Júlové prázdne obaly

Keď som v júli 2014 začínala s písaním blogu zameraného najmä na recenzie kozmetiky, predpokladala som, že po pol roku zrecenzujem všetky zaujímavé kozmetické kúsky a ďalej nebudem mať o čom písať. Uplynuli už veru tri roky a ja mám skôr opačný problém. Nestíham písať recenzie. Neviem to sama vysvetliť. Hoci si overené a kvalitné kúsky kozmetiky kupujem opakovane, stále si ku mne nájde cestu aj niečo nové, o čom sa oplatí napísať. Toto sú asi skrátka nevysvetliteľné javy blogosféry.  Možno to raz pochopím. Teraz však prejdem k pravidelnej rubrike o spotrebovanej kozmetike. Ako som naznačila v úvode, niektoré kúsky sú v nej posledný krát, niektoré sa opakujú pravidelne.

V júli som spotrebovala 15 kozmetických výrobkov, z čoho 8 spadá do kategórie prírodnej kozmetiky.


Sébium gel moussant Bioderma bol svetlomodrej farby a slabučko voňal cukrom. Penil len slabo. Na odlíčenie a vyčistenie pleti to stačilo, no vzhľadom ná názov penivý som očakávala väčšiu penivosť. Pleť odlíčil dobre. Ak najskôr použijem micelárnu vodu, potrebujem jednu pumpičku gélu. Ak sa odličujem bez micelárky, použijem už dve pumpičky. Oplachoval sa dobre. Pleť nevysušoval. Okrem čistenia a odlíčenia som iný efekt na pleti nepozorovala. Pleť bola v rovnakom stava ako aj pri iných lacnejších odličovacích géloch.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: dobrý

Micelárna voda s aloe vera SO´BIO ETIC pokožku nedráždila , nevysušovala, nevyvolávala žiadne nepríjemné pocity. Očný make-up odličovala priemerne. Často sa stávalo, že po odlíčení ešte zostalo trochu maskary na očiach. Preto som ju na oči veľmi nepoužívala. Micelárku som používala na prvotné odlíčenie make-upu. Na vatový tampón som si naliala potrebné množstvo micelárnej vody, zotrela líčenie a následne dočistila gélom alebo mydlom. Odličovaciu schopnosť by som označila ako dobrú. Rozhodne lepšiu ako mala micelárka Biopha, ktorá make-up vlastne skôr len rozmazala, no zase o niečo horšiu ako micelárky Bioderma. 
Cena: cca 9 €
Celkové hodnotenie: výborná

Rozmarínové vlasové tonikum Weleda malo absolútne nepraktický obal. Preto som ho preliala do rozprašovača od deodorantu Alverde. Vôňa bola jemná, s dominanciou rozmarínu. Vlasy boli po aplikácií tonika jemne schlpené a ťažšie sa upravovali. Aby som bola objektívna, myslím, že za to môže aplikácia pomocou rozprašovača a ak by som tonikum aplikovala z pôvodného obalu, tento problém by som nepozorovala. U tonika oceňujem, že zmierňovalo a predchádzalo svrbeniu vlasovej pokožky. Musela som však dávať pozor, aby som ho aplikovala hneď po začiatku svrbenia. Ak som si pokožku už poškrabala, alkohol, ktorý je na druhom mieste v zložení pálil. Kombinácia výživového doplnku, tonika, väčší príjem vitamínov z čerstvého ovocia a zeleniny sa začali prejavovať po približne dvoch mesiacoch a vypadávanie vlasov sa zmiernilo na únosnú hranicu. Úplne sa však nezastavilo. Moje dojmy z tonika rozpačité. Na jednej strane oceňujem, že ide o bezoplachový prostriedok, ktorý je možné použiť kedykoľvek počas dňa. Na druhej strane je nepraktický obal.
Cena: cca 10 €
Celkové hodnotenie: dobré


Premasťujúci ochranný krém na ruky Indulona má ešte starý obal a je z mojich kozmetických zásob na horšie časti. Po modrej Indulone siaham, keď sú ruky v naozaj zlom stave a toto je jediné čo im pomôže. Vôňa je jemná, hydratácia vysoká, krém dlhšie vsakuje a ruky zostávajú mastnejšie. Preto ho používam najmä pred spánkom. Už som si zadovážila ďalšie balenie. V Lidli sa momentálne nachádza v milých retro obaloch.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: výborná

Krém na opaľovanie pre deti s SPF 50 Cien poskytoval vysokú ochranu pred slnečným žiarením. Počas jeho používania ma nespálilo. Vôňa bola jemná. Rozotieral sa podobne ako väčšina opaľovacích krémoch. Nebolo to zlé, no viem si predstaviť aj lepšie. Pokožka zostávala jemne mastná. Pri fyzickej aktivite, keď sa človek potil, sa uvoľňoval aj opaľovací krém. Na opierke v aute zanechával otlačky. Skôr by som ho odporučila k vode ako na turistiku.
Cena: cca 2 €
Celkové hodnotenie: dobrý


Auquasource gel BIOTHERM mal gélovitú konzistenciu a slabučkú príjemnú vôňu. Vsakoval rýchlo. Možno pol minúty registrujem ešte trochu lepkavý pocit, ktorý neskôr zmizne. Pleť zostávala vyhladená ako po použití silikónovej podkladovej bázy. Tých silikónov nakoniec aj obsahoval vcelku dosť. Hydratačné schopnosti hodnotím ako klasiku. Skrátka nič výnimočné, čo by nedokázalo iné sérum alebo krém. Problémom sa však ukázalo upchávanie pórov. Prestala som ho teda používať na tvár, kde sklony k upchávaniu pórov rozhodne vzhľadom na zmiešanú pleť mám. Gél som začala používať na dekolt, kde mám pokožku normálnu a s upchávaním pórov problémy nemávam. Rovnaká situácia sa však ukázala aj na tejto časti tela. Aby som krém minula, používam ho na hydratáciu uši. Tie mávam často suché, takže hydratácia sa hodí. Póry sa neupchávajú, no že by som pozorovala nejakú extra dávku hydratácie, tiež nemôžem povedať. Ďalšie balenie teda rozhodne nepotrebujem.
Cena: cca 18 €
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci

Kosatcový hydratačný krém Weleda si kupujem opakovane. Krém príjemne vonia.Vôňa je totožná s vôňou nočného krému z rovnakej rady. Je pomerne silná, ale po nanesení krému na pleť vyprchá. Krém je hutnejší, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou. Dobre sa znáša s make-upom, pleť regeneruje a hydratuje. Pleť sa pri používaní krému menej mastila. Krém si kupujem do zásoby pri každej ceste do drogérie Muller. Ceny za kozmetiku Weleda sú totiž v Nemecku dosť nižšie ako na Slovensku.
Cena: cca 13 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Očný krém proti vráskam Hyal-Urea Eucerin je v obale s praktickým aplikátorom. Pomocou neho si vieme vytlačiť potrebné množstvo krému. Krém je bielej farby a necítiť z neho žiadnu arómu. Patrí k hutnejším krémom, no rozotiera sa a vsakuje dobre. Očné okolie nedráždi, rozumie si aj s make-upom. S mojim zimným problémom - suchým očným okolím si poradil výborne. Očné okolie bolo pekne hydratované a nemala som problém so striedaním teplôt. Používala som ho ďalej i na jar a v lete a rovnako som s nim bola spokojná aj v týchto ročných obdobiach. Sľubované vypĺňanie vrások som si veľmi nevšimla. Nemyslím si však, že to niektoré krémy dokážu. Skôr ich beriem ako prostriedok na predcházanie vzniku vrások a to sa dá zhodnotiť len veľmi ťažko a po dlhom období. Hydratuje však skvele.
Cena: cca 18 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších


Make-up hd liquid coverage foundation Catrice vyraďujem po týždni až dvoch používania. Make-up mal peknú svetlú farbu, dobre sa rozotieral, pleť vyhladzoval. Vydržal počas celej pracovnej doby. Bol pomerne silno parfumovany. Mohlo by sa zdať, že ide o fajn make-up z drogérie za dobrú cenu. Po týždni používania som si však všimla, že sa mi dosť upchali póry. Upchaté póry prešli do dosť škaredého akné, ktoré som si dávala do poriadku ďalšie tri týždne. Ďakujem pekne, ale neprosím. Vzhľadom na to, že na make-up som čítala čisto pozitívne rezenzie, tak sama tomu celkom nerozumiem.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: pre moju pleť nevyhovujúci

Fond de teint SO´BIO ETIC dostal šanci pomerne veľa, no tiež ho vyraďujem nespotrebovaný. Najsvetlejší odtieň 02 rose discret zodpovedá svojmu názvu. Je krásny svetlý, s podtónom do ružova. Farebne mojej pokožke skvele sedí. Po mnohých pokusoch som prišla na to, že najlepšie rozotieranie make-upu pôjde tak, že ho vďobkávam pomocou beauty hubky. Krytie je stredné. Výdrž je dosť krátka. Make-up dá v dobrom stave tak dve - tri hodinky, čo je dosť málo. Priznám sa, že v práci som ho nemala ani raz. Dávam si ho vo voľné dni, keď idem von na prechádzku, kávu, nákupy. Po uvedenom čase sa zvýraznia póry a začne sa po tvári akoby presúvať. Samozrejmosťou je, že chýba vyhladenie. Ide o prírodný produkt bez silikónov, takže vyhladenie pleti som ani nečakala. Plusom je, že neupcháva póry a nespôsobuje na pleti nejaké problémy.
Cena: cca 14 €
Celkové hodnotenie: priemerný


Kompaktný púder Terra Naturi má pekné, vkusné, praktické. To sa často nevidí. Samotný púder sa dobre naberá na štetec. Trošičku práši. V porovnaní s ním, púder Alverde neprášil ale zase sa horšie naberal na štetec. Terra Naturi poskytuje slabšie krytie a s tým súvisí, že jemne mení farbu make-upu. Nie je transparentný, takže treba venovať pozornosť výberu odtieňa. Neobsahuje silikóny, takže pleť nevyhladzuje. So zmatnením som relatívne spokojná. Pleť vydrží matná približne štyri hodiny a potom treba pleť prepúdrovať. Kvalitou, cenou a účinkom by som ho prirovnala k púdru od Alverde. Mňa rozhode zaujal. Problémom je akurát dostupnosť na Slovensku.
Cena: cca 3,80 €
Celkové hodnotenie: výborný
Maska na problematickú pleť s ingredienciami z Mŕtveho mora Balea je výborným kúskom. Na pleti síce trochu štípe, no dá sa to vydržať. Obsahuje predsa soľ. Oplachuje sa dobre. Po opláchnutí bola pleť napnutá, rozjasnená, dokonca dokázala z veľkej časti vyčistiť upchaté póry. Balenie vydrží na dve použitia.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: výborná
Balzám na pery coconut milk EOS má pekný originálny obal. Ak sa však časť balzamu minie, začne byť aplikácia mierne nepraktická. Verziu coconut milk by som označila z tých EOS balzamov, ktoré som skúšala, ako najviac hydratačnú. Na zimu to však i tak nestačí. Je to fajn prírodný balzam, ktorý si všetci kupujeme práve kvôli obalu. Nevylučujem, že v budúcnosti si ešte nejaký EOS zadovážim, teraz si však od nich dávam na nejaký čas prestávku.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: dobrý
Talasso-scrub Collistar je druh soľného peelignu, ktorý okrem morskej soli obsahuje aj viacero esenciálnych olejov. Zrniečka soli majú strednú hrúbku a peelinguje sa s nim dobre. Vôňa je výrazná s dominanciou citrusov. Po osprchovaní na pokožke zostáva olejová vrstva a ošetrenie telovým mliekom už nie je potrebné. Nevýhodou je, že ak máte na tele škrabanec alebo ranku, soľ v peelingu bude trochu páliť.
Cena: cca 8 €
Celkové hodnotenie: výborný
Tuhý deodorant chladivý vánok Navia ma univerzálnu vôňu vhodnú pre mužov i pre ženy. Obsahuje kamenec, takže okrem deodoračného účinku pôsobí aj ako mierny antiperspirant. Ja som bola z jeho účinkami spokojná. Pot nebolo cítiť vôbec počas celého dňa a potila som sa menej ako pri použití iných deodorantov. Nanášal sa dobre a na oblečení nenechával fľaky. Výhradu mám iba voči obalu. Závit treba otáčať do opačnej strany ako sme zvyknutý a po spotrebovaní vyčnievajúcej časti deorantu zostane v závite ešte pomerne dosť hmoty. Tu treba potom naberať prstami, pričom z prstov sa ťažšie umýva. Aktuálne používam už druhé balenie.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: výborný
 V júli som spotrebovala kozmetiku v celkovej hodnote 127,80 €. Po odrátaní zliav a spoluprác sú reálne náklady 119 €.
Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Kosatcový krém od Weledy mám moc ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež mám ten make-up od Catrice a ja som fakt spokojná. Aj odtieň mi sedí čo som prekvapená, lebo mi príde viac dožlta. Zhoršenie stavu pleti som si počas jeho používania nevšimla, ale tak každá sme iná. Jediné, čo sa mi zdá, je že pre mastnejší typ pleti sa viac hodí v zime. Na letné obdobie si ho skrátka vždy musím púdrovať a počas dňa aj odmastiť papierikmi.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já jsem až po delší době zpozorovala, že je EOS přírodní. Stále váhám nad koupí. Většina totiž píše, že je hydratace nic moc.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Och, mrzí ma stále, že si s Catrice makeupom mala takú zlú skúsenosť. Moja pleť naňho reaguje normálne a nevšimla som si žiadne zhoršenie (okrem toho tradičného mesačného). Zaujal ma ešte Collistar peeling, tie esenciálne oleje znejú veľmi dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mam rada eos a balea masky. Jinak ja mam poraad ten problem co pisses v uvodu. Pouzivam desne maloo veci a musim se oobcas nutit. Jsem lina si i odlicit oblicej takk se radsi nenallicim ani :D hruza.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. super článok, skvelé typy, skúšala som asi len dve... ale vďak za typ, vyskúšam ich viac! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tonikum na vlasy mi nesedlo :( vlasy jsem měla zplihlé a strašně mastné :( to dávkování mě též štvalo. Pudr TN jsem si koupila, ale ještě jsem ho nevyzkoušela. Můj nej je od Alterry.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten Catrice makeup mám taky, ale nemám ho tolik ozkoušenej jako ty. Jsem totiž až moc líná na to se malovat, takže jsem líčidla neviděla asi poslední dva měsíce a půl :DD Ale když jsem ho zkoušela, tak je pravda, že je na pleti moc příjemnej. Mně pro změnu zas masky od Balea vůbec nesedí. Pálí, mám po nich zarudlou pleť a jsou hrozně nepříjemný.

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokial mas dobru plet, tak nie je potrebne pouzivat make-up. Balea maska spociatku pali aj mna, ale plet pekne cisti, takze jej to odpustim :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky