Adventný kalendár Joik - kozmetika do kúpeľa

Tvorcovia adventného kalendára Joik mysleli i na to, že počas dlhých zimných večeroch určite budeme chcieť zrelaxovať vo vani. V kalendári sa tak objavili dvaja zástupcovia z kategórie wellness prípravkov. Veru ide o reprezentatívnych zástupcov v podobe mliečneho kúpeľa a bonbónu do kúpeľa. Dnešný článok tak určite bude inšpiráciou, pre všetkých, ktorí radi relaxujú vo vani plnej vody s množstvom kozmetických vychytáviek. Mimochodom, ak vás adventný kalendár zaujal, ešte stále sa dá kúpiť, tak poprípade nakuknite ná stránku e-shopu Joik.



Mliečny kúpeľ s citrusovým olejom dal o sebe vedieť ešte skôr ako som otvorila políčko adventného kalendára, pod ktorým sa ukrýval. Sladkú prenikavú vôňu bolo cítiť už pri rozbaľovaní. No žiaľ okrem vône som som ho registrovala i hmatom. Pri preprave sa viečko zrejme odsunulo a časť zrniečok sa rosypala kade - tade po kalendári. Nuž nasledovala záchranná akcia. Kalendár som rozobrala, zrniečka práškového mlieka a sódy zozbierala naspäť do plastového obalu a jednotlivé kozmetické produkty naukladala ako puzzle do svojich políčok. Nuž čo, aspoň bola zábava. Hneď po záchrannej akcií som však na stránke e-shopu Krásna každý deň hľadala zloženie produktu. Manipulácia s ním mi dosť vysušila ruky a chcela som poznať vinníka. Zloženie ma prekvapilo. Je úplne jednoduché. Samotné zložky možno väčšina z nás má i doma. Len by ma samú od seba asi nikdy nenapadlo ich takto účelne skombinovať a zmiešať. Veď sa pozrite.

JOIK - MLIEČNA KÚPEĽ S CITRUSOVÝMI OLEJMI

whole milk powder   |   mlieko v prášku
sodium chloride   |  kuchynská soľ
sodium bicarbonate   |  sóda bikarbóna
zea mays starch   |  kukuričný škrob
citrus limon peel oil   |  olej z citrónovníka
citrus aurantium dulcis peel oil   |  olej z pomarančovníka
citrus paradisi peel oil   |  olej z graperfruitovníka
limonene   |  vonná zložka

Zloženie je veru pekné. Už podľa neho som tušila, že mliečny kúpeľ bude určite dobrý. A tak to i bolo. Do kúpeľa sa podľa popisu výrobcu odporúča pridať 3 až 4 lyžice prípravku. To bolo približne celé balenie, ktoré som našla v kalendári. Plné 400 g balenie, ktoré sa dá kúpiť v e-shope tak vystačí pri takomto dávkovaní určite dlho. Prášok vodu jemne skalil do biela a celú kúpeľňu rozvoňal sladkou vôňou, v ktorej dominovala vôňa pomarančov. Vo vani nič nešumelo. Mlieko, soľ a sóda bikarbóna pokožku krásne zregenerovali, pričom po skončení kúpeľa nebola pokožka vôbec mastná ako pri podobných produktoch býva. Siahla som preto po hydratačnom prípravku. Predpokladám, že pre ľudí so suchou pokožkou teda mliečny kúpeľ nebude tým pravým. Prípadne budú musieť rátať s tým, že po kúpeli nasleduje použitie hydratačného prípravku. Ak však máte pokožku tela normálnu, prípadne mastnejšiu, tak mliečny kúpeľ môžem odporučiť. Komu nevoňajú citrusové vône, má na výber i z ďalších variant. V ponuke je mliečny kúpeľ s vôňou ruží, prípadne mliečny kúpeľ s ovsenými vložkami.


Bonbóny do kúpeľa s bielou čokoládou sú krásne designové i funkčné kúsky. Na rozdiel od predošlého výrobku je vhodný i pre ľudí so suchou pokožkou. Po pridaní do kúpeľa sa vo vode postupne uvoľňuje kakaové maslo, ktoré pokožku hydratuje. Vplyvom sódy bonbón jemné šumí a do toho všetkého sa uvoľňuje vôňa. Veru som i rozmýšľala, čo by sa stalo ak by som bonbón zjedla. Vôňa je presne totožná s vôňou kvalitnej čokolády. Pritom neobsahuje žiadnu umelú vôňu a ani len esenciálny olej. Vonia totiž len kvalitné kakaové maslo. Veď sa pozrite.

JOIK - bonbón do kúpeľa s bielou čokoládou

sodium bicarbonate   |  sóda bikarbóna
theobroma cacao seed butter   |  kakaové maslo
citric adcid   |  kyselina citrónová
zea mays starch   |  kukuričný škrob

Po kúpeli nie je pokožka vôbec vysušená. Už nie je potrebná žiadna ďalšia dávka hydratácie. Akurát vaňu treba poriadne opláchnuť, lebo na jej okrajoch môžu zostať zvyšky sušených rastliniek, ktorými sú pralinky ozdobené a zvyšky kakaového masla. Plné balenie obsahuje šesť podobných bonbónov. Okrem verzie biela čokoláda sa predáva ešte i v levanduľovej, bylinkovej, citrusovej a pomarančovej. Je si z čoho vyberať. Škoda, že výrobca nepripravil i balenie, v ktorom by bol mix všetkých vôni. Možno sa však časom dočkáme.


Máte radi takéto milé produkty, ktoré nám spríjemňujú kúpeľ?

Komentáre

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky