Februárové prázdne obaly

Po januári, keď som spotrebovala rekordné množstvo výrobkov, som ani nečakala, že sa nejaké tie obaly nazbierajú aj do februárového článku. Čuduj sa svet, niečo sa minulo aj vo februári a hoci objemovo ide o menšie balenia, počtom kusov ich je dosť.

Vo februári sa som minula celkovo 14 kusov, z čoho na prírodnú kozmetiku pripadlo 6 výrobkov.


Sisley Izia edp je našťastie len vzorka, ktorú som dostala k nákupu. Použila som ju iba raz a aj vám odporúčam sa jej vyhnúť. Vôňa bola spočiatku pomerne výrazná, púdrová. Nebol to môj štýl, ale vzhľadom na to, že ide len o vzorku, by som ju bola bez problémov minula. Po pol hodine však vôňa vyprchala a objavil sa strašný pach. Prirovnala by som to asi k toluénu. Ledva som v ten deň vydržala v práci a doma šlo oblečenie rovno do pračky. Je možné, že ide iba o chybnú vzorku, no docielili to, že po plnom balení určite nesiahnem. A neviem či vôbec dám šancu aj značke.


Masť s mandľovým olejom Excipial mi predpísal doktor na popraskané kútiky. Samozrejme, že mi s nimi nepomohla a pri čítaní príbalového letáku som sa dočítala, že na kútiky ani nie je určená. Prečo mi teda bola predpísaná tuší asi len dotyčný doktor. Ako však vidíte spotrebovala som ju ako variantu telového masla. Ak by mal výrobok krajší obal a firma by poslala pár krémov blogerkám, mal by tento výrobok potenciál stať sa objavom roka 2017. Masť je bielej farby a jemnej vône. Dobre sa rozotiera. Vsakuje pomaličky a časť sa určite zotrie do pyžama, no hydratácia je skvelá. Stačilo ju používať raz za tri dni. Na zimné obdobie super výrobok.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: výborná

Telové maslo Popoluška Alverde z limitovanej edície príjemne sladko voňalo, dobre sa nanášalo, dlhšie vsakovalo. Klasická verzia je o niečo lepšia ako limitky, ale keď tie limitky sú také milé. Konečne sa dostali aj do našej DM.
Cena: 1,30 €
Celkové hodnotenie: výborné
 
 
Krém na ruky Balea obsahoval veľa glycerínu a tomu zodpovedala aj konzistencia. Spočiatku trochu lepil, no keď krém vsiakol bolo to v poriadku. Hydratácia bola priemerná a vôňa jemná. Nič výnimočné, čo by som musela mať v plnom balení.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný
 
Šampón na vlasy Balea neobsahoval silikóny, jemne voňal, dobre penil. Pri malom cestovnom balení som nepozorovala vznik lupín, či svrbenie pokožky, no do plného balenia by som asi nešla. Predsa len uprednostňujem špeciálnejšiu starostlivosť o vlasovú pokožku. Efekt na umytých vlasoch bol taká klasika. Nič výnimočné.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: priemerný

Balzám na hnedé vlasy z radu Professional od Balea príjemne sladko voňal a vlasy vyhladzoval. Po jeho použití sa vlasy dobre upravovali, nemastili sa viac ako zvyčajne a pôsobili zregenerovane. Cestovné balenie vydržalo pomerne dlho a kľudne by som vyskúšala aj plné balenie.
Cena: 0,50 € (prepočítaná na počet kusov v adventnom kalendári)
Celkové hodnotenie: výborný
 
 
SOS ampulka na citlivú pleť Terra Naturi je zmesou olejov určených na upokojenie spálenej a začervenanej pokožky. Oleje príjemne voňali, pleť po nich zostala mastná a ráno bolo zregenerovaná. Pri dlhšom používaní by zrejme upchávali póry. Na občasné použitie vo forme ampulky je však rozhodne fajn.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: dobrá
 
Prírodné mydlo s aktívnym uhlím Carbone od značky Soaphoria som mala len vo forme vzorky, no tá mi vydržala vyše troch týždňov. Mydlo v plnom balení by som tak míňala asi celý rok. Carbone som používala po odlíčení, na dočistenie pleti a je skvelé. Jemné, nevysušuje, vyčistí. Pena je síce sivá, ale na umývadle, na rukách a ani na pleti nezostáva žiadna čierna farba.
Cena: -
Celkové hodnotenie: jedno z najlepších
 
Ichtamolový šampúch Ponio je charakteristický ichtamolovou arómou. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
Cena: cca 5 €
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších
 
 
 
Očný krém Kawar je bielej farby, pomerne ľahkej konzistencie a dobre vsakoval. Oči nedráždil. Hydratácia bola priemerná. Vzhľadom na to, že som ho používala v zime, tak možno až nadpriemerná. Nepociťovala som žiadne pnutie, či vysušenie. S vráskami, či so spevnením očného okolia však neurobil nič. Vôňu spočiatku nebolo cítiť. V polovici balenia sa však s krémom niečo udialo a začal prerážať pach parafínu. Možno to bolo spôsobené tým, že záruka mu končila o dva mesiace. Ktovie. Každopádne však oceňujem to, že vôbec záruku na kréme uvádzajú. Na 99 % výrobkoch sa dá nájsť len spotreba od otvorenia, čo je podľa mňa málo. Vzhľadom na obsah parabénov však už do ďalšieho balenia nepôjdem.
Cena: cca 7 €
Celkové hodnotenie: dobrý
 
Pleťový fluid s liečivým bahnom a extraktom z ploštičníka strapcovitého Alverde mal hnedú farbu podmienenú obsahom bahna. Vôňa bola typická alverďácka. Rozotieral sa dobre a vsakoval rýchlo. Pleť bola hydratovaná, jemná. Iný účinok som si nevšimla. Zároveň však nespôsoboval žiadné problémy na pleti, takže nakoniec som s ním spokojná. Výhradu mám akurát voči nepriehľadnému baleniu. Úplne bez varovania sa mi jedného dňa minul a to som teda vôbec nečakala. Takéto prekvapenia veľmi neobľubujem. Niet nad priehľadné balenia, kedy viem, koľko výrobku mi ešte zostáva.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrý
 
Očný krém zell aktiv Alverde má hydratovať a redukovať očné vrásky, pričom je určený pre kategóriu od 30. Hydratácia a redukcia vrások by však možno stačila skôr kategórií od 20. Pre tridsiatničky to už bolo slabé. Bola to taká klasika. Hydratoval. Veľmi pekne voňal a to bolo všetko. Ešte mi vadilo, že aj napriek dôkladnému naneseniu a vklepaniu očného krému, bolo dosť poznať prechody, kde už krém nie je a kde krém ešte je. Ďalšie balenie si nekúpim, no vôňa ma zaujala tak, že sa v DM pozriem, či nemajú aj telovú kozmetiku z tejto rady.
Cena: cca 4 €
Celkové hodnotenie: dobrý
 
 
Sprchový gél Cien sa v rubrike o spotrebovaných výrobkoch objavuje v rôznych variantoch opakovane. Ako som už písala, gély umývajú a nevysušujú pokožku. Sú o niečo tekutejšie ako klasické Cien sprchové gély a teda sa aj rýchlejšie míňajú. Vôňou vedie u mňa pomarančový.
Cena: cca 1 €
Celkové hodnotenie: výborný
 
Micelárna čistiaca voda Biopha je priehľadná, bez vône i bez zápachu. V očiach neštípe a dokáže pekne odlíčiť očné tiene i riasenku. Stačí micelárku naliať na tampón, pár sekúnd pridržať na očnom viečku a následne stiahnuť líčenie preč z očí. Pri odličovaní očí som s ňou bola spokojná a nemám jej čo vytknúť. Výhrady však už mám pri čistení tváre. Najskôr som ju začala používať na dočistenie, keď som pleť odlíčila čistiacim gélom. Pri takomto použití dokázala pleť dočistiť, no zanechávala po sebe nepríjemnú horkú chuť. Ak sa niekto rozhodne používať micelárku na dočistenie, rozhodne ju potom treba z tváre opláchnuť vodou. Tento spôsob mi nevyhovoval a tak som teda zmenila postup. Najskôr odlíčenie micelárkou a potom dočistenie gélom. Tak ako si výrobok pekne poradil s odlíčením očí, tak pri make-upe bol bezradný. Mala som pocit, že make-up trochu rozpustila a rozmazala po celej tvári. Keďže som ešte používala gél, tak to nebol až taký problém a balenie som spotrebovala, no nevidím dôvod kupovať ho znovu. Iba ak na odličovanie očného okolia. Odličovanie make-upu nie je silná stránka tohto výrobku.
Cena: cca 6 €
Celkové hodnotenie: priemerná
 
Celkovo som vo februári minula kozmetiku v hodnote 35,80 €. Po odrátaní zliav boli reálne náklady 28,80 €. Máte skúsenosť s niektorým z výrobkov?

Komentáre

  1. Krém na ruce od Balea z vánočního kalendáře mě nenachl vůbec. Co se týká Alverde výrobků pro nečistou pleť s obsahem spraše, jsou super. Tento konkrétní jsem zatím nevyzkoušela. Ale mám moc ráda mycí krém.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na tiez momentalne pouzivam ten pletovy fluid s bahnom, tiez som s nim celkom spokojna, ale ta hydratacia by mohla byt troska lepsia. Mne osobne nestaci, ale na obdobia, ked je prievan v penazenke a niet na drahsi krem je fajn :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pripadne este ked clovek potrebujem len jeden vyrobok a neoplati sa mu objednavat cez e-shop :-)

      Odstrániť
  3. Celkom si ma nalákala na ten šampúch od Ponio, mohol by mi sadnúť aj vďaka obsahu ichtamolu :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho mam uz asi v tretom alebo stvrtom baleni a v zasobe mam aj dalsie. Lebo co ak by ho prestali vyrabat :-) Ja urcite odporucam.

      Odstrániť
  4. Od Balei ráda používám sprcháče. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie mi vysusuju pokozku. Skor ma zaujali vyrobky na vlasy od tejto znacky.

      Odstrániť
  5. Balea produkty na vlasy z rady repair mam velmi rada krasne voňaju a do teraz používam aj olej na vlasy, alverde krem na očne okolie som aj ja nedávno minula ale zo svetlika lekarskeho tiež som teraz čo to oňom napísala..mne v celku vyhovoval nebol snim taky problem že bolo vidieť prechody:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, čítala som a aj som ho skúšala. Za mňa taký neutrál. Z Alverde krémov na očné okolie mám najradšej sérum s výťažkami z goji.

      Odstrániť
  6. A ako dlho si používala ten fluid? Mne totiž jedno balenie vydrží tak pol roka a to ho používam denne, takže možno si mala nejaké už vopred otvorené. Ja na fluid nedám dopustiť ale to už vieš. Iné produkty som neskúšala. Ten krém od Excipialu poznám, no vraj je skôr pre suché typy pokožky keďže ako píšeš vstrebáva sa dlho a teda je asi dosť hutný, osobne som ho neskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nieco vyse mesiaca, ale aj na dekolt. Spotreba tak bola vyssia.

      Odstrániť
  7. Pekná spotreba :) Z tvojich produktov mám vyskúšané len karbónové mydlo, ktoré používam už od leta, takže skutočne vystačí takmer na celý rok :D, inak som s ním taktiež spokojná :) Telové maslá od Alverde mám rada, minulý rok som si kúpila brusnicové z vianočnej limitovanej edície a bolo skvelé :)
    Klaudy´s enjoyment

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Popraskané koutky mě také trápí, a nejvíce mi pomohl Blistex :-) v bílé tubě. Sice trošku pálí při nanaášení, ale není to nic hrozného a koutky se mi zahojily během pár dní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne pomohol zinkovy pripravok z lekarne pod nazvom Lips. Za par €.

      Odstrániť
  9. Ja by som rada vyskúšala očný krém a micelárku :) Na tieto dva produkty si brúsim zuby :D

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Micelarku teraz pouzivam od SoBio etic a je ovela lepsia ako tato od Biopha.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky