tobě vím, že jiné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Produkty od Terra Naturi mám celkově ráda :) Tahle pěna s pleťovou vodou mi sedla také :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky