Spotrebovalo sa v auguste

S oneskorením, no predsa sa stretáme pri článku o spotrebovanej kozmetike za mesiac august. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky síce v článku nie je až tak veľa ako zvyčajne, ale prečo si nespríjemniť i kratší článok obľúbeným nápojom. 
 

V auguste som spotrebovala 7 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú 4 kusy.


Arnikový sprchový gél Weleda má výraznú bylinkovú vôňu. Najskôr som si na ňu musela zvykať, no teraz patrí k mojim obľúbeným. Po použití tohto gélu vždy vonia celá kúpeľňa. Samotný gél je jemný, príjemný, ľahko pení, dobre umýva. Nikdy som nechápala, prečo si niekto kupuje tak drahé prípravky na umývanie, no teraz som sa do tejto skupiny zaradila aj ja. Treba skrátka vyskúšať.
Cena: 8,50
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Charcoal face wash for men Clinique som používala na dočistenie pleti po odlíčení. Mal výraznú čiernu farbu a bol takmer bez vône. Pleť dobre dočistil, pričom ju vôbec nevysušoval. Napriek označeniu for men, nevidím najmenší dôvod, prečo by ho nemohli používať i ženy. Na pleť so sklonom k upchávaniu pórov je ako stvorený. Počas jeho používania bola moja pleť v dobrom stave a pripisujem to okrem iného i tomuto čistiacemu gélu.
Cena: 0 € - darček k nákupu (plné 200 ml balenie sa predáva za cca 18 €)
Celkové hodnotenie: výborný

Lysovaný ryžový púder Ecocera má plastové so zrkadielkom a hubkou na nanášanie púdru. Plast je pevný a neničí sa ani pri prenášaní v kabelke. Samotný púder je bielej farby, pričom však na tvári pôsobí transparentne. Žiadne sfarbenie do biela sa na pleti nekoná. Nie je namletý úplne najjemnejšie, no pri nanášaní zase absolútne vôbec nepráši. Zmatňujúce účinky sú na mojej zmiešanej pleti skvelé. Čelo sa začne lesknúť po približne približne piatich hodinách. Zvyšné časti tváre sa nelesknú vôbec. I čelo však stačí trochu prepúdrovať a efekt vydrží až do konca pracovnej doby.Výhradu mám iba voči obsahu mastenca v zložení.
Cena: 3,50
Celkové hodnotenie: výborný
 


Pleťový krém na problematickú pleť od Annemarie Borlind sa medzi spotrebovanými produktami objavuje pravidelne a patrí k stáliciam na mojej kozmetickej poličke. Ide o prírodný produkt, ktorý je i vzhľadom na pomer cena - množstvo - kvalita i pomerne lacný. Je takmer bez vône, okamžite vsakuje, zmatňuje pleť, make-up na ňom dobre drží a pleť i hydratuje. Toto je posledné balenie z mojich kozmetických zásob, no zásoby plánujem určite doplniť.
Cena: 12
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Moisture surge intense Clinique sa dnes predáva už s inovovaným zložením. Preto som o produkte nepísala ani samostatnú recenziu. Účinok starej verzie ma však vôbec nepresvedčil k vyskúšaniu verzie novšej. Krém nie je celkom zlý. Je to ten klasický jemne silikónový krém, ktorý poskytuje bežnú hydratáciu. Ja sa jednak silikónovým krémom vyhýbam a tiež ani tá hydratácia nebola nič extra. Takže u mňa plné balenie nie.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: priemerný


Mydlo orientálna noc Joik malo spočiatku výraznejšiu škoricovú vôňu, ktorá však po pár použitiach vyprchala. Ako som už spomínala, zafixovanie vône v mydle nie je veru jednoduchá vec. Vôbec mi to však nevadilo, pretože mydlo vytvára bohatú dobre čistiacu penu. Je vhodné na čistenie rúk i kozmetických štetcov. V mydelničke je trvácne, nerozpadáva sa, nie je po pár použitiach mäkké. Vydrží poriadne dlho a mne osobne sa až zdá, že je nespotrebovateľné. Jednoznačne zo všetkých tuhých mydiel, ktoré som kedy mala, toto vydrží najdlhšie.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné

Tuhý šampón s rastlinným kondicionérom proti lupinám moringa Navia poriadne pení a výrazne vonia. Vo vôni dominuje kombinácia cédru a citrónovej trávy. Na pravidelne používanie sa mi však akosi neosvedčil. Vlasy boli po ňom akési ťažké a rýchlejšie sa mastili. Predpokladám, že to spôsobuje bambucké maslo a možno i nejaké tie ďalšie oleje v zložení. Vlasová pokožka po ňom však vôbec nesvrbela a zostávala bez výskytu lupín. Hm. Ako to teda vyriešiť. Na pokožku super no na vlasy nič moc. Vyriešila som to teda tak, že som ho používala vyslovene iba na pokožku vlasov. Na umývanie dlhých vlasov som už používala klasický drogériový šampón, ktorý sa mi zase neosvedčil kvôli svrbeniu hlavy no potrebovala som ho spotrebovať. Takáto kombinácia fungovala dobre. 
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: dobrý

V auguste som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 38 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 16 €.
Zaujal vás niektorý produkt?

Komentáre

  1. Ten ryžový púder. Až miniem svoj určite sa po ňom pozriem, je dostupný na nete čiže by to nemal byť problém.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maju ich v e-shope Elnino. Skús však radšej sypkú verziu. Tá mi príde ešte lepšia.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky