Spotrebovalo sa v januári

Článok so spotrebovanou kozmetikou publikujem trochu s oneskorením. Niežeby nebol čas a chuť, no obloha zatiahnutá oblakmi mi znemožňovala zhotovenie fotodokumentácie. Ani dnes to nebolo so svetelnosťou práve ideálne, no chcela som už konečne obaly odniesť do separovaného odpadu. Je ich veru dosť. Medzi prázdnymi obalmi jednoznačne vedie značka Alverde. Môže za to najmä adventný kalendár, ktorý som s radosťou v decembri otvárala, no minulo sa i niekoľko plných balení tejto značky. Tak poďme na to.
V januári som spotrebovala 22 produktov, z toho do kategórie prírodnej kozmetiky spadá až 20 kusov.


Telové mlieko - wellness ALVERDE som dostala ešte minulé Vianoce, no kvôli obrovskej zásobe telových mazadiel som sa k nemu dostala až teraz. Na obale sa uvádza, že ide o limitovanú edíciu a zrejme sa už asi ani nedá kúpiť. O nič však neprichádzate. Rozotiera sa pomerne ťažko, čo môže brať z dvoch pohľadov. Optimisti sa môžu tešiť, že pri rozotieraní telo premasírujú. Pesimisti budú frflať, že stratia kopec času. Tak - či onak, mlieko zle vsakuje a hydratácia tiež nie nič moc. Sladká vôňa celkový dojem nevie zachrániť.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerné


Čistiaci krém s liečivým bahnom ALVERDE som voľakedy mala rada. To však bolo ešte pred zmenou zloženia. Teraz sa neosvedčil ani na odličovanie a ani na čistenie. Make-up po tvári rozmaže, no neodstráni. Nečistoty zostávajú na tvári. Počas používania výrobku sa mi viac upchávali póry a tvorilo akné. Nepripisovala som to však čistiacemu krému. Vedela som síce, že nie je nič moc, no predpokladala som, že ostatné čistiacie a odličovacie produkty pleť dokážu dočistiť. Po spotrebovaní výrobku začiatkom mesiaca sa moja pleť zázračne vrátila do dobrého stavu. Vinník je teda jasný a ja musím byť dôsledná pri odličovaní a výbere odličovacích produktov.
Cena: cca 2,50 €
Celkové hodnotenie: podpriemerný

Vlasový olej proti lupinám a svrbeniu pokožky hlavy KHADI je balený v praktickom sklenenom obale s dostatočne dlhou pipetou, ktorá dosiahne až na dno. To naozaj nebýva pravidlom. Žiadna časť obalu sa neošucháva, nešmýka, nepadá z ruky. Dokonca ani papier nie je ani po dlhom používaní umastený, hoci pri manipulácií sa ho určite dotkneme rukami od olejového prípravku. Olej má medovo-hnedú farbu a pomerne zvláštnu ťažšiu vôňu. Nie je to však nič hrozné, čo by sa nedalo vydržať. Olej sa nanáša do vlasovej pokožky pred umývaním vlasov. Po pol hodine sa spolu s vlasmi umyje bežným šampónom. Olej pokožku upokojí, odstráni lupiny a predchádza tvorbe nových. Z vlasov sa umýva dobre a jeho vôňu už po umytí nie je cítiť. Je skvelý a pomáha i pri seboroickej dermatitíde.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Kúpeľová soľ z Mŕtveho mora KAWAR je v našej kúpeľni stálym sortimentom. Inú ani nekupujeme. Nie je dôvod. Výrobca soľ odporúča na kožné problémy, svalovú únavu, bolesti kĺbov, či reumu. Soľ neobsahuje žiadne umelé farbivá a vonné látky, ktoré by zaťažovali organizmus, životné prostredie či farbili vaňu. Zrniečka solí sú dosť hrubé a pomaly sa rozpúšťajú. Cena za takéto 3 kg balenie tiež nie je vôbec zlá. Už som doplnila ďalšie balenie. 
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších
 

Denný krém s divokou ružou ALVERDE mal relatívne ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotieral i dobre vsakoval. Vôňa bola pomerne slabá a sladká. Keďže je určený na suchú pleť, ktorú ja na tvári nemám, používala som ho na oblasť dekoltu. Hydratácia bola priemerná. Iné účinky som si nevšimla. Po plnom balení zrejme nesiahnem. Na tvár používam iné druhy krémov. Ak však má niekto normálnu bezproblémovú pleť, môže byť spokojný i s týmto kúskom za málo peňazí.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý

Krém na ruky s nechtíkom ALVERDE ma neoslovil. Vôňa nie je práve moja šálka kávy. Je stredne hutný, vsakuje pomerne dobre, no čo je kameň úrazu nehydratuje. Dokonca po desiatich minutách začnem mať pocit vysušených rúk, čo som nemala väčšinou ani pred krémovaním. Plné balenie v množstve 75 ml sa predáva za cca 1,95 €, no ja po ňom určite nesiahnem.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

Čistiaci gél a odličovač tváre a očí BALEA je kúskom z adventného kalendára rovnomennej značky. Mne bol posunutý, lebo majiteľka uprednostňuje iný druh odličovania. No a to vám poviem, bol skvelý. Ja osobne by som ho nazvala micelárnym gélom. Skvele na seba naviazal make-up a bezproblémovo sa oplachoval. V očiach neštípal a skrátka bol super. Škoda, že sa bežne nepredáva. Ide len o limitku z adventného kalendára. Presne pre tento dôvod som si kalendár ani nekupovala a radšej si vybrala Alverde. Chcem totiž vedieť, ktoré produkty danej značky sú o ničom a ktoré sa oplatí kúpiť i v plnom balení.
Cena: cca 0,60 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný


Sprchový gél s vôňou mäty a bergamonu ALVERDE výrazne vonia. Ide o citrusovú vôňu tlmenú mätou. Sprchový gél má priehľadnú konzistenciu, pení priemerne, pokožku nevysušuje, dobre čistí. Plné balenie sa dá kúpiť za približne 1,45 € a možno raz keď spotrebujem zásoby sprchových gélov siahnem i po plnom balení.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Sprchový gél s vôňou vanilky a mandarínky ALVERDE má nádhernú výraznú vôňu. Presne tento typ vôni s dominanciou vanilky na pozadí s citrusovým ovocím obľubujem. Konzistencia pripomína želé. Pokožku nevysušuje. Pení slabučko a spotreba je teda vysoká.  Plné balenie sa predáva za iba 1,45 €, takže to vlastne ani nevadí. 
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný

Výživný šampón s mandľovým a argánovým olejom ALVERDE je tmavo sfarebený, gélovitej konzistencie. Vôňa je príjemná. Pripomína sprchový gél s vanilkou a mandarínkou, len je trochu zemitejšia. Pení výborne a umýva tiež obstojne. Dokonca zvládol z vlasov odstrániť masku z ricínového oleja. Pokožka z neho nesrbí. Aspoň pri tomto 50 ml cestovnom balení sa to neukázalo. Vlasy sa však ťažšie upravujú a kratšie vlásky okolo hlavy sú rozlietané. Plné balenie sa predáva za cca 1,95 €.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobrý


Vitamínové hydratačné sérum HILDEGARD BRAUKMANN  je bielej farby a má ľahkú mliečnu konzistenciu. Dobre vsakuje a na pleti nelepí. Nie je to však sérum v pravom slova zmysle, na ktoré sa ešte nanáša krém. Zrejme by to platilo pre suchú a normálnu pleť. Mojej zmiešanej pleti však úplne postačuje samostatné, bez krému. Ak by som použila krém, už by to bolo na mňa veľa a leskla by som sa. Vyskúšala som použitie na noc i ráno pod make-up a oboje je fajn. Pleť je vyhladená a pekne hydratovaná. A to i teraz v zimnom období, keď na ňu pôsobí chlad a vietor. Iné účinky som však nevidela. Obsah vitamínov E a A plus Q10 by mohol pôsobiť omladzujúco a vyhladzovať vrásky. To som si však ja osobne nevšimla a podľa mňa ide o čisto hydratačné sérum.
Cena: cca 16 €
Celkové hodnotenie: výborne

Kosatcový hydratačný krém WELEDA sa medzi spotrebovanými produktami opakuje pravidelne. Príjemne vonia.  Vôňa je pomerne silná, ale po nanesení krému na pleť vyprchá. Krém je hutnejší, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou. Dobre sa znáša s make-upom, pleť regeneruje a hydratuje. Pleť sa pri používaní krému menej mastila. Čo je však dôležité, nezhoršuje stav pleti. Momentálne používam jeho ružovú verziu. Mám však pocit, že sa líšia len cenou, takže v budúcnosti siahnem zrejme už len po tejto lacnejšej fialovej verzií.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: výborný


Ošetrujúce mlieko na ruky a nohy JOIK mám už v ďalšom balení. Konzistenciu výrobku by som označila buď ako hustejšie telové mlieko alebo ako redší krém na ruky. Vôňa je jemná, príjemná, bylinková. Mlieko pomerne rýchlo vsiakne. Na rukách zanecháva ešte chvíľu akoby takú tukovú ochrannú vrstvu, ktorá však pôsobí príjemne. Vôbec sa neotláča na papiere, takže po nakrémovaní sa hneď dá manipulovať s papiermi a spismi. Hydratácia je skvelá. Ako tak rozmýšľam nad všetkými krémami na ruky a nohy, ktoré si viem vybaviť v pamäti, tak musím napísať, že JOIK poskytuje najlepšiu hydratáciu. Okrem rúk používam výrobok aj na nohy a vlastne celé telo. Ide v podstate o univerzálny produkt.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Omladzujúci očný krém JOIK je v obale s pumpičkou. Pumpička dávkuje primerané množstvo krému. Ani veľa a ani málo. Samotný krém je takmer bez vône. Vôňa nie je ani medzi ingredienciami a výraznejšie necítiť ani prírodné zložky výrobku. Krém by teda mal vyhovovať aj citlivejšiemu očnému okoliu. Očný krém má pomerne ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotiera, rýchlo vsakuje. Dá sa použiť večer samostatne, ale znáša sa i s make-upom, takže raňajšiemu použitiu tiež nič nebráni. Krém poskytuje megadávku hydratácie. Nerozhádzalo ma ani veľké teplo, ani prudký vietor, ani slnečné žiarenie. Počasie sa začalo ochladzovať a všetko nasvedčuje tomu, že krém je fajn i do jesenného sychravého počasia. Dostatočná hydratácia je základom predchádzania vzniku vrások, takže verím, že funguje i v tomto smere. Existujúce vrásky nevyzmizikoval, no má takú zvláštnu maskovaciu schopnosť. Akoby vrásky vyplnil a tie sú tak menej nápadné.
Cena: cca 25 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Make-up perfect cover foundation & concealer ALVERDE v odtieni 20 almond je v obale z hrubého skla a v balení je len 20 ml produktu. Palička nedosiahne až na dno a štvrtinu make-upu som nevedela dostať von. Rozotiera sa pomerne ťažko. Najskôr na tvár nanesiem bodky make-upu aby sa teplotne prispôsobil. Potom ho rozotieram štetcom a nakoniec ešte dávam slabučkú druhú vrstvu, ktorú rozotieram rukami. Ak sa ráno ponáhľate, určite siahnete po inom make-upe. S týmto sa treba vyhrať. Hneď po nanesení ma prekvapilo výrazné rozjasnenie. Vždy som bola navyknutá na zmatňujúce make-upy a toto bolo pre mňa nové. Po pár použitiach som si zvykla a rozjasňujúci efekt sa mi zapáčil. Krytie je stredné. Zakryje farebné nedokonalosti, menšie akné. Ak sa vytvorí niečo väčšie, treba siahnuť po korektore. Póry neupcháva, no predsa má s nimi problém. Hneď po nanesení do nich zalezie a zvýrazní ich. To sa mi veru nepáči. Výdrž je krátka. Do práce ho nenosím. Vydrží podobne ako jeho minerálna verzia len štyri - päť hodín. Používam ho teda len počas víkendov ak potrebujem ísť do obchodu, na výlet či na návštevu. Po ďalšom balení teda už nesiahnem.
Cena: cca 4,50 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Kompaktný púder TERRA NATURI má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný


Long last glosswear CLINIQUE v odtieni 24 love at frist sight bol mojím druhým najobľúbenejším odtieňom zo sady piatich leskoch, ktorý som si kúpila na letisku. Ak vás zaujali, ešte stále sa toto balenie v duty free shopoch predáva. Pery boli po nanesení lesku výrazne pigmentované, lesk neprechádzal do okolia pier, vydržal približne 3 - 4 hodiny v dobrom stave a potom sa postupne nenápadne vytráca. Na perách síce zanecháva pocit, ktorý by niekto označil sa jemne lepivý. Pre mňa je to však indikátorom toho, že na perách je všetko ok, prípadne viem, či treba lesk obnoviť aj bez toho aby som sa kontrolovala v zrkadle.
Cena: cca 6 € (po prepočte na počet kusov v balení)
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Rozjasňujúca očná maska 100 % PURE na pleti jemne chladila, bola príjemná a už počas pôsobenia cítiť, že očné okolie preberá z masky vlhkosť a je hydratované. Maska nie je parfumovaná a necítiť z nej ani vôňu jednotlivých ingrediencií. Očné okolie nijako nedráždi. Po zložení masky príjemný pocit hydratovanej pokožky pokračoval. Očné vrásky boli vypnutejšie a očné okolie pôsobilo rozjasnene. Maska splnila, to čo sa uvádza v popise. Akurát výrobca odporúča používať masku dvakrát týždenne, čo vzhľadom na cenu asi nebude každému po vôli. Myslím však, že pri dobrom očnom kréme úplne stačí masku použiť raz týždenne, prípadne príležitostne podľa potreby. Ja som s účinkom masky spokojná a môžem ju odporučiť.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: výborná


Čistiaca maska s limetkou a jablkom ALVERDE je z rovnakej rady ako moja obľúbená čistiaca pena. Podobne sladko jablkovo vonia. To je však všetko, čím ma zaujala. Nerozumiem názvu čistiaca maska. V zložení nie je nič, čo by pleť mohlo čistiť. Ide o hutnú hydratačnú masku s priemerným hydratačným účinkom. Bambucké a kakaové maslo sú určite skôr vhodné pre suchú pleť, ako pre normálná a zmiešanú ako sa uvádza na obale. Maska preto skôr zaujme tých, čo majú suchú pleť a hľadajú výživnú hydratačnú masku. Otázne však je, či po tejto maske siahnu, keďže popis na obale je dosť zavádzajúci.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerná

Ampulky s Q10 ALVERDE sa v plnom balení predávajú v počte 7 kusov za cca 3,95 €. V adventnom kalendári sa nachádzali dve. Zloženie je v celku fajn. Po otvorení ampulky cítiť na sérum výraznú púdrovú vôňu, ktorá je však príjemná. Sérum je pomerne husté a z ampulky dosť ťažko vyteká. Rozotiera sa dobre a dobre aj vsakuje. Dĺžka vsiaknutia je cca 5 minút. Po tejto dobe však pleť treba nakrémovať, lebo je suchá. Na dotyk pleť pôsobila vyhladene. Iný účinok som si pri dvoch ampulkách nevšimla, ale plné balenie vôbec nemusí byť zlé.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: dobré

Hydratačná kúra s morskou soľou ALVERDE sa bežne predáva v množstve 10 ml, pričom kúra je balená v plastovom obale. Pre potreby adventného kalendára výrobca sérum umiestnil do dvoch sklenených ampuliek. Ide o sérum určené na normálnu a zmiešanú pleť, pričom pleť má hydratovať. Ampulka obsahuje príliš veľa séra, ktoré pri použití na tvár a dekolt nemáte šancu spotrebovať. Keďže skladovať otvorenú sklenenú ampulku je nanajvyš nepraktické, sérum som použila okrem tváre i na celý trup. Kúra je pomerne gélovitá, vsakuje priemernou rýchlosťou a na tvári lepí. Rozhodne na ňu treba naniesť aj krém. Žiaden pocit hydratácie sa nedostavil, čo pri výrobkoch takéhoto typu nebýva zvykom. Po druhej ampulke som navyše na tvári začala cítiť mierne svrbenie, takže som si tvár radšej opláchla. Plné balenie sa predáva za cca 4 €, no ja ho odporučiť nemôžem.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: podpriemerné

Pena do kúpeľa ALVERDE ma príjemne prekvapila. Ani som len netušila, že penu do kúpeľa môže ponúkať i prírodná značka kozmetiky. Čakala som však slabú penivosť a i slabú výdrž peny. Opak však bol pravdou. Prípravok vytvoril poriadne hustú penu, ktorá vydržala po celú dĺžku kúpeľa. Výrobok určite odporúčam a aj ja po ňom znovu siahnem. Škoda však, že sa predáva iba v takomto maličkom sáčikovom balení. Určite by som privítala väčšie balenie v sklenenej fľaši.
Cena: cca 0,83 € (prepočítané na počet kusov v adventom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborná


O minerálny make-up Couleur Caramel v podobe vzoriek som poprosila v e-shope Krásna každý deň. Po zlej skúsenosti s jedným dosť drahým minerálnym make-upom, by som už naslepo takúto kozmetiku neobjednávala. Na vyskúšanie mi prišli dva najsvetlejšie odtiene. 01 light beige je svetlý s neutrálnym podtónom. 02 pink beige je o niečo tmavšia, no ružový podtón v nej je dosť výrazný. Ružové podtóny mi vždy sedia, no toto je na mňa až moc. Myslím, že v mojom prípade by sa dal používať dokonca ako lícenka. Ostatné odtiene, ktoré značka ponúka budú zrejme tmavšie a teda pre mňa už nepoužiteľné. 01 light beige je ale pre mňa dobrá. Make-up poskytuje stredné krytie. Nemusela som vôbec siahnuť po korektore. Výsledný efekt po nanesení je zamatový a pleť je na dotyk príjemná. Ak sa dá súdiť podľa vzorky, mohol by mať vcelku dobrú výdrž v podobe 6 - 7 hodín. Na tvári neoxidoval, len sa k večeru začal postupne vytrácať. Myslím, že časom siahnem i po plnom balení.

Celkovo som minula kozmetiku v hodnote cca 110,10 €. Po odrátaní darčekov, zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 65  €.
Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Popravde som celkom rozmýšľala nad tým makeupom od Alverde, keď si ho uverejnila v článku o dekoratívke za rok 2017, no podľa tvojho popisu by mi asi nevyhovoval. Inak mám kozmetiku Alverde fakt rada, keďže je dostupná a prírodná. Budúci rok by som chcela tiež investovať do adventného kalendára. Je to skvelá cesta ako vyskúšať veľké množstvo produktov a nič sa nedeje, ak ti nejaký nevyhovuje, lebo si nevyhodila peniaze za plné balenie.
    Čo sa týka zvyšných produktov v tomto článku, nemám skúsenosti so žiadnym okrem kosatcového krému od Weledy a ten je naozaj skvelý.

    deerly lost

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten hydratační krém WELEDA vypadá úžasně:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vidím tu kopec kozmetiky z adventného kalendára. Tiež som ho mala a tie ampulky sa mi páčili rovnako. Q10 by som si kľudne kúpila ale tie druhé ani za svet. Mne ten šampón robí pekné vlasy, dokonca sa mi ani tak nemastia ako bežne čo je zvláštne vzťahom k olejom v zložení. Krém na ruky mám rada a a aj ten ružový krém sa mi páči. Myslím, že ten kalendár bol dobré riešenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Alverde záplava :) fakt ma mrzí, že sa mi nepodarilo kúpiť adventný kalendár Alverde, pomohlo by mi to lepšie spoznať sortiment, lebo skúsenosti mám prevažne len s telovkou. Khadi olej sa chystám kúpiť.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Alverde mám ráda, není to testované na zvířatech a stojí to pár korun. Ale teda jestli tohle běžně za měsíc spotřebuješ, tak to potěš koště. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky