Októbrové prázdne obaly

Po mesiaci sa na blogu zase stretávame pri pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Pripravte si šálku kávy alebo čaju a pustite sa do čítania. Kozmetiky - prírodnej i tej konvenčnej je v článku dosť, takže myslím, že každý si nájde kúsok, ktorý by ho mohol zaujať.

V októbri som spotrebovala 17 kusov kozmetiky, pričom do kategórie prírodná kozmetika spadá 12  kusov.


Suchý šampón heavently volume Batiste ma veľmi nezaujal. Vôňa je púdrová, voči nej nemám výhrady. Výhrady mám voči efektu, ktorý šampón necháva na vlasoch. Vlasom má dodať objem a to dosiahne tak, že vlasy obalí. Vlasy sú potom na dotyk nie práve najpríjemnejšie. Objem nie je nejak obrovský, takže  celkový efekt za to obalenie vlasov nestojí. Mastenec v zložení tiež nie je práve výhra. Mastnotu z vlasov však pohltiť dokáže. Po ďalšom balení už nesiahnem.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: priemerný
Suchý šampón original Batiste má jemnú sladkú vôňu. Pozitívne hodnotím i aplikáciu. Efekt je však trochu zvláštny. Pri suchých šampónoch, ktoré som doteraz používala, bol efekt okamžitý no krátkodobý. Pri Batiste pozorujem, že vlasy vyzerajú lepšie až o tri - štyri hodiny, avšak efekt mi vydrží aj dva - tri dni. Aplikujem ho teda večer a ráno vyzerajú vlasy perfektne. Na vlasoch nezanecháva biele stopy. Napriek nejakým tým ale, ma zaujal tak, že si ho kupujem pravidelne. Toto je pravdepodobne moje tretie balenie.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Arnikový sprchový gél Weleda má výraznú bylinkovú vôňu. Najskôr som si na ňu musela zvykať, no teraz patrí k mojim obľúbeným. Po použití tohto gélu vždy vonia celá kúpeľňa. Samotný gél je jemný, príjemný, ľahko pení, dobre umýva. Nikdy som nechápala, prečo si niekto kupuje tak drahé prípravky na umývanie, no teraz som sa do tejto skupiny zaradila aj ja. Treba skrátka vyskúšať. V kategórií spotrebovaných produktov sa objavuje pravidelne.
Cena: 8,50
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Depilačná cukrová pasta Purity Vision je určite výborný a kvalitný produkt, ale iba v prípade, že ste dostatočne zruční. Ja som si k nemu nenašla vzťah. Niekedy sa mi epilácia darila a niekedy to bola čistá katastrofa. Veľmi záleží, či trafíte správnu teplotu, na ktorú treba pastu zahriať. Pleť však nedráždi a zvyšky cukrovej pasty sa dajú dobre opláchnúť čistou vodou.
Cena: 10
Celkové hodnotenie: nenaučila som sa s ňou pracovať

Pleťová maska z gázoviny s výťažkom hrozna Dr. Chen sa dá kúpiť v DM drogériách. Túto maďarskú značku som vôbec nepoznala a siahla som po nej kvôli zloženiu. Skrátka nutne som potrebovala niečo hydratačné s normálnym zložením. Nie je to prírodný produkt, no neobsahuje parabény a silikóny ako väčšina masiek v drogérií. Gáza má správnu veľkosť a z tváre nepadá. Pleť bola po jej použití krásne hydratovaná a zmizli šupinky, ktoré sa mi objavili s príchodom chladnejšieho počasia. Oceňujem, že maska hydratuje i očné okolie. To bolo dokonca po jej použití krásne vyhladené. Kľudne po nej v budúcnosti siahnem znovu.
Cena: 2,50
Celkové hodnotenie: výborná


Čistiaci krém Dr. Hauschka som už raz mala a po roku som sa k nemu opäť vrátila. Používala som ho predovšetkým na ranné čistenie pleti, kde som dlho nevedela nájsť produkt, ktorý by pleť vyčistil od zvyškov nočného krému či nečistôt, ktoré pleť počas noci vylúčila, prípadne sa na ňu počas spánku nachytali a zároveň aby tento produkt pleť nevysušoval, prípadne nebol príliš agresívny. Predsa len je rozdiel medzi ranným a večerným čistením, keď večer je pleť potrebné ešte aj odlíčiť. Z môjho pohľadu ide o netradičný spôsob čistenia pleti - krém sa jemne pritláča na tvár a následne sa bez drhnutia opláchne. Má príjemnú vôňu, čistí a rozjasňuje pleť, zjemňuje nedokonalosti pleti.
Cena: cca 12 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Osviežujúci čistiaci gél Lavera ma tiež zaujal tak, že som sa po čase k nemu vrátila. Má priehľadnú želatinovú konzistenciu a krásne banánovo vonia aj keď v zložení žiaden banán nie je. Make-up odstraňuje dobre. Pri dočistení mydlom s čiernym uhlím a tonikom nezostáva na kozmetickom tampóne žiadne líčenie. Z pleti sa oplachuje bez problémov a vlastne okrem vyššej ceny mu nie je čo vytknúť. Vlastne ešte by som mu vytkla nereálny popis na obale. Osvieženie, povzbudenie, omladenie, či renegeráciu som nezaznamenala, ale to by som od prípravku na čistenie pleti ani nečakala.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: výborný


Šípkový olej Biopurus má zlato-oranžovú farbu a výraznú vôňu. Presne takú, akú by kvalitný šípkový olej mal mať. Do pleti vsakuje rýchlo, nemastí ju. Často sa preto označuje aj ako suchý olej. Je pomerne výživný, hydratuje bežne avšak na pleť pôsobí omladzujúco, má regeneračné a hojivé účinky. Pleť je po jeho použití rozžiarená, regenerovaná. V prípade, že sa na pleti objaví nejaké akné, šípkový olej ho zahojí. Podľa mňa ide o ideálny produkt pre ľudí so sklonom k tvorbe akné a upchávaniu pórov, ktorý už ale zároveň potrebujú aj prípravok, ktorý by pôsobil proti tvorbe vrások. Kamarátka navyše spomínala, že jej pomohol aj zjemniť pigmentové fľaky. Nevýhodou by mohlo byť akurát to, že ak ho použijete aj na telo, môže zafarbiť biele oblečenie. Tomu sa však dá vyhnúť jednoducho tak, že v čase použitia šípkového oleja, biele veci nosiť nebudete.
Cena: cca 11 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Levanduľová voda Hanus je určená na všetky typy pokožky, pričom jej protizápalový účinok má stiahnuť póry a redukovať začervenanie pleti. Ja som ju tradične zvykla používať ako podklad pod pleťové oleje. Pleť počas jej používania skutočne začervenaná nebola, no stiahnutie pórov som nepozorovala. Pravdu povediac som sa však na pozorovanie účinkov až tak veľmi nesústredila. Moju pozornosť odvádzal strašný puch, ktorý táto voda má. Neviem to porovnať s inými levanduľovými vodami, takže je možné, že takú arómu majú všetky, no mne to neskutočne vadí. A to mám rada vôňu levandule v záhrade a vonia mi i kozmetika s levanduľou. Kvôli tejto vôni - nevôni už po ďalšom balení nesiahnem.
Cena: cca 3,50 €
Celkové hodnotenie: priemerná


Aknea ošetrujúce sérum stop akne Cannaderm sa zle otvára a zatvára a pri cestovaní z neho trochu oleja aj vytieklo. Na tomto by mal výrobca rozhodne popracovať. Trochu som si musela zvyknúť na to, že je dvojfázové a pred použitím ho treba pretrepať. Zvyšok budú už len samé superlatívy. Vonia mätou. Dobre vsakuje, nefarbí a neničí oblečenie. Dá sa použiť na i pod make-up kedykoľvek v priebehu dňa. Hoci sérum nevidieť, jeho účinok je viditeľný. Akné sa väčšinou do 12 hodín poriadne zmenší a za ďalších 12 hodín takmer úplne zmizne. Ja som z tohto výrobku jednoducho nadšená. Už som si objednala ďalšie balenie.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Kompaktný púder Terra Naturi má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: výborný

Rúž sunny coral Logona krásne hydratoval. Dobre sa nanášal. Po aplikácií mierne prechádzal do okolia pier. Na perách však strašne krátko vydržal. Od rúžu za takú cenu očakávam, že na perách zostane dlhšie ako jednu hodinu. To sa však nestalo. Farba rúžu podľa mňa nezodpovedala korálovým rúžom. Mala teplý podtón a obsahovala viac červenej ako korálovej. Rúž vyraďujem nespotrebovaný. Hydratuje síce pekne, no nebaví ma každú hodinu obnovovať líčenie.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: priemerný

Riasenka rebel eyes Gosh má gumový jemne ohnutý kartáčik, ktorý je typický pre riasenky Gosch. Riasy pekne zvýraznila, predĺžila. Konce rias trochu zlepovala, no celkový efekt bol super. Oči nedráždila, nerozmazávala sa, neopadávala a to ani po celom dni. Myslím, že najmä na českých blogoch ju teraz uvidíte často, lebo bola prílohou jedného českého časopisu. I ja som si ho chcela kúpiť, no na Slovensko sa dostala verzia bez riasenky. Samozrejme, že za rovnakú cenu ako v Čechách. Tak som si kúpila ďalšie balenie v parfumérií. Keď píšem tento článok, pozerala som, kedy som naposledy medzi prázdnymi obalmi mala riasenku. Našla som august. Čiže výdrž rebel eyes je dosť krátka. Škoda, lebo inak je fajn.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: výborná
Rozjasňujúci korektor od Sleek v odtieni L01 - light pinky beige bol zlacnený z 10 € na krásne 2 €. Vybrala som najsvetlejší odtieň. Po rozbalení ma však šokovalo, aký je tmavý. Zázračné sa však na pleti dá rozotrieť do stratena. Používala som ho pod očné okolie. Je pomerne hutný, no rozotrieť sa dá. Vysušovanie očného okolia som nepozorovala, no ak by poskytoval trochu hydratácie, tiež by mu to neuškodilo. Napriek názvu rozjasňujúci v názve, ja to rozjasnenie skrátka nevidím. Skôr by som ho označila za krycí a podľa mňa má celkom dobrý potenciál zakryť kruhy pod očami. Tie našťastie nemám, takže neviem posúdiť. Vadilo mi však na ňom najmä to, že zalieza do vrások a zvýrazňuje ich. Balenie má však perfektné. Kvalitné pero z ktorého otáčaním vychádza produkt, ktorý jemným aplikátorom nanášate pod očné okolie. Balením by sa mohli inšpirovať aj iné značky. Výrobok ma teda okrem obalu nezaujal a ide na vyradenie. Zvýraznené vrásky určite nechcem.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: priemerný
Jemný odličovač oči Joik je maličký, no vydržal vari i pol roka. Tampón s odličovačom treba 2 - 3 sekundy podržať na očnom viečku a potiahnúť smerom nadol. Odlíčenie je perfektné. Na prvýkrát dokáže odlíčiť celé líčenie očí. Oči netreba drhnúť, nie sú podráždené. Ani raz sa mi nestalo, že by som po odličovaní videla zahmlene. Podľa popisu by pokožka nemala zostávať mastná. To je ťažko hodnotiť, lebo každý pod tým môže chápať niečo iné. Ak by som oči odlíčila a ďalej sa ich nedotýkala, poviem že mastná nie je. Ak sa jej však dotknem, tak pozorujem, že tam zostala jemnučká vrstva olejov, ktorá však nijak nevadí a postupne vsiakne. Beriem to ako také sérum na očné okolie, ktoré predchádza vzniku vrások. Ďalším benefitom tohto príravku je to, že odlíči aj klasický make-up z tváre. Vzhľadom na pomer cena - množstvo to určite nie je na každodenné použitie, no ak potrebujete odcestovať na predĺžený víkend, tak je oveľa efektívnejšie niesť so sebou túto malú milú fľaštičku ako obrovskú a ťažkú micelárnu vodu. Skrátka myslím, že som objavila ideálny produkt. 
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Levanduľový bonbón do kúpeľa Joik bol krásny dizajnový i funkčný kúsok. Pridáva sa do kúpeľa, v ktorom sa postupne rozpúšťa. Do vody sa uvoľňuje kakaové maslo, ktoré pokožku hydratuje. Vplyvom sódy bonbón jemne šumí. Do toho všetkého sa uvoľňuje vôňa levanduľového esenciálneho oleja, ktorý podporuje relaxáciu. Krása. 
Cena: ja som mala vzorku, no pri prepočte vzhľadom na plné balenie odhadujem, že by mohla stáť cca 2 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Telové mlieko s citrónom, vanilkou a jogurtovým extraktom Joik má pomerne tekutú konzistenciu, ktorá okamžite po nanesení na pokožku vsakuje. Vôňa je nanajvýš zaujímavá. S kombináciou citrónu a vanilky som sa ešte nestretla. Vo výslednom efekte viac prevažuje citrón, no ako celok to pôsobí dobre. Hydratačné vlastnosti telového mlieka sú výborné.
Cena: vzorka
Celkové hodnotenie: výborné
Telové mlieko s kokosovým olejom Joik má síce v názve slovo mlieko, no kozistenciou má veľmi blízko k telovému maslu. Po dotyku s pokožkou sa hneď roztápa a skvele sa rozotiera a extra rýchlo vsakuje. Vôňou pripomína krémovú kokosovú tortu. Hydratácia je výborná. Premýšľam i o plnom balení.
Cena: vzorka
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Hodvábné pleťové sérum s olejom z brusnicových jadierok má pleť má vyživovať, omladzovať a vyhladzovať jemné linky a vrásky. Prvýkrát som ho aplikovala na vyčistenú a osušenú pleť. Pri takejto aplikácií však pleť zostávala dlho predlho mastná. Pri ďalších aplikácia som už použila tradičný spôsob aplikácie na navlhčenú pleť. V podstate je sérum i tak zmesou olejov. Takto sérum do 15 - 20 minút do pokožky vsiaklo. Pri oboch aplikáciach som však mala na pleti veľmi príjemný pocit vyživenej a ošetrenej pleti. Tým, že pleť bola hydratovaná a vyživená, jemné linky naozaj pôsobili vyhladené a pleť bola hladká. Po plnom balení by som však nesiahla. Myslím, že mojej zmiešanej pleti postačujú ľahšie séra a toto je podľa mňa vhodné pre suchú alebo zrelšiu pleť. Bojím sa, že pri dlhšom používaní by sa mi mohli upchávať póry. Sérum som používala na hydratáciu očného okolia a tam boli jeho účinky skvelé. Mala som síce iba vzorku, no tým, že séra stačí len pár kvapiek, vydržalo mi vyše týždňa.

Cena: vzorka
Celkové hodnotenie: výborné

Celkovo som minula kozmetiku v hodnote cca 122,50 €. Po odrátaní zliav, výhier a spoluprác sú reálne náklady 87 €.
Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Asi len s tou riasenkou od Gosh a mne veru extra nesedela. Riasy s ňou boli skôr také natural, žiaden extra efekt nedajbože objem. A sprchový produkt Weleda by som chcela určite skúsiť aj napriek jeho cene.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suhlasim. Efekt posobil prirodzene. Mne vsak take riasenky vyhovuju.

      Odstrániť
  2. Zo zmienenych produktov mam skusenost len s ponio sampuchom, bioprunus sipkovym olejom a hanus levandulovou vodou. S prvymi dvoma som bola tiez velmi spokojna, na levandulovu vodu som si musela zvykat tiez mi smrdela, ako keby spaleninou. Zvykla som si, ale kupujem si radsej ruzovu od nich. Celkom si ma nalakala na to telove mlieko s kokosovym olejom od Joik.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joik ma v ponuke teraz aj adventny kalendar, takze odporucam pozriet. Ruzovu vodu od Hanus mam tiez a ta je super. Lacna, vonava, kvalitna. Ruzovu si budem kupovat znovu a znovu. Ale tuto levandulovu nechcem uz ani vidiet a citit :-)

      Odstrániť
  3. To je super nápad, dávať si suchý šampón na noc, to ma predtým nenapadlo. Akurát, že ja používam tie na tmavé vlasy a asi by mi zafarbili všetky vankúše. Hmm...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Už několikrát jsem chtěla sáhnout po depilační cukrové pastě, ale vždycky jsem z toho měla obavy, že to bude bolet a stejně jsem se vrátila ke staré dobré jednorázové žiletce. Holím se většinou obyčejným sprchovým gelem, takže je to i docela levné :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S cukrovou pastou jsem taky nejdřív bojovala, ale nakonec jsem přišla na to, že když si při nanášení navlhčím prsty, tak se mi s ní pracuje skvěle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je super rada. Ak sa ku mne este niekedy dostane cukrova pasta, vyskusam.

      Odstrániť
  6. Čistící krém od Dr. Hauschky mám taky a zrovna jsem se k němu taky po roce vrátila :D Ten pudr od TN mám doma už nějaký ten měsíc a pořád jsem se k němu nedostala..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cistiaci krem je take spestrenie v kozmetickej rutine. Neviem o tom, ze by niektora znacka ponukala nieco podobne.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky