SO´BIO ETIC | Make-up alebo BB krém?

Celé minulé leto som šla na vlne bb krému od značky SO´BIO ETIC. Bol úžasný. Prírodný, stredne krycí, s obstojnou výdržou. Nejaká tá výhrada bola akurát k odtieňu, ktorý mál neutrálny podtón a farebne mi sedel len počas jari a leta. Keď som si chcela objednať ďalšie balenie, bol v slovenských e-shopoch beznádejne vypredaný. To ma prinútilo zavítať na stránke Ecco-Verde. A tu som len pozerala na ich obrovskú ponuku výrobkov SO´BIO ETIC. Z toľkej ponuky som si ani nevedela vybrať. Nakoniec to dopadlo tak, že namiesto osvedčeného bb krému som si do nákupného košíka pridala make-up. A ako to dopadlo? To sa dozviete v dnešnej recenzií.


Fond de teint SO´BIO ETIC sľubuje hydratáciu, stredné krytie, ochranu pokožky pred UV žiarením a obsah bez silikónov a parabénov. V ponuke je v troch odtieňoch: 02 rose discret, 03 beige dore, 04 sable chaud. V množstve 30 ml predáva za cca 14 €. Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria benzyl salicylate, ktorý môže spôsobovať citlivejšej pokožke alergické reakcie.


SO´BiO etic: fond de teint
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
triticum spelta seed water
pšeničná voda
starostlivosť o pokožku
glycerin
glycerín
účinná zložka, viaže vodu
oleyl erucate

premasťuje
caprylic/capric triglyceride
kaprylové činidlo
starostlivosť o pokožku, premasťuje
simmondsia chinensis oil
jojobový olej
starostlivosť o pokožku
hexyldecanol

olejová zložka
hexyldecyl laurate

starostlivosť o pokožku
butyrospermum parkii butter
bambucké maslo
starostlivosť o pokožku
cetearyl olivate

olivový emulgátor
sorbitan olivate

olivový emulgátor
glyceryl stearate citrate

emulgátor, premasťuje
polyglyceryl-3 stearate

emulgátor
silica
kyselina kremičitá
želirujúci prostriedok
benzyl alcohol

konzervant, rozpúšťadlo, vonná látka
hydrogenated lecithin
hydrogenovaný lecitin
koemulgátor
oryza sativa powder
ryžový prášok
súčasť púdrov, zlepšuje konzistenciu
parfum

vonné zložky
avena sativa kernel extract
extrakt z ovsa
stabilizátor, základ púdrov
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
helianthus annuus seed oil
slnečnicový olej
starostlivosť o pokožku
dehydroacetic acid

starostlivosť o pokožku
sodium hydroxide
hydroxid sodný
úprava ph
benzyl salicylate

vonná látka
sodium benzoate

konzervant
limonene

vonná zložka
+/- CI 77891, CI 77492, mica, CI 77491, CI 77499

farbivá



Hodnotenie a opis vlastností make-upu zodpovedá mojej zmiešanej pleti. Odtieň som vyberala naslepo, bez vyskúšania vzorky. Zvolila som najsvetlejší 02 rose discret. Zodpovedá svojmu názvu. Je krásny svetlý, s podtónom do ružova. Farebne mojej pokožke skvele sedí. Lepšie ako spomínaný bb krém, ktorý som mala síce v najsvetlejšom odtieni 01 beige nude, no bol tmavší. Orieškom bolo prísť na spôsob ako make-up rozotrieť. Absolútne neodporúčam ruky, či štetec. Vtedy make-up dosť výrazne zvýrazňuje póry a na pleti veľmi zle sedí. Po mnohých pokusoch som prišla na to, že najlepšie to pôjde tak, že ho vďobkávam pomocou beauty hubky. Zrejme aj preto na Ecco-verde odporúčajú spolu s make-upom i nákup beauty hubky. To som si všimla ale až teraz pri písaní recenzie. Krytie je stredné. Výdrž je dosť krátka. Make-up dá v dobrom stave tak dve - tri hodinky, čo je dosť málo. Priznám sa, že v práci som ho nemala ani raz. Dávam si ho vo voľné dni, keď idem von na prechádzku, kávu, nákupy. Po uvedenom čase sa zvýraznia póry a začne sa po tvári akoby presúvať. Samozrejmosťou je, že chýba vyhladenie. Ide o prírodný produkt bez silikónov, takže vyhladenie pleti som ani nečakala. Plusom je, že neupcháva póry a nespôsobuje na pleti nejaké problémy. Pumpička klasickej tube mi príde tiež zbytočná.
Ak by som ho mala porovnať s bb krémom rovnakej značky, tak musím povedať, že som vybrala zle. Make-up má síce lepší odtieň ako bb krém, no v ostatných vlastnostiach mu nesiaha ako sa hovorí ani po päty. Napadá mi ešte riešenie zmiešavať bb krém s make-upom na dostiahnutie lepšieho odtieňa, no keďže momentálne bb krém nemám, nemôžem do vyskúšať.

plusy:
  • väčší výber odtieňov ako pri bb kréme
  • prírodný produkt
  • ochranný faktor
  • stredné krytie
mínusy:
  • problematické nanášanie
  • krátka výdrž
  • dostupnosť
Celkové hodnotenie: priemerný produkt

Skúšali ste už nejaké výrobky od francúzskej značky SO´BIO ETIC?

Komentáre

  1. Od této značky jsem zatím nic neměla a ani jsem o ní moc nevěděla

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podľa tvojej recenzie asi ozaj nie je čo vychvaľovať ale vieš čo? Aspoň si vyskúšala a vieš že svojho BB krému sa nemáš vzdávať. Veľakrát mám takú túžbu kúpiť a skúšať niečo nové, niekedy vyjde niekedy mám chuť to hodiť do koša. Ale najprv to na blogu aspoň zhejtujem keď už nič a až tak vyhodím :D
    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sama som prekvepena, ze to tak dopadlo. Zvycasne zvyknu byt bb kremy horsie ako make-upy. Preto po dobrej skusenosti s bb, som od make-upu cakala priam zazrak. Skoda.

      Odstrániť
  3. O značke som ešte nepočula, ale veľmi ma zaujal obal :) Na fotke vyzerá ako celkom malé balenie, ale páči sa mi pumpička ako aplikátor. Ja momentálne používam len korektor, no prírodný make-up som ešte ani neskúšala :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak o tejto značke som ešte nemala možnosť počuť a nie to ešte vyskúšať, ale mám rada bio produkty, takže si idem zistiť viac! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mam dobru skusenost s bb kremom a micelarnou vodou. Priemerne hodnotim ocny krem. No a make-up sa im velmi nepodaril. Dobre recenzie citavam aj na tvarenky a ocne tiene.

      Odstrániť
  5. Tak ako sa hovori, 100 ludi 100 chuti :) Ja ho mam objednavala som si ho z Ciech a som velmi spokojna. Tiez mi lepsie sedi odtien ako bb krem, ale v pohode mi vydrzi cely den. Akurat mi rychlejsie zmastneje tzona pocas dna, ale to pri vacsine make upov, takze to nejak neriesim a vzdy mam po ruke odmastovacie papieriky. A mam aj ocne tiene take fialkove od sobio etic a s nimi az taka spokojna nie som, pigmentacia by mohla byt lepsia a vydrz je tiez slaba, nevydrzia cely den.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky