Porovnanie | čistiace peny Alverde

K výrobkom, ktoré si kupujem stále znovu a znovu rozhodne patrí pena na odličovanie pleti od značky Alverde. Pred časom zmenila obal, no zloženie našťastie zostalo rovnaké. Pribudla k nej však verzia určená na citlivú pleť. Samozrejme, že som ich obe vložila do nákupného košíka a dnes si môžete prečítať čím sa vlastne obe verzie od seba odlišujú.


Obal: Oba výrobky majú obal v sviežich jarných farbách. Z hľadiska materiálov ide o pevný plast, ktorý se nedeformuje, nálepky s etiketou sa neodliepajú. Pumpička, ktorá vytvára a dávkuje penu je praktická, nekazí sa.
Hodnotenie: obe peny získavajú po 1 bode

Vôňa: Pena na normálnu a zmiešanú pleť vonia sviežou príjemnom vôňou, v ktorej sa mieša limetka s jablkom. Určite sa bude páčiť fanúšikom citrusových vôni. U peny na citlivú pleť je intenzita vône oveľa slabšia, no slabý podtón citrusov sa v nej rozoznať dá.
Hodnotenie: 1 bod pre penu na normálnu a zmiešanú pleť (som fanúšik citrusových vôni)

Penivosť: Obe peny vytvárajú bohatú stabilnú penu bielej farby. Na odlíčenie tváre stačí jedno stlačenie pumpičky.
Hodnotenie: obe peny získavajú po 1 bode

Čistiaca schopnosť: Peny si ľahko poradia s očným make-upom i s klasickým make-upom na tvári. Pleť nedráždia, extrémne nevysušujú.
Hodnotenie: obe peny získavajú po 1 bode
 
Cena a dostupnosť: Peny sa dajú zakúpiť v DM drogériách za cenu troch eur.
Hodnotenie: obe peny získavajú po 1 bode

Certifikáty: Oba výrobky spĺňajú kritéria certifikátu prírodnej kozmetiky NATRUE.
Hodnotenie: obe peny získavajú po 1 bode

Zloženie: Zložením sa oba výrobky veľmi podobajú. Prvých päť položiek v zložení, ktorých je vo výrobku najväčší objem, je prakticky totožných. V strede INCI vidíme rozdiel v rastlinných extraktoch, podľa ktorých sú peny zároveň aj pomenované. A ku koncu zoznamu vidíme znovu takmer rovnaké látky, s menšími odlišnosťami. Ja som peny používala na mojej zmiešanej pleti, takže takejto pleti zloženie oboch vyhovuje. Vynára sa však otázka, či zmena niekoľkých extraktov v strede zoznamu stačí na to, aby bola spokojná aj citlivá pleť. Myslím si však skôr, že pre citlivú pleť denaturovaný alkohol a tenzidy nie sú tým pravým.
Hodnotenie: 1 bod pre penu na normálnu a zmiešanú pleť
 

Záver: Suma sumárum v tomto porovnaní zvíťazila pena určená na normálnu a zmiešanú pleť a to konkrétne 7 : 5. Ak ste skúšali limetkovo-jablkovú verziu a vadila vám vôňa, tak s variantou hamamelis-kamilky by to mohlo byť lepšie. Ak vám niektorá verzia pleť vysušovala, tak podobné to bude podľa mňa aj s druhou variantou peny. A ak máte citlivú pleť, tak skúste na odličovanie radšej iný výrobok. Toto sú podľa mňa výrobky ideálne na pleť normálnu, zmiešanú a mastnú. Ja osobne pri zostávam aj naďalej pri mojej obľúbenej limetkovo-jablkovej verzií.

Máte skúsenosť s niektorou z nich?

Komentáre

  1. Tak toto jsem ještě nezkoušela, děkuju za tip! Lákají mě obě dvě :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pěnu s měsíčkem používám a jsem s ní spokojená.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěnu s měsíčkem používám a jsem s ní spokojená.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Obe vyzerajú veľmi dobre, nedávno som si ich pozerala v DMke a nevedala som sa rozhodnúť. Ale asi klasicky zvíťazí tá na normálnu a zmiešanú pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Rada by som nejakú v blízkej dobe vyskúšala :) Viac ma zaujala tá na normálnu a zmiešanú pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja mám doma tú jablkovú,ale mám pocit,že je až príliš jemná.som zvyknutá,že mi pena zlahka stiahne pory,tu necitim nič.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja mam tu s rumancekom.Zaujala ma lebo obsahuje aj sladke drievko a zlaty dazd( az teraz som prisla na to,ze je to hamamel :D). Krasne vonia,dobre cisti,len teraz po dlhsom case zacina plet vysusovat...podla mna je penu dobre pouzivat vecer s rano nejake plet.mlieko napr.Alverde s ruzou.. inak cenovo je super, zlozenie moze byt a co je best?? To ze je vegan a netestovana na zvieratkach (Dúfam ze fakt ) :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky