Novembrové prázdne obaly

Znovu sa stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Tento mesiac som sa snažila siahať najmä po cestovných baleniach a vzorkách. V decembri totiž predpokladám prírastok množstva kozmetiky, či už z adventného kalendára alebo z vianočných balíčkoch. A týmto novinkám som chcela spraviť miesto. Nakoniec aj tie vzorky treba vyskúšať a rozhodnúť sa, či by sa oplatili aj v plných baleniach.
V novembri som spotrebovala 20 druhov kozmetiky, pričom do kategórie prírodnej kozmetiky spadá až 17 druhov.


Ružová voda Hanus je určená pre všetky typy pleti. Antibaktériálne účinky ju predurčujú na upokojovanie zápalov pri akné a tonizovanie pleti. Používala som ju ako podklad pod pleťové oleje. Odkedy používam pod pleťový olej kvetový hydrolát a nie obyčajnú vodu, pozorujem, že účinok oleja sa znásobuje a pleť je v lepšom stave. Takmer žiadne zápaly či začervenania. Vôňa je veľmi príjemná a prípravok používam rada. Kvalitatívne nevidím rozdiel medzi touto značkou a inými ružovými vodami, ktoré som vyskúšala. Cenovou je však rozhodne najvýhodnejšia, takže po nej siahnem aj v budúcnosti. Akurát škoda nepraktického obalu, ktorý je kvôli širokému hrdli prakticky nepoužiteľný. Vodu som musela preliať do rozprašovača, ktorý mi zostal z ružovej vody Dulcia.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Arnikový masážny olej Weleda používam po cvičení. Olej krásne bylinkovo vonia. Najskôr som síce z vône nebola nadšená, no po pár použitiach sa mi zápačila. Olej sa dobre rozotiera a dobre i vsakuje. Svaly jemne prehreje, čiže sa vyhnem svalovej horúčke alebo ju minimálne znížim. Dá sa použiť i na stuhnuté svaly na chrbte. Nie je síce účinný ako krémy z lekárne, no pomôže.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Telové mlieko s maslom z manga a s artičokmi Alverde malo milú presladenú vôňu, ktorú bolo cítiť aj dlho po nanesení. Rozotieralo sa pomerne ťažko. Optimista by o tom napísal, že telo aspoň dostalo masáž. Pesimista by sa vyjadril, že ho do zdržiavalo vo večernej rutine. Okrem toho mlieko vsakovalo dosť pomaličky a hydratácia bola priemerná. Znovu po ňom neplánujem siahnuť. V telovej starostlivosti síce nie som náročná, no predsa len zase očakávam viac ako toto.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerné


Invictus Paco Rabanne edt je vzorka k nákupu pravdepodobne z Fann. Niekedy nadobúdam pocit, že tieto vzorky vôni sú skôr na príťaž ako na radosť. Predavačka sa nikdy neopýta, akú vzorku by som chcela, len v nepozorovanej chvíli k nákupu niečo prihodí. Ešte ani jedna vôňa v podobe vzorky ma nezaujala tak, aby som ju chcela v balení. Túto nepoznám dokonca ani z reklamy. Vygooglila som, že je určená pre mužov a na môj vkus je aj dosť drahá. Vydrží dlho, no je pomerne ťažká. Nepáčila sa ani mne a ani mužskej časti domácnosti.
Cena: cca 50-60 € za plné balenie
Celkové hodnotenie: nezaujala

Aróma Sladký spánok od Saloos má príjemnú levanduľovú vôňu, ktorá pôsobí upokojujúco a pomáha so zaspávaním. Nanáša sa pomocou roll-on na zápästia a spánky. Voľakedy sa objavoval v spotrebovaných produktoch často, no v poslednom období ma už prestal baviť. I zvyšky tohto posledného balenia som použila do kúpeľa. Na nejaký čas si dávam so Saloos arómami prestávku. Nie je však zlý, len ma už po mnohých spotrebovaných balenia omrzel.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Liehový bylinkový roztok Alpa používam na dezinfekciu manikúrových nožničiek, pinziet, drobných poranení, prípadne na obklady pri bolesti hlavy. Pri tráviacich ťažkostiach pomáha skonzumovať pár kvapiek na kocke cukru.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších



Omladzujúci elixír JOIK ma v podobe vzorky zaujal tak, že som si objednala i plné balenie. Z najúčinnejších látok spomeniem kyselinu hyalurónovú, vitamín C, vitamín B, extrakty z rakytníka, echinacey, prvosienky, medovky, či rebríčka. Sérum takmer nevonia a je jemne zakalené. Predpokladám, že je to spôsobené práve extraktom z rakytníka, ktorý je vyobrazený i na obale výrobku. S aplikáciou som nadmieru spokojná. Konečne som našla sérum, ktoré po nanesení bez problémov vsiakne a ja naň môžem použiť ešte krém alebo olej. Možno sa to zdá zvláštne, no dlho som mala problém takýto produkt nájsť. Darmo zmiešaná pleť je komplikovaná. Sérum hneď po prvom použití pleť vyhladí a po pár použitiach vidieť i rozjasnenie. Je síce drahšie, no stačí ho máličko. Predpokladám, že teda vydrží veľmi dlho.
Cena: cca 36 € za plné balenie
Celkové hodnotenie: zaujalo

Detox booster Clarins by som za túto vzorku asi aj zažalovala. Naozaj by mohli na vzorky písať podrobnejší popis. Ak by som ho dala na pleť bez toho aby som si vygooglila podrobnejšie informácie, asi by som si narobila dosť veľký problém. Nie to totiž klasické sérum ako v predošlom prípade. Je vysokokoncentrované a pridáva sa množstve 1 až 2 kvapky do klasického krému. Krém bol po pridaní kvapiek tekutejší a možno trochu viac hydratoval, no iný účinok som si nevšimla. Hlavne ma však nebavil koncept pridávania kvapiek do iného produktu. Veď to môžu rovno vyrobiť detoxikačný krém, kde už bude všetko namiešané a hotovo. Plné balenie je pomerne drahé, no obávam sa, že jeho spotrebovanie trvá polovicu života. Naozaj ho stačí len málo. Mňa však vzorka nezaujala.
Cena: cca 30 - 40 € za plné balenie
Celkové hodnotenie: nezaujalo



Hypersensitive make-up Dado Sens - odtieň beige mi nesadol odtieňom. Na moju svetlú pleť bol dosť tmavý s jemným podtónom do žlta. Rozotieral sa však výborne, mal stredné krytie, matný efekt a ak sa dá odhadnúť z jedného použitia, tak výdrž by mohla byť 4 - 5 hodín. Na prírodný produkt rozhodne dobrý kúsok. Ak bude možnosť, vyskúšam či by mi nesadol svetlejší odtieň.
Cena: cca 25 € za plné balenie, reálna cena vzorky prepočítaná na počet kusov v darčekovom sete 4,60 €
Celkové hodnotenie: zaujal

Čistiace mlieko PurDerm od Dado Sens na prvý pohľad pôsobilo na pleti veľmi príjemne a zdalo sa, že i make-up odličuje dosť dobre. Žiaľ pleť sa mi pri jeho používaní dosť zhoršila, čo znamená, že odlíčenie nebolo až také dokonale. Moja pleť na takéto veci reaguje dosť zlé. Vrátila som sa teda k tradičnému spôsobu odličovania - čistiaci gél a následne mydlo s čiernym uhlím. Čistiace mlieko som používala až po týchto krokoch. Teda nie ako náhradu čistiaceho produktu ale ako niečo navyše. Nechávala som ho pôsobiť na pleti počas umývania zubov a tu mi poslúžilo ako hydratačná maska. Využitie pre toto cestovné balenie som teda našla, no plné balenie neplánujem kupovať.
Cena: cca 12 € za plné balenie, reálna cena cestovného balenia prepočítaná na počet kusov v darčekovom sete 4,60 €
Celkové hodnotenie: priemerné

Hĺbkové čistiace tonikum PurDerm od Dado Sens je typickým alkoholovým tonikom, kde na prvom mieste v zložení je alkohol. Taký bol i pocit na pleti. Pleť mierne sťahovalo a ak bolo niekde poranené miesto, tak i štípalo. Hoci pleť dobre dočistilo, poznám i lepšie tonika, ktoré obsahujú alkoholu menej, prípadne sú úplne bezalkoholové. Po plnom balení nesiahnem.
Cena: cca 13,50 € za plné balenie, reálna cena cestovného balenia prepočítaná na počet kusov v darčekovom sete 4,60 €
Celkové hodnotenie: priemerné


Jemný pleťový peeling na mastnú a problematickú pleť Navia som familiárne nazývala žaburinka. Vplyvom neem prášku je zelený a jemne smradľavý. Ak ste používali niečo s neem práškom, tak tú vôňu skrátka neomylne poznáte. Peelinguje ale dôkladne. Zrná sú dosť ostré a poradia si so všetkými šupinkami, väčšinou pórov a pri pravidelnom používaní sa zjemnia aj farebné nerovnosti pleti. Aby nedošlo k podráždeniu pleti, sa starajú konopný a lieskový olej. Vyzdvihla by som najmä ten prvý - konopný, ktorý sa nachádza na prvom mieste v zložení a je ho vo výrobku teda najviac. V poslednom čase začínam objavovať jeho blahodárne účinky na zmiešanú a mastnú pleť a aj tento peeling som si vybrala práve kvoli nemu. S peelingom som spokojná no žiaľ Navia ho už nahradila inými peelingami v iných obaloch aj iným zložením.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný

Letné sérum hyaluron fresh Hildegard Braukmann som používala ako klasický krém. Pri použití v zmysle sérum a na to ešte nejaký produkt, toho bolo už na moju zmiešanú pleť priveľa. Konzistenciou pripomína emulziu a je takmer bez vône. Vsakuje rýchlo, chvíľočku mierne lepí, no tento pocit po chvíli prestane. Hoci neobsahuje silikóny, dokáže pleť pekne vyhladiť. Poslúži teda ako dobrý podklad pod make-up. Hydratácia počas leta bola skvelá. Nie nadarmo má v názve uvedené, že ide o letné sérum. S príchodom jesene a ochladením, sa však na mojej pleti objavili suché miesta. Teraz, keď si pleť na chlad už zvykla, jej sérum znovu postačuje, no ten prechod z leta do jesene nezvládlo. Pri každodennom používaní sa mi trochu upchávali póry na čele, ktoré mám mastnejšie. Sérum som teda požívala každý druhý deň a vtedy to bolo v poriadku.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: dobré



Čokoládový bonbón do kúpeľa Joik bol krásny dizajnový i funkčný kúsok. Pridáva sa do kúpeľa, v ktorom sa postupne rozpúšťa. Do vody sa uvoľňuje kakaové maslo, ktoré pokožku hydratuje. Vplyvom sódy bonbón jemne šumí. Do toho všetkého sa uvoľňuje vôňa levanduľového esenciálneho oleja, ktorý podporuje relaxáciu. Krása. 
Cena: ja som mala vzorku, no pri prepočte vzhľadom na plné balenie odhadujem, že by mohla stáť cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Minerálny púder Alverde - odtieň 01 porcelain som dávnejšie používala pravidelne, no potom sa mi zrejme zmenila pleť, lebo začal na mojej pleti oxidovať. K opätovnej kúpe ma paradoxne inšpiroval minerálny make-up Zao, ktorý stál poriadne veľa a podnietil vo mne podozrenie, že tento od Alverde je lepší. A veru je. Nie je ideálny, no je podstatné lepší ako Zao za cca 25 €. Pri použití na make-up má síce kratšiu výdrž a oxiduje, no pri samostatnom použití len na podkladový krém je fajn. Poskytuje stredné krytie a strednú výdrž, ktorá sa dá predĺžiť opätovným prepúdrovaním. Používam ho počas víkendov alebo voľnejších dní.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Krémový deodorant pre mužov Dulcia som si vyberala s predpokladom, že bude účinnejší ako dámske verzie. Tak to funguje pri konvenčnej kozmetike, tak by mohlo i pri prírodnej. Navyše predtým som ho už skúšala v podobe vzorky, kde sa zdal byť fajn vôňou i účinkom. Vôňa je korenistá, s podtónom citrusov. Veľmi sa podobá vôni pánskej rady Alverde - tej v čiernom obale. Mne sa takéto vône páčia a nevidím dôvod, aby ich nemohli nosiť i ženy. Samotný deodorant je krémov, ako sa uvádza v názve. Treba ho nanášať prstami a rozotierať do podpazušia. Vzhľadom na vysoký obsah sódy sa rozotiera ťažko, no dá sa to dosiahnúť. Kvôli tejto látke však nebude vhodný pre ľudí s citlivou pokožkou, ktorým sóda skrátka vadí. Sóda však má vlastnosť pohltiť pot. A tak hoci ide o deodorant, ktorý poteniu nezabraňuje, v podpazuší som cítila len a len sucho. A to aj v lete počas najväčších horúčav. Sóda pot pekne pohltila. Čo ma však šokovalo, bolo upchávanie potných žliaz. Myslela som si, že je to možné len pri používaní antiperspirantov s hliníkovými soľami. Stalo sa to však i pri prírodnej kozmetike. Deodorant som používala každý deň a tej sódy bolo asi veľa. Deodorant som teda vysadila, zdravotný stav sa upravil a teraz ho používam už len vtedy, ak viem, že budem mať veľa pohybu, prípadne nejaký ten stres. Pri občasnom použití je to v poriadku. Je to taká Rexona prírodnej kozmetiky. Funguje, no treba mať mieru.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Očný krém s olejom z granátového jablka Cien je súčasťou radu prírodnej kozmetiky tohto obchodného reťazca a pýši sa certifikátom NATRUE. Krém má ľahkú konzistenciu, dobre sa rozotiera a dobre sa vsakuje. Neobsahuje vonné zložky, no jemne z neho cítiť olej z granátového jablka. Mne táto vôňa nesedí. Účinok na očné okolie som žiaľ nepozorovala. Je pravda, že očné okolie nebolo suché a krém túto časť tela ani nedráždil, no ja už od očného krému očakávam viac. Nejaké to vypnutie či pocit hydratácie. Krém ma veľmi nebavil a aby som ho spotrebovala, používala som ho na dekolt. Tu som ale zaznamenala pocit stiahnutej pokožky. Znovu po ňom nesiahnem. Ide o priemerný produkt, vhodný pre vekovú kategóriu okolo dvadsiatky.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Olej z granátového jablka som objednávala na Ekokoze a pri objednávke som vychádzala z faktu, že tento olej je často súčasťou kozmetiky pre zrelú pleť. Chcela som teda vyskúšať, či by nefungoval ako náhrada očného krému. No nefungoval. Olej je pomerne ťažký a hutný. Do pokožky ťažšie vsakuje a očné okolie dokonca vysušuje. Olej som teda používala na dekolt, no vadilo mi (ne)vsakovanie do pokožky a divný ťažký pach. Omladzujúce resp. akékoľvek účinky som však nepozorovala. Výrobok ma vôbec nezaujal a znovu po ňom neplánujem siahnuť.
Cena: cca 3 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Kosatcový hydratačný krém Weleda sa medzi spotrebovanými produktami opakuje pravidelne. Príjemne vonia.Vôňa je totožná s vôňou nočného krému z rovnakej rady. Je pomerne silná, ale po nanesení krému na pleť vyprchá. Krém je hutnejší, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou. Dobre sa znáša s make-upom, pleť regeneruje a hydratuje. Pleť sa pri používaní krému menej mastila. Čo je však dôležité, nezhroršuje stav pleti tak, ako mi to spôsoboval nočný kosatcový krém. Po porovnaní zloženia oboch výrobkoch sa potrvrdilo moje podozrenie, že bambucké maslo, ktoré bolo v nočnom kréme, mojej pleti nevyhovuje. Po dlhej dobe teda viem, čomu sa v krémoch na tvár vyhýbať.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: výborný
Skin food Weleda som vyhrala v súťaži, no nie som s ním spokojná. Mal by to byť univerzálny krém, použiteľný na všetko. Je však dosť mastný a dosť dlho vsakuje. Neosvedčil sa mi na tvár, na telo a ani na ruky. Aby som ho spotrebovala, používam ho teda aspoň na nohy. Po nanesení si musím obuť ponožky. Inak by bolo všetko mastné. Pri pravidelnom používaní sú nohy hydratované a nevzniká zatvrdnutá koža. Ďalšie balenie však nemusím mať. 
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: priemerný

 V novembri som spotrebovala kozmetiku v hodnote cca 100 €, pričom po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady cca 70 €.

Zaujal vás niektorý produkt?

Komentáre

  1. Teraz som si tiež kúpila tento kosatcový hydratačný krém, takže som zvedavá, ako bude účinkovať. So Skin Food krémom som ja v zime naopak veľmi spokojná. A ten efekt oxidácie pri púdre Alverde som už tiež pocítila a preto som ho používať prestala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mas presne tento? Su tri vo velmi podobnych obaloch. Mne vyhovuje len tento jeden z nich, lebo neobsahuje bambucke maslo.

      Odstrániť
  2. Nice post!! Your blog is interesting!!
    Great review!Thanks for sharing!
    I follow you. Mind following back?

    http://asweetwoorld.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Weledu mám teď strašně ráda:D Super článek!
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky