Taká menšia odysea | časť VI.

Prípravky proti poteniu sa na mojej kozmetickej poličke často striedajú. Len málokedy sa k nejakému kúsku vrátim. Je to jednak kvôli obrovskej ponuke deodorantov a antiperspirantov, z ktorých si možno vyberať a jednak tiež kvôli tomu, že stále dúfam v nájdenie ideálneho prípravku riešiaceho potenie. Napíšem rovno, že ten ideálny som stále nenašla, no kúsky od značiek Navia, Alverde a Nivea určite zaujmú.


Krémový deodorant Ranná rosa od značky Navia som si obľúbila a zároveň mi liezol strašne na nervy. Toto tvrdenie si možno trochu protirečí, no závisí od obdobia, kedy ho používate. Počas chladnejších dní som ho mala vcelku rada. Konzistenciou pripomínal tuhý krém, dobre sa nanášal, rozotieral a príjemné voňal. Poteniu nezabraňoval vôbec a zápachu bránil približne štyri hodiny. Potom bolo potrebná opätovná aplikácia. Malé praktické balenie však umožňovalo nosenie v kabelke, takže s tým nebol až taký problém. Akonáhle teploty na teplomery prekročili dvadsiatku, deodorant prešiel do tekutého stavu. Doslova sa lial. Aplikácia sa stala nepraktickou a aj obal bol celý zapatlaný od oleja. Prenášanie v kabelke teda neprichádzalo do úvahy. Počas leta by pokojne mohol byť v obale s guľôčkovým aplikátorom. Na oblečenie sa bežne neotláča a nenecháva fľaky. Pozor však ak sa počas dňa potrebujete prezliecť. Pri prezliekaní najmä na tmavom oblečení môže nechať šmuhy. Cenou patrí k drahším deodorantom. V množstve 30 ml sa predáva za približne 7 €. Ak sa zaujímate aj o zloženie, nájdete iba pekné prírodné zložky ako sú marantha arundinacea root extract, cocos nucifera oil, mangifera indica seed butter, butyrospermum parkii butter, tocopherol, pelargonium graveolens oil, litsea cubea oil, lavandula angustifolia oil, citrus bergamia oil, citral, limonenem linalool, geraniol, citronellol. Podľa zloženia by deodorant mohol zaujať ľudí, ktorým nevyhovuje sóda v prírodných deodorantoch. Treba však zvážiť ročné obdobie, kedy ho budete používať. Jeseň a zima sú pre tento deodorant ako stvorené. Na jar a v lete by som siahla radšej po niečom inom.


Deo rozprašovač s vôňou zeleného čaju a agavé Alverde blogerky v recenziách ospevujú alebo očierňujú. Ja mám deodoranty Alverde v rozprašovači veľmi rada. Záleží však čo od nich očakávate. Rozhodne nie sú vhodné do práce. Také silné nie sú. Ak však chcete iba osvieženie po návrate z práce, tak na presne takéto použitie sú fajn. Obaly z nich si odkladám. Praktický sklenený obal s rozpašovačom sa dá použiť na všetko možné. Napríklad teraz som si do jedného takého obalu preliala vlasové tonikum od Weledy, lebo ten pôvodný obal bol skrátka nepraktický. O tom však bude samostatná recenzia. Cena Alverde deodorantov je tiež priaznivá. Predávajú sa za približne 3 € v drogérií DM. Majú certifikát prírodnej kozmetiky NATRUE  a konkrétne tento kúsok je vyrobený z alcohol, aqua, triethyl citrate, parfum, camellia sinensis leaf extract, agave tequilana leaf extract, glycerin, polyglyceryl-10 laurate, alcohol, citric acid, linalool, geraniol, limonene, benzyl alcohol, benzyl salicylate, farnesol, citronellol, citral.


Kým v zime som siahala výlučne po prírodných deodorantoch, s príchodom leta však siahnem už aj po klasických antiperspirantoch. Znovu som začala používať antiperspirant Nivea - protect & care with Nivea creme ingredients, o ktorom som na blogu písala ešte v novembri. Keďže sa na mojej skúsenosti s nim nič nezmenilo, vložím len odkaz na staršiu recenziu.



Ak vás téma zaujíma, možete sa pozrieť aj na predchádzajúce časti tejto série článkov o (ne)potení: klik .Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Ja prave teraz pouzivam tuto Naviu, ale tuhu a dost mi vyhovuje. A aby som nemusela nosit so sebou a tym padom obavat sa, ci sa neroztopi, tak som to vyriesila tak, ze v praci mam urtekram gulicku, keby trebalo obnovit a pripadne teda aj zobrat so sebou inam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiez teraz zacala pouzivat tuhu verziu. Ma odlisne zlozenie a teda tuha verzia sa mi neroztápa. Obsahuje vsak aj kamenec, co nemusi kazdemu vyhovovat. Kazdopadne tuha verzia sa mi paci viac.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky