Čo dokáže kolagénové sérum?

Kozmetické sérum predstavuje nadštandard v pleťovej starostlivosti. Pleťové séra zvyčajne obsahujú vyššiu koncentráciu účinných látok a majú schopnosť prenikať hlbšie do pokožky. Ak ho použijeme, mali by sme na pleti pozorovať viditeľný účinok. Séra sa väčšinou nanášajú pod pleťový krém. V prípade prírodnej kozmetiky však nastáva menší problém. Väčšina prírodných sér, s ktorými som sa stretla, je založené na olejovom základe. Vlastne je to skôr zmes rôznych účinných olejov, po ktorých je pleť mastnejšia. Následné použitie krému, prípadne make-upu je značne problematické až nemožné. Z tohto dôvodu som bola zvedavá na použitie a účinky hydratačného kolagénového séra od Dulcie, ktoré konzistenciou pripomína ľahučký krém a použitím sa podobá klasickým séram, na ktoré bez problémov môžeme naniesť pleťový krém, či make-up.


Hydratačné pleťové sérum - kolagén od značky Dulcia má podľa popisu podporovať hydratáciu pleti a dodávať jej svieži a mladistvý vzhľad. To má zabezpečiť najmä kolagén, ktorý tvorí 10 % séra. Do séra je pridaný v podobe rozpustného kolagénu (soluble collagen), ktorý sa pripravuje naštiepením veľkej molekuly kolagénu morského pôvodu. Fragmenty, ktoré prechádzajú do pokožky sa stávajú stavebným prvkom kolagénu, ktorý sa prirodzene vyskytuje v koži. Účinky kolagénu podporuje ešte skvelá ružová voda, rastlinné oleje, vitamíny E a F. Väčšina zložiek séra pochádza z bioprodukcie. Neobsahuje žiadne komedónne látky, takže je určený pre všetky druhy pleti. Masnejšia pleť si vystačí s použitím samotného séra bez krému. Majiteľky normálnej a suchej pleti po nanesení séra ešte použijú pleťový krém. Balenie vo veľkosti 15 ml sa predáva za približne 12 €.

DULCIA natural: hydratačné pleťové sérum kolagén
INCI:
Popis:
rosa damascena flower water
ružová voda
rozpúšťadlo, hydratačné a antibakteriálne účinky, starostlivosť o pokožku
sclerocarya birrea seed oil
marulový olej
starostlivosť o pokožku
squalane
skvalén
olej, starostlivosť o pokožku
aloe barbadensis leaf extract
extrakt z aloe
upokojuje, regeneruje
cetearyl olivate

olivový emulgátor
sorbitan olivate

olivový emulgátor
soluble collagen
rozpustný kolagén
účinná zložka
tocopherol
vitamín E
antioxidant, predlžuje trvanlivosť
linoleic acid
kyselina linolová (vitamín F)
starostlivosť o pokožku


zmäkčovadlo
cymbopogon martini (palmarosa) oil
palmoružový olej
starostlivosť o pokožku
lavandula angustifolia flower oil
levanduľový olej
starostlivosť o pokožu


Balenie je naozaj maličké. V takej veľkosti sa väčšinou predávajú očné krémy. Mne vystačilo na jednomesačnú kúru. Škoda, že Dulcia  zatiaľ neponúka aj väčšie balenie. Po pozitívnej skúsenosti určite siahnem po ďalšom kúsku a tak by som rovno brala väčší objem. Sérum má jemnú textúru, ktorá okamžite vsakuje do pleti. Vôňa je slabučká, príjemná. Pleť po nanesení séra zostáva zamatovo jemná. Keďže pri večernej starostlivosti uprednostňujem oleje, séru som vyhradila priestor v raňajšej rutine. Mojej zmiešanej pleti vyhovovalo použitie samotného séra bez krému i kombinácia s pleťovým krémom. Pri nanesení make-upu tiež nespôsobovalo žiadne problémy. Pleť bola po použití séra dostatočne hydratovaná, vyhladená, zamatovo jemná. Efekt by som prirovnala ku konvenčným krémom s obsahom silikónov. Tu však na rozdiel od prípravkov s obsahom silikónov nedochádzalo k upchávaniu pórov a zhoršovaniu stavu pleti. Na pleti sa nevyskytovali žiadne suché miesta a šupinky, ako sa to zvykne na prechode ročných období stávať. Z mojej strany môžem hovoriť o absolútnej spokojnosti a určite po tomto sére siahnem aj v budúcnosti.


plusy:
  • pleť je hydratovaná, vyhladená, zamatovo jemná
  • jemná krémova konzistencia
  • recyklovateľný obal
  • prírodná kozmetika
  • dá sa použiť samostatne i v kombinácií s krémom
  • dobrý podklad pod make-up
  • vhodný pre všetky typy pleti
mínusy:
  • predáva sa iba v 15 ml balení
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších

Máte skúsenosť s výrobkami s obsahom kolagénu?

Ďakujem e-shopu Krásna každý deň za poskytnutnutie výrobku na zrecenzovanie.

Komentáre

  1. Pleťové séra sú super a ozaj vidno tie účinky na pleť. Toto sérum od Dulcie nepoznám a škoda, že ho majú len v malom balení. ja používam Séra od Estee Lauder a nedám na ne dopustiť.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Estee Lauder je teda v inej cenovej kategórií. To by ma asi nahnevalo ak by za tie peniaze nebol vidiet vysledok :-) .Ja som od tej značky skúšala iba dekoratívku.

      Odstrániť
  2. Akorát mi sérum zase došlo, mám nyní jiné,ale časem se k tomuto rozhodně vrátím, jsem s ním spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po čase sa k nemu tiež chcem vrátiť. Je to vyborny kusok.

      Odstrániť
  3. Vyzerá dobre, ja mám stále takú malú vzorku séra od Biodermy z radu Hydrabio. Vcelku sa mi páči, ale obsah silikónov cítim už pri nanášaní. Do pleti sa našťastie vstrebe rýchlo. A vďaka za tip s tou rannou rutinou, takto som sérum ešte neskúšala, ale skúsim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hydrabio od Biodermy som mala v dvoch baleniach. Z prveho balenia som bola nadsena. Neskor som zacala pouzivat prirodnu kozmetiku bez silikov a pri druhom baleni, mi uz ten silikonovy pocit vadil. Ked viem, ze sa to da hydratacia a hladka plet dosiahnut aj prirodnou cestou, tretie balenie Hydrabia uz neplanujem skusat :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky