Zastav vodu zatiaľ čo ma používaš

Výrobky s efektným nápisom Stop the water while using me - zastav vodu zatiaľ čo ma používaš, registrujem už dlhší čas. Nikdy som ich však nevidela kamenných predajniach alebo v e-shopoch, v ktorých zvyknem nakupovať. Keď však Krásna každý deň rozšírila ponuku o produkty v takýchto pekných obaloch, musela som po niektorom z nich siahnuť. Jednak ten nápis je naozaj pútavý a naozaj núti človeka premýšľať o spotrebe vody a jednak tie obaly sa dajú využiť aj po spotrebovaní produktu. Napríklad do tohto obalu mám v pláne preliať tekuté mydlo na ruky. Ak samozrejme ešte nevyskúšam aj to v originálnom balení. Lebo i to značka ponúka. Nápisy sú teda super, len som nikde nevidela značku produktu. Možno sa pobavíte, že som objavila teplú vodu, no ten originálny nápis je zároveň aj značkou. Ako som sa teda dočítala tento anglický názov nesie čisto nemecká značka. A aká je kvalita ich výrobkov? To som zistila pri používaní šampónu s rozmarínom a grapefruitom.


Pri výbere šampónov som veľmi opatrná. Moja vlasová pokožka má občas prejavy seboroickej dermatitídy a tak na ňu nemôžem dať čokoľvek. Zlé stavy mi pomáha dávať do poriadku ichtamolový šampóch od Ponio, prípadne mám rada i verziu orient chai. Keďže sa však odporúča šampóny striedať, aby si pokožka nezvykla a šampón neprestal účinkovať, hľadám kúsok, ktorý budem môcť používať v čase, keď je pokožka ok. Musí to byť šampón, ktorý jej stav nezhorší, nevrátia sa mi lupiny a nebude ma svrbieť hlava. Preto často pozerám na zloženie. A v tom prípade, zloženie napovedalo, že i účinok by mohol byť celkom fajn. Rozmarín a grapefruit sú vo vlasovej kozmetike osvedčenými zložkami a ani databáze EWG neuvádza v zložení žiadnu "High Hazard" látku.


stop the water while using me: rosemary graperfruit shampoo
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
coco-glucoside
tenzid
čistenie
lauryl glucoside
tenzid
čistenie
sodium coco-sulfate
tenzid
čistenie
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
disodium cocoyl glutamate
tenzid
čistenie
pca glyceryl oleate

zmäkčovadlo
coco-betaine

antistatický prostriedok
sodium cocoyl glutamate
tenzid
čistenie
glyceryl oleate

emulgátor
hydrogenated lecithin
hydrogenovaný lecitin
koemulgátor
hydrolyzed wheat protein

antistatický prostriedok
alcohol denat
denaturovaný alkohol
rozpúšťadlo, konzervačné účinky
hydrogenated palm glycerides citrate

zlepšuje konzistenciu
sodium phytate

chelačné činidlo
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
alcohol

konzervant
citrus grandis peel oil
graperfruitový olej
starostlivosť o pokožku a vlasy
rosmarinus officinalis leaf extract
rozmarínový extrakt
starostlivosť o pokožku a vlasy
rosmarinus officinalis leaf oil
rozmarínový olej
starostlivosť o vlasy a pokožku vlasov
sodium levulinate

konzervant
sodium anisate

antimikrobiálne účinky
sodium chloride
kuchynská soľ
zvyšuje viskozitu
citric acid
kyselina citrónová
úprava ph
parfum

vonné zložky
limonene

vonná zložka


Obal šampónu verzie rozmarín - grapefruit som už pochvália v úvode, no ešte i tak vyzdvihnem praktickú pumpičku a priehľadnosť obalu. Presne tak viem, koľko produktu mi zostáva a či už mám myslieť na ďalšiu objednávku. Vôňa je jemná. Cítiť v nej grapefruit, ale naozaj len jemné. Skôr ide o podtóny. Penivosť šampónu je nízka. S konvenčnými šampónmi sa to samozrejme porovnávať nedá. Myslím, že všetci vieme, že prírodné produkty penia menej. No i tak je penivosť nižšia ako pri niektorých iných kúskoch z prírody. S nižšou penivosťou súvisí i vyššia spotreba. Ja na jedno umytie vlasov použijem štyri pumpičky šampónu. Dve na dĺžky, jedno na prednú časť hlavy a jedno na zadnú časť hlavy. Toto množstvo vlasy pekne umyje. I úprava vlasov je dobrá. Sú hladké, dobré sa rozčesávajú. Nemastia sa. Sú objemnejšie. Objem dokonca výrobca ani nesľubuje, no ja ho tam pozorujem. Myslím, že väčšina spotrebiteľov bude so šampónom spokojná. Vlasy vyzerajú skrátka dobre. Moji pravidelní čitatelia s problematickou vlasovou pokožkou však určite čakajú ako to dopadlo s lupinami a svrbením. Šampón som používala v čase, keď bola pokožka v dobrom stave. Šampón tento stav nezhoršil. Nevznikli lupiny a ani hlava nesvrbela. Čiže z mojej strany spokojnosť. Na zlé obdobia mám však stále v zásobe môj obľúbený ichtamolový šampúch. Stačí dva - tri umytia a zlý stav je zažehnaný.

plusy:
  • obal
  • názov značky
  • vôňa
  • vlasy sa dobre upravujú
  • vlasy pôsobia objemnejšie
  • nezhoršuje stav vlasovej pokožky
mínusy:
  • vyššia spotreba

Celkové hodnotenie: výborný

Máte skúsenosť so značkou Stop the water while using me? Páči sa vám tento slogan? Budem sa opakovať, no som z neho nadšená.

Komentáre

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky