Hľadám perfektný adventný kalendár

Sociálne siete začínajú zaplavovať fotografie kozmetických adventných kalendárov. Ich ponuka je tento rok obrovská, no žiaľ dostupnosť na Slovensku v porovnaní už len s Českou republikou dosť zlá. V dnešnom článku som pripravila prehľad podľa mňa najzaujímavejších kalendárov, ktoré vieme zohnať aj na Slovensku, plus nejaké odkazy aj pre tých, ktorí sa chystajú vycestovať do zahraničia. Takže hľadá sa perfektný adventný kalendár.


PRIESKUM V KAMENNÝCH PREDAJNIACH

Kým v Čechách stačí zájsť do väčšieho nákupného centra a nebudete vedieť, ktorý kalendár si vybrať, na Slovensku som objavila zatiaľ len niekoľko druhov. Prieskum začal v parfumériach. Vo Fann parfumérii predavačka ani len netušila, že nejaké kozmetické kalendáre existujú. V Marionnaud mali až jeden. Bol od ich privátnej rovnomennej značky a obsahoval výhradné dekoratívnu kozmetiku. Osobne ma nezaujali zvolené odtiene dekoratívky. Podľa letmého pohľadu by som po ňom siahla napríklad vtedy, ak by sa mi na letisku stratila batožina s dekoratívkou. I to by som si však musela dokúpiť ešte make-up. Spôsob, akým predavačky komunikovali, ma tiež ku kúpe nepresvedčil. Ak tento kalendár niekoho zaujal, predáva sa za cca 23 €. Pokiaľ bývate v Bratislave a jej okolí, môžete ešte navštíviť predajne Douglas a NYX. Kalendár Douglas obsahuje miniatúry rôznych značiek, pričom najviac kúskov spadá pod samotnú rovnomennú privátnu značku. Môžete v ňom nájsť dekoratívnú, pleťovú i telovú kozmetiku. Predáva sa za približne 36 € a podľa mňa vyzerá v celku zaujímavo.  V českom e-shope Douglasu vidím aj kalendáre iných značiek, takže je nádej, že by sa mohli dostať i do kamennej predajne v Bratislave. NYX sa podobne ako pred rokom v adventom kalendári zameral na rúže a lesky na pery. Osobne by som 24 produktov na pery spotrebovala strašne strašne dlho a neviem čo by som urobila s odtieňmi, ktoré by mi nesadli. Z tohto dôvodu ma kalendár vôbec nezaujal. Ak však niekto chce zistiť, aký odtieň mu pristane, tak kalendár sa dá kúpiť za cca 59 €. Podľa mňa je to však vysoká suma.


 1 NYX |  2 DOUGLAS |  3 MARIONNAUD

Z drogérií jednoznačne vedie moja obľúbená DM. Môžeme v nej nájsť kalendáre od značiek Nivea, Alverde a ešte má prísť aj Balea. Adventný kalendár Nivea zameraný na telovú starostlivosť sa dá kúpiť za približne 30 €. Produkty sú pomerne veľké, takže priaznivci tejto značky sa určite potešia. Znovu môžeme nájsť adventný kalendár od značky Balea. Po ňom som siahla i pred rokom. Keď som zbežne pozerala produkty, ktoré obsahuje, mám pocit, že z 80 % ide o rovnaké produkty ako minulý rok - vlasová, pleťová, telová starostlivosť, pričom však obaly už nie sú rovnaké ako plné balenia, ale vzhľadovo ich prispôsobili designu kalendára. Chcem vyskúšať niečo nové, takže tento rok po značke Balea nesiahnem, no pred rokom som s kalendárom bola spokojná. Cena je tiež fajn. Dá sa kúpiť za iba 15 €. Čo ma potešilo najviac, dokonca až tak, že už mám tento kalendár doma, je značka Alverde. Cena je síce v porovnaní s Baleou vyššia, no zase sa jedná o prírodnú kozmetiku. Kalendár sa dá kúpiť za približne 20 €. Obsahuje balzamy na pery, telové masla z princezničkovskej limitky, telové mlieka, sprchové šampóny, masky na vlasy, krémy na pleť, masky na pleť. Nerozumiem slnečnicovým semienkam a dvom formičkám z plastu na vykrajovanie cesta, no zvyšok výrobkov ma presvedčil ku kúpe. Ak budete v DM niektorý z kalendárov kupovať, nezabudnite si zľavu za nazbierané body. Pri takýchto sumách sa to oplatí. 
 

  1 BALEA |  2 ALVERDE |  3 NIVEA

To je vlastne všetko čo som zatiaľ objavila. V Bratislave je toho trochu viac, na zvyšku Slovenska trochu menej, no i tak je výber slabý. Možno ešte nejaké značky na Slovensko dorazia, to neviem. Keď si však zadáte na instagrame hastag s adventnými kalendármi v rôznych jazykoch a budete v nemom úžase.

PRIESKUM V E-SHOPOCH

Pátranie ďalej pokračovalo v rôznych e-shopoch. Zamerala som sa iba na tie značky, ktoré ma zaujali cenou, výberom produktov, skúsenosťou so značkou i veľkosťou produktov v kalendári. Zohľadnila som i fakt, aby kalendár zasielali za normálnych podmienok i na Slovensko. Okrem Alverde by som si chcela tento rok vybrať ešte jeden ďalší kúsok a získať tak lepší prehľad o výrobkoch danej značky. Žiaľ i tu sa ukázalo, že slovenské e-shopy zaspali dobu a kalendáre neponúkajú. Netvrdím, že som prešla všetky e-shopy, takže kľudne môžete niektorý e-shop v komentároch odporučiť, no z tých kalendárov, ktoré ma zaujali na Slovensku nie je dostupný pokiaľ viem ani jeden. A ktoré značky ma zaujali?
Clinique prichádza s kalendárom, do ktorého umiestnil svoje najpredávanejšie produkty. O očnom kréme, pep start maskách, či rúžoch tejto značky čítam už veľmi dlho. Možnosť vyskúšať ich v menších baleniach z adventného kalendára je podľa mňa celkom dobrý spôsob ako zistiť, či sú naozaj také úžasné ako sa všade píše. Cena tiež nie je úplne najvyššia a za v prepočte cca 85 € sa podľa mňa oplatí. Clarins prišiel s ponukou pleťovej i telovej starostlivosti, ktorú skombinoval s dekoratívnou kozmetikou. Najväčším pútačom je podľa mňa Beauty Flash Balm v plnom balení. Zvyšné balenia sú už len v cestovnej veľkosti alebo vzorky. Spočiatku som o ňom premýšľala, no nakoniec zavážilo, že Beauty Flash Balm ešte mám a dosť produktov z kalendára som už vyskúšala. Odradilo ma i niekoľko kúskov bižutérie, ktoré do kalendára umiestnili. Takže zrejme siahnem po niečom novom pre mňa nevyskúšanom. Ak vás však zaujal, dá sa objednať za približne 107 €. Upútala ma i prírodná značka Kiehls, s ktorou na rozdiel od Clinique a Clarins nemám absolútne žiadnu skúsenosť. Pri poslednej návšteve Prahy som síce navštívila ich predajňu, no nejako som sa nevedela zorientovať v ponuke. Trochu som tiež bojovala s mojim presvedčením vyhýbať sa produktom od koncernu, pod ktorý Kiehls žiaľ patrí a tak som nekúpila nič. Pri kalendári však znovu váham. Uvidíme ako môj výber dopadne, no zatiaľ sa mi cena cca 75 € za dosť malé balenia zdá dosť. Nádherný kalendár má i estónska značka prírodnej kozmetiky Joik. Balenia v kalendári sú podľa mňa dosť veľké a môžeme v ňom nájsť asi takmer všetky produkty tejto značky. Zatiaľ všetky produkty Joik, ktoré som vyskúšala, boli podľa mňa úžasné zložením i účinkom, takže tento kalendár stojí za zváženie. Dá sa objednať za približne 137 €.

  1 CLARINS  |  2 CLINIQUE  |  3 JOIK  |  4 KIEHLS


ĎALŠIE ADVENTNÉ KALENDÁRE

Kalendárov je tento rok obrovský výber. Kozmetické značky pochopili, že sa na nich dá celkom dobre zarobiť a my ako zákazníci si tiež chceme spraviť radosť. Ešte jedna mala rada. Nedajte sa odradiť tým, ak kalendár nenájdete. Pýtajte sa ne ne. Často sú ešte odložené v sklade ako podpultový tovar. Ak sa chcete pokochať v ďalších pekných kúskov, dávam ešte odkazy na ďalšie články s tématikou adventných kalendárov.


Ktorý kalendár ste si vybrali vy?

Komentáre

  1. Teda už ich majú? Ja dúfam, že konečne tento rok zoženiem aspoň Balea alebo Alverde adventný kalendár. Nikdy na to nemám šťastie stále sú vypredané. A presne ako píšeš, na Slovensko možno dodávajú len zopár kusov ak vôbec. Celkovo sme taký zaspatý trh čo sa týka kozmetiky aj iných vecí, nič sa sem nedováža nič sa tu nepredáva akoby tu ani nikto nežil. Nepáči sa mi ten prístup. Idem radšej hneď do DMky a budem sa pýtať, hádam sa mi pošťastí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano. Ja som kupila vcera. Bol vylozeny v predajni. Minuly rok mi vsak Baleu priniesli zo skladu. Zrejme ju mali pre niekoho odlozenu a poplietli to :-)

      Odstrániť
    2. Dostala som sa k tomu od Alverde, mali už posledné dva kusy a to som kupovala v Bratislave. Ja fakt nechápem čo je na tom poslať do našej krajiny pár kusov naviac.

      Odstrániť
    3. Presne tak. Ak sa uz rozhodli vyrobit adventny kalendar, tak nech vyrobia dostatocny pocet kusov. Ale super, ze ho mas.

      Odstrániť
  2. Ja som u nás v DMke na žiadny nenarazila zatiaľ, bola som sa už 2x rozhliadnuť. Určite by som si vzala Alverde, Balea ma nezaujala, rovnako ako minulý rok. Z iných značiek sa mi páči určite Clinique, ale šancu by som dala aj Joik a u Černé Moory som videla kalendáre The Body Shop a Benefit. Tie vyzerali super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. The Body Shop bol tiez fajn, len neviem kde by som ho u nas kupila. Benefit sa mi az tak nepacil.

      Odstrániť
  3. Na ten Balea sa asi pôjdem pozrieť, vyzerá dosť lákavo. Alverde ma nejako neočaril, ich kozmetika mi zas až tak nevyhovuje :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nikdy jsem si tyhle adventní kalendáře nekupovala, protože mi to přišlo zbytečný, ale docela mě zaujala ta Balea a Douglas, tak uvidíme, uvidíme.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vedia spravit radost. Minuly rok som to ostestovala na znacke Balea.

      Odstrániť
  5. Měla jsem spadeno na ten od Alverde, ale obsah mě absolutně nezaujal. Čekala jsem více dekorativky a nějaké novinky nebo limitky. Ve směs vše už mám vyzkoušené. Škoda nu :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som na tom rovnako, takze ma ani nejak nemrzi, ze som ho na predajni nenasla, zhrabla som len limitky:)

      Odstrániť
  6. PROSIM KDE SA DA OBJEDNAT BALEA ADVENTNY? Ja ho nikdy neustriehnem a vypredá sa...vraj už teraz vypredali....mám info z DM drogerie...už mám toho dosť !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, myslim ze objednat sa neda. Ja som ho minuly rok kupila v madarskej DM, kde ich mali dost. Tak mozno skusit este okolite krajiny.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky