Schaebens | sérum s vitamínom C a maska na oči

Masky značky Schaebens údajne patria k najpredávanejším maskám v Nemecku. Nuž ja som donedávna o tejto značke ani nechyrovala. Objavila som ju v drogérií Muller, kde som priam zúfalo hľadala nejakú masku na očné okolie, ktorá nebude obsahovať parabény. Toto kritérium spĺňala len značka Schaebens, ktorá sa ukrývala úplne na najspodnejšom regáli. Ceny týchto masiek sa pohybujú v rozmedzí jedného až dvoch eúr, takže umiestnenie úplne dole z dohľadu očí je bežný spôsob. No a keď som bola teda nútená zohnúť sa až k najspodnejšej poličke, objavila som tam i sérum s vitamínom C. Na céčko ja veru dám, takže hneď skončilo v nákupnom košíku. A ako sa tieto výrobky osvedčili? To sa dozviete v dnešnej recenzií.


Maska na oči a pery Schabens sľubuje zmäkčenie pokožky a zmenšenie vrások. Vrecúško s maskou je rozdelené na štyri menšie časti, ktoré sa dajú odstrihnúť či odtrhnúť. Podľa zloženia síce nejde o prírodnú kozmetiku, no neobsahuje parabény, sulfáty či silikóny. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patrí vonná zložka citral, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu a anti-age látka retinyl palmitate, čo je vlastne forma vitamínu A. Tejto látke by sa mali vyhýbať tehotné ženy a tiež pri jej používaní netreba zabúdať na používanie krémov s UV faktorom, keďže spôsobuje citlivosť pokožky na slnečné žiarenie.

ZLOŽENIE: aqua, caprylic/capric triglyceride, simmondsia chinensis seed oil, diisostearoyl polyglyceryl-3 dimer dinoleate, glycerin, cera alba, magnesium sulfate, zin stearate, ascorbyl palmitate, citrus lemon peel oil, hamamelis virginia water, panthenol, retinyl palmitate, tocopherol, tocopheryl acetate, ubiquinone, alcohol, benzoic acid, citral, dehydroacetic acid, hydrogenated castor oil, hydrogenated palm glycerides citrate, lactic acid, limonene, phenoxyethanol, sorbic acid

Samotná maska je poriadne hutná, bez výraznejšej vône. Ak sa vám obrázok na obale zdá smiešny, tak sa bude vaše okolie smiať i pri vašom používaní. Človek tak naozaj aj vyzerá. Masku treba na pokožke nechať pôsobiť približne desať minút, pričom časť masky vsiakne a časť zotriete kozmetickým tampónom. Maska pleť nijako nedráždi a nedráždi ani očné okolie. Efekt je však taký nijaký. Nevšimla som si zlepšenie stavu očného okolia. Vrásky nie sú vyhladenejšie a ani pokožka nie je vypnutá. Hydratácia tam samozrejme je, ale takú docielim aj s použitím očného krému. Od očnej masky by som predsa len čakala aspoň to, že očné okolie bude pôsobiť oddýchnutejšie. Produkt teda spotrebujem, no ďalšie balenie určite nepotrebujem. Myslím, že i vy sa bez jej vyskúšania pokojne zaobídete.


Koncentrát vitamínu C Schaebens sľubuje okamžité dodanie energie, vitalitu, rozžiarenie a zjemnenie vrások. Produkt je balený v piatich plastových ampulkách, ktoré sú umiestnené ešte do papierového obalu. Podľa databázy EWG produkt neobsahuje žiadene "High Hazard" látky.

ZLOŽENIE: simondsia chinensis seed oil, octyldodecanol, prunus amygdalus dulcis oil, tocopheryl acetate, ascorbyl tetraisopalmitate, elaeis guineensis oil, phytosterols, solanum lycopersicum extract, tocopherol, tocotrienols, limonene, linalool, parfum, squalane, squalene

Samotný koncentrát je vlastne umiestnený do jojobového a mandľového oleja. Takže je potrebné aplikovať ho na navhlhčenú pokožku aby lepšie vsiakol. Tak ako to však pri olejoch býva, úplne však nevsiakne a preto som ho používala ako jedinú strarostlivosť. Čiže žiadne ďalšie krémy či pleťové oleje. Produkt pleť pekne hydratovalo a poskytovalo mierne rozjasnenie. Zjemnenie vrások či vitalitu som si síce nevšimla, ale veď pri piatich použitiach sa to ani nedá. Rozhodne však bolo podstatne lepšie ako sérum s vitamínom C od The Ordinary, ktoré som musela vyhodiť nespotrebované. Koncentrát vitamínu C od Schaebens by som označila ako dobrý céčkový produkt pre začiatočníkov a ak budete v drogérií Muller, určite vyskúšajte.


Máte overenú dobrú očnú masku či sérum s vitamínom C? Budem rada ak sa o svoje skúsenosti podelíte v komentároch.

Podobné články na blogu:

Komentáre

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky