Weleda a zmiešaná až mastná pleť

Značku prírodnej kozmetiky Weleda som si vcelku obľúbila. Čo jej však musím hneď v úvode recenzie vytknúť je to, že zorientovať sa v ponuke výrobkov dá zákazníkovi zabrať. Dlhé roky som zvyknutá vyhľadávať výrobky podľa kategórie zmiešaná až mastná pleť. Takto to funguje v 99 % kamenných obchodoch či v e-shopoch. Pri Welede však skrátka treba čítať s porozumením. Venovala som teda značný čas čítaniu popiskov, brožúr, letákov, stránok, aby som zistila, že pre zmiešanú až mastnú pleť sú prioritné určené kosatcový hydratačný krém (veková kategória 20+), ružový hydratačný krém (veková kategória 30+) a mandľový hydratačný krém (na citlivú pokožku). Vyskúšaný mám zatiaľ prvý z nich, ktorému bude venovaná dnešná recenzia a časom sa chystám aj na ďalšie.



Kosatcový hydratačný krém je určený pre zmiešanú až mastnú pleť vo vekovej kategórií 20+ , ktorá potrebuje hydratáciu. Krém má pôsobiť 24 hodín a zanechávať pleť hladkú, hydratovanú a príjemne sviežu. V 30 ml balení sa predáva za 12,76 €.


weleda: kosatcový hydratačný krém
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
simmondsia chinensis seed oil
jojobový olej
starostlivosť o pokožku
alcohol
alkohol
rozpúšťadlo, konzervant
glycerin
glycerin
účinná zložka, viaže vodu
hamamelis virginiana distilate
destilát z hamamelisu virginského
účinná zložka, zjemňuje a upokojuje
hydrolyzed beeswax
hydrolyzovaný včelí vosk
upravuje konzistenciu
glyceryl stearate citrate

emulgátor, premasťuje
calendula officinalis extract
extrakt z nechtíka lekárskeho
protizápalové účinky
iris germanica root extract
extrakt z koreňa kosatca nemeckého
pôsobí proti akné, stresu, poklesu kontúr
magnesium aluminum silicate

zahusťovadlo
xanthan gum
xantánová guma
zahusťovadlo a spojivo
sodium beeswax
sodná soľ včelieho vosku
emulgátor
fragrance

vonné zložky
limonene

vonná látka
linalool

vonná látka
citronellol

vonná látka
geraniol

vonná látka
citral

vonná látka
eugenol

vonná látka


Podľa databázy EWG k "High Hazard" látkam patria geraniol, eugenol a citral.


Krém príjemne vonia.Vôňa je totožná s vôňou nočného krému z rovnakej rady. Je pomerne silná, ale po nanesení krému na pleť vyprchá. Krém je hutnejší, dobre sa rozotiera, vsakuje priemernou rýchlosťou. Dobre sa znáša s make-upom, pleť regeneruje a hydratuje. Pleť sa pri používaní krému menej mastila. Čo je však dôležité, nezhroršuje stav pleti tak, ako mi to spôsoboval nočný kosatcový krém. Po porovnaní zloženia oboch výrobkoch sa potrvrdilo moje podozrenie, že bambucké maslo, ktoré bolo v nočnom kréme, mojej pleti nevyhovuje. Po dlhej dobe teda viem, čomu sa v krémoch na tvár vyhýbať.
 plusy:
  • pekný obal
  • pekná vôňa
  • dobre sa rozotiera
  • dobre vsakuje
  • pleť je hydratovaná 
  • prírodná kozmetika
 mínusy:
  • odlišné ceny v Nemecku a na Slovensku
Celkové hodnotenie: výborný
Viete, ktoré zložky vašej pleti neprospievajú?

Komentáre

  1. Práve hľadám nejaký hydratačnejší podklad pod make-up a tento kosatcový krém so chcela vyskúšať už dlhšie, takže do toho asi pôjdem. Od Weledy mám Skin Food, ten je dobrý ako nočný krém na suché miesta na pleti ako je u mňa hlavne čelo a tiež ako balzam na pery, no ako denný krém by som ho na mastnej pleti neriskovala a s make-upom by si asi nerozumeli.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako podklad pod make-up fungoval dobre, takze ja odporucam.

      Odstrániť
  2. Čo sa týka Weledy, mám veľmi malé skúsenosti s ich výrobkami. Tento krém vyzerá celkom fajn, vyskúšam v budúcnosti. Ja mám teraz veľmi príjemný prírodný krém od poľskej značky Make Me Bio. Myslím, že ich sortiment stojí za skúšku, len treba pohľadať na nete zloženia, lebo ten ktorý mám obsahuje bambucké maslo. Objednávala som z notino a tam zloženie rozpísané nebolo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Do Poľska chodievam relativne často, ale túto značku som si nikdy nevšimla. Nabudúce ju pohľadám. Vďaka.

      Odstrániť
  3. Musím úplne súhlasiť, že Weleda má veľmi zvláštne delenie krémov, tiež som musela prelúskať ich brožúrku, aby som sa v tom zorientovala :D

    Girl Goes Bio

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No úplna katastrofa. Podľa mňa tak prichádzajú o zákaznikoch. Brožúra je však dobre zostavena, takže sa čudujem, že informácie z brožúry nie sú tak prehľadne aj na webovej stránke.

      Odstrániť
  4. No já ti teda nevím, ale mně přišel jak mandlový, tak růžový, docela mastný. Pro smíšenou/mastnou pleť bych ani jeden z nich nedoporučila (ale co já se suchou pletí o tom můžu vědět) :-) Naopak bych sáhla po modré verzi, určené pro muže - tu si pro mastnější pleť představit dokážu. Pro sebe mám pak nejraději pupalkovou verzi, po které je suchá pleť podstatně víc hydratovaná a hlavně pružná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na verziu pre mužov som sa nikdy bližšie nepozerala. Nejako mi nenapadlo, že by mohla byť vhodna aj pre ženy, ale veď nakoniec prečo nie. Vďaka, pozriem sa na zloženie. V najhoršom posuniem mužovi :-)

      Odstrániť
  5. Mám mandlový pleťový krém i tu hydratační verzi a jsem s nimi moc spokojená :) Já mám pleť citlivou, někdy suchou, někdy smíšenou a oba krémy mi moc vyhovují. Jsou dost podobné, i co se složení týče, ale raději mám asi ten pleťový, protože je tam méně glycerinu.
    Mně nesedí jen silné syntetické parfemace, dělá se mi po nich ekzém.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mandľový by som chcela minimálne ovoniať. Vôňu marcipánu mám rada.

      Odstrániť
  6. Od weledy mám sksúenosť zatial len s produktami na vlasy a s mandlovou radou :) ale aj tento krem vyzera dobre :)
    Na mojom blogu prebieha giveaway,budem rada ak sa zapojíš :)
    http://blogbyweilynn.blogspot.sk/2016/10/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj!Myslim ze si isla na to velmi dobre-hladat podla typu pleti a naozaj aj studovat chemicke zlozenie. Prave hladam prirodnu eko kozmetiku na mastnu plet, ktoru ma bohuzial mnoho z nas, aj eko milovnikov. Toto je moj prvy vysledok hladania takze dakujem za recenziu ;)

    od Weledy mam vyskusany zatial len deosprej v sklenenej flasticke. Je super, az na to ze casom sa moja pokozka vplyvom alkoholu podrazdila a vobec som ho dalej nemohla pouzivat. Zachranil ma len synteticky produkt.

    Este raz dik a vsetko dobre!;)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky