Balzamy na zimné obdobie

K najčítanejším článkom na blogu patrí jednoznačne článok z minulého roka o balzamoch, ktoré pery zachránia v mrazivom zimnom počasí. Od zverejnenia spomínaného článku už nejaký ten čas uplynul a balzamy z mojej kozmetickej zbierky sa trochu obmenili. Z balzamov spomínaných pred rokom som sa znovu vrátila k balzamu od značky Lavera verzia basis sensitiv, ktorý stále považujem za jeden z najlepších kúskov. Ten som už do dnešného článku nedávala. Kto chce, informácie o ňom si prečíta tu. Okrem neho túto zimu používam ešte Baleu, Labello, Hurraw a Figs & Rouge.


Mandľový balzám na pery Hurraw je prírodný, vegánsky, organický, bez GMO surovín a s certifikátom košer parve. Ide o značku prírodnej kozmetiky z USA a už na prvý pohľad zaujme splošteným obalom. Keď som otvorila balíček, v ktorom prišiel, najskôr som si myslela, že sa cestou poškodil. Predstavovala som si poštárku ako sedí na mojom balíčku a deformuje balzam. Pri detailnejšom pohľade som zistila, že je to tak dobré, že to tak má byť. Balzám je vyrobený z prunus amygdalus dulcis oil, euphorbia cerifera wax, cocos nucifera oil, simmondsia chinensis seed oil, theobroma cacao seed butter, ricinus communis seed oil, olea europaea fruit oil, organic flavors, tocopherol. Krásne vonia mandľami. Vôňa je výrazná, sladká, radosť používať. Žiaľ po asi troch mesiacoch z balzamu vyprchala. To je však údel prírodnej kozmetiky. Samotný balzám má skvelé hydratačné a regeneračné vlastnosti a dokáže dať do poriadku popraskané pery. Nelepí, nemastí. Je super. Predáva za za približne 4 - 5 €.


Balzám s vôňou granátového jablká od anglickej značky Figs & Rouge je tiež prírodným produktom. Obsahuje ricinus communis seed oil, cetearyl alcohol, hydrogenated castor oil, cera alba, lauryl laurate, copernicia cerifera wax, olea europea fruit oil, aroma, eufhorbia cerifera wax, hydrogenated soybean oil, limonene, glyceryl stearate, citral, linalool. Balzám je balený v milej retro plechovke, ktorú však pri pokuse o otvorenie už za milú považovať rozhodne nebudete. Otvára sa šialene ťažko. Ja to riešim tak, že ju nechávam trochu pootvorénu. Zatiaľ sa to na kvalite balzamu neprejavilo, takže dúfam, že sa prísunom vzduchu nepokazí. Balzám mám v kúpeľni a používam ho po odlíčení. Dôvodom je samotné balenie. Nie je vhodné na prenášanie a manipuláciu s nečistými rukami. Sama by som si ho z tohto dôvodu nekúpila, ale keď mi ho pribalili k objednávke, vyskúšam ho. Balzám je dosť mastný, prechádza do okolia pier, no pery vcelku pekne hydratuje. Vôňa je slabučká, nevýrazna. Cítim ju, len keď privoniam k plechovke. Predáva sa za približne 7 €, čo je podľa mňa za balzam dosť. No podobne ako pri EOS balzamoch aj tu si treba priplatiť za originálny retro obal.


Labello vo verzií soft rosé je tónovací balzám, ktorý na perách zanecháva jemný ružový nádych, na ktorom oceňujem, že nie je perleťový. Na zimu, keď rúže a lesky oddychujú v poličke je z tohto dôvodu fajn. Hydratáciou je to taký priemer, ale tónovacie balzamy si kupujeme skôr kvôli farbe. Predáva sa za približne 2,30 € a obsahuje cera microcristallina, octyldodecanol, hydrogenated polydecene, cetyl palmitate, ricinus communis seed oil, myristyl myristate, vp/hexadecene copolymerm cetearyl alcohol, polyglyceryl-3 diisostearate, mica, butyrospermum parkii butter, cocoglycerides, pentaerythityl tetraisostearate, c20-40 alkyl stearate, glycerin, copernia cerifera cera, rosa gallica flower extract, rosa damascena flower oil, glyceryl glucoside, aqua, cera alba, benzyl alcohol, parfum, CI 77891, CI 77492, CI 15850. Nie je zlý, no nie je to to, čo som chcela. Voľakedy dávno počas mojich stredoškolských čias sme všetky mali krásne ružové Labello, ktoré odvtedy nemôžem nájsť. Predpokladala som, že toto by mohla byť jeho prepracovaná verzia, ale nie je to celkom ono. Vygooglila som, že okem tejto verzie a verzie shine, existuje ešte verzia rose. Ak ju niekde uvidím, vyskúšam.


Verzia balzamu intensiv od značky Balea sa ukrývala v adventom kalendári a je to teda objav roka. Za pár eúr priam zázračný balzam. Konzistenciou je veľmi ľahký, nemastí, nelepí. Zdá sa, akoby na perách ani nemal šancu niečo spraviť. Pery sú však pekne hydratované, ošetrené, chránené pred nečasom. Koncistenciou je vhodný aj ako podklad pod rúže, ktoré vysušujú. Toto fakt odporúčam. Stojí to približne 1 € a zloženie tiež nie je vôbec zlé. Obsahuje ethylhexyl stearate, ricinus communis seed oil, synthetic beeswax, hydrogenated palm oil, cera alba, candelilla cera, butyrospermum parkii butter, argania spinosa kernel oil, aroma, hippophape rhamnoides fruit extract, helianthus annus seed oil, caprylic / capric triglyceride, rosmsrinus officinalis leaf extract, CI 40800, CI 75470.

 
To je z mojej tohtoročnej zimnej výbavy na pery všetko. Ak by som ich mala usporiadať podľa obľúbenosti, prvá by bola Balea, druhý Hurraw, tretí Figs & Rouge a štvrté Labello. Šancu, že sa objavia aj v ďalšom balení majú Balea s Hurrawom. 

Ktoré balzamy sa vám osvedčili na zimné obdobie?

Komentáre

  1. Ja som stále verná EOS, či leto alebo zima. A ak je to už príliš zlé, tak mám fajn medovú od Bione :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Recenziu na EOS mam tiez pripravenu, takze do konca mesiaca by mohla byt publikovana :-) Do tohto clanku som ich nedavala, lebo v zime mi nepostacuju.

      Odstrániť
  2. Ten Hurraw bych chtěla vyzkoušet, už jsem po nich pokukovala dřív! :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Balea balzamy mám rada, momentálne mám od nich jeden oblubený s vonou mandarinky. Tento som ešte nemala. A kedysi v minulosti mali ešte jeden taký bledomodrý s názvom Sensitive. Ten bol moj naj.
    Labello balzamy akosi nemám rada, nedaju mojim perám tu správnu hydrataciu.
    Ešte mám rada balzamy od Yves Rocher.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Balzamov na pery mám tiež pomerne dosť a už ma nejako ten EOS ošiaľ prešiel. Labello balzamy veľmi nepoužívam, moje pery dosť vysušujú. Tá Balea ma zaujala, vyzerá že značka opäť raz nesklamala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podla mna najlepsi kusok celeho adventneho kalendara.

      Odstrániť
  5. Já mám letos tak milion balzámků, ale poctivě je střídám, jen asi v kabelce jich mám 5 :). nejraději teď používám Softlips kostičky :).
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa snazim mat mieru. Balzamy minam dlho a viac kusov by som zrejme nestihla spotrebovat.

      Odstrániť
  6. Hurraw balzámky jsem si taky zamilovala :) Mám verze vanilku a kokos a jsou božské.

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maju velmi siroku ponuku, takze urcite si este nejaky kusok vyberiem aj ja.

      Odstrániť
  7. Já mám nejradši klasiky jako eos a carmex :) Figs and rouge jsem měla, a kalíšek byl celý opatlaný a nějak se mi ten balzám hned pokazil, tak nevím jestli to bylo kusem, nebo jsem matla já :D

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Carmex som este neskusala a ani nemam o nom ziadne blizsie informacie. Je to prirodna ci klasicka znacka kozmetiky?

      Odstrániť
  8. Mne Figs&Rouge vôbec nevyhovoval a ani Labello nemám rada. Balea je za tú cenu super a Hurraw by som veľmi rada vyskúšala :) Už dlho po ňom pokukujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som mala len ten posledný od Balei a bol celkom fajn. Teraz mám od Bali olej na pery a je o niečo lepší ako baleacke balzamy :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  10. U mňa sú balzamy od Baley čistá katastrofa, ale na tento konkrétny počujem už druhé odporúčanie, no tak možno do toho opäť raz praštím :)
    S Figs... mám v podstate dobrú skúsenosť, ale viac nepotrebujem asi. Celoživotne fičím na Rosebud balzamoch v kelímku, modrom kelímkovom Blistexe a najnovšie aj na tých od Topvetu, z tyčinkových mi plne vyhovuje Avon poslednú dobu :) vyskúšala som aj Laveru, spokojnosť, ale keďže nevonia, tak neviem, či ju budem opäť potrebovať :D
    Ale blíži sa jar a to je u mňa čas na Everon od Weledy, ktorého sa už neviem dočkať :)))
    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Weledu uz musim vyskusat, ale ked teraz prisli s tonovacimi balzamami asi najskor siahnem po nich :-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky