Spotrebovalo sa v júli

Opäť sa na blogu stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tradične patrí k načítanejším článkom, takže prečo nerobiť čitateľom radosť. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej je v článku dosť, takže myslím, že každý si môže nájsť niečo, čo ho osloví.

V júni som spotrebovala 10 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadajú 3 kusy.


Purifying foaming cleanser Biotherm je podľa popisu čistiaci penový krém určený na čistenie pleti so sklonom k nedokonalostiam. Konzistenciou naozaj pripomína svetlozelený krém, ktorý po kontakte s vodou vytvára jemnú penu. Produkt ma však svojimi čistiaci či odličovacími vlastnosťami vôbec nezaujal. Ide o pomerne hutný produkt, ktorý síce na sebe naviaže make-up, no následne sa z tváre veľmi ťažko odstraňuje. Vodou to ani nejde. Treba použiť hubku a následne pleť dočistiť ďalším produktom. Ja sama po ďalšom balení nesiahnem a ani ho nemôžem odporučiť.
Cena: cca 6,60 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: podpriemerný
24 h hydrating & tonifying toner Biotherm má byť podľa popisu tonizujúcim a osviežujúcim tonikom, ktoré dočistí pokožku a odstráni odumreté bunky. Tonikum má slabú neutrálnu vôňu a pleť vôbec nevysušuje. Dokonca môžem povedať, že názov hydratačný vôbec neklame. Veru nestáva sa často, aby tonika pleť hydratovali. Čistiace vlastnosti boli dobré. Nimi sa nelíšilo od väčšiny podobných produktov. Pocit hydratovanej pleti bol bonusom. Ak zvažujete nákup, tak tento produkt môžem odporučiť.
Cena: cca 6,60 € (prepočítané na počet kusov v cestovnom balení)
Celkové hodnotenie: výborný


Smart custom-repair sérum Clinique má podľa výrobcu viditeľne vyriešiť linky, vrásky, pigmentové škvrny, nejednotný tón, spevniť a rozžiariť pleť. Kvôli výrazne silikónovému efektu som ho používala ráno ako podklad pod make-up. Dobre sa rozotieralo, rýchlo vsakovalo. V zime by som naň ešte určite použila krém, no teraz v lete mi postačovalo samostatne. Krásne predĺžilo výdrž make-upu. Taký efekt som nezaznamenala so žiadnou podkladovou bázou. Čo je však super, nevšimla som si upchaté póry či vznik iných nedokonalosti ako sa to zvykne stávať pri produktoch s obsahom silikónov. Z účinkov sľubovaných výrobcom som si všimla vyhladenie jemných liniek. Viac som pri 7 ml balení nestihla zaregistrovať. Ak o tomto produkte premýšľate, odporúčam ho teda ako dobrú podkladovú bázu pod make-up.

Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendáro/
Celkové hodnotenie: výborné

All about eyes Clinique je legendárny očný krém proti opuchom a tmavým kruhom. Nečítala som naň vari jedinú zlú recenziu. Preto ma jeho objav v adventnom kalendári potešil. Krém má slabú neutrálnu vôňu a po nanesení nechával na pleti príjemný zamatový pocit. Žiadne iné benefity som si však nevšimla. A to vzhľadom na cenu, za akú sa predáva v plnom balení, by človek nejaký ten viditeľný efekt aj čakal. Krém poskytoval priemernú hydratáciu. Vyhladenie jemných vrások, či zlepšenie vzhľadu očného okolia som si však počas jeho používania nevšimla. Takýto efekt - neefekt vedia zabezpečiť i lacnejšie očné krémy. Pomer cena kvalita ma teda nepresvedčil.
Cena: cca 3,50 € /prepočítané na počet kusov v adventom kalendári/
Celkové hodnotenie: priemerný



Paletka očných tieňov cool spectrum Zoeva sa medzi spotrebovanými produktmi ocitla jednak z dôvodu, že tie najobľúbenejšie očné tiene som už spotrebovala a tým ostaným už uplynula odporúčaná doba spotreby. Pigmentácia tieňov na pokožke bola rovnaká ako v paletke. Kvalita očných tieňov bola dobrá. Svetlejšie neprášili a vydržali počas celého dňa. Tie tmavšie sa však horšie nanášali a veľmi som si ich neobľúbila. Podrobnejšiu recenziu jednotlivých odtieňov si môžete prečítať tu. Veľkú výhradu mám voči obalu, ktorý už po pár použitiach vyzeral otrasne. Celkovo však paletka bola fajn a celkovo ju hodnotím pozitívne
Cena: cca 36 €
Celkové hodnotenie: výborná


Gél na intímnu hygienu od značky Biopha je v praktickom balení s pumpičkou. Má priehľadnú gélovú konzistenciu, vytvára jemnú penu, vydrží veľmi dlho, robí to čo má a nespôsobuje žiadne problémy. Ide o prírodný a bežne dostupný produkt. Keďže mu nemám čo vytknúť, kupujem si ho pravidelne.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborný

Deo rozprašovač pre mužov Alverde príjemne drevito voňal. To, či s ním budete spokojné, záleží čo od neho očakávate. Určite neposkytne celodennú ochranu pred pachom a určite by som neodporúčala s deodrantami Alverde ísť do práce. Skrátka nemajú takú výdrž. Ak však chcete iba osvieženie po návrate z práce, tak na presne takéto použitie sú fajn. Obaly z nich si odkladám. Praktický sklenený obal s rozprašovačom sa dá použiť na všetko možné.
Cena: 3 €
Celkové hodnotenie: výborný

Zubná niť Dentalux je skvelý produkt a preto dostal priestor i na blogu. A to i napriek tomu, že produkty na ústnu hygienu sem väčšinou nedávam. Oproti iným podobným produktom je lepšia v tom, že niť, je obtiahnútá akýmsi voskovým povrchom a teda ak príde do kontaktu s ďasnom, tak ho nedráždi. Už dlhšie kupujem iba túto značku. Dá sa zohnať v predajni Lidl.
Cena: 2 €
Celkové hodnotenie: výborná


Hubka na zapracovanie make-upu z e-bay sa veľmi nevydarila. A to i napriek tomu, že som objednávala rovnakú ako som už mala a od rovnakého výrobcu. S predošlou som bola spokojná a aj mi dlho vydržala. Táto sa hneď po pár použitiach začala trhať a ani konzistencia nie je na zapracovanie make-upu práve najlepšia. No čo už. To je e-bay a no name značky.
Cena: 1 €
Celkové hodnotenie: podpriemerná

Rozjasňujúce telové mlieko s mangom Joik skvelo voňalo jahodami a mangom. Výborne sa rozotieralo a rýchlo vsakovalo. Hydratácia bola nadpriemerná. Navyše obsahovalo ešte i trblietky, takže ak máte takéto typy produktov radi, určite budete spokojné. Trblietky sa na opálenú pokožku určite hodia.
Cena: cca 5,70 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborné


V júli som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 72 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 66 €.
Zaujal vás niektorý produkt?

Komentáre

  1. Velice mě zaujalo to mléko od Joik. Pak ten deo od Alverde pro muže. Mrknu na něj.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten toner od Biotherm sa mi páči. V poslednej dobe som do tonerov zbláznená. Zatiaľ som najviac spokojná s ružovým tonerom Leganza.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Alverde deo pravidelne kupujem drahému, striedame tie 2 verzie, ktoré sú k dispozícií a je s nimi celkom spokojný. Niekedy si ho tiež požičiam, ak mám náladu na výraznejšiu vôňu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky